Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manapi

64 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondold Újra Én és a sellak 2017.02.13 13:23:21
Bútorfestéshez elengedhetetlen a rengeteg különféle eszköz és kellékanyag. Nameg a bútor... A sellakkra (bővebben wikipedia)  azért volt szükségem, mert az egyik felújítandó bútor alapozás után elkezdett sárgulni. Korábban pedig azt olvastam, hogy a foltok megjelenését festéskor, vagy a sárgulást…..
Gondold Újra Gondold újra... 2017.02.11 17:51:26
Mit is lehetne újra gondolni?  Nálunk állandóan megy az agyalás mindenen. Nincs ebben semmi különös, sok ember sokfélét gondol. Én megpróbálom kihozni ebből az újat a jót a hasznosat. Nem minden valósul meg, de nem is mindent akarunk úgy igazán, inkább csak gondoljuk. Szerintem manapság rengeteg a…..
Hetek óta tartó vívódásaink után döntöttünk így. Egyik felünk sír, a másik örül... Rengeteg pro és kontra érvünk volt, mind a maradás mind a hazaköltözés mellett, és elsősorban magunkat és a gyerekeket tartottuk szem előtt, háttérbe szorítva a kedvező időjárást és a tengert. De azért nem volt…..
Where The Magic Happens sulis téma 2016.10.27 21:20:14
Igaz még nem lehetek teljesen biztos, de nagyon valószínű ez a hét teljesítve lesz a suliban. A nagylány - ahogy írtam is korábban - a helyi állami iskolába jár (St Paul's Bay Primary School), igaz egyelőre csak kindergartner azaz ovis szinten, de gyakorlatilag ez már része az iskolának...
Nah, megint egy személyesebb poszt, vannak ugyanis ezek a mély időszakok, amikből úgy érzem, sose szabadulok. Épp egy ilyenben vergődök, amikor ráakadtam egy számomra nagyon inspiráló Emberre. Ez a Hölgy nagyon jól ír, irigykedek is érte. Két fórumon is aktívan posztol, vezet egy blogot, és van egy…..
Közben megfogalmazódott mi az amit annyira nem tudtam megszokni itt Máltán: az átgondolatlanságot! Ezt nem is részletezem, lehetne hosszan írni, hogy miben tapasztaltam ezt, de aki idejön nyaralni, vagy ideköltözik az látni fogja, egyből!  Azt hiszem erre mondják itt Máltán, hogy: "This is Malta!"..
Immár második évfolyamos oviba járunk a nagylánnyal, és azt látom most határozottan jobban élvezi, mint az előző pár hónapot még a nyári szünet előtt. Nem is fejtegetem a miérteket, csak örülünk neki. Nagyából beszereztük a laza kis listát, ami egész évre kell a gyerek jó mulatságához (filc,…..
Most, hogy annyi rokon és barát meglátogatott minket - aminek nagyon örültünk - , sokszor felmerült a kérdés milyen apróságot vigyenek haza emlékbe, vagy az otthon maradtaknak ajándékba. Persze ez pénztárcafüggő is, de azt láttam sajnos lehetőségekből nincsen ellátva a környékünk...
Mivel Málta nem kifejezetten az az ország ahová félretenni érkezik az ember (az ugye inkább Németország, Svájc stb), ezért érdemes legalább az elején néhány dologra odafigyelni, amivel fontos eurókat spórolhatunk. Sokáig tanultam én is, hogy észrevegyem a lehetőségeket, és nem kérdés, hogy ez az új…..
manapi 2016.09.26 08:12:45
@bandigyerek: Villanybojlert majd máskor.. De egy kicsit zavaró, hogy ennyi gond van a fogainkkal, és a gyerekkel még nem is voltam dokinál :).
manapi 2016.09.26 08:15:26
@Behajtó70: Örülök hogy megosztottad a véleményed!

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Igazad van! Nem sok a 250€!!

