Regisztráció Blogot indítok
Adatok
honeste vivere (törölt)

1 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közérdekű kérdések a 2012-04-19-i Képviselő-testületi ülésre.   Tisztelt Polgármester úr, több kérdésben szeretnék Önnek közérdekű kérdést feltenni.   1.   Több képviselő is érdeklődött már a Vagyonkezelő Zrt igazgatójának jutalmáról, annak konkrét…..
Sajnálatos módon a jobboldali és a közszolgálati média ma már egyforma:  egy fővárosi kerületben zajló 1000-2000 fős tüntetést nem tart annyira fontosnak, hogy hírt adjon róla. Pedig  hát a hírszerkeztésben nem játszhatna szerepet az ideológia, ahogy Pulitzer mondta: A hír…..
 Mint alább látható a papcsáki kerületvezetés döntései röpke másfél év alatt csak kierőltették az ellenzéki pártok közös fellépését. Az alábbi szórólapból 60000 darab kerül terítésre a napokban Zuglóban. A petíciót este 6 órakor adjuk át, már persze, ha lesz…..
Pénteken immár másodszor újra  felszentelték az önkormányzat épületét. Főleg az első emeleten lóbálták a füstölőt nagy vehemenciával, amit meg is értek. (én is csak fokhagymával a hónom alatt merészkedem arrafelé: )Maga Harrach Péter a leváltott frakcióvezető…..
A Nagytestvér hírszerkesztői szorgalmasan dolgoznak, a január 2-i tüntetésről tudósítva például csak olyan képeket adtak, ahol az ötvenezres tömeg csak pár pár lézengőnek látszik. Az Abszurdisztáni hírszerkesztés már paródiákat is ihletett.A csúcspont Schiffer András…..
honeste vivere (törölt) 2012.01.14 12:22:41
@OkoskaTo:rp:

Megszűnik, szétszakad a pártotok? Hol fogtok majd bravuroskodni. Ennyire kell benneteket komnolyan venni! Se SZDSZ, se LMP. Egyetlen normális LMP-s van, az is Schiffer András!
honeste vivere (törölt) 2012.01.16 16:24:32
@OkoskaTo:rp:

Szarban lennél, ha neked bíróság előtt kellene igazolnod a lenyulások tényét. Ha nem tudod,akkor rágalmazás címén a bíróság előtt felelsz a kijelentéseidért. Addig is csak a levegőbe beszélsz. Tényekkel és jogerős ítéletekkel igazold a lenyulást.
"Jó úton jár Zugló" írja az évi utolsó lapszám vezető cikkeként a Zuglói Lapok. Reméljük Zuglói Lapok valóban jó úton jár és követi a "Nagytestvért", az MTVA-t, ott ugyanis már belátták, Lomnici kiretusálásával a média urai-janicsárjai végképp…..
Tegnap volt a sajtóhelyreigazítási per, amit az önkormányzat indított a HVG Zrt  ellen a részvényeladásról szóló cikk miatt. A keresetet tulajdonképp elutasították.  A bíró szerint a tények logikusan vezettek ezekhez a következtetésekhez, véleményekhez.…..
honeste vivere (törölt) 2011.11.05 17:26:38
@babuci0211:

Teljesen jogos! Persze az un. tanácsadók is Debrecenből, Nyíregyházáról és azok icike-picike falvaiból, tanyáiról jöttek. Sógorok-komák, tanyaszomszédok stb. Baromira értenek egy fővárosi kerület közigazgatásához!!! Sőt, ezek miatt kellett kirúgdalni a szakembereket, kellett a hely. És azért arra is kiváncsi vagyok, hol laknak, ki fizeti a budapesti lakásuk bérét, vagy ingáznak naponta 600 km-t...? Igaz, mondjuk a tanácsadói tiszteletdíjból talán fussa albérletre. Vagy?

