Regisztráció Blogot indítok
Adatok
könyvesblog

744 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B+ Kathryn Stockett: A segítség  Fordította: Pálmai Katalin Európa Könyvkiadó, 2010, 3400 Ft, 592 oldal Ma Orlando recenzióját ajánljuk nektek szeretettel.   Amikor elolvastam a regény hátoldalán tálalható leírást, miszerint a 60-as években Mississippi állam egyik…..
A Sofi Oksanen: Tisztogatás Fordította: Pap Éva Scolar Kiadó, 2010, 368 oldal, 3450 Ft Aliide Truut, az idős észt parasztasszonyt légyzümmögés ébreszti. Farkasszemet néz a pöcegödör nevelte rovarral, majd nyomban légycsapóért nyúl. Ahogy a függönyön tanyázó légyre…..
KönyvesBlog Hangosan kacagtam 2011.01.11 14:02:00
A Dolák-Saly Róber: Madáretető Európa Könyvkiadó, 2010, 2500 Ft, 156 oldal   Olvassátok szeretettel Sitkey Tamás, Jacen recenzióját!   Dolák-Saly Róbert rendkívül sokoldalú ember. Karrierjét zenészként kezdte, azonban igazi hírnevet az 1986-ben alakult L’art…..
C- Darren Shan: A holtak vonulása Fordította: Sziklai István Nyitott Könyvműhely, 2010, 3490 Ft, 450 oldal   Az év végén kiosztottunk olvasónk között megírásra rengeteg könyvet, érkeznek is szép sorban a recenziók. Ma Sütöri László írását ajánljuk. A holtak…..
Január 12-én megjelenik Jamie Reidy Kemény üzlet című regénye. Jamie Reidy 1995 és 2000 között a Pfizer, a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártó cégének ügynöke volt. Feladata főleg abból állt, hogy urológusokat győzködött a Viagra jótékony hatásairól. Sok biztatásra…..
2010-ben olyan sok meleg tematikájú könyv jelent meg a magyar piacon, hogy csak kapkodtuk a fejünket, amikor elkezdtük összegyűjteni őket. Be kell látni, a magyar könyvkiadás mintha ebben a tekintetben is fejlődőképesnek bizonyulna. Van itt regény, szórakoztatóirodalom,…..
Eddig ismeretlen új oktatási és kutatási lehetőségeket nyit meg a Google ma már 5,2 millió digitalizált kötetett tartalmazó, elektronikusan kutatható világkönyvtára. A digitális kultúratárban egy külön program révén ugyanis az egyes szavakra és kifejezésekre, illetve…..
Gyerekkönyvet választani amilyen hálás, olyan nehéz feladat is egyben. Miközben a kiadók évről évre egyre több szórakoztató, nyelvileg és vizuálisan is igényes kivitelű kiadványt dobnak piacra, a rokonoknak sokszor elég nagy fejtörést okoz, hogy a polcokat elborító giccstenger…..
Árnybíró különkiadás – („Gaiden”, önálló történetek) Miután a sorozat véget ért (hogy Munszu és szandoja összejöttek-e, és Dzsusin birodalmának mi lett a sorsa, még mi se tudjuk). Nem késő elkezdeni a 17+1 részes sorozatot, sőt, talán így a legjobb,…..
Dzsungel a szívben - Lányok és anyák antológiája. Anyaszerkesztő: Forgács Zsuzsa Bruria. Jaffa Kiadó, 2010, 313 oldal, 2940 Ft. Dzsungel a szívben – A szív kutyája, a Kitakart Psyché sorozat 3. és 4. kötete a nagy sikerű Szomjas oázis és Éjszakai állatkert…..
A szív kutyája - Lányok és apák antológiája. Anyaszerkesztő: Forgács Zsuzsa Bruria, Jaffa Kiadó, 2010, 311 oldal, 2940 Ft. Dzsungel a szívben – A szív kutyája, a Kitakart Psyché sorozat 3. és 4. kötete a nagy sikerű Szomjas oázis és Éjszakai állatkert…..
Bret Easton Ellis: Királyi hálószobák, Európa kiadó, 2010, Ford.: M. Nagy Miklós   Huszonöt évvel Ellis első regénye, a Nullánál is kevesebb megjelenése után a történet folytatódik… A szereplők ugyanazok, csak már nem gazdag fiatalok, hanem gazdag középkorú…..
