Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blueskycoffee

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tizenvalahány éve, amikor elindítottuk az Index fórumainak elődjét, az Internetto fórumrendszerét, az első nyilvános, webes, magyar nyelvű vitacsatornát, nem számoltunk azzal, hogy még 2011-ben is olyan kérdéseken kell rágódnunk majd, amiken pedig nem kéne. Pedig de: az utóbbi…..
blueskycoffee 2011.07.02 11:55:40
@1 db Magyarország:
OFF: Hogy jött ki a 98%? Remélem nem sacc/kb, mert akkor nagyon összedőlne a koherensnek gondolt, primitív világképem (sic!), nem győznék bírkózni kognitív disszonanciámmal (természetesen festinger-i értelmezésben :)
ON
blueskycoffee 2011.07.02 12:15:41
@endike:
A műtét sikerült, a beteg haldoklik.
blueskycoffee 2011.07.02 14:14:15
@1 db Magyarország:
Nocsak, máris találtunk 3-8%-ot, menni fog ez úgy látom.
Arra azért vigyázz, hogy az egódról le ne ess az intelligencia szintedre, mert csúnya vége lehet
 Ha már nem maradt hely az önkifejezésre a házak falán és a gyártelepek oldalán, fejezzük ki magunkat a természetben, például fővárosunk egy közkedvelt mászóhelyét rondítva össze ezzel!A művészet nagyon fontos. És tudom azt, hogy alapvetően velem, meg természetszerető,…..
blueskycoffee 2011.03.19 07:37:12
@kőporosvazelin: össze kell firkálni őket kicsinykét, már úgy szigorúan a művészi önkifejeződés aspektusából közelítve.

A "Soha többé nem firkálok sziklafalakra" mondat büntis százszori leírását még ki kell dolgozni. Az egyértelmű, hogy a hátukra tetkóval, de a szín még dilemma tárgya lehet :)
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
blueskycoffee 2011.03.15 10:49:17
@BISMARCK: Kétdimenzióban milyen egyszerű is az élet, minden olyan fekete meg fehér, szép, homogén, narancsos pasztellháttér előtt. A "ki nem velünk az ellenünk" megnyugtató akolmelegének rendje ( - csak az egyre inkább szivárgó bűz ne lenne :)
blueskycoffee 2011.03.15 11:07:23
@BISMARCK: huszáros konklúzió, tartok tőle alulmúlhatatlan
blueskycoffee 2011.03.15 11:30:33
@BISMARCK: Arra ügyelj, hogy az egódról le ne zuhanj a kommunikációs színvonaladra, mert annak csúnya vége is lehet.
A pártokról: mindenki belehugyozik a medencébe, csak a fiúk most éppen a trambulinról teszik - szép nagy íve van, de majd jön egy úszómester és hazazavar mindenkit.
Az új magyar alkotmány sajnos nem a nemzet egységét fogja kifejezni, vagy pláne erősíteni, mint azt láttatni kívánják alkotói, hanem újabb frontot nyit, még jobban megosztja a hazai közvéleményt. Ez akkor is így lenne, a szövege ideális lenne (messze nem az...), mert…..
blueskycoffee 2011.03.10 12:55:50
@ben2: "Konszenzusra törekvés?
Ne röhögtessetek.
Volt itt bármiben is konszenzus az elmúlt 20 évben?"
Volt, lásd. pl. képviselői javadalmazások :)
Ez is Schwalbe, csak nem látszik -Ez egy Schwalbe?! -Ez egy Schwalbe. Szinte sértetten kérdeztem Pistikét, mint az egyszeri szegény ember, akinek felhúzzák a telkére a Taj Mahalt, de ő csak a viskóját keresi. Nem mondanám, hogy az előző látogatásomkor talált állapot bármilyen…..
blueskycoffee 2011.03.05 00:39:18
Sokan kérdezik, hogy a politikával való hivatásszerű foglalkozás nem teszi-e az embert végletesen csalódottá, kiábrándulttá, esetleg cinikussá. Általában nemmel szoktam válaszolni, mert az érdeklődés és a kíváncsiság nálam tényleg rendre legyűri ezeket a negatív…..
