Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rupertwinston

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy világ választott el tőle. Nem értettünk mi egyet szinte semmiben. Máshonnan jöttünk, máshova mentünk. Mégis nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon elment. Az utunk csak egyszer keresztezte egymást. Márciusban a Blogalization bloggervita után odajött hozzám, és kicsit feszengve…..
Sajátos irányt vett a centrális erőtér centrumának valóságérzékelése, a politikusok és a szellemi holdudvar is nagyon furcsa jeleit adják annak, mi csapódik le bennük a világból. Lassú, óvatos kihátrálás. Ötödvonalbeli CIA-ügynöközés. Az amerikai ügyvivő nyilvános…..
1. Vajon a Nyugat felé öklét rázó, Kelet felé kacsintgató, Kádár népének muzsikáló, polgári ethoszt elvető, a modern világot egyre kevésbé értő, kurucos víziókba menekülő vagy csak simán eszmék nélküli, etatista, államra telepedő, hatalomtechnikázó, homályban…..
Nem értek a focihoz. Nem is szoktam róla írni, de a vasárnap esti, Üllői úti élmények nem hagynak nyugodni. Gyerekkoromban nemcsak játszani szerettem, de egyébként is nagyon érdekelt mind a hazai, mind a világ- és Európa-bajnokságok (a nemzetközi klubfutball viszont sosem hozott…..
Vendégszerzőnk, Bátorfy Attila (Kreatív Magazin; Brotherhood of the Baby Powder) írása. * Az elmúlt hónapokat végigkísérte a német megszállási emlékmű körül kialakult fölöttébb érdekes polémia, mely során az alkotás szobrásza, Párkányi Raab Péter arról is beszélt a…..
rupertwinston 2014.09.09 14:13:57
A Magyar Munkáspárt elnöke szerint az emberek bölcsen döntöttek, amikor 2010-ben elküldték a szocialistákat és liberális társaikat, de a Fidesz sem valósított meg sok mindent az ígéretei közül, bár a rezsicsökkentés jó. Thürmer Gyula úgy véli: ki kell kilépni a NATO-ból,…..
Modern boszorkányüldözést emleget a Galamus, a baloldali véleményformálók retrodizájnos véleményoldala Biszku Béla egykori tömeggyilkolásra parancsot adó komcsi belügyér pere kapcsán. Oké, olvasói levélről van szó. És tudjuk, „a szerkesztőség álláspontja nem…..
rupertwinston 2014.03.27 17:16:25
@rajcsányi.gellért (ergé): és @dobray:

Itt konkrétan a 1283/2010-es kormányhatározatról beszélek, mely ügyben szinte az egész magyar társadalom hallgatott. Az LMP és Schiffer András is.

Ime:
hungarianarchives.files.wordpress.com/2011/03/es_1112_2.pdf
rupertwinston 2014.03.27 17:50:40
@dobray: Két külön dologról beszélünk - a politikailag "szexi" nyilvánosságra hozatalról és az ÁBTL-gyüjtemény, illetve a kutatók számára még nem hozzáférhető ügynökiratok tervezett megsemmisitéséről, széthordásáról melyet a Fidesz-KDNP próbált kieszközölni egy éven keresztül. És ami ellen többségében külföldi levéltárosok és történészek tiltakoztak. Nem emlékszem arra, hogy a Mandinert különösebben foglalkoztatta volna ez az ügy...úgy mint a magyar média többségét sem, kivéve mondjuk az Élet és Irodalom c. lapot és a Galamus Csoportot.

