Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mahet

0 bejegyzést írt és 1006 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Miattuk” rossz az életed. El akarják venni a munkádat, meg akarják erőszakolni a nődet. Sőt, valószínűleg legközelebb fegyverrel jönnek, hisz a hazádat, az országodat, a kontinensedet akarják elvenni. Persze, “tudjuk kik” küldik őket.. De ne félj! “Mi” itt vagyunk és…..
mahet 2015.07.31 08:18:43
@Pipas: Nehéz eldöntenem, hogy ennyire nem értetted meg amit mondtam vagy csak valami furcsa irónikus módon próbálod alátámasztani azt.

Példa: "de azért az mégiscsak gáz, hogy a tesco éves 600 milliárd forint forgalomra fizet annyi nyereségadót mint egy három fős kft, nem?"

Mindeketten egyetértünk, hogy létezik ez a probléma. Erre az volt az állam faék egyszerűségű - választó által is könnyen érthető megoldása - , hogy kibasztak rá egy óriási különadót.

Következmény:
- kiszámíthatóság és vállalkozói bizalom a nullán
- az EU elkaszálja a törvényt
- a beszedett pénzeket kamatostúl visszafizetjük a Tesconak
- közben a legtrágyább ócska, adócsaló - a munkavállalókat kihasználó, de MAGYAR CBA-t helyzetbe hoztuk

Szép munka! (hasonló eredményre vezetnek a bankokkal, a menekültekkel kapcsolatban született "megoldások" is).

Persze nem fogok most neked előrukkolni egy megoldással ezekre. Pont az a lényeg, hogy szakértők egyeztetnek más szakértőkkel, szervezetekkel, az EU-val, a vállalkozásokkal és hoznak egy hosszú távon is működőképes - EU konform - törvényt.
mahet 2015.07.31 14:10:38
@monddazigazatmar: Igen, olyanokra is.
mahet 2015.07.31 19:36:08
@AK76: te lenni erős férfi! Megold probléma izombó'!
Nagy Imre újratemetésétől - amikor mi, rendszerváltók egységesen utasítottuk el a kommunizmus nemzetfelfogását, amely kirekesztette a nemzetből mindazokat, akik nem értettek egyet a hatalommal - eljutottunk Orbán Viktor új, kirekesztő nemzetfelfogásához, amelyben a nemzeti…..
mahet 2014.06.17 07:13:51
@bölcsbagoly: kíváncsi vagyok, hogy mivel lehet magyarázni a liberalizmus hátrányait. Tényleg, te akarod megszabni, hogy mások hogyan éljenek? Mégis mi jogosít fel erre? Persze tudom, annyira lenézed a magyarokat, hogy nem tudod elképzelni, hogy maguktól is józan felelősségteljese döntéseket hozzanak. Ez szomorú... de még ha igazad is lenne, nem az lenne a cél, hogy ezt megváltoztassuk? Inkább beletörődünk és irányítjuk a sok - szerinted - buta egyszerű embert?

Valahogy mégis azok liberális országok fejlődnek a legjobban, ahol sikerült megfelelő oktatással "felhúzni" a társadalom túlnyomó többségét - ott a legjobb az élet. A sok infantilis... részemről megyek és csatlakozom hozzájuk.

Gábor, vége van, a mi életünkben már nem változás.

Szörnyű kimondani, de egy újabb generáció nő fel abban a közegben amiben a kirekesztés elfogadott. Ezzel 40 évet lépett visszafelé Magyarország.
Lázár János felsorolta a véleményes projekteket, és hangsúlyozta: nem leszünk norvég gyarmat. A Magyar Nemzetben megjelent cikk után Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár részletesen is kifejtette, miért káros a Norvég Alap jelenléte Magyarországon. A…..
mahet 2014.04.10 20:08:16
@♔bаtyu♔: régen csak kicsit sajnáltam, de ma már utálom a hozzád hasonló ostoba embereket, mert belőled lett a többség. Büdös paraszt.
mahet 2014.04.10 20:59:23
@♔bаtyu♔: büdös komcsi az aki fideszes, összefosásos, jobbikos vagy lmp-s.

Én pont nem találtam Magyarországon jobboldali gazdaságpolitikát hirdető pártot.
Karácsony Gergely egy megtört és szimpatikus FB-bejegyzésben kéri, hogy ne hibáztassa senki a választókat a múlt éjszakai eredményekért. Szerintem sem kéne. Roma locuta, causa finita meg vox populi vox dei, hogy mást ne mondjak. Ez a demokrácia. A tanulságokat a politikusokra nézve…..
mahet 2014.04.09 21:24:12
@Gábor2000: jelenleg az összes bevételünk minimum 65-70%-át osztja újra az állam, úgy, hogy az összes SZJA 80%-át kb 300e fizeti be - a többi adó-és járulékfajtánál se sokkal jobb az arány.

