Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quaso0926

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig az az érzésünk a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy újra és újra van valamiféle nekibuzdulás, de valahogyan inkább tartunk a következő megmérettetésektől, mintsem, hogy egészséges drukkal, esetleg önbizalommal vágjunk neki szurkolóként a következő…..
quaso0926 2010.08.11 12:13:26
Nekem tetszik ez az okfejtés, és Gera legjobb szezonjai ténylegakkor voltak, amikor a Fradiban, meg a Fuhamben játszott; árnyékéket. Ezzel együtt ez center-dolog működhetne. Engem a Roma-példára emlékeztet, amikor Totti v. Vucinic a center, és az alábbi dolgot műveli, amikor labdát kap:
a, indítják -> befejezi az akciót;
b, megtartja -> lövés;
c, megtartja -> felrúgják -> szabad/tizi;
d, megtartja -> szélsőket indítja;
e, megtartja -> kényszerítő a középről érkezőkkel
f, megtartja -> lekészíti lövésre középről érkezőnek, vagy a szélről belépőnek.

Mezőnyben meg:
a, szétszedi a középső védőket -> középről lehet érkezni
b, leköti a középső védőket -> szélen lehet indulni, beadni.

Szerintem ezekre mind alkalmas Gera, és mondjuk a szélen DzsuDzsival, Rudival, középen Komannal, Buzsyval ez tényleg működhetne, mert ők tudnak beadni, passzolni és lőni is...

A kezdővel is nagyjából egyet értek, apróbb módosításokkal...

Én Vadóczot langyosnak érzem... Jó ütemű a srác, jól helyezkedik, de ha 'izmozni' kell, hát, az nem neki való. Ironn Ádám csak a derekáig ér, de valahogy mégis keményebbnek hat. Valaki itt Essienhez hasonlította... Az talán túlzás, de Makelele jó lehet. Ő kevesebbet izmozott, de ugyanolyan agilis. És Vargában nagyon bízok!!!

A szélső középpályásoknál viszont tényleg bőven vagyunk, ott a bőség zavara okoz gondot. Dzs, Rudi, Huszti, Gosztonyi,

A védelem: jaj. Juhász ugye alap. Horváth sztem most elég jó formát mutat, lehetne erőltetni. Ráadásul sztem neki is ez az uccsó szezonja az enbéegyben... Remélem! A fiataloknál egész jónak mutatkozik a felhozatal: Debreczeni, Kádár, Korcsmár, Szabó... A széle még meredekebb... Boci után légüres tér... Baloldal: nincs egy igazán jó, viszont túl sok a 'nem rossz', nehéz dönteni a sok L-betős között: Leo, Laczkó, Löw, HaLmosi, ELek, PoLLák. Bodort el kéne felejteni, és nem az L hiánya miatt...

Én az 'öregektől' egy meleg kézfogással, és egy köszivel elbúcsúznék. (Dárdai, Tököli, Király, Tóth B., stb.)

Na, nézzük a kezdőket.... Jelenleg:

- Gera -
Dzsu - Koman - Rudolf
- Buzsy - Vass
Leo - Horváth - Juhász - Bodnár
- Fülöp -

Pár év múlva

Szalai(Futács) - Németh(Rudi)
Dzsu - Koman
Varga - Vass
Laczkó(Elek) - Kádár(Korcsmár) - Juhász(Debr.) - ???
quaso0926 2010.08.11 12:14:28
Subba Ki ez? 2010.08.11 10:00:00
Zach de la Rocha, gratulálok!!  ..
quaso0926 2010.08.11 10:28:11
A Milan már leszakította magát, most a Romát durungolhatja le a nyakáról az Inter, ami már csak azért sem jönne rosszul, mert egyetlen állva maradt olasz csapatként még nem végzett Európában sem. Meg is teszi, és a következő fordulótól újra a Milan lesz az elsőszámú…..
Régen látott sokszínű mezőny maradt állva a Bajnokok Ligája negyeddöntőire. Az utóbbi évek elangolosodásának, vagy a korábbi elspanyolosodásnak/olaszosodásnak nyoma sincs. A továbbiakról ma délben döntenek Nyonban, ahogy már megszokhattuk. A sorsolás teljesen nyílt lesz, nem…..
Hihetetlen, de szinte észrevétlenül ismét tovatűnt két év, Afrika sportszeretői (és jónéhány fanatikus focirajongó a Nou San Trafford blog vezérletével Magyarországon) pedig egyre gyakrabban vetik vigyázó szemeiket a dél-afrikai gyöngyszemek egyikére, Angolára, hiszen már csak…..
Az ember műholdat állít a Föld köré, Manchester túl van a müncheni katasztrófán, Elvis Presley bevonul, a Híd a Kwai folyón hét Oszkárt zsebel be, Nyikita Hruscsov lesz a Szovjetunió Minisztertanácsának elnöke, Castro megtámadja Havannát, Nagy Imrét kivégzik - rengeteg esemény…..
Pénteken Michael Schumacher 2008 áprilisa után újra F1-autót vezetett, hogy felkészüljön visszatérésére. Az olasz Sky csatorna videóra vette.A 2006-ban visszavonult, 40 éves német 67 kört tett meg az istálló 2007-es autójával a házi tesztpályán Mugellóban. Közben folyamatosan…..
quaso0926 2009.07.31 22:56:50
@Rák Attantam: Ahogy a cikkben írják, a Ferrari kérte a csapatok "szövetségét", hogy engedélyezzék, és azok megadták. Tehát egyik sem fogja kitalálni, hogy...

