Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lionskull

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolom senki sem lepődik meg, hogy ez a trailer japánból érkezett...
Lionskull 2012.08.20 14:26:09
Egy amerikai kisvárost, házat, repülőt, de főleg a kisvárost ezernyi veszély fenyegeti! Erről már írtunk a Zshelyszínek sorozatban itt. De van egy jelenet, ami elmaradhatatlan ez pedig a karantén! Itt már túl vagyunk mindenen: valami rettenetes peterakó Dél-Burgulundziai vírusbogár…..
Lionskull 2010.07.17 09:05:09
Elmaradhatatlan jelenet a közúti igazoltatás, amikor is valaki tutira meghal, rendszerint az egyik farmer fia. Rendszerint úgy zajlik le, hogy a gyanúsan viselkedő fiú vonakodva száll ki az autóból, mire jönnek a jellegzetes mondatok hogy "senki sem akar bántani Billy" és hogy "mi csak segíteni akarunk". majd amikor már éppen ott tartunk hogy rendeződik a konfliktus, akkor az FBI fejes az első gyanús mozdulatra belé pumpál egy egész tár ólmot, persze siet kijelenteni, hogy ne volt más választása.
Pár szót röviden szóljunk a jellegzetes szereplőkről is.
Katonai különítmény parancsnoka/FBI fejes:
Ő csak azért van itt hogy senki ne léphessen le és ezt a célt bármilyen eszközzel el akarja érni. Kapcsolatba állhat a gonosz tábornokkal, főleg vele. Nem számít neki a városka lakóinak élete, hiszen őket eleve halálraítéltnek tekinti, így is bánik velük. Persze ő is megfertőződik, de titkolja és ő az első aki magának követeli a félkész ellenszert. Gonosz, így biztos hullajelölt, afféle főellenség, ha a vírus nem lenne elég.
Jellegzetes mondatok:
- Az engedélyem nélkül egy légy sem hagyhatja el a várost!
- Ide az ellenszert! *verejtékezés, remegés, eszelős tekintet, a tudósra szegezett pisztoly*
A tábornok(ok):
Két fajtája van, az egyik a gonosz fehér(ő lehet egy befolyásos szenátor is), aki az atombombában látja a megoldás. Igazából ő mozgatja a szálakat, rendszerint kapcsolatban áll az parancsnokkal/FBI fejessel.
A másik jólelkű fekete, aki igyekszik időt nyerni a tudósoknak. Nem annyira domináns mind a gonosz fehér, inkább csak ül csendben és ha nagyon fontos mondandója van, csak akkor szólal meg.
Egyiknek sincs más dolga mint ülni a nagy asztal mellett és az elnököt oltani.
Jellegzetes mondat:
- Elnök úr, tudja hogy nem halogathatjuk tovább ezt a döntést!
Az öreg tudós:
A project vezetője, aki magát okolja a dolgok alakulásáért, pedig ő csak a rák ellenszerét akarta kikutatni.Éppen ezért bűntudata van, persze rendszerint kiderül hogy nem ő a felelős. Gyakran kapcsolatban áll a nővel, aki a lánya szokott lenni. Meghal, hiszen tudjuk hogy a bűntudat ezzel jár, de érte legalább hullajt valaki könnyeket.
Jellegzetes mondatok:
- Úristen, mit tettem!
- Josh, bemutatom a lányomat!
A gonosz tudós:
Ő az igazi felelős a dolgok alakulásáért, de ezt jól titkolja. Ő az kinek agyára ment a dicsőség hajszolása és a siker érdekében bármilyen aljas cselekedetre képes. Van hogy csak szimpla irigységből cselekszik, hiszen rendszerint az öreg tudós, akivel már középiskolás koruk óta együtt dolgozik, zsebelte be az elismerést helyette is, ráadásul ő vette feleségül az iskola szépét is, pedig mindketten szerelmesek voltak belé. Rendszerint amikor kiborul a bili, hogy ő volt az aki szabadon engedte a mutáns vérmókusokat vagy az oltások közé csempészte a halálos vírust, akkor ezeket a frusztrációkat az öreg nyakába zúdítja.
Jellegzetes mondatok:
- Én csak egy kis elismerésre vágytam, de te mindent elvettél tőlem!
- Túl közel jártunk a célhoz, nem hagyhattam hogy itt megállítsanak!
A fiatal tudós:
Az öreg tudós legjobb tanítványa, rendszerint eleinte nincs is a helyszínen, az öreg tudós kérésére viszik oda, rendszerint a dzsungel mélyéről kerít elő. Ő a megoldóember, a talpig becsületes és a zseni egy személyben. Gyakran, szinte biztosan kapcsolatba keveredik a nővel.
