Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Patrik

209 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a hét kétség kívül az Apple okos hangszórójáról, a HomePodról szólt. Az ismertebb külföldi oldalak, illetve YouTuberek mind megosztották tapasztalataikat az eszközzel kapcsolatban és az álláspontjukról gyakorlatilag közös volt: az Apple csinált egy kiváló hangminőséggel rendelkező cuccot, amit…..
Igencsak érdekes képességet rejt a Microsoft Windows 10 S operációs rendszerének legújabb fejlesztői (Insider Preview) változata. A 17093-as verzió lehetőséget biztosít rá, hogy a felhasználói bejelentkezéshez immáron a cég hivatalos Microsoft Authenticator appját használjuk, amely úgy Androidra,…..
Ki más is ünnepelhetné meg az Apple napokban piacra került okos hangszóróját, mint az egyik legfőbb rivális, a Sonos? A HomePod tegnap óta immáron hivatalosan is megvásárolható valamivel több, mint 110 ezer forintnak megfelelő áron Amerikában, Ausztráliában, illetve az Egyesült…..
Tegnap felkerült a népszerű GitHub-ra az iOS 9.3 egy részének forráskódja. A kiszivárgott anyagot az Apple hivatalosan is elismerte újságíróknak eljuttatott közleményében, viszont egyértelműen kijelentik, hogy ez semmiféle veszélyt nem hordoz magában, hiszen a rendszer…..
Az a hír járja, hogy az Apple már tárgyalásokat folytat az egyik legnagyobb befektetési bankkal, a Goldman Sachs-szal (amely nem mellesleg a cég saját befektetéseit is támogatja elég régóta), hogy a mostaninál lényegesen kedvezőbb feltételekkel biztosítson részletfizetési…..
Tegnap óta iPad-re is végre elérhetővé tette hangalapú személyi asszisztensét a Microsoft. Cortana viszonylag régóta velünk van már, hiszen nem sokkal a Windows 10 piaci bevezetése után megérkezett iPhone-ra, valamilyen oknál fogva ugyanakkor az iPad-es változatra egészen…..
A konyha a nappali mellett a lakás egyik legfontosabb pontja, azt hiszem, ebben a legtöbben egyet értünk. Egy fajta közösségi hely, amely nem mellesleg helyet és teret ad a főzésnek és ez által a kreativitásnak is. A lakások vagy mondjuk úgy, áhított lakások nagy részt meleg…..
Az elmúlt egy-másfél hétben nagyon érdekes hírek keringenek a levegőben a Tesla-val kapcsolatban. Akit kicsit is érdekel az autóipar, az pontosan tudja, milyen kínkeservesen lassan zajlik a középkategóriás Model 3 gyártása, a korábban beígért heti ötezres darabszámot még fél évvel a gyártósorok…..
Akárcsak az iPhone X esetében, úgy a HomePodot is már kipróbálhatták egyes újságírók, illetve azok, akik a tech szcénában az Apple szerint előkelő helyen szerepelnek. Bár az ilyen előzetes beszámolók olykor meglehetősen túloznak egy-egy termékkel kapcsolatban, kiindulópontnak mindenképpen…..
Lassan két éve már, hogy az Apple piacra dobta az iPhone 5s házába csomagolt, de az iPhone 6s hardverével szerelt kompakt erőművet, amely az iPhone SE nevet kapta a tűzkeresztségben. A telefon 2016 márciusi bemutatása óta igencsak nagy sikernek örvend és egyértelműen jelzi, hogy továbbra is van…..
Bár a héten az iPhone X gyártásának idő előtti leállítása volt a fő téma, azért akad más izgalmas pletyka is. Egy ideje azt csiripelik a madarak, hogy hamarosan új iPad Pro várható, ám a cucc érkezéséről valójában maga az iOS 11.3 adott hírt. Az iHelpBR egyik szerkesztője, Filipe Espósito szúrta ki…..
Érdekes, egymásnak némileg ellentmondó hírek láttak napvilágot a hét első felében. Hétfőn bombaként robbant a hír, hogy az Apple a történelem során először vezethet ki egy modellt még azelőtt, hogy annak utódját piacra dobnák, aztán persze megjelentek olyan nyilatkozatok is,…..