Ezzel is mellélőttél! Kb. ennyire vagy tisztességes és hiteles, mint amit a fenti írásodban közöltél.
honeste vivere (törölt) 2011.11.06 15:57:16
@varnai:
Nálam nem jön be az a stílusm amit képvisel. Nem én ahnem Ön kereste a nyilvánosságot a visszaélések kapcsán. Nem tudom, miért baj ha valaki pl a polgármester olyan emberekkel IS dolgoztat, aki nem budapestiek? Olvassa el, ebben a bejegyzésben az Önnel szimpatizálók hozzászólásait, Ez lenne az az lmp stílus, mely a vidéki embereket suttyózza. Tipikus szdsz-es viselkedés. De nem érdekel. Én elmondom, leírom a véleményem, Ön meg reagál.
honeste vivere (törölt) 2011.11.25 17:02:50
@varnai:

Ahogy láttam a Zöld Zugló videót,a Bíróság előtt majd bizonyíthatja állításait Várnai. Ha meg nem képes erre, akkor majd fizet rágalmazásért.
Mint a szervező két izgalmas szombati programot szeretnék a blogomat olvasóknak ajánlani.  Gyere le velünk a föld alá!Séta, vezetés a 4-es metró épülő föld alatti alagútjában a Rákóczi úti és a Köztársaság (bocs II. János Pál pápa tér) megálló…..
honeste vivere (törölt) 2011.11.07 12:51:28
@OkoskaTo:rp:
Ha valamihez nem ért, miért okoskodik. Az EU az egész beterjesztett projektre biztosított biztosított pénzt. Lefordítom LuMPenszintre, hogy megértse, azaz a benyújtott tervbe nem lehet változás, még egy lépcsőfokkal sem lehet kevesebb a tervezettnél. Változás esetén elúszik az EU támogatás.
Azért, látom kijönt Önből az igazi liberális szdsz-es stílus. Tetszettek volna választást nyerni!
 Még sosem jelentettem fel senkit és lévén fotós vagyok nem ügyvéd, távol is áll tőlem az ilyesmi. A feljelentést, jogi cirkuszt elkerülendő az október 20-i testületi ülésen előterjesztettem, hogy alakítsunk egy képviselőkből álló vizsgáló-bizottságot, mely…..
honeste vivere (törölt) 2011.10.27 09:40:42
@varnai:

Nem velem kell vitázni, hanem majd a Bíróságon bizonyítani az állítását!
Forgatókönyv egy dél amerikai tévéfilmhez  : egy vállalkozó megbeszéli a helyi önkormányzat korrupt vezetőivel a tuti bizniszt, majd egyedüli pályázóként ajánlatot tesz a piaci ár töredékén. Mit ad isten, csont nélkül nyer is. Az önkormányzat simán szerződik, a…..
 Nagy örömmel olvastam, hogy elkészült a Thököly úti kerékpárút eddig elfelejtett része a Hungária körúti kereszteződés. http://kerekagy.blog.hu/2011/08/18/valoban_biciklisbaratta_tettek_a_thokoly_hungaria_sarkot Az amúgy is nehezen szaporodó kerékpárutak esetében az…..
honeste vivere (törölt) 2011.08.25 23:17:38
@varnai:
Okos Tojás!