Jellegzetes mondatok:
- Addig nem vagyok hajlandó részt venni ebben, amíg el nem mondják mi ez az egész!
- Ilyet még nem láttam, de ezt hiszem tudom mi lehet a megoldás.
A nő:
A tudós lánya, de valamiképp szoros kapcsolatban áll vele. Ha nem a lánya, akkor a helyi doktornéni, aki elsőként észlelte a tüneteket. Kötelezően szép, hiszen mégsem várhatjuk el a fiatal tudóstól, hogy egy bányarémmel jöjjön össze. És különben is, akkor mit bámulnánk a hálóinges/fürdős jelenetnél??? Kapcsolatban áll a gyerekkel, a dráma kedvéért gyakran megbetegszik, de túlélő típus.
Jellegzetes mondatok:
- Apa, túl fogod élni! *sír*
- Nem lesz semmi baj, kicsim!
A gyerek:
A dráma fokozása jelenléte egyetlen célja. Rendszerint árva, a szülei a vírus/szörnyek első áldozatai között voltak. Elmaradhatatlan kelléke egy maci vagy egy baba. Szövege nem igazán van, inkább csak néz szomorúan, vagy köhög, esetleg mélán bámulja a közeledő szörnyeket. Megbetegszik, de nem szokott meghalni, ha mégis akkor az alkotást elnevezik művészfilmnek.
Jellegzetes mondatok:
- Úgy félek!
- A babám!
Az óriási tengerparton szteppelő giga piranhnák után itt van Eric Robert és az ő CÁPOLIPJA! Szokásos: gonosz katonai kísérlet, ami elszabadul. Hihetetlen jelenetek jönnek!Köszönet a linkért az Intergalaktika stábjának! ..
Ebben a múmiás filmben legalább vannak jó csöcsök, a végén a színészek felsorolásán percekig röhögtem, mintha 50 Oscar-díjas gigasztárokról lenne szó:) ..
Lionskull 2010.07.14 21:21:00
@esoutankoponyeg: Igen, addig úgy nézett ki lesz is némi színvonal, de aztán jöttek a szokásos home moviekra emlékeztető vágások...
Cüneyt Arkin után múltkor fetrengtünk a török Bruce Lee hasonmáson, itt egy kis egyveleg a nindzsás filmjéből. Tele priceless jelenetekkel! Kedvencem az elején a nindzsák , akik egy rozsdás tankhajót megszégyenítő zajjal úsznak. Aztán ott van a nindzsa csaj, aki nem tudja a…..
Lionskull 2010.07.04 21:18:09
@Prophet: Jajj istenem már csak ezért megérte benézni :D De nem semmik ezek a török srácok hogy egy kicsit on is legyen. Mondjuk nem értettem hogy most ki a jó és ki a gonosz, és a hegyi vinnyogónak mi köze szervesen az egészhez, mondjuk nem is értek törökül :D A nindzsák meg úgy úsztak kb mint az első osztályos gyerekek és biztosan kopoltyújuk is van, mert légzőpipát ugyan egyiknél sem fedeztem fel :)
Força Portugal! megjöttem... 2010.06.29 23:49:00
Hát... kikapott a portugál csapat. Sajnos még csak sopánkodni se nagyon van min, mert azért olyan nagyon durva bírói ítéletek nem születtek. Annyival sokkal nem voltak jobbak a spanyolok. Mit mondjak? Szerencsésebbek voltak? Lehet mégis jobbak? Nem tudom... de szomorú vagyok,…..
Soltyk nevű olvasónk küldte ezt a poénos kis videót! Erről legalább tudjuk, hogy tényleg poén és nem egy eredeti film. Mindenesetre vicces! Zombi rajongók előnyben. ..
Lionskull 2010.06.05 21:42:24
@T. Norbert: Ott én sem röhögtem, de addig határozottan vicces volt.
A videó kapcsán lenne pár megjegyzésem, de már nem tudok mit írni. Kiégtem. Ezek a filmrészletek annyi kérdést vetnek fel, hogy egyszerűen nem lehet reagálni rájuk. ..
Eljött a várva várt pillanat! Az Retek Klub leadja, az über ZS filmet, aminek a trailerétől és a jeleneteitől hangos volt hónapokig a magyar web. 21:20-kor a Zskategória élőben közvetíti ezt a szörnyű alkotást. Főszerepben a hajmosás elől bujkáló Renegát! Lorenso Lamas! Ne…..
