Regisztráció Blogot indítok
Adatok
microgold

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kóla, puska, lámpavas 2010.03.12 05:40:00
Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a Jobbik a terrorista kapcsolatait. A lendület, a löttyös indulat a támogatásukat diktálná, ahogy legfőbb orgánumuk irányvonala is. De az ügy túl forró ehhez – a parlament közelsége úgy tűnik, mégis civilizál.   Ha az egyébként…..
Paparázó - az apablog Tévé 2010.03.12 07:01:00
  Az ember fiatalkorában valahogy úgy képzeli el a boldogságot, hogy hazamegy a melóból, megeszi az asszony által feltálalt gőzölgő, zsíros, pácolt húsokat, megmasszíroztatja magát, aztán néhány sörrel beül a fotelbe, és üveges szemmel bámulja a tévében a híradót,…..
microgold 2010.03.12 10:16:09
"Persze sokkal egészségesebb, ha a gyerekkel folyton mesekönyvet nézegetünk, legózunk, babázunk, mókázunk, kacagunk, csakhogy nincs élő ember, aki erre képes lenne éveken keresztül, gyakorlatilag huszonnégy órán át. Aki mást mond, az hazudik."

Ne magadból indulj ki... Már ne is haragudj... Ha egyetlen gyereketek van, és arra sincs elég időtök, energiátok, akkor sztem kár volt gyereket vállalnotok.

Az én gyerekeim most 9 és 5 évesek, és a mai napig heti egyetlen alkalommal van TV mese esti mese gyanánt. Viszont van rengeteg mesekönyv, és igen, van, hogy akár félórát - órát is mesélünk nekik. És a felségem is és én is dolgozunk. Bizony. Ja, hogy ez fáradság? Hogy fáradság gyereket nevelni? Foglalkozni vele? Mért, ki ígért nektek mást...?

Amúgy ha csak arról a 10 percről lenne szó, amíg megiszod a kibaszott söröd... Akkor nem ülne a gyerek napi szinten órákat a monitor előtt. Még 10 éves korban is napi maximum 20 percet ajánlanak a TV, monitor bámulására a szakemberek (akik, tudjuk, hogy hülyék és nem is értenek a dolgukhoz, mert ha nem így lenne, akkor ugye, te lennél a "gondatlan" szülő, de hát így kényelmesebb). Nem csak a gyerek kreativitása miatt, hanem azért sem jó a sok tévézés, mert rontja a gyerek szemét. Amúgy pl. Vekerdi Tamás (ha nem tudod ki ő, nézz utána) írta azt, hogy a legártatlanabb természetfilm nézésénél is sokkal jobb, ha a gyerek JÁTSZIK. Ja, hogy abban részt kéne venni? Ja, hogy az sokkal fárasztóbb, mint sörözni a konyhában? Á..., mindegy is. Aki ilyen posztot ír, az úgyse fogja érteni...
microgold 2010.03.12 11:23:28
@Precízke:
A gyerekeim játszanak. Főleg. És,persze, tudom: gyerek és gyerek között hatalmas különbségek vannak. De arra, hogy valaki villanypásztornak (igen, a gyermekpszichológusok így hívják ezt a fajta tévéztetést) használja a tévét, arra kevés esetben találok mentséget. Ha már a gyerek filmeket néz, az a minimum, hogy ott ülök mellette és segítek neki megérteni, feldogozni azt, amit lát. Többek közt Ranschburg Jenő (csak hogy Vekerdi mellet essen szó más szakemberről is) is ezt javasolja.

De ha már mindenáron valami elektronikus pásztor kell a gyerek mellé, nos erre kiválóan alkalmasak a hangos könyvek. A gyerek mesét hall, fejlődik a fantáziája, kielégítheti a szinte mérhetetlen képéhségét (így nevezik azt, amiért a gyerekek szinte BÁRMILYEN színes mozgóképet képesek bámulni). De amíg a külső képek feszültséget okoznak a gyermekben, addig a belső képek (miket ő hoz létre) segítik a meglévő feszültségek feloldását. Ugyanis csak olyan képeket gyárt le magának, amiket ő maga kezelni tud. Ezért lehet Jancsi és Juliskát felolvasni a gyereknek és tilos filmre vinni, mert az már horrorfilm (vasorrú bába kemencébe való bedobása).