Még több kéne? Nem vagy te egy kicsit komcsi?
Miért dolgozzam én többet, ha egyre többet és többet követelnek az inaktívak. Nem gondolod, hogy eljön az idő amikor megunom és én se dolgozom többé?

Nagyon egyszerű példa, hátha megérted:
www.snopes.com/college/exam/socialism.asp
  Boross Péter miniszterelnökről hallottam egyszer, hogy az hogy a Hóbagoly gúnynevet ragasztotta rá a nép, voltaképp' dicséretnek is felfogható, mert arra utal, hogy ennél nagyobb vajat nem látnak a füle mögött. Nekem Bajnainál is ilyennek tűnik a Libás. Ugyan a Hóbagoly…..
mahet 2014.04.06 11:22:33
@profilo: "Igen,negyedszázada szavaztok így,választjátok a "kisebbik rosszat" és szakadunk le folyamatosan."

Mégis kire lehet szavazni ma egy nem-kommunistának?

Gazdaságpolitika:
Fidesz: szélsőbal
MSZP: bal
Együtt: bal
DK: közép-bal
LMP: szélsőbal
Jobbik: szélsőbal (azonnali államcsőd)
Moma: jobboldali
Liberálisok: jobboldali

Jobboldali párta Magyarországon szinte nem is lehet szavazni, ha lehetne is, soha nem jutnának be a parlamentbe. Hány párt mondta, hogy csökkenteni kell az élősködő pióca állam méretét? 70% az újraelosztás mértéke, döbbenetes! Ráadásul még többet akar beszipkázni ez a hájas undorító pióca-állam, államosít, központosít - mindenbe belepofázik.

A magyarok 80-90%-a kőkemény kommunista - aki nem az az már vagy külföldön van vagy épp csomagol.
Nagyon jó, hogy vannak közgazdasági elméletek, viszont az egész semmit sem ér, ha az egyébként működőképes modelleket felülírják a rövid távú személyes érdekek.A válság kitörését követően számtalanszor olvashattuk, hogy a közgazdász szakma és a modern közgazdasági…..
mahet 2014.03.09 16:45:21
@Dörnyei József: Miért kellett betiltani a devizahitelezést? Értem, hogy mostanában divat szellemi fogyatékosként kezelni az embereket, de ha én vállalom a kockázatot akkor mégis milyen alapon mondja az állam, hogy nem szabad?

Az ejtőernyőzést még nem tiltották be? Pedig az is nagyon veszélyes.
A nyugdíj-előtakarékosság remek dolog, résen kell lennünk ugyanakkor, máskülönben a nyereség egy jelentős részét zsebre vágják a bankárok.Ha évente félreteszünk egy csinos kis összeget egy nyugdíjszámlára, amit egy professzionális befektetői csoport kezel - mondjuk egy bank…..
mahet 2014.03.07 16:31:25
@ProsTata: A múltkor olvastam itt az "Így ejtenek minket csapdába a bankárok" című remek blogbejegyzést. Már akkor sem értettem, hogy milyen pénzügyi blog ír ekkora baromságokat, aztán most átlapoztam a többi bejegyzést is.

Döbbenet, szépen hozza a hitel-károsultak szintjét.

Megnéztem, hogy mi ez valójában:
"A Pénzügyi Szemle Online az Állami Számvevőszék által kiadott és szerkesztett tudományos portál"

Ja, jól van akkor :) Hát ez kész :) Magyarországnak VÉGE! Innen nincs kiút.
mahet 2014.03.07 16:50:05
@ProsTata: de ez nem csak egy blog, ez az Állami Számvevőszék blogja. Az ÁSZ feladata lenne: "... megállapításainkkal, javaslatainkkal támogassuk a közpénzekkel, közvagyonnal való szabályos,
célszerű, eredményes és hatékony gazdálkodást, valamint elősegítsük a jól irányított
állam kiépítését, a jó kormányzást."

Erre ömlik belőle a középkori boszorkányüldözés a bankokkal/pénzügyi erndszerrel szemben - az egyszerű emberek hiszékenységére építve. Nem kellene ezt büntetni (egy normális országban)?
mahet 2014.03.07 16:59:19
@ProsTata: Pedig de.... ez a szomorú.

