Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borogy

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1930. október. Salomon Andrée svéd mérnök és társainak temetése haláluk után több mint harminc évvel. Kísérlete, hogy légballonnal érje el az Északi-sarkot, tragédiával végződött. A harmadmagával a sark meghódítására indult felfedező a 83. szélességi fok közelében a jégre ereszkedett léggömbjével,…..
Borogy 2021.03.14 17:22:11
@Pootj: kulon megerne egy cikket, h allitolag 1 szavazton mult...es most a nemet lenne a vilagnyelv.
Áll, mint Katiban a gyerek. Ugye mindenki hallotta már ezt a szólást? No hát ez az alkalmatosság itt a kati, a bébikomp őse egy húszas évekbeli fotón..
A Légion étrangère-t bemutatni, a Légióról írni teljes részletességgel ezeken az oldalakon, a téma szerteágazó és hatalmas történelmi távlatokat érintő terjedelme miatt, lehetetlen. Hiszen csak a hadtörténeti előzmények, melyeket oly sok hadtudós kutatott már, több kötetre rúgnak. No és nem…..
Feltalálta a golyósdezodort és az automata váltót, miatta alakult a BIC márka és Argentínában máig nemzeti hős...
A szovjet-hatalom és kommunista elnyomás elleni mozgalmak K-Eu-ban: Kelet-német munkásfelkelés, 1953 Magyar 1956-os forradalom Prágai tavasz, 1968, Dubcsek Lengyel szolidaritás mozgalom, Lech Walesa 1980-1983 Berlini fal lebontása 1989 november 9 Romániai forradalom 1989 december 15. Így…..
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
Borogy 2020.10.09 18:09:13
@BHJ-962: Tudtommal a csereptetosok szuletese annak koszonheto, h egy uj torveny miatt az 5 szintes hazakba mar lift kellett. Igy a nem vizzaro 4. emeletre dobtak ra a csereptetot.
Sokszor készültünk már rá idén, hogy repüljünk végre egy igazán jót, de valahogy az időjárás sosem teljesített a vártnak megfelelően... ezidáig! Most pedig nem számítottunk bomba időre, és mégis... az előrejelzés csak nagyon kevés cumulust ígért, de egész szép számmal sorakoztak fel az égen már 11…..
Borogy 2020.08.23 23:55:06
Ez volt miniszterelnökünk emlékműavató beszédének vezérgondolata. Évek óta mondja, hogy a Nyugat hanyatlik, mi bezzeg; most továbblépett kicsit. Azt is hozzátette, hogy Nyugat-Európa — szigorúan ideértve pl. a Vatikánt is — lemondott a keresztény értékekről, mi bezzeg nem. Mert a keresztény értékek…..
A múlt heti képsorozat folytatása következik, újabb harminc kép New York elmúlt évszázadából a NY Times archívumából. Ígérem, hogy ezek még a múlt hetinél is érdekesebbek lesznek! 1961. Egy hirtelen zajtól megriadt és a vízbe esett rendőrló kiemelése az East Riverből..
Borogy 2020.05.25 14:20:37
New York Times square - Fornetti :D

@David Bowman: Egy fenyot nem lehet ulteni, akkor laposan szelesen no majd. A nagyiparban termesztett fenyoket surun egymashoz kozel ultetik, h minnel magasabra noljenek, egymastol elhappolva a legtobb "fenyt".

A szemetelos kepekre fura ranezni, meg ha nem is dolgoznak, abszolut nem tisztelik a helyet ahol vannak/elnek.