További előnye a hangos könyvnek (bármilyen mesehallgatásnak), hogy nagyobb eséllyel lesz a gyerekből olvasó ember, mert megszokja, hogy a filmet neki, magának kell létrehoznia. A TV-n nevelkedett gyerekek közül sokan soha sem fognak tudni igazán megtanulni olvasni, mert csak betűket látnak maguk előtt. Ki a francnak van kedve egy többszáz oldalas regénynek nekilátni? Betű, betű hátán... Ha meg tudsz olvasni, akkor az első mondat közepétől már nem betűket látsz, hanem a saját filmedet, ami túlnyomó részt sokkal jobb, mint bármely rendezőé (nyilván: te csinálod a castingot, a helyszín kiválasztását, te vagy a vágó, stb)
 Vero számára komoly traumát okozott egy angol szólás szó szerinti fordítása:A következő kis szösszenet korábban akkora lelki sérülést okozott bennem, hogy még a mai napig is habzó szájas idegrángást produkálok, amikor rá gondolok. Hitchcock úr Psycho-jából származik.…..
w 220 felett 2008.08.18 06:00:00
A verseny jó, a verseny hasznos; remélem, kívülről fújja mindenki. Attól lesz egyre jobb és olcsóbb a minden, nemcsak a zenélős kulcstartó, hanem a biztosítás is. Miért? Mert a rosszabb elbukik. És hát izé, akkor abból vesztesek keletkeznek. Egy biztosító esetében egész sokat…..
Kedves olvasóink, vége a szájkaraténak, ha eddig úgy tetszettek érezni, hogy a címadás egy könnyű szakma, akkor itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy végleg bevonuljanak a magyar tévétörténelembe. Az RTL Klub nyáron mutatja be a Grace klinika spinoffját (testvérsorozatát), az…..
Ugye a sávszélességek egyre nőnek, a YouTube minősége meg egyre kevésbé éri el azt a szintet, amit elfogadhatónak tartunk. Nem azt mondom, röhögős videókhoz elég, amit kapunk, de haladni kell, a kódoláson meg javítani. Amit most leírok, nem új módszer, már hetek óta lehet…..
Csibedugvány, amerikai hársfa, alábukik csőd. Elképesztő fogásokat kínál az a horvát tengerparti étlap, amit a Kárpát-medence legjobb horgászblogján, a Szálkán találtunk. A Homár törzsolvasó jól tudják, az újoncoknak meg most elmondjuk, hogy a "horvát étlap"…..
Az Istencsászáron találtuk a fotót arról, hogy talán már az üzemeltető sem bízik abban, hogy Sir Alex Fergusonék plázája jó lehet bármire denevértanyán kívül. Mi azért nem lennénk ennyire pesszimisták...
microgold 2008.01.23 02:17:54
Persze, mindig így kezdődik hogy kevés az idő. Amikor meg végre tényleg rávenném magamat arra, hogy nekiálljak valami értelmes dologról bejegyzést írni akkor jön egy ilyen interjú... http://www.youtube.com/watch?v=AhplmspUlX8 Azt azért az Dakar…..
Nem, a cím nem egy baleset leírása, hiszen a németországi Karlsruhéban naponta sokszor megtörténik. Persze nem a záhonyi feketevonatot kell elképzelni, hanem valami egészen izgalmas és innovatív dolgot, ami rendkívül frappánsan oldja meg e középnagy város régiós…..
A sportolónak szüksége van a szexre egyes elméletek szerint, ahogy a gyári élmunkásnak is. Mások szerint viszont nem kell szex a sport után/előtt. Bár erre is, arra is vannak példák a focivébék ideje alatt, de ezt most hagyjuk. A gyárban szökkent szárba a szerelem, mintha csak…..
microgold 2007.12.04 14:40:56
Mivel néha a bulik és egyéb ivászatok időpontja olyan napra esik, ami után 24 órán belül még mindig ott lesz a munka-suli-család, a másnaposság elleni fu egy fontos készség. A wikiHow támogatásával (gy.k. innen loptuk) kerül fel most ez az igen hasznos lista a blogba, és a többi…..
microgold 2007.09.26 00:56:14
Nos... Egyugyanazon este jól beenni és beinni nem ajánlatos. Először is tisztázni kell, mi a cél. Jó sokat inni? akkor zabálj előtte zsírosat. Persze nehezen fogsz berúgni. Vagy hamar jól akarod magad érezni és azt tartani? (én erre szavazok, ehhez tudok tanácsokat)

