Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fejdip

12 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, sikerült! A legfontosabb cél, a 6 perces ezer teljesítése megvan, még le is faragtam belőle 4 percet.Titokban azért reméltem, hogy az óra az eredményben 1-essel fog kezdődni, de az már sajnos nem ment. Az elején úgy láttam, hogy ha az első 10 kilométeren és a másodikon…..
Nem tudtam megállni, hogy egy rövid bejegyzést ne írjak Prágából. Röviden gyönyörű az idő, jó a szállás, szépek a látnivalók és nagyon jól érezzük magunkat.Már szerdán, amikor megérkeztünk, boldogan láttuk jeleit a félmaratonnak: az útvonalon parkolási tilalom…..
Végül mindkét hétköznapi rövid futásomat kihagytam, hátha hét végére jobban leszek. Közben meg elkezdett a bal bokám (lábfejem?) fájni. Nem újdonság, de a bujkáló betegség és a lábfájás együtt eléggé elkeserített. A lábfájás már egy jó ideje vissza-visszatér.…..
A versenyeket leszámítva soha nem melegítettem be. Hazajöttem, átöltöztem futóruhába és már mentem is futni. Mivel ajtótól ajtóig futok, ezért nem is gondoltam bemelegítésre. A szomszédok ne lássanak sokat cicanadrágban. :) Tegnap azonban kipróbáltam azt, hogy még a lakásban…..
fejdip 2010.03.17 20:00:12
@BGy: Elképzelem, hogy húzod magad után az EKG cubehört, közen nyomtatja azt a hosszú papírt :) Csak jó hosszú 220-as kábel kell végülis.
A viccet félretéve úgy látszik mindenkit elkap a gépszíj egy idő után. Én is alíg várom a GPS-es órámat! Akkor majd nekem is lesznek ilyen szép grafikonjaim!
Tegnap kaptam egy angol nyelvű levelet cseszkóból, úgyhogy most már hivatalosan is konfirmálva vagyok a félmaratonra!Közben meg kezdek lerobbanni egészségileg, tegnap este már 8 körül pizsiben voltam és azt hittem, ma reggelre fel sem tudok kelni. De mégsem... úgy tűnik néhány C…..
Mióta a James Bond órám mindent rögzít, azóta figyelem a szívemet alaposabban. Amíg az 5000 forintos X-Fact órámat használtam, az első 1 km alatt láttam, hogy össze-vissza mutat mindent, amit arra fogtam, hogy olcsó és valószínű, hogy a pánt még nem helyezkedett el a mellkasomon…..
Rosszul kezdődött a mai napi futás: olyan nehezen tudtam rávenni magam, hogy elinduljak. Elhúztam a készülődést is, hogy minél később kelljen menni. Mostanában egy kicsit vesztettem a lendületből.Az elmúlt hetekben főleg, kezdtem úgy érezni, nem kerülök olyan formába mint…..
fejdip 2010.03.14 21:11:02
@NJoco: Ja és ma megnéztem ezt a Bébielefántok oldalt, de nem értem még mindig miért ajánlottad... hacsak ha nem "a nem adjuk fel" szolgen miatt? Egyébként mi ez a Bébielefántok és miért pont ezt a nevet választottátok? Erre nem találtam utalást az oldalon (www.bebielefantok.hu).
fejdip 2010.03.14 21:12:27
@BGy: Köszi, a tanácsokat, már nagyon várom...
fejdip 2010.03.14 21:13:59
@bagolybagoly: Én ma futottam, majd leírom hamarosan, rohadt egy szél volt, készülj fel, 15-ére még nagyobbat mondanak. Majd várom a beszámolódat! És kitartást!
Igen, vettem egyet! Néhány bejegyzéssel lejjebb még a pulzusmérős futás ellen szóltam. Aztán meggondoltam magam és belevágtam ismét. Mégiscsak maratonra készülök! És ha már így alakult, akkor egy profi órát néztem ki magamnak és két heti nyüglődés után meg is rendeltem.…..
Az úgy történt, hogy vasárnap délelőtt 11-re barátok jöttek, tehát aznap csak reggel korán tudtam volna elmenni lefutni a 90 percemet, vagy még szombaton. A szombattal csak annyi probléma volt, hogy délelőtt fújt a szél és elég csúnyán esett az eső, illetve reggel hirtelen…..
fejdip 2010.03.02 11:04:24
@rrroka: Igen, ezzel mindig bajban vagyok, nem tudom megmondani. Ha lesz egy kis időm, a futoterkepen lemérem, csak az nagyon szöszölős. Egyébként hamarosan lesz GPS órám és akkor mindig pontosan leírom a távolságot is. A GPS óraválasztásról külön bejegyzést fogok írni.
