Regisztráció Blogot indítok
Adatok
StolzePolen

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Fura érzés fog el minket az újabb és újabb kormányzati intézkedéscsomagok hallatán. Erősen turbulens gazdasági környezet ide vagy oda, a permanens újratervezés állapota aligha szolgálja a Nagy Növekedést, az Államadósság Elleni Harcot meg a Sok Új Munkahelyet, sőt,…..
StolzePolen 2011.09.13 19:38:31
@Zb74:

Nem értem miért bagatellizálod el.

1, A CDS felár , már így is az egekben van 2 éve a legmagasabb. Így is hajszálnyira vagyunk a bóvlitól, pár ilyen fidesz ötletbörze és mehetünk a görögök után.
2, Csak a Fidesz frakció 1,5 milliárdos hiteltartozása 400 millájába kerül a bankoknak , a jelenlegi feltételekkel.
3, A 180 árfolyamrögzítés , minimum 100 milliárd veszteség a bankoknak. Ami ugye a befektetők, vagyis a bankbetétes állampolgárok vesztesége is.
4, A bankok egymást fogják kinyírni, aminek a vége , hogy a legnagyobb bank az OTP marad. Szépen visszajutunk oda mint ahol voltunk 1989 -ben.

Én törvényben rögzíteném, hogy sem a képviselők rokonságuk ne vehessék igénybe az árfolyamrögzítés nyújtotta kedvezményeket.

Kósa Lajos 236000 CHF , 59 millió forint hitelén minimum 13 milliót takarít meg, a szaros havi 2 millás fizetése mellé.
aRogán 57 millión már csak 12 millió .
I.Orbán ha a meglévő hitele CHF, akkor minimum 3 millát.
Lézerjani csak pitiáner 1 millát.

Hát nem megérte a 180 Ft árfolyam? A fideszes rablóknak minden képen.

Részvényeket vagy frankot vettek még a fijuk?
Köszönjük Lézer Janinak, hogy még egy nyugodt szombat délutánt is be tud aranyozni a szavaival. Bár talán nem az országos nyilvánosságnak szánta....... de kiszivárgott, hogy mit mondott a hódmezővásárhelyi Közgyűlésben.     "Én soha nem szégyelltem, hogy mim…..
Magyar Hírlap: A személycseréken kívül szimbolikus jelentőségű dolgokon, például a heraldikán, egyes utcaneveken is változtatna. Mikor lesz ez esedékes? Tarlós István: A szobámban már csak nemzetiszínű zászlót talál. A főváros korábbi zászlaja nekem sem tetszett, meg fogjuk…..
StolzePolen 2011.02.25 15:58:28
@P.Guszti:
"Mivel nincs igazán élő hagyománya a fővárosi zászlónak, gond nélkül bármilyenre le lehet cserélni. "

Lekottázom, mert hülye vagy és hülyék vagytok.

A Budapest zászlaja, mint minden zászló a régi címerből címerekből eredeztethető, így Buda és Pest kb 200 éves címereiből lett a "nekem nem tetszik zászló".
Buda címeréből kék, piros, Pest címeréből kék , arany ( sárga).
A piros , sárga, kék ezekből a elemekből , színekből adódik. Az1873-as egyesüléskor, a városatyák elhagyták a fehéret és az arany szín helyett a sárga lett a meghatározó.
Elhagyták az aranyat helyette a sárga lett a domináns, mert a kék sárga és a piros szín kombinációja , egyfajta tisztelgést jelentett a Magyarországhoz a kiegyezéssel újra visszatérő Erdély felé. Erdély címerének színei kék, piros sárga kb 1500 évektől.

Így maradtak az urak 150 éve a jelenleg is használatos színeknél.

Ha kérdés lenne, hogy miért is ebben a sorrendben került meghatározásra a végleges zászló. Csak azon egyszerű oknál fogva, mert Budapest nevében is Buda van elöl.

Szeretnélek megkérni téged és a többi hülyét, ha már valamit meg akarsz változtatni, legalább a történelmi hagyományokkal legyél tisztába.