1. Ha tudod, hogy este kellemesen be akarsz rúgni, akkor egész nap kerüld a nagy evéseket. Ez már előre megviseli a gyomrodat. Inkább csak módjával eszegess. Piálás előtt 1-2 órával már inkább ne egyél.
2. Nekem vagy a száraz bor jön be, vagy valamilyen tömény-üdcsi kombó (viszkikóla, gintonic, vodkakóla, vodkanarancs, stb). Én ezeket ajánlanám, természetesen egy este csak egyfélét. Döntsd el az elején és csak azt idd egész este.
3. Kezdj el inni óvatosan, csak keveset egyszerre. Ha már érzed, hogy "felért" a fejedbe, akkor kezdhetsz enni valami szendvicset, vagy rágcsát (pogi, mogyoró, ropi, ilyenek). Most se egyél komoly kaját. egyrészt terheli a gyomrod, másrészt még több folyadék kellene az emésztéséhez, és úgyis ez szokott lenni a kritikus pont.
4. Ha már kellemesen berúgtál, akkor tartsd ezt a szintet. Ez a legnehezebb. Nem túlságosan berúgni. Mindig csak annyit rátölteni, hogy kellemesen legyél. Az idő múlásával persze úgyis egyre jobban be fogsz rúgni, de legalább törekedni kell a szintentartásra.
5. folyadék.... ez a kritikus elem. ha tömény-üdcsi kombót iszol, akkor úgy hígitsd, hogy fél liter töményhez csússzon le 2 liter üdítő. legalább. Lefekvés előtt még ihatsz egy keveset. Ha bort iszol, akkor sajnos muszály leszel valami nem-alkoholt inni mellé. Vagy az idő múlásával váltasz fröccsre, vagy boroskólára. Ha csak bort iszol, bármilyen jó minőség legyen is, akkor fejfájás leszen. Minimum. Merthogy az alkohol súlyosan dehidratál. Meg begyullad a gyomrod fala. Ettől hányikálsz. Jobban kell higítani. Ne félj, így is be fogsz rúgni.

A dehidratáció miatt fáj a fejed. Az agy nagyon érzékeny erre. Ilyen másnapos jellegű fejfájást az arra érzékenyek simán össze tudnak hozni pia nélkül is, ha csak eccerűen nem isznak elég folyadékot.

Lefekvéskor, ha nagyon részeg vagy, akkor mehet némi c-vitamin. A sejtszintű ún. Szentgyörgyi-Krebs-ciklus az acetil csoportokat oxidálja. Ezt segíti a plusz C-vitamin. Pláne ha leugrott még 1-2 doboz cigi is az este. Akkor dupla adag c-vitamin (legalább 1000mg).

Ha a fentiek szerint jártál el, akkor egy kellemesen részeg este után, reggel kicsit bizonytalanul, kába fejjel, elúszó, vizenyős szemekkel ébredtél. Fél liter vízbe 2 gyerek multivitamin pezsgőtabletta. Ha az nincs, akkor magnézium. Ha van izotóniás italod, akkor azt (is). Ki van fosztva a szervezeted. az elektrolit és nyomelem, ásványianyag szinted a padlón. A dehidratálással ezek jó részét is bebuktad. Jó a hideg gyümölcs is. Hideg ital, hideg gyümölcs.

Később meg lehet mindent. Ja, még pár dolog.
1. ha "hosszú műszakra" készülsz, akkor inkább kezd korán (akár késő délután), mintsem hogy hajnali négykor még mindig alkoholt igyál. Ökölszabály: éjfél után már csak üdítő, víz.
2. Ne keverd. Sört egyáltalán nem ajánlok komoly berúgáshoz. A sör-unikum páros meg egyenesen méreg. Ne csodálkozz, ha ezt iszod.
3. Figyelj rá végig, hogy ne kezdj el zabálni. Ha már részeg vagy, akkor se. Csak eszegess.