"A Pénzügyi Szemle Online az Állami Számvevőszék által kiadott és szerkesztett tudományos portál"
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
mahet 2014.02.21 06:40:36
@mikka: általában a kormány a választások előtt elárulja a hosszú távú terveit.

Orbán se mondta el, hogy:
- államosít mindent mire a haverjainak szüksége van, hogy aztán kiossza közöttük
- távolodik Európától és az új orosz birodalomba kívánja integrálni Magyarországot.
- nem szeretik a demokráciát és a kapitalizmust, sokkal jobban fekszik neki a haveri mutyizmus

Azért ezek elég jelentős kérdések, illenék megvitatni a néppel - még akkor is ha fél-ázsiai parasztoknak nézik őket. Mondjuk azok is.

Amúgy igazatok van, ha megválasztja a nép akkor legyen ez, de nyugodtan mehetne nyílt kártyákkal is. Ha Orbán azzal kezdi, hogy erős vezető lesz aki leépíti a demokráciát és átveszi a Putyini autokratikus rendszert akkor nem vesztegetek el még 4 évet ebben a tárgya kommunista fél-ázsiai tahó-pálinkaivó-munkaképtelen fos országban.
mahet 2014.02.21 07:41:49
@Fulek: és ki a f*szt érdekel, hogy mit csinált a gyurcsány?

Mondjuk az sima korrupció volt, ez meg state capture.
Egymást érik a hibák a szocsi olimpián. Az olimpia a tervezett négyszeresébe került, de még így se Putyin sikerét demonstrálja. Hanem az autokratikus, korrupt rendszer gyengeségeit, ahol a horribilis pénzköltés ellenére az újságírók szállásainak harmada nem készül el időre,…..
mahet 2014.02.10 06:43:33
@wirth6: Reagan, Clinton, Schröder - amennyire látom ők inkább értelmiségi családból származnak - bár túl sok információt nem találtam.
mahet 2014.02.10 10:12:33
@wirth6: jogos, de ettől még azt nem cáfoltuk, hogy diktátorok általában munkás/szegény/paraszt családból kerülnek ki.
mahet 2014.02.10 10:15:43
@wirth6: amúgy értelmiségi alatt szerintem főként a jólét és az azzal járó fejlettebb empatikus készségek a meghatározóak.

Ha nem kell nap mint nap küzdeni a boldogulásért akkor felnőttként se látod olyan ellenségesnek vagy fekete-fehérnek a világot. Nem kell folyton védekezned vagy támadnod, nem kell folyamatosan a túlélésért harcolnod.
Az a helyzet, hogy fizethet a Fidesz bármennyit az IMG-nek reklámkampányokért, és Kumin Ferenc is kézzel-lábbal gépelve védheti a kormányt a tumbliján, az országimázsért ezerszer hatékonyabban tesznek - pro és kontra - az önkéntesek. Most például a "Nemzeti Érzelmű Motorosok",…..
A mi diplomatáink a külföldi érdekérvényesítésből csak a protokolláris formaságokat sajátították el. Smúzolás a sonkás tekercsek, ráksaláták és drága borok mellett – és itt meg is áll a tudomány. Tegnap került nyilvánosságra az a videó, amelyben osztrák humoristák a…..
Az Európai Unió ismét "jó" példával szemléltette a központosított bürokratikus rendszerek hatékonyságának hiányát. A cukorral kapcsolatos áfacsalások ügye Horváth András nélkül nem lenne téma. A kormány ugyan a végletekig elmenne a dolog szőnyeg alatt tartása…..
mahet 2013.12.18 10:58:05
@Blogger Géza: úgy látszik náluk nem divat ez a magyar módi. Orbán álmodik valamit és másnapra törvény lesz belőle.

Amúgy pedig próbád értelmezni az a két idézett mondatot, ha sikerült és még van problémád akkor kérdezz nyugodtan.
Lassan ébredeznek a nyelviskolák és kezdik végre felfogni, hogy rémálmuk valóra válni látszik: az ő lábuk alól is kihúzzák a szőnyeget. Talán azért nem hitték eddig, hogy sorra kerülnek, mert - a trafik- és kaszinó-mutyik esetét párhuzamba állítva - ők legalább…..
mahet 2013.12.15 09:00:57
@Mária: Dehogynem érted, nem vagy te hülye.

Nem akarsz nyelviskolába járni... oké. És? Ezért kell "megakadályozni", hogy más járhasson?