Ne hogy már azért legyen ezentúl más a Budapest zászlaja, mert neked vagy tarlósnak nem tetszik. Persze tartsák meg a románok a piros sárga kék színt, ahogy Erdélyt is bitorolják. Adjuk nekik ezt is?

Legközelebb az lesz , hogy a koronából vegyük ki a kettős keresztet, mert összekeverhetik mások a Szlovák címerrel?
StolzePolen 2011.02.24 16:38:52
Tarlós egy tudatlan fasz.

Ha már jobboldalinak vallja magát, legalább azzal tisztában lehetne, hogy miért és hogyan is lett a Budapest zászlaja a piros, sárga, kék.
Megjegyezném, hogy sajnos az itt kommentelők többsége sincsen ezzel tisztába, de hát nem is lettek főpolgármesterek.

A budapesti címer és a zászlótörténete...
A 1867 kiegyezést követően 1873-ban a Főváros így tisztelgett Erdélynek, az egységes Magyar Királyságba történő visszatéréséért.
A kék piros sárga alapszín Erdély címerének alapszínei. Nagyjából 1590 től használatos.

Erdély címere, Magyarország nagycímerében ( Jobboldalt lent ) és az osztrák nagycímerben 1800 években , illetve az 1849 Magyar (Kossuth ) Nagycímerben is megjelenik. ( babérkoszorú mellett jobbra fent)

hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C3%A9ly_c%C3%ADmere

hu.wikipedia.org/wiki/Nagyc%C3%ADmer

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere#C.C3.ADmerv.C3.A1ltozatok_a_kiegyez.C3.A9s_.281867.29_ut.C3.A1n

Az Erdélyi címerében a kék háttérben fekete madár, az a Turul, és értelem szerűen a magyarságot jelképezi .

A román trikolór is ezekből az alapszínekből eredezett ezzel is jelezve, hogy Erdély az övék.

Románia jelenlegi címerében is szerepel Erdély átalakított címere ( jobb alsó sarok) csak a Magyarságot jelentő Turult kicserélték az erő jelképét jelentő sasra.

A román trikolórt szintén 1848 után kezdték használni ( Erdélyi alapszínekből kiindulva), de a románok Erdély címerét csak 1922 után merik használni nagycímerükben.

Kérem ezért, a címer és zászló cserepárti Tarlós aktivistákat, hogy legyenek szívesek nem leköpni egy 150 éves hagyományt, Budapest , tisztelgését Erdély felé.
...... Ezt kérdezgettem magamtól, mikor fejemet enyhén az asztalba verdesve, a  sírvaröhögés klasszikus állapotában olvastam a  vastagon fogó devecseri kárbejelentő ceruzáról szóló írás utolsó mondatát.Bár első formájában nem volt 100% NOL-kompatibilis a cikk,…..
StolzePolen 2010.12.27 19:00:19
Sajnos sok sztereotípia él bennünk.

A Plazma és az LCD ma már mindennapok használati táragy lett és már kb 1 éve nem luxuscikk.

A kereskedelemben nem kapható elfogadható minőségű már CRT tv, mert 95 % csak LCD és Plazma tv kapható .
Az eladó helyeken 2 éve kötelező kiírni,hogy a CRT tvk nem alkalmasak a digitális szolgáltatásra, csak kiegészítő, átalakító egységgel.
Megjegyezném azt is, hogy jelenlegi CRT tv-k Thomson , Orion tv-k csak 1990 évekbeli gyenge felszereltséggel kapahatóak . Nem gyárt már CRT Tv-t sem a Samsung, sem a Philips, sem a Panasonic, semelyik komolyabb gyártó.
Az is lényeges körülmény, hogy mi már tudjuk azt amit Mága Zoltán akkor még nem tudhatott, hogy a kormány tovább halasztja a digitális átállást, amivel megint utolsók leszünk az Unióban. Mivel az LCD és a Plazma tv -k alkalmasak a digitális adás vételére ,ezért vett valószínűleg Mága ilyen Tv-ket.
Akiknek elvitte a házát az iszap , annak nagy valószínűséggel a TV-je is tönkre ment.
Ruhát kaphat , pénz egy keveset.( 100.000 ezer ), házat és otthont egy két kivétellel a nagy többség csak jövőre.