Leírták mások, az a kereszteződés nem tökéletes, de nem rossz. Erre te jössz a süket dumáddal, hogy kellett volna megcsinálni. Nem képzelsz te túl sokat magadról. Az autósokkal meg mi lesz? Eddig is jól megvoltunk egymással, de te nem fogadod el.
Túl játszod a szereped, öreg!
Ritka alkalom, amikor profik mérik össze erejüket a jogi pr-küzdelmekben; most pont egy ilyen eset bontakozik ki a szemünk előtt. A magyar televíziózás egyik legismertebb, legtapasztaltabb arca és a második számú országos kereskedelmi televízió (korábbi munkahelye) nyitott frontot…..
 A zuglói képviselő testület eddig egy dologban látszott egységesnek: szerették/tük volna elérni, hogy eddigi jogukat/jogunkat a  telefon költségtérítést megkapjuk. Furcsamód, ami eddig, több cikluson át lehetséges volt, és több kerületben máig működik, - az…..
  A csütörtöki testületi ülés maratonira sikeredett, reggel 9-től este 7-ig tartott a hetven egynéhány napirendi pont megszavazása - a megtárgyalás szó messze túl eufémisztikus lenne. A napirendi pontokat úgy keverte a polgármester mint Rodolfó a kártyát. Volt…..
honeste vivere (törölt) 2011.07.02 15:23:08
@Tűzfal:
A jog és az erkölcs sem mindig találkozik. Római jog szépen megfogalmazza, sőt Sólyom írt ezzel kapcsolatosan egy tanulmányt is. A jogszerűség szembemehet az erkölcsöséggel is.
 Kár volt annyit izgulni hétvégén a helyben osztott anyagok miatt, az ügyrendi Bizottsági június 20-i ülése a második napirendi pont után határozatképtelenné vált. Nem baj majd  a szerdára összehívott rendkívülin, vagy a testületi ülés reggelére összerántotton…..
honeste vivere (törölt) 2011.06.24 12:34:01
@varnai:
Siralmasak az írásai! Önvizsgálatot kellene tartania. Nem hiszem, egyesek parkolási szokásai ennyire fontosak lennének. Az sem, ki mikor mennyit késik az ülésről.
Szerintem, a politikai pálya Önnek nagyon magas, képességei - ha vannak egyáltalán - nem teszik Önt alkalmassá az együttélésre. Ezért írtam deviáns viselkedéséről,melyet aztán törölt is. Mindezt a véleményszabadság nevében.
Na látja, ezen a téren is tanulnia illene.
honeste vivere (törölt) 2011.06.25 12:20:06
@néma bárány:
Ahogy elnézem, Várnai elvtársad érzi, hogy képviselőként a kanapéra szarhat.
honeste vivere (törölt) 2011.06.30 10:06:58
@raszti:
Mondjuk, ezen nem csodálkozom, az egyenlítő blog ismerte az szdsz-t, mint az mszp egykori koalicíós partnerét. Ha ehhez hozzávesszük az lmp szavazóbázisának nagy részét, akik az szdszre szavazgattak, akkor a képlet adott. Várnai viselkedésében is jeken van az egykori szadeszes stílus, az iiteni lmp-sekében hasonlóan, akiknek már Wass Albert is elsőszámú közellenség ha teret kap Zuglóban.
A hosszú kihagyás után ismét turnézó brit r&b legenda, Sade meghosszabbította június 16-án kezdődött 54 állomásos, Amerikában indult turnéját, aminek köszönhetően Európába, sőt, Magyarországra is eljut. Az énekesnő 2001 után tér vissza a színpadra ami már…..
honeste vivere (törölt) 2011.06.22 14:57:12
Napirend utáni monológ 24,3% 2011.05.31 09:13:00
Először is szeretném megköszönni a sokszáz (401) szavazatot, és a sok bíztató szót.Az eredményt látva,az egyik szemem sír, a másik nevet.  A Fidesz-KDNP jelöltje nagy arányban győzött,  (44%) bár az ősz eredményüket (47%) kissé alulmúlták.A kerület második…..
Először is kérek mindenkit, hogy jöjjön el szavazni, és, hogy klasszikust idzzek, hozzon magával még egy embert. De inkább kettőt. A visszajelzések alapján szoros eredmény várható.Pár szó a tegnapi testületi ülésről.Prezentálták az IVS felülvizsgálatát. Az…..
honeste vivere (törölt) 2011.05.29 21:00:37
Budapest-választás-időközi-önkormányzati
Újra kormánypárti jelölt nyerte az zuglói választást

Budapest, 2011. május 29., vasárnap (MTI) - A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi XIV. kerületi önkormányzati egyéni képviselő-választást; Kovács Balázsra a megjelentek 44,9 százaléka szavazott - közölte Cseke Vanda, az önkormányzat sajtószóvivője az MTI-vel.