90%-ot összeszedsz magadtól a maradékra nagyon jó a nyelviskola (pl nyelvtan).

De teljesen mindegy miről van szó... a legnagyobb probléma az, hogy pár dilettáns elmebeteg Fideszes akarja meghatározni, hogy mi a helyes mindenkinek. Kicsi korlátolt agyacskájukkal próbálják leegyszerűsíteni a világot olyan szintre amit még képesek feldolgozni és ez alapján szabályokat hozni.
Min múlik, hogy mekkora kamatot fizetünk a svájcifrank-alapú jelzáloghitelek után? Igaz lenne, hogy a bankadót is beépítik a kamatokba?Ember legyen a talpán, aki pontosan érti, hogy a svájcifrank-alapú jelzáloghitele után fizetett kamat pontosan miért annyi, amennyi, és hogy a…..
mahet 2013.12.13 07:17:24
@BigPi: azért kell mindenhez érteni, mert 10-ből 9 jó magyar ember csal (vagy nem végzi jól a munkáját).

Csal a magyar vállalkozó, csal a magyar vízvezeték-szerelő, csal az orvos, csal a munkavállaló, csal a politikus, (csal-a zsuzsa), csal mindenki. Hányinger.

Miért is bíznál meg bárkiben?
November 28 és 30 között rendezték meg a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért párt 34. kongresszusát, Londonban. Az Európai Liberális Fórum és az ALDE párt konferenciáin, szemináriumain Európai Liberálisok és Demokraták – köztük a Magyar Liberális Párt…..
mahet 2013.12.03 07:37:50
@gmower: Segítek, hogy mit jelent a liberalizmus:

"A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban."

Ezzel neked problémád van? Érdekes, ne aggódj közeleg az új Szovjetunió, ott jó helye lesz azoknak akik nem értékelik a szabadságot.

Azt felejti el mindenki aki az emberek szabadsága ellen harcol, hogy ő is kerülhet a rossz oldalra. Hirtelen megváltozik a politikai vélemény és holnaptól téged fognak elnyomni, téged fognak kötelezni valamire úgy ahogy addig te tetted másokkal.

Az, hogy az emberek egy része nem érett meg a liberalizmusra az nem a liberalizmus hibája, hanem az oktatásé.
mahet 2013.12.03 07:56:54
@31/48: szóval valójában te liberális vagy csak szigorítanál a jóléti államok bevándorlási politikáján?
mahet 2013.12.03 09:47:54
@gmower: ez egy másik kérdés. Magyarországon a kapitalizmust sem sikerült normálisan bevezetni, miért pont a liberalizmust sikerült volna...
A pénzek pántlikázása a régi rendszerben volt szokás, nem is szeretnénk felújítani, még ha sok minden, ami most az országban történik éppen ezeket az időket idézi is fel. Mégis elgondolkoztató, hogy banki különadó címén akkora összeget fizet be a szektor a költségvetésbe,…..
mahet 2013.11.28 07:58:58
Amíg arányaiban kb ugyanannyi a bedőlt forinthiteles, mint devizahiteles addig nem értem miről beszélünk.

Az egyetlen értelmes megnyilatkozása a kormánynak az volt, hogy a megmentett devizahiteles ne járhasson jobban, mintha forinthitelt vett volna fel. Innentől kezdve - ismét - nincs miről beszélni.

Csökkenhet pár ezer forintot a törlesztő, de ettől még ugyanúgy 20 milliót kell visszafizetni egy 10 milliós hitelre 20 év alatt.

A szerződés bizonyos pontjait lehet/kell módosítani (vételi-eladási árfolyam, kezelési költség), de továbbra sem látom, hogy ezt miért teljes egészében a bankokra kell terhelni. Ha a jogszabályoknak megfelelően jártak el akkor nem hibáztak és mint látjuk elég nehézkesen megy az ellenkezőjének a bizonyítása. (legalábbis nem egyértelmű)

Az állam hibázott a szabályozással, a hitelt felvevő hibázott a lehetőségeinek a felmérésével, a bank jó kapitalista módjára kihasználta a törvény adta lehetőségeket. Ez a dolga, te sem kezded el mondani az állásinterjún, hogy ne ne adj ennyi pénzt kérlek, nem érdemlem meg. A cél a profit/fizetés maximalizálása.

Nem a bank feladata bepótolni az elmúlt 20 év oktatási katasztrófájának a hiányosságait (szorzás, kamat, alapvető pénzügyi ismeretek).

