Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pontus

21 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években nem nagyon írtam. Elcsitultak a bennem dúló viharok. A kavargó érzések leülepedtek a lelkem mélyén. Kevés dolog volt, ami kikívánkozott belőlem.Hosszú idő után először felidéztem ezeket a nehéz időket. Beleolvasgattam az itt publikált írásaimba. Azt…..
Pontus 2016.07.28 14:31:24
@Replicante: Bipoláris vagy?
Pontus 2020.07.18 22:23:34
@Replicante: Természetesen nem ilyen egyszerű hogy beveszel egy pirulát és jól vagy... sajnos a gyógyszer elengedhetetlen ahhoz hogy ne legyenek szélsőséges hangulat ingadozások, de ez önmagában kevés. Az hogy kinek milyen gyógyszer válik be, teljesen egyén függő. Nekem a Kventiax-Cipralex(vagy Scippa) kombó jött be. A Kventiax-ról azért érdemes tudni hogy főként skizofréneknek írják fel, tehát meglehetősen erős szer. A Scippát is azért szedem hogy kiegyensúlyozza a szedáltságot.

De a gyógyszernél sokkal fontosabb az életmód váltás:
- Ha vannak a környezetetben olyan emberek akiktől negatív impulzusokat kapsz, tarts tőlük nagyobb távolságot. Ha otthon rossz a környzet, költözz. Ha a párkapcsolatotban nem vagy boldog, szakíts. Ha a barátok visszahúznak, nem barátok.Nekem talán ezek segítettek a legtöbbet.Elköltöztem másik városba, új barátnő (most már feleség), pozitív barátok.
-Legyenek rövid távú kis céljaid, akár minden hónapban. Ne az elérhetetlent hajszold folyton. Így motivált maradsz és lesz sikerélményed.
-Fogadd el hogy a múlton nem tudsz változtatni. A rossz döntéseken nem szabad rágódni, hanem tanúlni kell belőlük.
-Érezd fontosnak magad. Minden ember életére akit megismersz, hatással vagy. Felelősséged van az életben. A saját életed nem csak magadról szól, hanem minden élőlényről amivel kapcsolatban vagy.
Ha felcsapunk egy történelem könyvet, akkor az az ókorral kezdődik, sumérok, görögök, egyiptomiak és aztékok. Körülbelül 10.000 évvel ezelőtt elkezdődött a jégkorszak felmelegedése. A homo-sapiens és a neandervölgyi ember ekkoriban döntötte el hogy az unalmas vadászatok helyett inkább piramisokat…..
Az iskolában tanított történelem valahol i.e. 4000 környékén veszi fel a fonalat, az ókori Egyiptom és Mezopotámia létrejöttével. A magyarságot először a honfoglalásnál említik mint kóborló, céltalan nomád népet. Akik gondoltak egyet és elvándoroltak ide a Kárpát medencébe. Származás tekintetében…..
"I tried so hardAnd got so farBut in the endIt doesn't even matterI had to fallTo lose it allBut in the endIt doesn't even matter" "Próbáltam keményenMégsem jutottam messzeHa jő a vég mindez csak enyészetBuknom kellett hogy minden vesszen... de ha jő a vég nem számít ez sem"..
Hajnalodik már. Mindenki kábultan imbolyog a bortól. Néhányan hazaindulnak, épp a kabátjukat keresik. Valaki erőt gyűjt, hogy töltsön még egy utolsó pohárral. Ülök a sarokban, már nincs kedvem semmihez. Unom a fiatal párt, akik áttáncolták az estét. A részegek dala már bántja a fülem és csípi a…..
Amióta kijöttem a szanatóriumból, mindenestűl azon vagyok, hogy az önbecsülésemet senki ne rombolhassa le, emellett ne izoláljam magam, nem szeretnék depressziós lenni újra. Ebben talán az a legnehezebb, hogy hogyan kezeljem a kudarcokat és a konfliktus hejzeteket. A kudarcokat úgy…..
Pontus 2010.06.16 14:46:04
@Seele: Ne állatalánosíts, ez én vagyok. A férfiak normál esetben a csinosabb, de őket nem meghaladó intelligenciával rendelkező nőket szeretik.
Pontus 2015.11.21 11:57:54
@Mariann89: Vízöntő ;)
Néha eltűnnék hirtelen, mintha ez mind csupán álom lett volna. Egyszer megszülettem úgy rémlik, aztán felnőttem valahol. Kaptam pofonokat, amikbe beleszédültem. Felálltam, de minek? Tovább mentem, de merre? Vagyok valami célból, válok valamivé. A múltam... mintha egy másik élet…..