Legutóbb április 10-én tartottak időközi választást Zugló egy másik választókerületében, akkor is kormánypárti jelölt győzött.
Második helyen az LMP jelöltje, Várnai László végzett 24,4 százalékkal, míg a harmadik a szocialista Imre Gergely lett 21,7 százalékkal.
Negyedik a Jobbik jelöltje, Veres Gábor 5 százalékkal, ötödik a Munkáspárt jelöltje, Hajdu József 1,9 százalékkal, hatodik a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete (ZÉK) jelöltje, Kiss Jánosné 1,5 százalékkal, míg a hetedik helyen a Szabad Demokraták Szövetsége - Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt (SZDSZ-SZEMA) Kissné Spira Veronika végzett 0,7 százalékos támogatottsággal.
Ez utóbbi azért meglepetés, mert a korábbi önkormányzati ciklusban Zuglót Weinek Leonárd SZDSZ-es (később független) polgármester vezette.
A választási részvétel 24 százalékos volt, rendkívüli esemény nem történt.
Kovács Balázs eddig is a XIV. kerület "külsős" alpolgármestere volt; mostani győzelmével a képviselő-testületben már szavazatával erősítheti az önkormányzat vezetését.
Az októberi önkormányzati választáson mind a 15 egyéni választókerületben kormánypárti jelölt nyert. Kompenzációs listáról az MSZP három, míg az LMP, a Jobbik és a ZÉK egy-egy mandátumot szerzett. Zuglót Papcsák Ferenc polgármester vezeti, aki az Országgyűlésben is a kormánypárti frakció tagja.
A választást azért kellett kiírni, mert Pusztai Péter kormánypárti képviselőt a helyi társasházi vagyonkezelő cég vezetőjének nevezték ki, és ez összeférhetetlen a képviselő-testületi szereppel.
Az idén eddig öt alkalommal tartottak egyéni önkormányzati képviselő-választást a fővárosban, és mind ötször kormánypárti győzelem született.
Az Országos Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint Budapest egyetlen kerületében sem írtak ki újabb időközi választást
honeste vivere (törölt) 2011.05.30 15:27:06
@OkoskaTo:rp:
Lépjetek velük koalícíóra, mint az szdsz tette. Összenő az, ami összetartozik! Ezt mindig is tudtam!
honeste vivere (törölt) 2011.05.30 21:27:44
@pgroza:
Mentek ti is a levesbe, mint az szdsz!
Kampányolunk. Kint állunk a Nagy Lajos, Erzsébet királyné út sarkán. Elméletileg akár tér is lehetne, de csak zajos sarok, dübörgő forgalommal. Mi kint állunk reggel óta, jól fogy a  ZUGLAP, a friss újságunk. Sokan morognak. Nem ezt várták. Már alig van olyan társadalmi…..
honeste vivere (törölt) 2011.05.21 12:05:44
@varnai:
Az LMP szavazótáborának a többsége volt szdsz szavazókból áll. Lehet fogalmad, a párt vezetői közül sokan az szdsz vezetőinek tanácsadói voltak pl. Karácsony Gergely. Nekem ez is elég a sommás véleményem kifejtéséhez, a töbit pedig leszűrőm abból a kommentekből, melyek itt is olvasahtóak, Hogy volt tiltakozás a korábbi kerületi lépések miatt, elhiszem, de csepp volt a tengerben.
honeste vivere (törölt) 2011.05.21 18:51:37
@raszti:
Ma hány LMP képviselő jelölt volt a TESZEDD keretében szemetet szedni?
Minden évben van ilyen akció. Ennek az élére miért nem állt az LMP?
Csak a süket duma! Az van!
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNYEK:http://www.youtube.com/watch?v=z-geS7h72RM&feature=sharenézzétek meg a kampányfimem, a legjobb mondat az elvész a bába.. : )Mindenkit szeretettel látunk a máj. 19-i 17 30h-tól 19 30-ig a Kassák Klubban  (Uzsoki utca 57.) tartott lakossági…..
honeste vivere (törölt) 2011.05.18 11:59:24
@raszti:
Nem szívjál erős anyagot, mert marhaságokat beszélsz! Ha nem bírjátok a kritikát, mi francnak vagytok itt. Nem vagyok politikus, de még csak a közelében sem. Remélem, érted vagy értitek. Ha nem, hát nem. Nevetségesek vagytok a pártotokkal együtt.
honeste vivere (törölt) 2011.05.20 13:46:17
@varnai:

A helyesírást nem kellene gyakorolnia?

Sajnos az elmúlt félévet elnézve azt kell látnom, Zugló kaptárát és a benne lévő mézet pártszínektől függetlenül sokan szeretnék megdézsmálni – én nem leszek rest mindenkit megcsípni, aki ebből a kaptárból csak elvinni akar.

