Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apafej1

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zord idők Veni, vidi, Viki 2022.04.04 11:39:31
Két fontos közlemény. Ez a rövid poszt szigorúan 18 éven felülieknek szól. Teljesen nyugodt vagyok, hideg, megfontolt és cinikus: engem semmiféle politikai meglepetés nem ért tegnap este. Megmondtam előre. Minden szavamat átgondoltan fogalmaztam meg, indulat nincs bennem. ♦ Ebben az…..
apafej1 2022.04.04 19:01:07
@kewcheg: Az átlag magyar hírolvasó pontosan ezeket a kélrdéseket teszi föl, csak hát nincs fórum, ahol erről szabad lenne gondolkodni, beszélni. Hiszterizált téma let.
apafej1 2022.04.04 19:03:36
@zord íjász:" Zelenszkij úgy döntött, hogy az országát az EU, a nyugat és a NATO felé fordítaná"
Te, ez azzal kezdődik, hogy bejelentkezünk? Nem inkább azzal, hogy a megcélzott társaság odaillő tagjává kezdünk válni? Vagy legalább úgy teszünk, mintha.
apafej1 2022.04.04 19:10:54
@zord íjász: Elszántan és szellemesen mented őket. De nem minden hasonlat működik.
  A területi egység mellett az egy nemzethez tartozás érzése az, ami egyben tart és megőriz önállónak egy nemzeteket. De mitől érezzük egy nemzethez tartozónak magunkat? A szeretteink, az ismerős föld, vagy a közös nyelv miatt?  Ha csak az egységes Németország létrejöttét vizsgáljuk a 19.…..
apafej1 2020.08.22 13:42:21
@Tamerlane: Miért játszol mások szövege alá? Ha már egyszer megvádoltak, hogy okádni fogsz, miért dogod a torkodba az ujjadat?
apafej1 2020.08.22 13:42:57
@apafej1: dugod
Írolvasgondol Naomi, az Anti-Greta 2020.03.12 07:00:07
19 éves, német, a neve Naomi Seibt és tagadja a klímaváltozást.   Az amerikai Heartland intézet karolta fel, amely végi a „klímaszkeptikus” nézeteket, a Trump-kormányzat gazdasági és környezeti politikáját. Naomi eddig ismeretlen volt, de most hirtelen felkapta őt a média. A lány nézetei korábban…..
  A megcsalás fáj. A megcsalás megtépázza az önbecsülést, mély sebeket okoz, romba dönti a bizalmat. Ha egy kapcsolat „túléli” a hűtlenséget és a felek együtt maradnak, akkor nagyon hosszú és kemény munka vár rájuk. Ennek a munkának egy fontos állomása, a megcsalás okának a megértése mind a…..
apafej1 2020.02.08 12:20:45
@Kokakó Lajos: Igen, érezzük, hogy vmi baj van a címmel, remélhetőleg csak pontatlan fogalmazás. Vagyis a szerző vmi ilyesmit szeretett volna: "ha már megtörtént a baj, vizsgáljuk meg alaposan a kapcsolatunkat". Rosszabbik esetben tényleg hasznosnak véli a nagy törést annak érdekében, hogy a kapcsolatunkat megjavítsuk. De ez túl nagy ár lenne. Különben még azt mondhatnánk, hogy pl. "Néha a tinédzser gyerekünk öngyilkossága az ára annak, hogy javítsunk a gyereknevelésünk színvonalán, kész haszon a többi gyereknek."
Ernesto Valverde a mai napon a ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - De Jong, Busquets, Arthur - Griezmann, Suárez, Ansu Fati tizenegynek szavazott bizalmat. ..
apafej1 2019.09.17 20:26:00
@kritizator: Busi?
apafej1 2019.09.17 20:28:43
@PBence20: "béna holland"? Virgil van Dijk? Nem is nálunk játszik!
• Orbán kész kilépni a Néppártból, hogy elkerülje a megszégyenítést, Balog Zoltán roppant pesszimista a holnap EPP-elnökségi szavazás előtt  • Mráz Ágoston Sámuel elpöttyintette, hogy a magyar miniszterelnök valóban vezető szerepet akar vindikálni magának az unióban  • Hogy a liberális Caputova…..
apafej1 2019.03.20 20:36:46
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Végre egy intelligens hozzászólás! Úgy hiányzott már ...