Képzeljük el, ahogyan Churchill kizárólag arról beszél, milyen jó lesz a megnyert háború után, majd a mikrofont átadja valamelyik miniszterének, hogy akkor szóljon ő néhány szót a vérről és a könnyekről. (Fotó: fidesz.hu) A legutóbbi ígéretek szerint a mai napon…..
Belsőség A legszebb pillanat 2011.02.27 12:00:00
Ez a poszt nem szól semmiről. Vagy mindenről, nem tudom.Az biztos, hogy a Dire Straits szerepet kap benne.Van pillanat, ami úgy beleég az ember agyába, mintha lézerbilloggal sütnék oda – általában a csúcspontok maradnak így meg, a rosszat törli az agy, mint anyáé a szülés…..
Azt mondja Navracsics docens, hogy azért nem kívánatos dolog az új Alkotmányról népszavazást tartani, mert az túlságosan összetett kérdés.Szeretném megjegyezni, hogy a parlamenti képviselők elég gyakran szavaznak meglehetősen összetett kérdésekről. A Lisszaboni Szerződésről,…..
Komolyan szerettem volna írni a mai parlamenti napirend előtti vitáról, de végighallgatva a felszólalásokat, be kellett látnom, hogy időnként beszédesebb a hallgatás. Hogy azonban a kedves olvasók ne maradjanak új bejegyzés nélkül, fellapoztam a négy évvel ezelőtti parlamenti…..
blueskycoffee 2011.02.14 21:06:08
Elnézést kérek, de ezt a bejegyzést is azzal kell kezdenem, hogy az olvasók egy részét eltanácsolom: ezúttal azoknak nem ajánlom, akiket egyáltalán nem érdekelnek a szakmai köldöknézések. Olvastam és hallgattam, írtam és beszéltem már sokat erről, s bizony néha azt hittem,…..
A Lemilblogon már olvashattatok az Amerikai Haditengerészet azon repülőiről, amelyek igen rövid pályafutás után lettek leselejtezve. Aki nem olvasta, ide kattintva pótolhatja. A most következő poszt olyan repülőgépekről fog szólni, amik a Navy extrém kívánságait próbálták…..
Ma éjfél körül lesz egyéves a blog. Tavaly november első vasárnapján határoztam el, hogy belevágok, s miután az akkor rendszeres éjszakai ringatások között akadt egy kis szünet, valamikor éjjel megírtam a nulladik bejegyzést. „Nagyon nem örülök ennek a blognak. Mi a…..
blueskycoffee 2010.11.02 01:43:06
Épp a páromnak segítettem a konyhában, amikor a háttérből hallom a tv-ből, hogy "...most pedig Schmitt Pál köztársasági elnök közleménye következik."Azt hittem, meghalt valaki......de mit hallok: Pali bácsi (Magyarország köztársasági elnöke) kőkeményen…..
Az új nano állítólag azért jó, mert nem kell karszalagot használni, egyszerűen csíptetővel rögzíthető. A gyakorlat azonban felülírja az elmélet, a nano méreteiből következően kitűnően elmegy karórának, beépített médialejátszóval. Ha ez nem csúcs, nem tudom, mi.Az…..
Ha már állami múzeumok is biciklitörténeti kiállítást rendeznek, az annak a jele, hogy a biciklizés Magyarországon is kilépett rétegkultúra státuszából, vontam le elhamarkodott következtetést a Kiscelli múzeum felé kaptatva. A sokkoló Freecikli címen rendezett kiállítás…..
Nagyon drágán meg fogunk fizetni a Bajnai-kormányért. Könnyen lehet, hogy több évi gazdasági növekedést bukunk el. (Fotó: MeH) A hétvégén az EU vezetői a görög probléma miatt úgy döntöttek, hogy a válság kezelésére egy 750 milliárd eurós pénzügyi segélyalapot…..
Egyelőre nincs meg a tudományos magyarázat arra, hogy milyen rejtélyes folyamatok zajlanak a télire bezárt pincékben. A megoldás a tavaszra már biztosan nem lesz meg, így a biciklis szezont most kezdők ismét csak a furcsa jelenséggel szembesülnek: az ősszel kifogástalan állapotban…..