Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eaven

2 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha jól számolom, hat hónapja nem blogoltam. Kaptam jópár levelet, hogy jól vagyok-e, miért nem írok. Köszönöm az aggódást, de "csak" lakásfelújításban volt részem, az egyik lehetséges legrosszabb forgatókönyvet játszottuk végig - kókler, átverős vállalkozóval,…..
Combat Gear Blog Morakniv 2014.10.30 08:00:00
A svéd Frosts Knivfabrik és a KJ Eriksson 2005-ös egyesülésével létrejött. Mora késeit világszerte természetjárók, katonák, horgászok, vadászok ismerik és kedvelik olcsó ára és ennek ellenére kimagasló minősége miatt. A Frosts Knivfabrik egyébként már a fúzió előtt is…..
Megannyi állásbörzére való invitálás után végre rászántam az időm, energiám egy vizitre. Imádnivaló hölgy kollégáim mellé lecsüccsenve próbáltam beolvadni a környezetbe, felvenni a ritmust és a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Hát utólag azt kell megállapítanom,…..
Combat Gear Blog Nowar testpáncél 2014.09.24 07:56:05
A rendőri tömegkezelési feladatokra történő védőfelszerelések alkalmazása a 2000-es évekig Magyarországon nem volt divatban. Az 1990-es évek előtt a rendőri tömegkezelési terminológiában fő szerepet a szürke, rövid gumibot (szürkebarát/kádárkolbász), a szürke lengyel…..
A nagyfokú gépesítettség ellenére az átlagos lövészek egyéni felszerelése a 21. századra tovább nőtt. A felszerelés súlyát illetően a Tengerészgyalogság az élen jár, ami úgy nem mellékesen nem kevés mozgásszervi panasz kialakulásáért felelős. A másik érdekes…..
Kevesen látták előre, hogy három izraeli fiatal elrablása és kivégzése egy újabb fegyveres összecsapáshoz vezet Izrael és a gázai övezetet uralma alatt tartó Hamasz, valamint kisebb terrorszervezetek között. Az elemzők meggyőződése szerint egyik félnek sem állt érdekében a…..
vonatmagazin Rail Wars! 2014.07.20 15:38:26
"And now something completely different..." - mondaná azt valahogy a művelt német, így aztán mi is ugrunk egy nagyot, maradva azonban a vonatok világánál csak egy kicsit más dimenzióban, méghozzá kettőben. Tavaly év végén olvastam azt a hírt, hogy a Rail Wars! nevű regényből…..
Lisa Cross (35) tizenévesként napi 500 kalóriát vett magához és gyermekruhákat kellett viselnie annyira vékony volt. Súlya alig érte el a 41 kg-ot. Ám életét döntően befolyásolta az a nap, amikor felfedezte a női testépítés világát. Lecserélte a koplalást napi 10 étkezésre…..
Úgy utálom, ha én vagyok a fanyalgó. Amikor mindenki csak dicsér egy filmet, minden kritika áradozik, magas az IMDB-pontszám, szóval a csillagok összeállnak. És mindig van egy idióta, aki az árral szemben úszik, és csak azért is lehúzza a filmet. Hát sajnálom, de most én leszek…..
A Déli áramlat gázvezeték – amely Oroszországból szállítana gázt Bulgárián és Szerbián keresztül az EU bizonyos tagországaiba, köztük például Magyarországra – körül kialakult politikai feszültség előrehozott választások kiírásához vezetett Bulgáriában. A …..
Az utóbbi években a képregényfilmek reneszánszát éljük; F4, Batman, Pókember, X-Men, Thor, Amerika kapitány, Zöld Lámpás, Hulk és a többi. Ezek egy része bombasiker lett, mások szerényebben teljesítettek, vannak azonban olyan képregény-adaptációk is, melyeket a gyártók…..
A blog rendszeres olvasói talán már hiányolták a Sajtkészítők bejegyzéseit, ám a közelmúltban sem időm, sem kedvem nem volt posztolgatni. A minap azonban szívmelengető agresszióval lepett meg bennünket a magyarnaracs.hu. Közzétett egy szubjektív listát a magyar hülyékről. A…..
Kedden érkezett Budapestre többek között Robert Fico szlovák, Bohuslav Sobotka cseh és Donald Tusk lengyel miniszterelnök, hogy részt vegyenek a Visegrádi Négyek soros magyar elnökségének zárórendezvényén. Az eseményen jelen volt José Manuel Barroso, az Európai Bizottság…..
H.G. Wells tényszerű stílusban megírt sci-fi alapművét a földet megszálló marslakókról többször is feldolgozták 1898-as megjelenése óta. Orson Welles a ’30-as években híradós tudósításnak álcázott rádiójátékként rémítette halálra vele Amerika lakosságát, 1953-ban pedig nagysikerű filmet forgattak…..
Ünnepeltünk mi is, aztán elvesztettük illúzióinkat. A krími válság kapcsán nem lényegtelen felidézni Dél-Oszétia sorsát, amely Moszkva segítségével 2008-ban vált ki Grúziából. Akkor a szeparatista terület lakói ünnepeltek, ma öt és fél évvel a háború után…..
Azt hiszem éppen itt az ideje annak, hogy megint visszatérjünk brit barátaink földjére és vonatozgassunk kicsit, vagy legalábbis ücsörögjünk egy állomáson és áldozzunk egy órát a vonatok látványának. Korábban már írtam egy röpke bejegyzést a tavaly szeptemberi vasútmodell…..
Ovis korukban sokat vittem délutáni sportfoglalkozásra (úszásra is) a gyerekeimet, így tisztában voltam azzal, hogy milyen körülmények és lehetőségek vannak az öltözőkben. Ráadásul, a legnagyobb gyerekem rendkívül praktikus gondolkozású, ő már első osztályos korában úgy…..
Eaven 2014.01.17 14:35:35
@Nőszemély: Igen, láttam a többit is és végig is olvastam a postot. Valóban vannak jók is, és egyébként tetszett a post. A kommentemben, úgy látom, kissé egyoldalú voltam. Rossz szokás nem dícsérni a jót és csak a negatívumokról nyilatkozni. Most én is beleestem ebbe a hibába.
japán konyha magyarul Polipsaláta 2013.08.17 23:33:19
A japán konyhaművészetben alaptétel, hogy olajos, sült ételek mellé ecetes íz passzol. Nyáron a 42 fokban, amikor az embernek alig van étvágya, magában is jól jön egy kis savanykás salátaféle. Ráadásul az ecetnek baktériumölő hatása is van, nem véletlenül használják…..
Aki nem szereti a tojáslevest úgy általában, az most ne figyeljen ide, mert a magyar és a japán verzió nem különbözik radikálisan. Az biztos, hogy mindkettő tojásból készül. Hozzávalók: 9 dl dashi alaplé (ld. a dashi bejegyzés alatt) 1 kiskanál szójaszósz 1 evőkanál…..