Na, hirtelen ennyi ehhez a témához.
Sanya-Csuri főz Ájrán 2007.08.26 07:26:00
A változatosság kedvéért ez nem étel, hanem ital, és minden bizonnyal azért ugrott be, mert a visszatért "jó" melegben állandóan szomjas vagyok... Márpedig szomjúság ellen - bármilyen furcsának is tűnhet elsőre - sósat kell inni. Most gyengébb idegzetűek és gyomrúak…..
A diktafon 6,3 milliméter vastag és 36 gramm nehéz. A legjobb azonban mégis az, hogy belefér a farzsebünkbe, vagy a pénztárcánkba a bankkártya mellé. Méretre ugyanis nem sokban különbözik attól. És ebben a 6,3 milliméterben benne vannak a kezelőgombok, az usb-csatlakozó és az…..
w Nem a haverom a kalauz 2007.09.03 05:30:00
Jó reggelt, kellemes hideg évszakot kívánok. Nem, Magyar Gárdából elég volt ennyi, és a magyar Star Wars Kid fotómontázsa sem érdemes szóra. A Gárdáról már megmondtam és fenntartom, azt meg igen szomorúnak találnám, ha mostantól úgy működne az országos politika, hogy…..
Aszongya Panyika, hogy Új éttereremlánc, ahol a karrierlehetőségek között ugye ott van a szakács, csak éppen még képzettség sem kell hozzá, tehát még egy informatikus is mehet olasz pizzát csinálni! Hát szerintünk eddig is informatikusok csinálták Budapest összes olasz…..
A Cool most aztán nagyot dobott: előkaparta valahonnan (ja, biztos egy londoni klub kokainban úszó VIP-páholyából, és semmiképp sem a mátészalkai diszkóból) Császár Elődöt, aki már egy jó ideje Shane 54-ként nyomul, talán mert zavarja, hogy minden szélsőjobbos tüntetésen az…..
Ez már megint egy olyan pillanat, amikor nehéz bármit is mondani. Olyan erősek a képek és persze a zenei aláfestés, hogy ezután a katartikus élmény után szinte képtelenség megszólalni. Médiatörténeti pillanat ugyanis, ahogy az exmaszopos pótkerényi, aki fideszesebb mint Orbán…..
microgold 2006.04.14 10:53:50
"valaki fejtse mar ki mi baj csintalannal. "

Kedves Hacos,

Abban a kivételes szerencsében van részem, hogy személyesen ismerem Csintalan urat, még a 90-es évek elejéről. Sokszor beszélgettünk. Akkoriban épp munkanélküli volt (még nem millionyos nagy-, majd kisvállalkozó). 1977-88-ban az MSZMP tagja volt, dolgozott a KISZ-ben és a SZOT-nál is. Nokérlek, ha láttál már elvakult mszp hívőt, akkor ő az volt. Akkoriban ez engem erősen taszított, még előtte voltunk az mszp 94-es kormányrakerülésének. Mivel az embernek ritkán adatik meg, hogy személyes ismerőse legyen a "nagypolitikából", így amikor Csintalan bekerült az mszp belső berkeibe, érdeklődéssel kezdtem követni a karrierjét. Nos, én még emlékszem, hogy 94-ben a választások éjszakáján nyilvánosan végigbukfencezett a Hősök terén, mert előtte megfogadta, hogyha nyer az mszp, akkor ezt fogja tenni. Aztán teltek múltak a dolgos hétköznapok, Sándorunk az mszp-ben alelnökségig vitte(!!!), majd jelentkezett egy régi iskolatárs, bizonyos Földi László. Igen, ő az az ex-hírszerzőtiszt, akinek a neve a Nyírfa-ügyből lehet ismerős azoknak, akik legalább a 30-on túl vannak (a többieknek ott a Google, lehet tájékozódni...). Földi megbukott a hírszerzésben, kapott kárpótlásul egy biztonsági céget, bizonyos Defend Kft-t. Kicsit egyszerűsítek, különben holnapig olvassátok... Szóval Földi bevette a buliba Csintalant is (aki egyébként akkoriban a legtöbb igazgatótanácsi és egyéb lóvés tagséggal rendelkezett a parlament tagjai közül), együtt ment a szekér. Az Orbán kormány (98-2002) fevirágoztatta a Defendet, dőlt az állami megbízás, mér épp csak az országot nem ők őrizték a Határőrség helyett, minden mást igen. Aztán gyütt Medgyessy és a ballib kormány. Tönkre is tették a Defendet, ahogy kell. Bosszúból, mert Orbánék szerették, meg mert Csintalan "elárulta őket". Ezt a sztorit részletesen meg lehet találni a neten, aki kíváncsi rá. Na, azóta Csintalan annyira jobboldali gondolkodó lett, hogy csak na! Én értem, persze, hogy nem tudja megbocsátani, hogy az elvtársak tönkretették a milliárdos bizniszét. De ne csináljunk már úgy, mintha meggyőződésből, érdek nélkül lenne fidesz és Orbán hívő. Az ő hitét a gyűlölet táplálja, azt pedig az üzleti érdek. Ennek semmi köze a "nemzeti" gondolkodáshoz. Ebben persze hasonlít a fidesz vezérkar többségéhez, jó helyre került. De azért nem árt, ha tudjuk, hogy Csintalan egyébként egy "őskommunista", akinek ha nem tesz keresztbe üzletileg az mszp, akkor valszeg a mai napig a bolodalon osztaná az igét. Így viszont a fidesz háziTV-jének Bolgár Györgye lett.... Hát, kedves hacos, ez a baj Csintalannal....