A kármentő alapba hiába gyűlt össze 1,5 milliárd forint, abból 40 millát adott a kormány majdnem 4 hónappal a katasztrófa után.
Mága gondolta,hogy ha személyesen viszi le a katasztrófa helyszínére az adományokat, akkor azt a rászorulok biztosan megkapják. (Az elmúlt 1 hónapban többektől is halottam, hogy a direkt segélyt választották. Nem véletlenül. )
A kormány azzal az intézkedéssel, hogy "parkoltatja" az adakozásból összegyűlt pénzt tönkretette az emberek bizalmát adakozással szemben.
Minek adjanak az emberek , ha a kormány nem adja tovább azt a rászorulóknak. Utolsó információk szerint 6-9 hónappal a katasztrófa után lesz a végleges kifizetés kártalanítás. SZERINTEM EHHEZ KELL A VASTAGBŐR.

Az is gondolom. hogy a kolontári és devecseri lakosok , nem tönkrement életüket vagy a szétvert tájat akarják nézni egész életükbe. Szívesen elszakadnának már a szomorú valóságtól.

A fentiek tükrében szeretném leírni , hogy minden tiszteletem Mága Zoltánné és minden Magyar honfitársamé, akik adakoztak a katasztrófa károsultainak , mert nagyobb magyarságról tett és tettek tanúbizonyosságot, mint a regnáló kormányunk.

Továbbá szeretném megkérdezni, hogy szerintetek melyik kőbánya szállította az alapanyagot a gáthoz? Kinek lett megint üzlet egy katasztrófából?
Szeretném azt is megkérdezni, hogy miért nem lehet tudni, hol kamatoztatják a kármentő alap 1,5 milliárd forintját?
Miért nem adják ki ezeket a közérdekű adatokat?

Szeretném azt is megkérdezni , hogy miért kellett meghosszabbítani a vészhelyzetet 3 megyében 2011. március 31 -ig, és miért pont addig az időpontig?

Véletlen egybe esés csak , hogy az új média törvény értelmében, amennyiben Magyarországon vészhelyzet van ( a törvényben nincs kiemelve , hogy országos szint kell) , akkor a kormány és az illetékes szervek ( média Hatóság ), minden híradót és híradást kontrollálhatnak , műsorokat felfüggeszthetnek?
StolzePolen 2010.12.27 20:17:48
@Hajszás Láncos:

Ők is örültek volna a kp-nak, de a kormány 1,5 milliárdból nem volt képes ezt megtenni.
Ehhez képest Mága át is adta a LEd tv-ket. ( a képen LG / LED TV-k látszanak).
A képátmérő alapján kisebb modell lehetnek 48-55 cm-esek, amik kb 45-60 ezre forint kerülnek.

Az 1 évet onnan vettem, hogy a Samsung és a Philips már tavaly év közepén megszüntette a CRT-k gyártását az európai piacra ( más gyártók már előbb), éppen a már említett digitális átállás miatt.
Tavaly karácsonykor lehetett az utolsó értelmes CRT darabokat megvenni. Jelenleg Orion ( kínai ) Thomson ( köze sincsen a híres konszernhez ,csak licenszben gyártják a törökök ). Ezek nagyságrendileg 50-cm képátmérővel 25-35 forintért kaphatóak. ( ehhez meg kell majd venni az átalakítót , ami várhatólag kb 10 ezer forint lesz)
Hozzátenném , hogy én is jobban szeretem a CRt Tv-ket , mert alapban megbízhatóbb technológiának tartom, de hangsúlyoznám, hogy értelmes minőségben jelenleg nem lehet más kapni. Így az öreg néniknek is LED tv nézhetnek a jövőben , már ha tudják kezelni.

Mága csak előre tekintő volt.
Ha CRT-ket vett volna, akkor meg azzal szapulták volna , hogy milyen szar elavult tv-ket adott?