Egy angliai utam soran a kovetkezot tapasztaltam: szines boru egyen, azert dobja el a szemetet az utcan: " mert azert vannak az utcaseprok". Ez a felfogas kint egy bizonyos retegnel....
Tematikus válogatás következik! Ma és a jövő vasárnap New York-i képekkel örvendeztetlek meg benneteket. A hatalmas város elmúlt száz évéből láthattok - természetesen ritkán látható és érdekes - pillanatfelvételeket, hatalmas dózisban, kétszer harminc fotóval! A New York Times gyűjteményéből…..
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
Nikola Tesla minden bizonnyal a XX. század legjelentősebb feltalálója volt. A tudománynak és találmányainak élt, többször is kihasználták más feltalálók, élete végére pedig bátran kijelenthetjük, hogy teljesen meghibbant. Marconi tőle lopta a rádiót, Edison pedig Tesla számos ötletét vette át…..
Egy bitangul vicces, ugyanakkor nagyon-nagyon nyomasztó házibarkács Doom-videó bukkant fel a napokban a retró videójátékokkal foglalkozó IDDQD blog Facebook-csoportjában. Lovasi Dániel, alias Thorir the ReD mutatta meg benne a nagyérdeműnek a saját készítésű Doom-pályáját, ahol a marcona főhős,…..
Borogy 2020.04.19 20:58:45
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
Borogy 2019.12.06 23:42:07
@Virago_1000: hat te nagyon el vagy tevedve. Nem tudom, h te milyen fidesses mese ujsagot olvasol, de ha valoban igazi gazdasagi hireket, akkor tudnod kene, h rengeteg ceg szunt meg Angliaban, ill fog megszunni a kovetkezo 2 evben, Pl a legtobb autogyar igy hirtelen. Kozel 100 ezer+ ember erintett, igaz a legtobben mar at is mentek vissza a szarazfoldre, vagy mentek tovabb az attelepult cegekkel.
Egy hiánypótló írás következik arról, hogy mit hogyan szokás, illik, kell csinálni, ha pizzarendelésről van szó. Kitérünk az átvételre, a borravalóra és még sok más apróságra is! A  gördülékenyebb és problémamentes kiszállításáért te magad is sokat tehetsz! Akár a megrendelő vagy, akár a futár!..
Borogy 2019.12.02 18:55:29
@Faby: egyettertek!

Nehogy mar a vevo legyen a kocsog mert a futar olyan hulye, h a fonoke atbassza.....mert nincs borravalo.
A fonok meg tengerparton nyaral telen, a futar meg like-ja a post-jait a face-n...

A villanyszamlajukat ne fizessem ki a pizza melle?
Borogy 2019.12.02 19:00:29
@KARAK TERi: Nehogy mar a vevo legyen a kocsog mert a futar olyan hulye, h a fonoke atbassza.....mert nincs borravalo.
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
Ilyesmi még nem fordult elő a blogon, de most kedvet kaptam ahhoz, hogy készítsek egy alapos számítást arról, hogyan befolyásolhatja a dohányzás költséges szokása a vagyonunk alakulását az évtizedek során. Kizárólag pénzügyi szemszögből közelítem a témát, tehát az élettani hatásokról nem lesz…..
(A poszt angol nyelvű változata elérhető itt. Click to English version.) Hazánk talán legismertebb etnikai térképe, a Trianont megelőző béketárgyalások egyik legtöbbet emlegetett dokumentuma, a „vörös térkép” éppen ma száz éve, 1919. február 21-én jelent meg először nyomtatásban. Magyarország az…..
Jelentősen nőttek az ÁFA bevételek, messze megelőzve a többi adóbevétel növekedését. 2012 és 2017 között kb. 20%-al kellett volna nőnie az ÁFA bevételnek, ehelyett 41%-al nőtt. A növekedés mértéke majdnem kétszeres. A növekedés egyik oka az ÁFA csalások visszaszorítása. Ezt a "fordított" ÁFA…..
Ausztrália több szempontból is a világ egyik legsokszínűbb országa. Lenyűgöző természete és állatvilága, hatalmas mérete mellett rengeteg érdekesség is kapcsolódik hozzá, amit talán eddig nem tudtál. Az országban 1991 óta nem volt gazdasági visszaesés, még a 2008-as világválság idején sem…..
November végén érkezett a hír kicsiny hazánkban kalandvágyból itthon maradó munkavállalóknak, hogy az évi eddig elrendelhető túlórakeret 200 óráról 400 órára változna, és ezt a túlórakeretet elég lenne 3 éven belül kifizetni.Na, ki mit szól hozzá?Mert a kormányt, és a szakszervezeteket tudjuk,…..