Végre magyarul is megjelent a Kalligram Kiadónál Seláf Levente fordításában Jacques Roubaud, eredetileg 1986-ban publikált, Vala mi: fekete (Quelque chose noir ) című kötete. Az alkalomból a kortárs francia költészet egyik legjelentősebb alakja Magyarországra látogatott.…..
A főváros napja alkalmából szerdán díszpolgári címet kapott mások mellett Nádas Péter és Ungvári Tamás, valamintPro Urbe Budapest-díjat vehetett át Ferencz Győző. A díszpolgári címeket és más fővárosi elismeréseket a Buda, Pest és Óbuda egyesülésének…..
Megjelent Ben Mezrich Véletlenül milliárdos – Hogyan született a Facebook című könyve az Athenaeum Kiadó gondozásában, amelyből a hatalmas érdeklődéssel várt Social Network – A közösségi háló című film készült. Mark Zuckerberg kis kollégiumi kísérletéből az…..
A DBP Hungary és a Kreatív második könyvmarketing-konferenciáján újra az e-könyvek, a könyvipar digitális átállása, és ez ezekkel kapcsolatos jogi kérdések voltak a középpontban, de a kiadók és a terjesztők új, a közösségi médiát kihasználó stratégiájába is…..
KönyvesBlog Rejtő Jenő titkai 2010.10.26 14:19:00
Légiósnak állt, kézirataival fizetett a Japán Kávéházban, tífuszban halt meg munkaszolgálatosként… Vagy tán még mindig ott pergeti napjait az ukrán hómezőkön? A Rejtő Jenőről szóló legendák legalább oly számosak, mint ahány regényt írt a termékeny szerző. Az…..
Lovas Ildikó: A kis kavics, Kalligram, 2010, Budapest ,,Fekete és fehér, elefántként ezt a két színt ismerem. Persze, az élet nem fekete és fehér, a dolgok benne nem ilyenek. Nem a vagy-vagyok uralkodnak, hanem az ések, ezzel együtt a belenyugvás, beletörődés, bölcs elfogadás.…..
Samata Schweblin: A madárevő, Ford.: Kertes Gábor, Nyitott Könyvműhely, 2010, 230 oldal, 2533 Ft.   Pillangók Meglátod, milyen szép ruha van ma a lányo­mon, mondja Calderón Gorritinek, olyan jól megy a mandulavágású szeméhez, a szí­ne miatt, tudod; na és a…..
Krasznahorkai László - Max Neumann: ÁllatVanBent, Magvető kiadó, 2010   Krasznahorkai a Neumann-képek terébe férkőzve alkotja lesújtó, maga alá gyötrő és egyszerre gyönyörű mondatait. Akár a festmények állata, az áradó szöveg is kitörni készül, vagy legalábbis…..
Iain M. Banks: Ellentétek, Borítóár: 2980, Terjedelem: 384 oldal Megjelenés: 2010. szeptember 30., Agave Könyvek     ELŐHANG Nincs nagyobb bűn az önzésnél. Így mondta a doktor, sosem felejtem el. Éretlen tacskó lévén akkor még nem értettem őt, csak bámultam, és arra…..
Október 6-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban mutatták be a Könyvhét legújabb számát, amely az e-könyvek és az internetes irodalom jelenlegi helyzetével foglalkozik. A bemutatóval egybekötött beszélgetésen a könyvszakma képviselői vitatkoztak volna fontos és aktuális…..
A Cervantes Intézet igazgatója, Javier Pérez Bazo sajtóközleményben méltatja az új Nobel-díjast, aki jó barátságukra való tekintettel többször megígérte neki, hogy idén novemberben Budapestre látogat. A Nobel-díj valószínűleg felrúgott mindent, hiszen december 10-én…..
Mario Vargas Llosa díjazásával régi tartozásának tett eleget a Svéd Akadémia - ez az egyöntetű véleménye M. Nagy Miklósnak, az Európa Kiadó főszerkesztőjének, Tomcsányi Zsuzsannának és Csuday Csabának Vargas Llosa fordítóinak és Széky János irodalomkritikus-fordítónak…..
A perui Mario Vargas Llosa kapta 2010-ben az irodalmi Nobel-díjat. Híressé A város és a kutyák című regényével vált. A 74 éves perui író a Nobel-díj bizottság indoklása szerint "a hatalomszerkezetek feltérképezéséért és az egyéni ellenállás, fellépés és kudarc…..