Ja és nem a rózsa dombon lakom., így veled ellentétben veled tudom, hogy mi a valóság.
A Vincent blog szépen összeszedte a tegnapi európai lapszemléből a Magyarországgal foglalkozó címlapokat, a lista jó hosszú, és nehéz ráhúzni, hogy a "azociálliberálisok megint támadják Orbánt", mivel még a konzerzervatív lapok (pl. Times) is ugyanazt mondják: ez a…..
StolzePolen 2010.12.23 22:24:47
@Lake:
Szinte süt belőled a a keresztényi szeretet. Simán felvennének, mind a Gestapo mind az ÁVH pribékjei közé.
Álszent faszfej vagy! Hogy merészeled a karácsonyt a mások ki irtását, egy szövegbe leírni.
StolzePolen 2010.12.23 22:38:27
@Hajszás Láncos:

Elhiszed , hogy nekünk fájna jobban. Én nem szeretném, meglátni.
Orbánni gondolatmenet , csak ebben az ében 500 milliárd HUF ba került csak a CDS felár miatt. ( április óta 2,25 szeresére nőtt az ország adóssági felárunk)
Az EU-ba meg évente 8000 milliárd HUF értékben exportálunk. Szerinted, ha nem fizetnénk akkor is vihetnénk ekkora értékben, vagy kizárnának minket és újra jöhetnének a védővámok.
StolzePolen 2010.12.23 22:57:45
Breaking

Rendkívüli helyzetek kezelése a médiaszolgáltatásban
15. §
Rendkívüli állapot, szükségállapot, veszélyhelyzet, külső fegyveres csoportoknak Magyarország területére történő váratlan betörése, továbbá az ország területének a Magyar Honvédség légvédelmi és repülő erőivel való oltalmazása esetén az Országgyűlés, a Honvédelmi Tanács, a köztársasági elnök és a Kormány, valamint törvényben meghatározott személyek és szervek — a helyzetnek megfelelő szükséges mértékben — kötelezhetik a médiaszolgáltatót a fennálló állapottal, helyzettel kapcsolatos közérdekű közleményeknek az általuk meghatározott formában és időben történő ingyenes közzétételére, illetőleg egyes közlemények, műsorszámok közzétételét megtilthatják. A közzétételkor a megrendelőt egyértelműen meg kell nevezni.
TASZ álláspont
"Indokolatlannak és a sajtószabadságot súlyosan korlátozónak tartjuk a javaslatot. Felhívjuk a figyelmet, hogy jelenleg három megyében veszélyhelyzet van a vörösiszap katasztrófa miatt, ami azt jelenti, hogy eszerint műsorszámok közzététele megtilthatóvá válik 2011. január 1. után, amennyiben a kormány egyszerű rendelettel a veszélyhelyzetet továbbra is elrendeli."

Saját észrevételem:

Mivel a TASZ álláspontja 2010.dec.6 keltezett, akkor nem tudhatták, hogy a viktátorék meg is teszik ezt:
„Rendeletben hosszabbítja meg a kormány 2011. március 31-ig a vörösiszap-katasztrófa miatt Veszprém megyében 2010. október 6-án elrendelt veszélyhelyzetet.
A parlament hétfőn 301 igen, 2 nem és 37 tartózkodó szavazattal fogadta el az erről szóló országgyűlési határozati javaslatot. ( forrás HVG)

A rendelet és a 2011 január 01 től életbe lépő hatályos Média szabályozás alapján a kormány, hivatkozva az érvényben lévő vészhelyzetre, bármilyen híradást vagy műsort megtilthat vagy betilthat, szerkesztőséget átkutathat , forrását ki nem adó újságírót lecsukathat?. Na bazd meg.. viktor, ennél nagyobb istenkirályság mit magadnak megálmodtál. Persze európai , meg demokrata ….