Ne csak írj, értelmezz is!

Sebaj, majd legközelebb!
Nem terveztünk sorozatot indítani az érdekesen alakuló karrierek témakörében, de a brazil biciklista rendesen megmozgatta a közönséget, ráadásul még aktuális is, amire bukkantunk, így felelevenítjük egy másik rekorder történetét is. Tizenöt éve jóformán a semmiből került…..
quaso0926 2009.07.01 21:57:02
Na, vissza a témához....

Jó kis vb volt ez. Igen, ez volt az első Hollywood szerű nyitány, de ha belegondoltok, azóta mindenhol így csinálják. Asszem Janet Jackson rohant végig énekelve a pályán, ahol be kellett volna rúgnia a labdát a kapuba, de nem sikerült neki. Sebaj, azért a kapu ketté szakadt. :-)

A bolgár csapat kezdő 11-ből vagy nyolcat bármikor el tudok sorolni! Tán a románból is hatot. Nigéria legalább nyolc. Brazilból 10, holland 6, pedig az már nem egy legendás csapat volt. De a legjobb meccs a holland-brazil volt. Sok gól (2-3), rengeteg támadás, szép játék...

Nyitómeccs Németo.-Bolívia. Ott volt a zöldeknél Etchevery, vagyis az El Diablo, akit a dél-amerikai Platininek tartottak, aztán a 20. percben kiállíttatta magát...

A Nigéria-Olaszo. meccsen majdnem sírtam! 1-0-ra mentek a Sasok, és az edző (valami holland, talán Clemence Westerhoff) szép lassan lecserélte az összes csatárt, az olaszok meg krva nagy mákkal fordítottak, és kiestek. Pedig a csapat alkalmas lett volna a döntőre is! Imádtam azt a csapatot! A világos mezük meg egészen fantasztikus volt! Kicsit pizsama jellege volt, de amikor közelről mutatták, lehetett látni, hogy valami "törzsi" mintázata van. És amikor Rashed Yekini (mint Ving Rhames) berúgta Nigéria első vb-gólját, akkor a hálóba kapaszkodva sírt és imádkozott! Zseniális csapat volt!

De a bolgárok is, ahogy pl. a németeket alázták, aztán a bronzmeccsen úgy játszottak, mint akik valami keserű pirulát kaptak volna be!

A románok, ahol az egész csapat befestette sárgára a haját, aztán szépen kizúgtak...

Az elődöntőben a kb. 160 centis Romario gólja a kétméteres svédek gyűrűjében...

Leonardo könyöklése a amcsik ellen! Csórikáim még a 10 ember ellen is kiestek. Pedig ott volt a gyilkos frizurájával Lalas is.

A világ legunalmasabb döntője, az egyetlen 11-esekkel eldőlt vb-je, ahol csak annak lehetett örülni, hogy magyar faszi vezeti, és ráadásul jól. Egyébként a sétáló jancsi még reklámot is csinált abból párbajból Coffocskával...

A csoportmeccsek után kisakkoztam, hogy a végén összejöhet egy Hollandia-Nigéria döntő! Bepisiltem volna örömömben! Imádtam mindkét csapatot!

Szóval jó kis vb volt az! Nekem sok jó emlékem van, pedig nem az első vb-m volt. Én szeretem azt a vébét!
Apák napi posztunkban egy mindig hálás témával foglalkozunk: büszke futballista apákat kerestünk, akiknek fiaik is sikeresen terelik a pettyest. Forgatnunk kellett azonban ezt a sokszor lerágott csontot ahhoz, hogy találjunk rajta még néhány ízletes falatot: annak jártunk utána, kik…..
Tizennyolc év múltán részesül pénzjutalomban Ötzi, a gleccsermúmia megtalálójának családja. Nem kevésbé örvendetes, hogy tizennyolc éves a Tilos Rádió, és ebben az évben is elstartolt a Tilos Maraton. Az NST pedig tizennyolcadik alkalommal is kétségbeesve keresi Susant,…..
Jön az uborkaszezon, jönnek a pletykák. A Blikk dobta be ma, hogy lehet, hogy Stohl Andrást megpróbálja a Tv2 átcsábítani az RTL-től. Egy másik egykori RTL-es, Vágó István ugye szeptembertől fog kvízműsort vezetni a csatornán, igaz, őt nem átcsábították, hanem maga vált meg…..
Háromból semmi, sőt, négyből, mert a Fiorentina még a BL-csoportjából sem tudta továbbverekedni magát, és azóta az UEFA-kupából is kiesett. Az olasz csapatok közül egyedül az Udinese áll még Európában - ami lehetne akár egyből cáfolat is, hiszen az udineieket hülyére…..
quaso0926 2009.03.12 16:08:34
Kedves Frigo!