1.Sajnos után vessző
2. -pártszínektől függetlenül- elé és után kötőjel

ami a tartalmat illeti, az csapnivalóan rossz.
 LMP 17,58% (ősszel 12,64%)Fidesz 39,08% (ősszel 47,49%)MSZP 29,94% (ősszel 22,76%)Jobbik 8,29% (ősszel 7,57%)ZÉK 3,58% (ősszel 9,54%)Munkáspárt 1,08% (ősszel nem indultak)Hadd gratuláljak Tildy balázs újdonsűlt képviselőtársamnak!Remélem ugyanolyan sűrűn fogják őt látni a…..
honeste vivere (törölt) 2011.04.12 19:52:57
honeste vivere (törölt) 2011.04.13 20:06:16
@zuglauer:
Az MSZP már keresi az LMP-t, lassan meg is találja a választási együttműködésre.
Lesz új MSZP-SZDSZ akarom mondani MSZP-LMP.
Beszarás. Ezért is telefonáélgat Várnai úr akarom mondani Várnai elvtárs hetente a Klubrádióba, hogy hallassa hangját.
honeste vivere (törölt) 2011.04.26 22:31:56
@varnai: Ez lenne az LMP képviselte szólásszabadság vagy véleményszabadság. Látom, ez amolyan szdsz féle csipet-csapat tagokból összerakott párt, ahol te is toleráns vagy.
További jó hányást!
 Újabb lapszámmal jelent meg a Zuglói Lapok, nincs könnyű dolga, hisz a magyarok - legalábbis az idősebbje - megtanult a sorok között olvasni. Egy sajtótermék megítélésénél fontos információ, hogy mit tart hírnek,  - és azt hogy mutatja be,  - és az…..
honeste vivere (törölt) 2011.04.18 22:14:41
@belga6:
A cselekvés és nem a hözöngés!
honeste vivere (törölt) 2011.04.19 22:08:42
@belga6:
Papcsáktól kapom, te hülyegyerek?
honeste vivere (törölt) 2011.04.22 12:25:26
@varnai:
Több cselekvést! Ez nagyon helyes.S sokkal kevesebb hözöngést!
A keddi rendkívüli testületin került elénk a Főváros, azaz a fővárosi Jobbik javaslata, nevezzük Wass Albert térnek a Nagy Lajos Fogarasi sarkát.Mondjuk szerintem nem túl rangos elismerés, ha valakinek azt a cúgos sarkot, egy jellegtelen kereszteződést szánják. Erre…..
honeste vivere (törölt) 2011.04.13 16:52:57
@belga6:
?Ajd elmentek és takarítjátok az utcákat a tereket, ahogy egy igazi zöld páértinak tenni kell. Rajta, seprű, lapát és lehet takarítani.
honeste vivere (törölt) 2011.04.14 07:43:19
@varnai:
De. Mindenkinek kéne takarítani. A zöldpártnak különösen, hisz vállaltan természetvédő. Itt az alkalom, ki lehet menni és takarítani. Az utcák, terek átnevezése miatt lehet véleményeük, de hogy már az LMP határozza meg a dolgokat. Ahhoz választást kellene nyernie, arra meg igen kevés az esély. De hogy minden héten a Klubrádióba telefonálgasson be az már kezd unalmas lenni. Rá is haraptak a szocik, hisz Önt akarták inditani az időközi választásokon. Látja, ezt lett a sok Bolgárhoz történő betelefonálásainak a végeredménye. Lassan Ön lesz az LMP ökle, ami azért eléggé érdekes, hisz azért nincs annyi támogató sem a pártja, ami elég lenne egy győzelemhez. Ideje lenne egy kicsiz visszafognia magát, taláún ezzel többen megkedvelnék. De nehéz lesz eddigi tevékenysége miatt Önt elfogadni a jövőt illetően.
Az elmúlt napjaim az óvoda bokrosítások és a két iskola, a Telepes utcai, és a Miskolci úti összevonása körüli érdeklődéssel telt. Meghívtak a Telepes utcai Szülői Munkaközösség ülésére, két óvodai szülői megbeszélésre, és több telefon is jött. Amint látom…..
honeste vivere (törölt) 2011.04.10 22:22:02
honeste vivere (törölt) 2011.04.11 12:26:38
@pgroza:
Ja-ja. És ki nyert? Csak úgy mellékesen.