Áldja meg az Isten Magyarországot és védje meg minden törpe napóleontól.
Reméltem, hogy legalább a hétvégét megússzuk nyugdíjügyben, de nem, sajnos nem jött össze. Egyrészt péntek este feltették az törvénytervezet pontos szövegét, melyet tágra nyitott szemmel olvashattunk szombaton. Vasárnap pedig jött egy igazán szórakoztató Matolcsy-interjú a…..
Felfogtuk igazán, hogy mi is folyik itt?A mai magyar állam legsúlyosabb problémája a pénz. A pénz hiánya, a működési kültségek, a transzferek újraelosztása, ezek mind olyan tényezők, amelyeket az elmúlt évtizedből örökölt az Orbán-kormány. Neki is része volt benne, hiszen…..
StolzePolen 2010.12.03 17:19:40
Utálom az azokat narancskomcsis csúsztatásokat, hogy a Manyupok megszüntetésének legfőbb oka a nyugdíjjak kifizetésének biztosítása és ezért kel megszüntetni, ezért ellehetetleníteni őket.

Ja meg büdös Tőkések lenyúlják a manyupot. Viktor már csak tudja , hiszen haverja Csányi a Manyupos emberek közel 1/3 tömörítő OTP elnök-vezérigazgatója ( 800.000 tag, kb 700.000 millió Huf megtakarítás).

Lófaszt.

Pont az állam rossz szerkezeti felépítése és pénzherdálási gyakorlata az, ami miatt szükségesek lennének a szerkezeti reformok .
Kérdem én hová lesz/lett a 2010 évi a fizetésünkből levont 3200 Milliárd TB járulék.
Elfolyik, kifolyik az állami rendszerbe ellenőrizhetetlenül. Ott, ahol Matolcsy szerint a manyup pénzek is biztos helyen lesznek.
Na, és mit csinál a jelenlegi kormány a pénzherdálással. Lenyúlja inkább a megtakarítást, de nincs reform , nincs szerkezeti átalakítás.
Ami van:
-Bebetonozás alkotmányozással
-Nyugdíjak emelése
- Áfacsökkentés havi 1.500.000 FT felett keresőknek. Évi 250 Milliárdért.
-Havereknek törvények Lex Járai, Lex OTP stb..)
- Civil és alkotmányos kontrolok megszüntetése
- Európa ismételt hülyének nézése ( by Matolcsy )
- Emberek megzsarolása
-Szabad választás esetében emberi méltóságban történő megalázás. ( lásd manyupot választók)
- Magántulajdon csorbítása
- Média megregulázása, megfélemlíthetőségnek megteremtése narancsos szájíz szerint.
-Információk cenzúrázása .
-Civil szerveződések vagy nem baráti szakszervezetek hatásköreinek csorbítása.
„Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak.”(Orbán Viktor)  A miniszterelnök már a Nemzeti Együttműködés előtti időkben, 2002-ben megmondta leszögezte, hogy másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak.…..
StolzePolen 2010.12.03 17:35:48
Üdvözlet Csányi haverotoktól

Aki Orbááán jó barátja, OTP vezért , MOB Elnök.

"Annak ellenére, hogy a törvényjavaslatokat az Országgyűlés elfogadta, az egyéni számlás nyilvántartás,
a kompenzáció és az örökölhetőség kérdése továbbra sem tisztázódott. Emiatt azt javasoljuk pénztártagjainknak,
hogy a részletek tisztázását megelőzően ne tegyenek lépéseket magánnyugdíjpénztári tagságukat
érintően, mivel ez a jelenlegi feltételek mellett kockázatos."

"Néhány információ a magánnyugdíjpénztári működésről
• Biztonság: az állampolgárok pénze a magán-nyugdíjpénztáraknál teljes biztonságban van, hiszen itt egyéni számlán,
a jogszabályok által részletesen szabályozott befektetési struktúrában naprakészen kezelik a megtakarításokat,
a működést pedig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) rendszeresen ellenőrzi. A biztonságot
szolgálja a Pénztárak Garancia Alapja is: az alap legalább az infláció mértékével megegyező hozamot garantál a
teljes felhalmozási időszakra vonatkozóan."