Nem szeretném elhinni, hogy te tiszta szívvel örülnél neki, hogyha Dzsudzsák még mindig nálatok lenne! Ha igen, akkor egy önző állat vagy.

Szerintem a 6+5 szabály pont az ilyen országok játékosainak húzza le rolót, mint Mo. A nagy (értsd. NyEu-i) klubok majd kétszer is meggondolják, hogy egy közepes hazait, vagy egy tehetséges magyart(szlovákot, ukránt, románt stb.) vegyenek meg... Képzeld el azt a magyar válogatott csapatot, ahol a 10 éve a Fradiban sínylődő Hajnal-Huszti-Gera tengely lenne. És lehet mondani, hogy Gerzson már már nem csikóként került ki, tehát valszeg technikailag már nem fejlődőtt, de fizikálisan még itt sem tartana az angliai évek nélkül. Nyilván a magyar bajnokság színvonalát emelni fogja, hogy Dzs.B., v. Hajnal, v. Babos v. Filkor stb. itthon fog játszani, de a fiatalok fejlódése aztán biztosítva nem lesz, az 100000000%.

Apropó fiatalok.... Blatterék másik állatsága, a 18 év alattiak ügye... Ugyan Németh Krisztiánék már 18-on túl kerültek ki, de most már tényleg elindulni látszik a klubok együttműködése a külföldiekkel, (pl. UTE), és az igazán tehetségeseknek tényleg jobb, ha nem az NBIII-ban rúgják szét őket a favágók, hanem a reserve-ben erősödnek... Ennek is annyi lesz.

Mondjuk ez inkább a csoró afrikaiakat, meg dél-amerikaiakat érinti jobban. Abban mondjuk benne lennék, hogy ezek tinik ne lehessenek ottani válogatottak, és akkor pl. Suriname-nak világverő csapata lehetne.
quaso0926 2009.03.12 17:21:17
@Walmer: Félre ne érts, én nem azt mondom, hogy örülök az angol srác sorsának!

Én csak azt próbáltam a Debrecen szurkernek megemlíteni, hogy mi innen, Magyarországról ne feltétlenül örvendjük a 6+5 szabálynak. Már ha nem csak a saját klubcsapatunk érdekel, hanem a válogatott is.

Én sem örülök a Diósgyőr, Nyíregyháza, Loki, vagy bármelyik más magyar csapat töménytelen szerb-afriakai játokosainak. Tehát ha az MLSZ hozná a 6+5 szabályt, akkor az OK! Egy győri fiatal srác ne menjen el osztrák II-be, mert nem fér be a szerbek miatt! Tehát ha MLSZ csinálja OK, de UEFA ne!!!

Nem ugyanazt jelenti az angol-spanyol-német-olasz labdarúgásnak a 6+5 szabály, mint pl. nekünk.

Újpest szurkolóként jobban örülnék Bozsics helyett Vass Ádámnak, de magyarként Ádám inkább fejlődjön külföldön!
Hááát, ezek biztos nem normálisak. Az még csak-csak megemészti az ember, hogy az PL gurujai leszarják az olimpiát. Dehogy a Sziget sem érdekli őket, az már arcátlanság. Így igazi para lesz nekünk a szezonkezdés. Hajnali négyig be kell fejezni a beharangozót, hogy CsehLaci úszása…..
A Tv2 ugyan mélyen hallgat, biztos negyven oldalas titoktartási szerződést kötöttek még a stúdió takarítószemélyzetével is, pedig egy marginális amerikai szaklap, a Variety már megírta: A Tv2 a Big Borthert is fejlesztő Endemoltól megvette a Divided című kvízshow formátumát.…..
quaso0926 2008.07.16 16:09:17
Megdöbbentő felvételeket készítettek Himalájában kóricáló turisták az országról, amelyik elfeledkezett a drogháborúról: Nepált gyakorlatilag a középkorig bombázta vissza a kór, a dudvaként burjánzó kender minden szabad felületen kinő. A szörnyű pestis nemzetközi…..
quaso0926 2008.06.08 12:05:16
A nagy futball derbik, kiélezett összecsapások mindig megosztják a drukkerek vegyes összetételű társadalmát, de ugyan azok a vérgőzös angol, olasz vagy francia drukkerek, akik shurikenekkel, boxerral és egyéb életidegen tárgyakkal mélyítik anatómiai ismereteiket egymáson,…..
Sok jobboldali szerint a magyar politikai élet legkárosabb eleme, rákfenéje, vírushordozója az SZDSZ. Pár ismerősöm már hűti a pezsgőt, remélve, hogy a következő választáson a Szabad Demokraták kiesnek a parlamentből, és akkor lesz mire koccintaniuk. A közelmúltban szóba…..