Folytatom az iskolai sorozatot egy Zssablonkarakterrel: kétféle karbantartó létezik a filmekben. Az egyik a nagy bölcsességeket megosztó, titokban atomfizikus, a padlót csöndben törölgető fekete bőrű, ősz szakállú. Ő a számkivetett lúzert mindig a szárnya alá veszi és unalmas…..
Az amerikai filmekben az iskola azaz a „gimi” nagyon fontos helyszín: a fingós-dugni akarunk, de lúzerek vagyunk és a szörnyes-sorozatgyilkosos filmek központi eseményei itt folynak. Mert ugye, az amerikai fiatalok utálják a sulit,de éjjel-nappal ott vannak, a büntetéseket…..
Tegnap életem és étvágyam többszöri kockáztatásával megnéztem a jelenetet újra és újra és óriási felfedezést tettem! Ennek a Chiru csávónak köszönhetjük minden idők két legdurvább jelenetét! A lovas akciót, amiben a szegény állattal farol a kamion alá és a traktoros…..
Ne aggódjatok nem a csornai kiadásáról Áder Jánosról lesz szó! Hanem a nagy öregről aki a Bosszúvágy filmekben emelkedett sandokani magasságokba! A kultfilmből hamar több rész is született, a végére pedig Bronson mesterre is kb. százan lőttek közvetlen közelről , neki haja…..
Lionskull 2010.04.30 09:17:36
@T. Norbert: Pont ezért értetlenkedek, hogy miért nem igazi ZS remekművek kerülnek terítékre, van elég. Tegnap esete is nagyon jó kis horror - "vígjáték" ment a Film+-on:
Madarak - A hollók támadása(na kérem, ekkora sértést az eredeti filmnek). Dióhéjban a történet: két mormon farmer marhái közt kitör a kergemarhakór. A hollók belakmároznak belőlük és vérszomjas fenevaddá változnak, ráadásul kurva okosak is lesznek tőle: például kövekkel bombázzák a busz ablakait, szóval inkább ilyesmiről jöhetne post.
Hát ilyet se láttam még: sörétessel rálőnek a baltára, ami a főhős elé repül, aki aztán átdobja az erőteren...Érted? ..
Egy klasszikus jelenet a Düh és dicsőségből, ahol Brümhilda és a szocialista testvérországból Mozambikból jött barátnője azt hiszi , hogy lakaratéjozza Cynthia Rothrockot és Richard Nortont.             ..
A túszok egy bűnöző utolsó mentsvárai lehetnek, általában nem akar túszokat ejteni ,de ha a rendőrök gyorsak akkor ott ragadnak a bankban vagy épületben és elkezdődik a túszdráma. Az mindig úgy kezdődik, hogy hiába van kb. hetven biztonsági őr a bankban azokat két perc alatt…..
A negyeddöntők legnagyobb meglepetése a negyedik párban született meg, Szlovákia búcsúztatta a három nagy esélyes közé sorolt Svédországot. Az oroszok után egyik másik óriás távozott. A dekoncentrált svéd védelmet remek kontrákra építve többször is átjátszotta a szlovák…..
A haldoklás egy mesterien kidolgozott jelenet, amely ugyancsak hemzseg a kliséktől és az elkoptatott közhelyektől. Haldokolni ugyanis minden színész álma! Ebbe aztán bele lehet rakni minden érzelmet amit a vietnámi bambuszharcosok irtása közben elrejtettünk a pisztolytokunkban. Nekem…..
Lionskull 2010.02.25 19:31:55
@Dr. No: Az erőltetett félmosoly a haldokló részéről szinte kötelező, néha röhögnek is egy jó együtt, aminek az vet véget, hogy a jóbarát hirtelen köhögni kezd, majd mered tekintettel kileheli a lelkét. Feje ilyenkor kötelezően a főhős kezében nyugszik. Majd a főhős feláll, rambós, amolyan "kinyírtátok az aranyhalamat" tekintettel a gonoszok felé fordul, majd lassítva, vadul ordítozva elkezdi őket halomra lőni.
Ezt a számot gyerekként azért szerettem, mert azt hittem, azt énekli: I am batman. De aztán rájöttem, hogy csak egy ócska, igénytelen szám, amiben valamiért mégis menőn hangzik Kozsó, ahogy angolul beszél. Valaki pedig megmondhatná, miért szerette annyira a tincses mágus…..
Emlékeztek még erre a hindu Nagy Sándor MSZP politikus klónra? Ha nem itt egy videó amivel felfrissítem az emlékeiteket: Barátunknak ugyan vannak gondjai a lábemeléssel, de biztos legalább egy fél falunak elegendő curryt elpusztít helyben. Ennek ellenére lelkesen verekszik, szuper…..