Hozzá tenném, hogy én a pénzem orbááán haverjánál nem éreztem biztonságban, éppen amiatt ahogy lefeküdt orbááának a Manyup felszámolására. Ezen nyilatkozaton kívül nem tett semmit , hagyta magát megzsarolni. ( 800.000 tagot számlál(t) az OTP manyup)

Néhányan , narancskomcsik javasolgatják
, hogy gyűjtögessek újra a nulláról ,12 évig az Önkéntesbe Pénztárba, mert akkor jó lesz. A kérdésem csak kinek?
Minek? Ha elfogyott a 2700 Milliárd ( 2 év múlva) azt is lenyúlják? Lófaszt.
Inkább átvittem másik, egyenlőre magyar pénzintézetbe.
A tegnapi Nagy Sokkoló Nyugdíjbejelentés után egy kiss kussolást vártak volna a naivak, esetleg Orbán sírósarcú nyilatkozatát, miszerint "meg kell érteni a Zembereknek, nincs más lehetőség...", de a NER kirobbanó formában van, óriási fordulatszámon pörög tovább.…..
Bevallom őszintén, nekem elég nagy katymasz volt az UD Zrt-s botrány 2008-ban, mert mindenki össze-vissza nyilatkozott, és mindennap mást írtak az újságok. Egy óriási maszatolás volt az egész, ami 2 dologról szólt: Ibolyka hatalmi vágyáról, illetve a szoci konspiránsok…..
A mai mottó: "Magasztos alkotmányos elvek mentén született a mentelmi jog intézménye évszázadokkal korábban, mára azonban a parlamentarizmusnak nem pillére, hanem épp kiskapuja lett a képviselői felelőtlenség. A törvény előtti egyenlőség kivételei nem erősítik a…..
StolzePolen 2010.02.17 21:58:13
Véleményem szerint Budaházyt nem a „Sukorói kaszinó ügy miatt csukták le, és csücsüljön csak előzetesben addig is, amíg ki nem derül az igazság.
A radikális jobb nem egy tagja véli, úgy hogy Budaházy embereket akart megfélemlíteni netán megölni. Én ehhez hozzá tenném még, hogy Magyar embereket.
Bobby Sands-al összevetni Budaházyt , meg egy nagy baromság. Nem csak azért, mert Sands közvetve vagy követetten ( de nem bizonyítottan ), ártatlan emberek tucatjainak halált vagy sérülését okozta. Hanem azért is, mert az IRA az angol megszállóktól „védte” országát igazát, terrorista módszerekkel.
És most nálunk milyen megszállás van?
A világ közvéleménye nem azért ált Sands és a 9 társa mellé, mert csecsemőket, gyerekeket, nőket és ártatlan civileket öltek meg, vagy sebesítettek meg. Nem, nem .

Ami a világot megfogta és az ügyük mellé állította, azaz volt, hogy ők egy politikai státuszért nevezetesen a „politikai foglyok” státuszért képesek voltak éhségsztrájkot fojtatni és életüket is áldozni. Életüket egy politikai státuszért.

Sukoróra visszatérve.

Amik miatt nem hiszem, hogy Budaházy letartóztatásának köze lenne Sukoróhoz.
Tények röviden:
A Fejér Megyei Hírlapban megjelenik egy tényleg semminek tűnő cikk a beruházásról.
A cikkben röviden kifejtik, hogy a Velencei tó környékének fejlesztésére, milyen turisztikai vidékfejlesztési tervekre ad pénzt a kormány. Ebben benne a van éppen úgy a körsétány kiépítése, mint a kikötő felújítása.
fmh.hu/fooldal-legfrissebb/20080627__nyitva_az_ut___a_to_kapuja_elott?s=rel

Kucugon megjelenik egy hír, ami már a beruházások furcsaságáról ír 2008.12.03 és olyan információkkal és olyan részletességgel, ami Budaházyról nem feltételezhető, inkább a kucug informátori háttere kellett.
Ezt a radikális lapok átveszik, utána semmi…..

