Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabec26

7 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői magaslatokban szárnyalt az olvasottsága. Sok reakció is érkezett, amit nem győzök megköszönni minden facebookon vagy levélben jelentkező olvasónknak, akik felnyitották a…..
Végre közeleg március eleje, nem kell tovább tűkön ülniük, rövidesen megtudjuk, mi lett a 2015. Év Autója, 2-án, a Genfi Autószalon előtti este mindannyian tudni fogjuk. Én mindenesetre még nem is sejtem, melyikre szavazok, ahhoz ülök majd egy napot, táblázatokat készítek,…..
gabec26 2015.02.20 12:27:38
@Csalfa Romeo: Még annyit hozzá tennék,hogy a Caterát Rüsselsheimben gyártották,egy gyártósoron az Omegával,az alkatrészeik 98%-a megegyező,csak emblémát cseréltek rajta,a motor is a 3.0 V6,amit persze raktak Saab-ba is turbóval és nélküle. Érdekes meglátás,mert ha fogom magam és a saját Omegámra veszek amerikából egy Catera hűtőrácsot,az onnantól kezdve nem Opel lesz? Megtehetném,mert minden alkatrészük csereszavatos! Vagy az Astra H-mra veszek egy Saturn hűtőrácsot,akkor Saturn lesz? Mindkét autónál megoldható bárminemű átalakítás nélkül. De még mielőtt azt hinnéd,csak fogást keresek rajtad,nem így van,csupán kész tényeket sorolok fel. Ezek a tények,alátámasztják az én gondolat menetemet. Akinek pedig amerikában Caterája van,az tisztában van vele,hogy egy Opelben ül,mert így árulták anno, "Német Cadillac" ként. Na mindegy,ezt tényleg csak azért,hogy más megvilágításba is kerüljenek a dolgok.
Belsőség Heti merítés 2013.01.20 09:33:48
The complete sports car Hatéves lehettem... szerelem volt első látásra pedig matt fekete volt, ecsettel vagy teddy hengerrel lefestve, forgatott felnikkel és ültetve... Feel the sunshine Akkori árát kicsit borsosnak tituláltam, de egy próbakanyar után ki is derült, hogy mi kerül…..
gabec26 2013.01.20 16:04:54
@Hurri Kán: Nem is megbízhatatlanok és természetesen az alapvető dolgokat egy tízen pár éves autón kell cserélni. Azt is mondhatnám,hogy az Opel luxus autója,prémiumnak abszolút nem nevezném. Szerethető autó,tény,de a bonyolultsága miatt (V6 motorok és futómű) ilyen idős korban már inkább pénznyelő. Hozzáteszem,csak abban az esetben,ha valaki az olcsó példányok közül választ. Na az meg is utálja egy életre ezt a típust! Tisztázásul,én szeretem a mostanit is és az előzőt is imádtam,de én már edzett vagyok ezen a téren,tudom mik a típus hibák,miket kell cserélni. De aki szűzen ül be egy Omegába és olcsón vette az mint említettem megutálja egyszerűen,hiába van egy rakás bontott alkatrész hozzá és hiába olcsóak. Az csak azt fogja látni,hogy megint tönkre ment és megint kell beleönteni a pénzt.
gabec26 2013.01.20 16:16:13
@jelentéktelen alak: GM az az anyacég, Az Opel hozzájuk tartozik. Pontosabban még régen megvásárolta a General Motors. Ahogy a Chevrolet,Buick,Cadillac is hozzájuk tartozik. Magát az Omegát vitték Amerikába is Cadillac Catera néven,de ugyanúgy Németországban gyártották (egy gyártó soron) ahogy az Európai tesót. Egyébként meg nem kell szégyenkeznie az Omegának,főleg,mivel viselheti az utolsó hátsó kerék meghajtású Opel címét,ami jó hatással van a kanyarodásra és fordulószögre.
Merő rosszindulatból elegyedtem szóba a Tuning Show-n alig észrevehető kisebbséget alkotó suzukis srácokkal, akik délre már teljesen bepácolódtak a velük tőszomszédságban lévő pecsenyesütő irányából érkező ételszagtól. Személyes érintettségem miatt is érdekelt, miért…..
gabec26 2012.03.31 17:01:53
A másik tanulság szintén nem új keletű: nem szabad a legolcsóbbat választani. Ha ráálltunk egy típusra, ami zárójelben megjegyezve nem a legbölcsebb magatartás, a legolcsóbb és legdrágább példányokat általában meg sem érdemes nézni. A nyomott árnak mindig oka van, a…..
Biztosan nem csak én érzem úgy - sőt, egyre többször értesülünk róla - , hogy rendvédelmi szervezetünk inkább felsővezetőik életszinvonalának a lehető legmagasabb szintre történő emelésével foglalkozik eredeti dolguk helyett. Én egészen tavaly…..
gabec26 2010.10.31 07:21:24
 Nos igen,megjelent:) Mégis csak ért valamit a Modelcarworld közvélemény kutatása. Ez már nagyon hiányzott az 1:18-as méretben. Nekem meg aztán pláne hiányzott:D Tehát a modell...úgy látom,hogy a Norev egyre jobb modelleket alkot és árban is a bírható kategóriába tartozik.…..
Ezt a rövid mondatot a Belga Ovirap című számában hallottam, de Halász Judittól kölcsönözték ők is (igaz eredetileg Heltai Jenő írta). Szerintem az első szótól az utolsóig igaz. Tudom magamról és az ismerőseimről, mekkora boldogság valaminek úgy örülni, mint egy kisgyerek.…..
 A Norev nem régen publikálta,hogy a W140-es sorozat számú Mercedes-t két változatban is kiadja. Ami két évjáratot is jelent. Az egyik amit még régebben írtam,fekete 98-as verzió. Nos ebből csak 1500db-t fog kiadni a gyártó. Ellenben az újdonsággal,ami valószínűleg 91-es…..
Az ok amiért ezt választottam,szimplán csak a ritkaságán alapul. A modell 95-96 környékén jelent meg,ezért nincs is a legszebben kidolgozva. Különlegessége,hogy az egyetlen wankel motoros Mercedes-ről mintázták. Az igazi sose került gyártásba,de volt 3 változata. A modell…..
Végre már lehet azt is tudni,hogy milyen motor lesz a bálnában. Természetesen a V12-es 6 literes:)  ..
Tegnap kerültek fel képek a már rég várt W140-es Merciről. Úgy néz ki hatott a Modelcarworld-ös kívánság lista elküldése. Sajnos még kicsit sokat kell rá várni,ugyanis 2010 második felére ígérik a megjelenését,de remélhetőleg az MCW-s kiadás előbb fog…..
gabec26 2010.02.09 18:37:16
@ferrarifan: Attól függ milyen fényviszonyok vannak. De szerintem is "csak" az 500-as lesz.
Mercedes-Benz 1:18 Napi vicc 2010.02.07 17:37:00
 A napi vicc se maradhat el. Sokat nem fűznék hozzá,ismert mindkét tényező mivolta   ..
Tegnap megérkezett a már 2 hete várt modellem. Egy W126-os Merci személyében. Fél éve röppentek fel a hírek róla,hogy megcsinálják 1:18-as méretben. Képeket sajnálatos módon alig közöltek róla. Ahogy most a W140-ről se látni semmilyen képet,pedig az is lesz 1:18-ban (nagy…..