Néha sajnos túl sokat foglalkozom azzal ami a lelkemben zajlik. Próbálok tanulni a múltamból. Szeretnék azoknak az erkölcsi normáknak megfelelni, amiket magam elé kitűztem. Egy idealizált személlyé szeretnék válni, egy világban ami nem képes megérteni. Most kivételesen nem…..
Mostanában sokat gondolok életem elmúlt pár évére. Kicsit úgy érzem, történtek dolgok, amiket túl hirtelen zártam le. Sok mindent kudarcként éltem meg és ezeket azonnal el akartam felejteni. Mindent besöpörtem a szőnyeg alá, vagy elzártam a legeldugottabb fiókba. Ezeket most…..
Pár nap múlva bevonúlok egy pszichiátriai rehabilitációs közponba. A pszichiáterem azt mondta, nem lenne rossz ötlet egy naplót írni, hogy utólag lássam, mennyi butaságot írtam a gyógyulásom előtt. Ezt most blog formájában teszem, mert így talán megmenekűlök attól a…..
Pontus 2015.05.29 13:02:05
@Anna Rózsavölgyiné Boldis:
Tettem fel egyet ma.
Egyszer ezt olvastam Dosztojevszkij-től: "Ha valakit teljesen meg akarnék semmisíteni, nem kellene egyebet tenni, mint a munkáját teljesen haszontalanná, értelmetlenné tenni."Szerintem az ember alapvetően a boldogságra teremtődött, Minden nap, minden tett és döntés annak érdekében…..
 Tavaly tavasszal megprobalkoztam a kulfoldi munkavallalassal, itrtam eletem errol szolo reszerol egy memoart. Az alabbi tortenet ezen irasom egy reszlete, aki elolvassa remelem erdekellni fogja ezt a nehol vicces, nehol szomorkas, amde mindenkeppen tanulsagos storyrt.     Iden tavasszal…..
Mostanában gondolkoztam kicsit... Megváltoztam, beállt a gyógyszerem, már nincs baj a szeratonin szintemmel. Személyiségzavarom nárcisztikus részét élem, életemben talán most először. Talán előbb kicsit írok arról, mi is történt velem mostanában, talán én is jobbán…..
Úgy döntöttem, ennek az egésznek semmi értelme. Elmegyek dolgozni 4 műszakban, a fentmaradó időben meg pihenek. A fizetésem semmire sem elég, pedig nem járok sehova, nem költök semmire... de mindig jön egy levél, hogy fizessek. Nem mintha annyira kellene a pénz, hisz már nem maradt…..
Volt egy rész a Háború és Békében... Andrej herceg egy csata után nem akart visszamenni a háborúba, mondván, ő ellesz vidéken, ahol nem lesz senkinek sem az útjában, nem zavar senkit... éli az életet. Mint mikor egy folyón evezünk, és valaki leteszi az evezőket, hadja, hogy vigye…..
Sikeresen letelt a három hónapos kezelésem, nem volt egyszerű megküzdenem saját magammal, az érzéseimmel; de úgygondolom megérte. Meggyógyúlni ugyan nem gyógyúltam meg, de nagyon sok mindenre rávilágtott, így megfelelően tudom kezelni a dolgokat. A legtöbbet az ottani…..
Holnap hajnalban utazok fel Budapestre. Mindent sikerűlt elintéznem, amit szerettem volna, töröltem magam az internetes portálokról és lecseréltem a telefonomat, melynek a számát senki nem ismeri. Adott tehát minden, hogy előről kezdjem az életem.Néha ezt az egészet olyannak érzem,…..
A suicid szó öngyilkosságot jelent, de szerintem így szebben hangzik :)Az új orvosom (pszichológus) megkért rá, hogy próbáljam meg megfogalmazni, miért akartam öngyilkos lenni. Szerelmi csalódás? Gondok a munkahelyen? Trauma? kérdezte... de én csak mosolyogtam. Tudjátok az életben…..
 Tegnap elfelejtettem leírni, hogy találkoztam Novodomszki Évivel edzés után a fürdőben. Jól elbeszélgettünk, megint lejött az olasz férjével meg a kisfiával anyujához. Mondtam neki, lassan többet látom-találkozom vele Szarvason, mint a tévében, bár tény, nem nézem a…..
Voltál már szerelmes? Bántott meg már olyan, kiről nem hitted volna, hogy megteszi, s a szívedbe szúrt ezer tövist? Érezted már, hogy valaki hiánya teljesen felemészt? Sokan mondják, ne sírj olyan miatt, aki nem érdemli meg, aki viszont megérdemelné, soha nem engedné, hogy sírj;…..
Ma eldöntöttem, hogy új életet kezdek, miután kikerűltem a rehabilitációs központból, remélhetőleg egészségesen, új reményekkel, célokkal, lendülettel, és új barátokkal. Nem lesz nehéz dolgom, mert újrakezdeni legkönnyebben a nulláról lehet és én most pont ott…..