Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taste4me

102 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tud a Rolls-Royce Cullinan, a világ legdrágább terepjárója? Hova lehet még fokozni a Rolls-Royce-t övező luxust, mennyibe kerülnek a teljesen egyéni igényekre szabott modellek, és mely piacokat célozza meg újabban a márka? A hétvégén kaptam egy Cullinant egy kirándulás erejéig, így ez volt a fő…..
Gondolom még emlékszünk ezekre a címekre:  Képzeljük el, hogy a családunkkal utazunk a hegyekbe. Megállunk a hegyi kilátó parkolójában, mindenki kiszáll az autóból, elkezdünk nassolni, közben csodáljuk a kilátást. Egyszercsak arra leszel figyelmes, hogy kislányod nekidől az autó hűtőrácsának…..
A Sörök tesztje Bergenbier 2007.08.24 20:15:00
36, Egy hegyi sörnek legyen hegy a sör, avagy hogyan mondjuk románul hegy? Hát igen Bergenbier: Amint a nevéből is kiderült ennek a Román sörnek a neve nem sugal mást mint, hogy a hegyekből nyert ásványvízből nyerik eme nedű ízét, zamatát. Hát lássuk mit is rejt a…..
Taste4me 2019.08.30 07:46:27
@misimokus: ne beszélj csacsiságot. :)
Berg = hegy, ha nem is románul, de hegyet jelent s a bergenbier egy román sör, aminek a címkéjén hegy, patak, szép zöld fák láthatóak. Azaz hegyi sör.
Ha értenél a marketinghez, tudhatnád, hogy Bere Munte nem adható el még a románnak sem, de egy csavarral pl németesítve, már eladható Bergenbier néven. Ami egy norvég falu neve is lehetne, hisz Bergen Norvégiában helyezkedik el, de amint tudjuk semmi köze hozzá.
Ha verseny lenne, hogy ki tud több zöldterületet beépíteni a budapesti kerületek közül, toronymagasan a XI. kerület nyerne. Hogy miért? Íme pár terület, ami gyökeresen megváltozhat a közeljövőben. Kezdjük talán a mostanában sokat emlegetett szuperkórházzal. A kormány a XI. kerület Dobogó nevű…..
A katari állami befektetési alap (Qatar Investment Authority) a világ 14. legnagyobb szuverén vagyon alapja 335 milliárd dolláros kezelt vagyonnal. Olyan nagy cégekben van részesedése, mint a Volkswagen, Barclays, Canary Wharf, Harrods, Credit Suisse, Heathrow, Glencore, Rosneft Oil Co., Royal Dutch…..
"április 30-án (vasárnap) a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően Németország teljes energiafogyasztásának 85%-át megújuló energiaforrásokból biztosította." -írja a Portfolio.hu   Április 30-án​ Németország felett az éjszakai órákban egy fényes meteorit haladt el, így közel 24 órát tudtak…..
A vállalati felvásárlások mindig a kedvenc befektetési ötleteim voltak. Az utóbbi időben több már lezárt vagy még folyamatban lévő, de ígéretes M&A tranzakcióban voltunk érdekeltek. Ilyen volt az AB Inbev – SABMiller összeolvadás vagy a még lezáratlan Bayer – Monsanto felvásárlás.Ennek kapcsán…..
Korábban már készítettem egy hosszabb időszakot áttekintő blogbejegyzést a Zwack 10 éves hozamáról, így most egy másik magyar cég, az ANY (korábbi nevén Állami Nyomda) adatait tekintem át.   „A céget 1851-ben alapították, és mára a CEE régió vezető biztonsági nyomdája. A Társaság komplex…..
Amint már írtam, elég nehezen érkezett meg a Xiaomi. Miután reklamáltam, elég gyorsan pörögtek az események.   Hisz augusztus 17-én miután paypalon megreklamáltan a sztorit, már egyből váltakoztak a státuszok. Akárhogy is számolom 5 munkanap alatt megérkezett a kis kütyü. A mai napon sikerült is…..
Csak úgy mondom Nyaralás után 2016.08.24 08:08:00
Amíg az ember nyaral, minden olyan szép és jó, majd aztán hirtelen megint visszaérkezik a hétköznapokba. A reggeli óracsörgés, készülődés. Ma mit vegyek fel? Milyen idő lesz? Kell ernyő, vagy 40fok délután? Egy ideje lassan olyan szeszélyes az időjárás, hogy az ernyőt nem…..
Egy ideje szemezek a fitnesz eszközökkel. Nézelődtem, gondolkodtam, majd jött a mi band 2. Mondom magamnak, hogy ezt ki kell próbálni. Olvasgattam teszteket, nézegettem, hogy honnan tudom minél jobb feltételekkel megvásárolni. A hardverapro.hu -n amiket találtam, mind jegelve voltak, de…..
Szakad az eső. 13fokra leesik a hőmérséklet és égdörgésre és a kopácsoló eső hangjára ébredünk. Így elmarad a ma reggeli ülök a teraszon és gyönyörködöm a tájban, míg fel nem ébredek nézelődésem. Pedig meg tudnám ezt szokni. Vajon mennyibe kerülhet itt egy ház?…..
Mivel kezd elegem lenni a kenyérnélküliségből, ismét megpróbálom a pincért. Strandolni készülünk egész napra, egy kis kalória nem ártana, mert csak este 8 felé fogunk vacsorázni. Sikerrel járok, kapok kenyeret. Gyorsan meg is eszek 3 szendvicset, meg még rántottát és egy…..
Eljött az ideje, hogy megkóstoljam az Igazi Csíki Sört. A címke magáért beszél, tele van székely motívumokkal, egyből lehet tudni, hogy ez a székelyek söre. Gondolom elsősorban, a székelyeket célozták meg. Ez a különleges piros szín, meg a fekete, az én elmémbe egyből a székelyruhás lányok ugrottak…..