@nonolet: Nehezek a kezdetek.. Nem csak a pénz miatt döntöttünk így.
Ismét fogorvos témában: szerdán éjszaka sajnos már nem tudtam aludni a fájdalomtól, egy Algopyrint bevettem, de semmit nem használt, végül pár óra kínlódás után csak elnyomott valamennyire az álom. És persze fogadalmat tettem, hogy másnap elmegyek végre fogorvoshoz, akármennyibe is fog fájni (hahaha…..
Már régóta tudom, hogy mindig a részletekben csúsznak meg a dolgaim, és ez igaz a kiadásaimra itt Máltán is...
Megkapta Apa fél év után a várva várt fizetésemelést. Eddig 15000€/év kapott, most ezt emelték 17000€/évre és még örülhetünk is. Ennyi egy műszaki rajzoló fizetése itt Máltán. Ugyan rendszeresen, évente emelnének ezen, és túlórát is vállalhat, na de sokkal többre nem számíthatunk, ez pedig nem…..
Nem, most nem miattam. Apa foga durrant be, de nagyon csúnyán, persze pont hétvégére, ahogy azt illik neki. Szombatra a bal oldalon hátul elkezdett fájni a foga, ahol egyébként egy híd van, később pedig az állkapocs tövében szép nagy diónyi gumója is lett. Nagyon aggódtam, de Ő se volt túl nyugodt,…..
Jó ideje foglalkoztat a téma, már 5 éve. Persze amikor a nagylány még pocaklakó volt egész más volt: tervezhetőnek, és kiszámíthatónak tűnt az anyaság. Próbáltuk Apával lefektetni a legfontosabb alapokat, de sajnos sok csalódás ért minket. ..
Nem, ugye?! Akkor azt se írtam még, hogy itt Máltán három fajta rája fordul elő és ezek alfajai: az Eagle Ray, a Common Stingray és a Marbled Electric Ray, ami inkább a Földközi tenger Északi részén honos, de ide is el-el úszkál. Ez ugyan nem az én fotóm, de amit én láttam az ilyen volt, és ez a…..
Amikor az egyik szekér jobban halad, egy másik vesztegel. Sajnos most az egészségünkkel vannak problémák. Nekem a fogam (bár mostanában nem fájdogál, gyakran használok Curasept öblögetőt, ez segít kicsit gondolom), Apa a farcsontjával szenved a sok ülés miatt, meg a rossz szék és tartás miatt, a…..
Ez a facebook csoport (a recyclemalta.org facebook adaptációja, szponzoruk a treehouse.com.mt) a legújabb hobbim! De, hogy kerek legyen a boldogságos érzés szükség van hozzá egy két dologra: főként időre, autóra, és szervezésre!  Arról van szó, hogy üzemel itt ez a csoport, ahol a megunt,…..
Már nagyon bánom, hogy még Magyarországon nem mentem el egy fogászati szűrésre, és csináltattam meg még akkor a rossz fogaimat. Mostanra az egyik (vagy kettő) fogam jobb oldalon eléggé fáj pár hete. Mivel kisugárzik a fájdalom egyszer úgy érzem alul, egyszer úgy érzem felül fáj, legtöbbször hátul.…..
Enyhe tél után enyhe nyár következett. Legalábbis eddig, mert kánikulából még csak 1-2 hét volt összesen, olyan 35 fok körüli nappali hőmérséklettel. Ez itt nagyon szokatlan, és más szokatlan időjárási anomáliák is voltak az utóbbi hónapokban a szigeten, például köd, zivatar, erős szél enyhüléssel,…..
Már egy ideje tervezgetem, hogy hétvégén, amikor itthon van Apa, felkelek hajnalban (na nem kell ébresztőt beállítanom, mert a kisebbik úgyis hajnalban szokott először ébredni) és kimegyek megnézni a Napfelkeltét. Szombaton majdnem összejött, de inkább aludtam még, végül vasárnap félig sikerült is...
Szeretnénk az idén télen önálló lakást bérelni, de ahogy most a szezonban nézelődök az árak eléggé elkeserítenek. Nem vagyok ugyan szakavatott, sőt még csak pár hónapja vagyunk ugye a szigeten, de úgy tudjuk a szezon és a szezonon kívüli lakás árak merőben különböznek. Mind bérlés mind vétel…..
Rátérek az élményekre, avagy a 'mit nem hagynék ki, ha itt nyaralnék'. Margóra jegyzem, hogy most már beköszöntött az igazi nyár Máltán, mi is egyre gyakrabban, szinte minden délután megyünk strandolni a már bejáratott partokhoz és ilyenkor nagyon sokszor elmélázok, és hálát rebegek, hogy milyen jó,…..
Beiratkoztunk a Lifelong Learning Courses keretén belül angol tanfolyamra. A Máltai Oktatási Minisztérium szervez rendkívül kedvező árú szakmai és nyelvi tanfolyamokat, amik nagyon hasonlóak a magyarországi TÁMOP programhoz, annyi lényeges különbséggel, hogy itt ez minden évben októberben elindul,…..
Ha végre leszállt a repülő, akkor jó tudni, hogy pénztárcától és igénytől függően rengeteg variáció van az utazásra. A teljesség igénye nélkül, amikről én hallottam: Fekete taxi - ecabs: az Ő áraik nagyon jól kalkulálhatóak a honlapjukon, nem a legolcsóbb megoldás, de kiszámítható…..
Kedd este vittük el a szerelőhöz az autónkat, hogy nézze át, és javítsa meg az olajcsöpögést és az igencsak elállítódott futóművet. Autógumit is kellett már vennünk, mert a bal első kerék szinte teljesen elfogyott mostanra, röstelltük is hogy ennyi ideig vártunk vele. Viszont sikerült vennünk egyet…..