Hosszútáv blog Yourstruly 25km 2010.03.01 06:44:00
Dobzséval és Áronnal vasárnap teljesítettük a Yourtruly 25km távot. A YT25 a dombos és a duna-gátas útvonalamból tevődött össze. A  dombossal kezdtünk. Először úgy volt, hogy a srácok nem biztos, hogy jönnek a második körre, de mivel a dombos pályán az első öt kiri…..
Az elmúlt 1 hétben a feszített időbeosztásnak köszönhetően mindenre jutott idő, de ennél többre már nem vagyok képes. A sok munka és a sok munkán kívüli esemény miatt minden napot meg kellett tervezni. Volt olyan, hogy munkából hazasietve gyorsan elmentem futni, utána…..
fejdip 2010.02.25 10:28:18
@rrroka: Hello! Szigorúan tartottam, a 6 perces ezreket (10 km/h), tehát olyan 13-14 km-t mentem összesen, néha gyorsítottam, ha 150 alá ment a pulzus. A végén mondjuk már gond nélkül 160 felett is volt.
És veled mi a helyzet? Mi történt az elmúlt 1 hétben?
Mivel annyira felpörögtek a kommentek a felkészülési stratégiákkal kapcsolatban, gyorsan leírom, hogyan teljesítettem a 20 km-t a spar-on tavaly. Nem mondom, hogy mindenkinek ajánlható edzésterv, de én azért mentem a saját fejem után, mert a neten található edzéstervekhez…..
Nagyon élvezetes hétvégi futásom volt, Kisköre-Dinnyéshát és vissza távolságban. Az útvonal a városban és a gát tetején is hómentes volt (de csak az út, mellette még nagy hó volt) és a Tisza-tó is be volt fagyva. Nagyon szép látvány, egy kicsit sütött is nap, és kb 5…..
fejdip 2010.02.17 21:32:12
@Jozsef: Köszönöm a drukkolást! Teljesen igazad van, a nike-t csak tényleg akkor próbálom meg, ha addigra úgy érzem pihenéssel együtt kész vagyok. Ha nem akkor marad a spar!
fejdip 2010.02.17 21:38:55
@rrroka: Kösz az okos tanácsokat igyekszem minél többet magamévá tenni :). Bár elég ijesztő amiket írsz, azért nem tudod elvenni a kedvem! Tavaly mér lefutottam egy majdnem félmaratont (spar ekiden váltóból én voltam a 20 km), tehát nem vagyok annyira tapasztalatlan. Hamarosan írok még arról, milyen gyakorlattal és előélettel kezdtem neki a nagy elhatározásnak, ha van kedved, kövesd a blogomat és írj még okos dolgokat. Látod, mások is figyelnek rá. Egyébként írhatnál sportmúltadról 1-2 sort is, kíváncsi vagyok!
fejdip 2010.02.17 21:44:29
@bagolybagoly: Azért nem vagy semmi, hetente kétszer futsz, abból az egyik 20 km feletti! Így elsőre még hozzám képest is hektikus! Egyébként hajrá, és nehogy lesérülj... :) Igen, az edzéstervekkel nekem is ugyanaz a bajom, idegesítő! Én is szeretek saját terv szerint nekimenni, és csak úgy megcsinálni :)
Szerencsésen megérkeztem a Totalcar Nagy Szerkesztőségi Szarpasszírozásáról a tiszafüredi wellnesshotelből. Este persze nem mentem futni - különlegesen undorító idő volt, és ahogy a sötétben ki tudtam venni, lehet ugyan, hogy az a bizonyos bicikliút ott lapult valahol a hó alatt,…..
Marathon először Első mélypont 2010.02.10 22:11:00
          Ma sokáig dolgoztam a bányában gond lett 3 tonna barnakőszénnel és későn értem haza.... Mindegy, csak annyiban tartozik ide, hogy kb. 20:45 volt mire elindultam futni és 21:30 mire visszaértem.Első mélypont, öt vagy…..
A címben minden benne van, a többit el lehet képzelni. Ha dolgozol és minden nap háromnegyed hatra érsz haza, akkor két lehetőség van: hajnalban, vagy késő este mehetsz el futni. Ilyen télen hajnalban még hidegebb van mint este hat körül, ma simán mínusz 10 volt. Marad tehát az…..
Nem tervezem egyébként számolni a napokat, de a nulladikról meg kell emlékezni. A "nulladik futás" a havazás miatt elég nehezen ment. Sajnos a letaposott úton folyton csúszkálok, egyszer-kétszer majdnem el is estem és a megszokott tempóban sem tudtam haladni, mivel nem…..