Kanadából kellett ezügyben kampányt indítani és balhézni. (hungarianarchives.com/ ) Végül Navracsics Tibor szép csendben visszavonta a korm. határozatot. Ha akkor széthordják a gyűjteményt, Schiffer András ma hiába lépne fel ügynökirat ügyben.
Pont egy hónap múlva lesznek az országgyűlési választások. Legutóbbi felmérésünk óta kiderült, melyik az a 31 országos lista, ami ott lehet a szavazólapokon április 6-án, ezért ismét megkérdezzük olvasóinkat, hogyan szavaznának. (Az ajánlások ellenőrzését és a…..
Hogy mire jó a lobogók kihajigálása az ablakon? Röviden: semmire. Hosszabban kifejtve is ez a válaszom, de azért tegyünk néhány megjegyzést. Szerencsétlen Gouda-, izé, Gaudi-Nagy Tamásnak jól jönne már a politikai kampányok utáni, pihentető holtszezon. Bár nagyon bátornak…..
A most bezárással fenyegetett kesztyűgyári Cserebere piacról szól ez a kis videó. Itt, a Józsefváros legszegényebb - vagyis legproblémásabb- részén, a Magdolna negyedben, a Kesztyűgyárban szervezte meg a Zöfi (Zöld fiatalok) ezt a programot, a környékbeliek részévételével.…..
Papírunk van arról, hogy jó úton jár a magyar gazdaság, hazudja arcunkba a Vezér, de sajna az ámokfutásáról kiállított legfrissebb európai bizonyítvány nyomán inkább az a kézenfekvő következtetés: kibaszott nagy mákunk van, hogy beléptünk az unióba. Elég röhejes, hogy…..
Szimpatikus volt, hogy alkotmányba foglalták Magyarországon az egykulcsos adót, mivel ez megóv attól, hogy egyesek mások adóin élősködjenek – mondta a Mandinernek adott interjújában Philip Booth, a londoni Institute of Economic Affairs kiadási és programigazgatója, aki a…..
Mandiner blog Földvár, félúton 2012.10.04 15:15:00
Vasárnap vesztett a Fidesz – ilyet sem hallottunk túl gyakran 2006 forró ősze óta. A dunaföldvári polgármester-választás egyrészt csak egy időközi választás egy kisvárosban, amit nem kell túldimenzionálni; másrészt viszont nyugodtan vegyék intő jelnek a kormányoldalon azok,…..
Fiatalamerika, newdealamerika, négeramerika, latinoamerika, waspamerika, migránsamerika, kereszténykonzervatívamerika, marlborocountyamerika, közösségamerika, individuálamerika, kólaamerika, hátsóudvaramerika, csóróamerika, trashamerika, indusztriálamerika, kerouacamerika,…..
  Rónay Tamásnak és a Népszavának fogalma sincs arról, mit ír az Ige, a vallás alapfogalmaival sincsenek tisztában, és arról sem sikerült semmiféle ismeretet szerezniük, hogy például a pápa hogyan vélekedik a többi egyházról. Példaértékű, ahogy a láttam, aki hallotta…..
rupertwinston 2011.12.30 20:44:07
@Kandeláber: A Népszavát azért annyian még biztosan olvassák mint Széles Gábor mini-Magyar Nemzetét. És vagyunk jó néhányan akik külföldről is olvassuk, együtt a Népszabadsággal, az Indexszel és - képzeljétek el! - a Mandinerrel.

kanadaihirlap.com
Proszektúra Gyurcsány Fegyenc 2011.10.03 09:40:00
A nap híre, hogy ma hallgatja ki az ügyészség gyanúsítottként Gyurcsányt Ferencet, Magyarország volt miniszterelnökét. Kétségtelenül kevés olyan megosztó személyiség akad a hazai politikában, mint ő. Nem sokan büszkélkedhetnek annyi gúnynévvel, becenévvel sem: Fletótól,…..
Csak annak ad a földesúr, aki befogja és együttműködik. A Nemzeti Együttműködés Rendszerére hivatkozva fenyegetett a fideszes képviselő. A vágatlan felvétel tartalma durvább. Leplezetlenül és bevallottan politikai alapon osztja a támogatásokat a fideszes képviselő, Balázs…..
 „Don't regret the rules I broke...”   A dohánylobbi erősebb volt. Pöpec kis szállóige lesz még Balsai István megjegyzéséből, azt hiszem sokat fogjuk idézni és hallani majd. Ne legyünk persze ennyire széplelkűek: amióta a pénzt feltalálták, úgy…..
A nyári punnyadt közéletbe némi érdekes színt hozott Karácsony Gergely, LMP-s képviselő Népszabadságnak adott interjúja. Ebben azt javasolja, hogy „a teljes parlamenti ellenzék a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig” álljon össze egy átmeneti választási szövetségben,…..
Évösszefoglaló? – ezt a tömör, de kétségtelenül egyértelmű, mindössze egy szóból álló levelet kaptam a minap az egyik olvasótól. A blog műfaja szerintem nem alkalmas arra, hogy egy teljességre törekvő politikai elemzést adjon 2010-ről, ezért erre majd a hagyományos…..