(nekem is volt devizahitelem, szívtam miatta, vissza tudtam fizetni - soha egy pillanatra sem éreztem, hogy átvertek volna - az történt ami a szerződésben le volt írva)
mahet 2013.11.28 08:09:23
@Ad Dio: van a családban pár chf hitel de nem láttam olyat ahol a törlesztő ennyit emelkedett volna - persze ettől még lehetséges.

Biztos, hogy nem egyszerűen elfelejtették/nem értették meg, hogy a hitelek úgy voltak kialakítva, hogy törlesztőrészletek az első 3-5 évben jóval alacsonyabbak? Ahhoz képest reális a 100-200%-os emelkedés.
mahet 2013.11.29 06:43:35
@bankvezér: nem, engem közvetlenül a láthatatlan világkormány legfelsőbb szintjéről fizetnek.

Délután szoktam egy kört repülni chemtraillel és ha még marad időm a "Bilderberg - UFÓ - Buddha" találkozó előtt akkor jövök egy kicsit devizaügyben megtéveszteni a magyarokat.
A héten napvilágot látott levél szerint, Lázár Vilmos és Badlauf László Békemenetre buzdították a CBA „nagycsaládot”, vagyis a szervezet dolgozóit. Minekután önmagában sérti a magánszférát, amikor az ember politikai identitástudatát firtatjuk, a levél több ízben sérti…..
mahet 2013.11.16 11:41:13
@Mértékadó értelmiségi: szerinted a melegfelvonulás egyébként politikai esemény? Ugye nem, legfeljebb a legostobább szélsőjobbosok szerint lehet az.

A békemenet pedig egyértelműen egy politikai felvonulás. Remélem érzed a különbséget.
mahet 2013.11.16 11:52:23
@Furore Carcosa: jól van örülök, hogy szerinted sem az
mahet 2013.11.16 12:08:55
@Furore Carcosa: szép megközelítése a dolognak. Elkapsz egy teljesen lényegtelen apróságot és szépen kielemezed ezzel próbálva cáfolni a teljes témát.

Látszik, hogy értelmes vagy, kell ész ahhoz, hogy megkeresd ezeket és ezzel tereld a témát.

Szerintem ez sokkal rosszabb, mintha tényleg szellemi fogyatékos lennél - mint a Fidesz szóvivők - akik tényleg el is hiszik amit mondanak.

Gratulálok! Rogán szintjére süllyedtél.
Lehet-e öngólt újabb öngóllal korrigálni? Első ránézésre nem, de lehet, hogy az unortodox foci ezt is lehetővé teszi, ha a szabályokat megfelelően sokáig módosítgatjuk. Miután a várt tranzakciósilleték-bevétel a lakosság vártnál racionálisabb magatartása miatt nem jött…..
mahet 2013.10.29 23:46:13
@neoteny: szerintem az asztalt is elviszik.
Az IMF októberi Fiscal Monitor jelentését nem terveztem végignyálazni, a magyar médiában megjelent összefoglalókat bőven elégnek gondoltam. Egészen addig, amíg rá nem bukkantam arra a főcímre, amit most én is kölcsönvettem.  A legtöbb magyar kiadvány cikkének az…..
Ahogy nézem felforrt a magyar nyelvű internet: akkor mostan ki is lett átbaszva? A szavazatcsencselő romák vagy a lebukós videón merengő közvélemény?  Mit tudom én, első ránézésre tényleg túl szép, hogy igaz legyen. De az is igaz, hogy a Nagy Bajai Tüzelőbizniszben…..
mahet 2013.10.19 10:31:06
@hardw: "ha elmegy az értelmiség, az országnak vége, de ők jobban járnak. ha marad, egy hosszú és keresű harc vár rájuk, és talán a gyerekeiknek jobb lesz."

Még ha így lenne, de milyen esélyt látsz arra, hogy 1 generáción belül itt változás legyen? Oktatás javul? Kapitalizmus erősödik?

Francokat, most kezdtünk igazán zuhanórepülésbe, próbálunk kis Oroszország lenne, de semmilyen nyersanyagunk nincs.

Hosszú időn keresztül az egyetlen stabil pillanat az lesz amikor szétloccsanunk a padlón egy államcsőddel.
Az utóbbi hetekben az interneten terjedt egy videó, amelyben a Széll Kálmán téren berendezett kamunappali berendezési tárgyait néhány óra alatt elhordják az enyveskezű járókelők. A videóban leszögezik, hogy a bútorokat, könyveket és egyebeket elhordók nem statiszták, a végén…..