A fejlesztők számára mától hozzáférhető első béta verziójánál járó iOS 11.3 végleges változatába hivatalosan is bekerül majd a Tim Cook által korábabn beígért opció, mellyel nem csak, hogy figyelemmel kísérhetjük majd, hogy áll a telefonban található akkumulátor…..
Több, mint fél éve már, hogy az Apple bemutatta (párdon, bejelentette) HomePod névre hallgató "okos" hangszóróját, melyet a nyári WWDC-n a szerencsések ki is tudtak próbálni, igaz, a funkciók nagy része még egyáltalán nem működött. Elég sok víz lefolyt azóta a Dunán, a…..
A lakás felújítás, illetve a nulláról való építkezés egy kifejezetten kreatív és izgalmas folyamat, melynek során megpróbáljuk a rendelkezésre álló teret tudásunkhoz és pénztárcánkhoz mérten minél otthonosabbá varázsolni. Egyre többen figyelnek a bútorok anyaghasználatára és színére, illetve kezd…..
Mindössze pár napja csupán, hogy Csaba kicsomagolta az iCentre-től kapott iMac Pro-t és elkezdte komolyabban is nyúzni, Amerikában egy áruházlánc nem volt rest és olyan akciót hirdetett, hogy még az Apple-nél is tuti akadt, aki megigazította magát a széken. A Micro Center az alap kiszerelésű iMac…..
Az Apple a héten külön szekciót hozott létre az előfizetéses modell alapján működő alkalmazásokrészére. A "Try it for Free" (Próbáld ki ingyen) szekció az Apps (Alkalmazások) kategóriából érhető el és jelenleg mindössze négy programot tartalmaz: USA Today 1Password Panna: Video Recipes &…..
Alig pár napja, hogy befutott az iOS 11.2.2-es frissítése, amely hivatalosan is a Spectre néven ismertté vált biztonsági rést hivatott befoltozni. Bár a hivatalos leírás szerint az update a Safari-t és a weboldalak megjelenítéséért felelős WebKit motort érinti, ennek ellenére igencsak érdekes…..
Az Apple - ahogy már többször is megírtuk - múlt héten kezdte meg a nyolcadik, kilencedik és tizedik generációs iPhone-ok (iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus) akkumulátorainak hivatalos cseréjét, ám úgy tűnik, hogy nem minden modellhez van elegendő raktárkészlet. Bár a…..
A koreai Cetizen igen érdekes és nem kevésbé alapos teszt eredményeit hozta nyilvánosságra múlt héten. Tudva levő - főleg a Google Pixel 2 XL utáni kisebb botrány óta - hogy az OLED kijelzők működésüknél fogva hajlamosak az úgynevezett beégésre, mellyel utoljára a megboldogult plazma korszakban…..
Minden jel arra mutat, hogy az Apple alkalmazottainak a rengeteg cserére váró akkumulátor miatt ég a keze alatt a munka. Szó szerint, ugyanis kedden délelőtt 10 óra körül a Zürich-ben lévő Apple Store-ba mindhárom hivatalos szervet (rendőrség, mentők, tűzoltóság) kihívták,…..
Szinte még alább sem hagyott a balhé az Apple háza táján az akksik öregedése miatti iPhone lassítással kapcsolatban, megkaptuk a nyakunkba a Spectre és Meltdown néven elhíresült biztonsági réseket, melyek a legtöbb modern kori processzort érintik. Az ember azt hihetné, hogy ilyen…..
Manapság, ha lakásfelújításra kerül a sor, a többségnek jellemzően valami modern, olykor minimalista, de legfőképpen esztétikus és letisztult kép lebeg a szeme előtt, ha a végső kinézetre gondol. A durvább képzelőerővel, illetve merészebb fantáziával rendelkezők nem…..
Érdekes interjút közölt Phil Schillerrel, az Apple marketing igazgatójával az angol The Telegraph. A cég egyik nagy veteránja természetesen rögtön a beszélgetés elején kijelentette, mennyire fantasztikus éven van túl az Apple és hogy az idén bemutatott iPhone-ok tovább viszik azt a fajta innovációt,…..
A héten a sajtó leginkább az új iMac Pro-val volt elfoglalva, ami nem csoda, hiszen egészen elképesztő, amit az Apple mérnökei bele nem zsúfoltak a 27"-os retina kijelző mögötti házba. A termék konfigurálhatósága is egész jó, bár már alap kiépítésben is brutális teljesítményre képes egy "mezei"…..