Elfeledvén a vacsorai rossz desszertet, végre ismét reggel. A nap csodásan süt ma is, megyünk kirándulni. Várlátogatással, fagyizással kecsegtető nap áll előttünk, de menjünk reggelizni. Már mondhatni rutinosan próbáljuk elkerülni az esti pincért. Választunk egy szimpatikus asztalt, a nagy juharfa…..
Jó reggelt! A nap ezer ágra süt. A teraszunkon ülök és bámulom a kilátást. Nem tudok betelni vele, olyan csodálatos. A Balaton csücskénél vagyunk, látszik a túlpart, ha pedig balra elnézek, akkor a Badacsony is megmutatja magát. Szívom magamba a jó, friss levegőt. A pesti szmog után ránk fér.…..
Csak úgy mondom 1. Nap - Indulás 2016.08.14 22:23:49
Amikor az ember végre nyaralni megy, azt vagy hosszú készülődés, vagy egy spontán dobjunk be mindent a hátizsákba készülődés előzi meg. Én, az első kategóriába tartozom. Szeretem, ha már jó előre le van foglalva a szállásunk és jó sok mindent tudok a környékről. Az idei évben szerencsére sikerült is…..
Teljesen érthetetlen, miért van betojva a teljes magyar kormányzat a Sátántól Soros Györgytől, a rejtőzködő magyar milliárdosok egyikétől, hiszen a palinak alig van annyi pénze, hogy a leggazdagabb magyarok 100-as listájára valahogy felférjen. Hatmilliárd forint, ennyi pénze van csak, ebből…..
A TV2 sajtóközleményben jelentette be, hogy a április 13-tól Kőhegyi Anna látja el a Tények főszerkesztői feladatait. Kőhegyi tíz éve dolgozik a TV2-nél, az infotainment műsorok szerkesztője, majd főszerkesztője is volt. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd az MTV Ablak című…..
Taste4me 2016.04.13 12:22:53
@Nem Penny hajója: nem értem, hogy mi bajod van rúzsos szájával? :-D
Cesar Millan magyarázatot közölt a nagy vihart kavart malac megtámadási ügy kapcsán, amiben azt állítja: a nézők nem értették meg a kontextust, ő mindent jól csinált. Az állatvédők továbbra is a fejét követelik, pár szakértő pedig csendesen elmélkedik azon, miért teljesen rossz a magát suttogónak…..
Taste4me 2016.03.18 19:39:31
@Rastafan: kutyától függ, hogy mivel lehet a jó útra terelni, ha már elromlott. Tudom, hogy miről beszélek, mert egy félős agresszív kutyám van, ami mellé magas energia szint párosul. CM módszere nem jött be, pedig kiolvastam 3könyvet is, JF módszere sem volt nyerő, annak ellenére, hogy az összes könyvét kiolvastam, de kezdtünk rátérni a jó útra, majd KG módszer. Végül az összes olvasott könyv tudását, plusz a kutyasuliba tanítottakat összegyúrtam és alkottam meg a saját nevelési módszeremet, ami már megfelelő útra terelte a kutyát. De ettől eltekintve, vannak kutyák, akiknél ez a módszer hatásos, vannak, akiknél meg nem.
Azokkal van a gond, akik gyereknek gondolják a kutyát, mert valaki, valamilyen tanulmányra hivatkozva azt mondta, miközben a saját gyereküket kutyáknak nézik.
Te tudod, mire költöd el a bevételed? Tudod, hova folyik el a legtöbb pénz a kötelező kiadások mellett? Ha ismerős az érzés, hogy hónap közepén már alig várod a fizut, akkor most jól figyelj. A tudatos pénzügyi tervezés legfontosabb szabálya, hogy tudd, mennyit keresel és mennyit költesz. A mennyit…..
A ConocoPhilips (COP) a napokban jelentette be, hogy az eddigi negyedéves 0,74 USD osztaléka 0,25 USD-re csökkent, amit a részvény árfolyama egy 8,5%-os eséssel jutalmazott. A veszteséges működés miatt várható volt a COP-nál az osztalék csökkentése, mint azt már írtam januárban a Portfolio value…..
Azt hiszem az ilyen esetek miatt él az az általános kép a biztosítókról, hogy csak a szerződéskötésig fontos nekik az ügyfél.  Kedves Homár!  2015. június 9.-én villám csapott a házunk előtt álló villanyoszlopba, aminek következtében tönkrement egy Sony Vaio laptop és a vezetékes telefon. (A…..
Taste4me 2016.02.01 11:02:18
Kisdobos becsszóra nem akartam már többet ezzel a szerencsétlennel foglalkozni, de a mélyenszántó népbutítás, az elmebajba hajló küldetéstudat, a „mindenki hülye, csak én vagyok a zseni” hozzáállás egy olyan interjúban buggyant a felszínre, mely igen tömören foglalja össze, mennyit tud, milyen arc…..
Taste4me 2016.01.17 22:08:32
@fordulo_bogyo: Mit nem értesz? A cég veszteséges, így nem tud osztalékot fizetni. Tavaly is vért izzadt, hogy tudjon osztalékot fizetni, így ez várható volt, hogy mostantól semmi nem lesz, amíg újra ki nem vezetik ezt a trágyát. :)

A cég értékelése attól függ, hogy nyereséges, vagy nem nyereséges a cég, vagy ha nem is nyereséges, de olyan sztorival, jövőképpel van megáldva, hogy az emberek veszik mint a cukrot, lásd tesla, amazon éstb, de ezek a cégek nem bolondították a befektetőket osztalékpolitikával, hogy még több shit papírt öntsenek a tudatlan befektetők nyakába.