A szabadságharc és a cenzúra eltörlésének nemzeti ünnepén az elnyomó hatalom papol a szabadságról – és cenzúráz...
apafej1 2019.03.16 12:11:22
@az EU pénzek zsákolója: Kedves kommentelőtárs! Úgy veszem észre, Téged főként a korrupció, az állami pénzek hűtlen kezelése zavar a közéletben. Sokan vannak ezzel így. De nem hagy nyugodni a kérdés, hogy miközben tisztább közéletre vágysz, hogy fér meg Nálad a rasszista gondolkodás. A "cigány" kifejezést főként szidalmazásra használod.
Tudnál erre az ellentmondásra magyarázatot adni?
Die Welt: itt a vég, a Fideszt ki kell zárni a Néppártból! FAZ: az EPP lassan Orbán bohóca lesz. A magyar kormányfő neme tud meglenni provokációk nélkül, abban bízik, hogy a német uniópártok végén visszariadnak és nem távolítják el a magyar pártot az EPP-ből, pedig nagyon ráfizethet, az országgal…..
apafej1 2019.03.05 20:37:36
@az EU pénzek zsákolója: Rengetegszer használod a "cigány" kifejezést szidalmazára. Megveted a cigányokat?
apafej1 2019.03.05 20:38:27
Azon gondolkodsz, hogy új életet kezdesz valahol? Ha igen, van nyolc hely, ahol tárt karokkal várják az idegeneket. Szóval nem csak Magyarországon kaphatnak pénzt a családok... Az olaszországi Locana (Fotó: flickr.com/Eleonora Gianinetto)..
apafej1 2019.02.13 22:42:08
@élhetetlen: "Ha meg a nő közben tényleg gyereket szül másnak, külföldön, akkor mi van? Szaporodik a magyar? Két, három gyerek. Ki garantálja, hogy itthon fognak dolgozni? "
Te, és ha mégis??? Vagy tuti mindegyik külföldre megy????? Nemá ...
"Van egy csomó jól menő családi cég"
Ugye szerinted sem ez az átlag magyar család pontos meghatározása?
Aztán mé' baj, ha a sok igénylő között ilyen is lesz? Akkor inkább dobjuk ki az egészet, nehogy azok is hozzájussanak?
"Ki garantálja, hogy a kedvezményes autót az a család használja, aki megvette?"
Hát csinálja a marhája, ha nem kell neki. De mán csak aggyunk esélyt a sok marhának is, aki csakaztért is maga akarja használni ...
A rendszerváltás befejezése egy borongós februári vasárnapra esett 2019-ben. Ekkor győzte le félkézzel és mit sem sejtve az ex-lmp-s Karácsony Gergely az egykori állampártot 81% : 19% arányban saját házi bajnokságukon. Ekkor még nem sejtettem, hogy ugyanazon a héten saját magát is padlóra küldi…..
apafej1 2019.02.10 20:43:40
@math0: Végre hallhatunk étrelmes érveket is. Köszönjük.
Vihari előtti csönd van. És ebben a csöndben azon morfondírozhatunk, a Fidesz  hogyan és milyen mértékben próbál beavatkozni a választás eredményébe. Az első beavatkozáson már túl vagyunk. A kampányidőszak alatt ugyanis a Fidesznek aránytalanul nagyobb eszköztára volt arra, hogy a robotszavazóktól…..
A fideszes szavazóköri delegált a jobbikos pólóban feszítő szavazó láttán úgy tett, mintha lepecsételné a szavazólapot, de végül nem nyomta rá a pecsétet...
  Lazán kapcsolódik a politikához, mégis van mondanivalóm Elizabeth Swaney hirtelen feltűnt magyar síakrobata szereplésével kapcsolatban, ezért róla írok ma. Nem azt kísérlem meg felvázolni, hogy Jézus vajon miként vélekedne (vélekedik) Swaney csúszásáról (viszonylag nehezen tudnám kihámozni a…..
apafej1 2018.02.22 16:36:34
@ComLo: Azért az hozzátartozik, hogy annak a bizonyos 100 m-es úszónak, Eric Moussambaninak az esete hasonló volt. Majdnem megfulladt a végén, de ünnepelt sportoló lett, "mer a olimpia szelleme, a sportszerűség csuccsa", stb. Igen, tudom, a szegény országok számára adott szabadjeggyel mehetett el, de nem arról volt szó, hogy szegény, és nem tudott profi módon, olyannyira felkészülni, hanem konkrétan úszni alig tudott. Azért azt megtanulhatott volna, annyi lehetősége biztosan volt, mint egy tisza parti szegény kissrácnak, aki leúszta volna őt. Szóval nem annyival úszott gyengébben, mint amennyivel az országa szegénysége miatt kevesebb lehetősége volt. Ha őt nem ekézték, ezt a nőt sem kellene.