Aztán FMH megint 2009.01.12 és 2009.01.13, még mindig semmit mondó hírekkel, de valami megváltozott, benne van a szórakoztató centrum. ( oké,oké ez alapján Budaházy védője is lehetnék , de olvass tovább)

Folyamatos hírek érkeznek a projecttel kapcsolatos polgári zúgolódásokról az FMH mélyebb tényfeltáró cikket ír 2009.01.27.
Hozzátenném, hogy valaki felhívta a helyiek közül az újság figyelmét a projecttel kapcsolatos „furcsaságokra”.
Állítom, ha Budaházy lett volna az informátor, akkor nem egy újságírónő írta volna a cikket.
A cikkben többen élesen kikeltek a beruházással szemben ,mind a természetvédők mind helyi politikusok, de azt is mindnyájan hozzá teszik, még nincsenek teljesen tisztában a beruházás pontos terjedelmével hátterével.
fmh.hu/cimlapon/20090127_a_toke_harca__a_termeszetvedelemmel

majd megint FMH
fmh.hu/cimlapon/20090128_masutt_nem_utasitanak_vissza?s=rel

majd megint FMH
fmh.hu/cimlapon/20090128_mitol_mentsuk__a_tavat___vigalmi_negyed__?s=rel
Ezt már át veszi a kucug is. 2009.02.01, de aztán megint semmi.

Fa Nándor és más ismertebb személyek is kikelnek a tó védelmében. 2009.03.02
( Varga Gábor természetvédő , Kovács Tamás olimpikon és időszakos sukorói lakos, Ott Zsuzsanna VVSI és persze politikusok)
FMH fmh.hu/fokusz/20090302_to__nem_kaszino?s=rel

Ezt már kicsit lassan, de felkapja az országos média, köztük az Index is 2009.03.19.

Aztán emlékezetes Vastagbőr cikk 2009.03.25 .....ezt veszi át megint a kucug.

Majd 2009.04.23 robban a „bomba” ,a kucug leírja , hogy minden mögött Budaházy áll.
Leírják, hogy 2009..01.22 „meglátogatták” a sukorói polgármestert, meg szép részletesen mindent, ami még passzolna is a „hős” tettével. De.....

Kérdem én, hol van az a helyi lakos aki szólt Budaházynak? Ha ennyire szúrta a szemét a kormánynak Budaházy tette, akkor miért csak őt vitték el?
Tudtommal sem sukorói, sem velencei , sem gárdonyi ember nincsen előzetes letartóztatásban.

Ez első 2008.12.03 cikk után, miért csak 4 hónap múlva írt saját cikket a kucug, és nem másoktól átvettet? ( ja ja megvárták mi lesz )
Ha Budaházy mozgatta a szálakat, akkor miért nem egy radikálisabb jobboldali beállítottságú újságíró ez első tényfeltáró cikket ?
Mindezzel nem azt akarom véleményezni, hogy semmi köze a mocskos panama feltárásában Budaházynak, de az biztos, hogy nem csak az ő érdeme az ügy feltárása pláne országossá tétele.

Többeket le lehetett volna csukni ezért, de tudjuk (?) mindezt Budaházy hajtotta végre.

Kérdem én , hogy hol maradt el a sikerből a polgári gondolkodás és engedetlenség, a szólásszabadság amivel egy megyei újság le merte írni a tényeket, neves emberek , sportolók , lakosok és a természetvédők?
Vagy tényleg mindezt Budaházy mozgatta?
Ilyen fonom politikai műveletekre is képes?
Nem csak fejjel a falnak , vagy a rendőr sorfalnak.

Nem hiszem… és azt sem hiszem, hogy azok a polgári értékeink, amik lehetővé tették ennek a mocskos ügynek a feltárását egy embernek kellene tulajdonítani, és emiatt abban is biztos vagyok nem emiatt került börtönbe.
A Népszabadság riporterének feltűnt, hogy az ügyészség mintha kampányidőszakig kisebb ütemben, és most mintha erősen tárgyalná azokat a korrupciógyanús ügyeket, amelzek a kormány(párt)nak kellemetlenek:"Zuschlag János ügyében nagy csinnadrattára lehet még számítani a…..