Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gonda1979

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször megírtam már itt a blogon is, hogy mennyire értelmetlennek gondolom a politikusi beszédek megszokott értelmezését. Unalomig ismételt kérdések (kiket szólított meg? sikeresen tematizált? tudott-e mobilizálni?), amelyekre tapasztalataim szerint csak azok tudnak magabiztosan…..
törökgáborelemez HV - A kihívó 2014.02.09 15:44:18
Mesterházy egy amatőr politikus, aki még egy rendes lejáratókampányt sem képes végigcsinálni – nyilatkozta a napokban Kövér László, a parlament elnöke. A szocialista politikushoz egészen mostanáig meglehetősen ambivalensen viszonyult a kormányoldal. Bár az MSZP elnöke már…..
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
Július közepén arról írtam, hogy Bajnai Gordon nem lesz az egységes baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Ma az is kiderült, hogy Mesterházy Attila sem lesz. Leginkább azért, mert ma úgy néz ki, hogy nem lesz közös jelöltje a baloldali ellenzéknek. Ha jól értem a…..
gonda1979 2013.08.24 00:03:40
@Diocles: Fidesz emelkedése a rezsicsökkentésnek tudható, ami sokat elárul a magyar állapotokról.

Az egész kavarás Bajnai személyéből fakad. Ugyanez volt a szitu a miniszterelnök választásnál is.
A Bajnai bizonytalan, túlságosan a ráció vezeti, nem akar hibázni. Egyszerűen nem politikusi alkat, csak egy közgazdász...
gonda1979 2013.08.24 00:30:15
@Diocles:

Könnyen lehet, hogy a Fidesz kezében nagyobb hatalom van, mint azt bárki is gondolná.

OV zseniális, mert létrehozta a saját ellenzékét, bárcsak ennyire értene az ország menedzseléséhez is....

Teljesen mindegy mit lép az ellenzék, Dávid és Góliát harca ez...

A Bajnai projekt hatalmas bukás, mert ez az ember nagyon gyenge politikusnak.
Fodor Gábor Tusványtól keletre 2013.08.17 13:32:45
Orbán Viktor Tusnádfürdőn elindította a 2014-es választási kampányt. Azt is elmondta, mi lesz a választások tétje. Csak éppen az ellenzéki oldalról nem vette észre senki. A miniszterelnök az Európai Unió elhagyására készül. Mint azon kevesek egyike, akik személyesen is elég…..
gonda1979 2013.08.17 18:40:50
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor az összes párt "nemzetsziín pálinkát" kötne a kényelmetlen intézkedésekre...
gonda1979 2013.08.17 18:44:17
@kacsa232: tökéletesen egyetértek!
Nyilvánosságra hozta a Tárki friss pártpreferencia-kutatását. Ebből az derül ki, hogy májushoz képest csak a kormánypártok és az MSZP tudta érdemben növelni szavazó táborát. Úgy tűnik, hogy az ellenzéki összefogás első lépései végre aktivizálták a szavazókat, elkezdett…..
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
gonda1979 2011.12.14 11:48:28
@Ting Fu doktor: Részben igaz, amit mondasz, de!
Van egy nagyon fontos különbség a két karakter között és ez a JELLEM. Ez okozza, hogy Orbán nem tud bukni, mert ugyan rengeteg hibát vét, de a magyar ember már csak ilyen: fát lehet vágni a hátán, de ha megbántod, akkor akármit csinálsz, véged. Ezért van ott Orbán, és Gyurcsány ott, ahol.
Egy évvel ezelőtt még volt jelentősége annak a kérdésnek, hogy vajon a Fidesz keltett-e megalapozatlan reményeket a kormányváltás érdekében. Hozhattunk idézeteket a párt ellenzéki korszakából arról, hogy a hatalmi váltás a problémák többségét egy csapásra megoldja, de…..
gonda1979 2011.08.30 19:52:11
@gonda1979: Még valami: a szocik mögött alapvetően egy inaktív tábor állt, a jobboldal alapvetően az aktívakra épít. A várható intézkedések a boldogulni vágyók, a tenni akarók érdekében történik. Senki nem örül neki, de ha "átmegy", hogy nincs más út, akkor nyertek! És ez a politika lényege.
gonda1979 2011.08.30 21:10:29
@reccs: Ez a politika.
Én sem gondolom önt kevésbé magyarnak. A "mieink" alatt a többségre gondoltam. Senki nem kérte, hogy vállaljon velük közösséget...
 A Fidesz csak akkor őrizheti meg a támogatottságát, ha nem nyit frontot olyan ügyekben, amelyek megosztják a társadalmat. Az APEH összevonása a VPOP-vel, a Magyar Nemzeti Bank összevonása a PSZÁF-al, Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése, ezek mind olyan ügyek, amelyek a…..
gonda1979 2010.05.03 22:17:29
Múlt vasárnap óta a szocialistáknál minden arról szól, hogy kiből mi lesz a választások után. Minden nyilatkozatot, eseményt ezen a prizmán keresztül érdemes szemlélni. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Az MSZP a választáson óriásit bukott: a korábbi, majdnem 200 fős…..
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Az imént sikerült megnéznem ennek a kampánynak az első hatpárti vitáját, a Duna Televízión az országos listát állító pártok képviselői beszéltek nemzetpolitikai kérdésekről. Bár a vita B kategóriás volt, mind a témák szűkössége, mind a szereplők politikai súlya okán…..
gonda1979 2010.03.28 21:21:33
Szerintem van kampány, csak éppen nem ott ahol mindenki várta, nem globálisan, hanem lokálisan, íme egy bizonyíték, épp a Fidesz részéről:

fidesz.hu/index.php

<script type="text/javascript" src="http://fidesz.hu/videoembed/fihuembed.php?Meret=1&Media=8810&Width=300&Height=225"></script>
  Gyurcsány Ferenc pénteki beszéde ugyanolyan volt, mint Orbán Viktor beszédei a választási vereség után 2002-ben. Orbán Viktor még a választási kampányban, a Testnevelési Főiskolán élte meg először, utána pedig a Dísz téri beszéde bizonyította, hogy hatalmas…..
Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes…..
Holnap végre végleg kiderül, ami azért már ma este is látszik: minden idők legkevesebb országos listát állítani képes pártja várhatja idén az áprilisi választást. A korábbi 12-15-12-8-10 után ezúttal minden bizonnyal csak 6 országos lista versenyezhet, ráadásul három…..
Ha ez a blog azt a cél tűzte maga elé, márpedig ezt tette, hogy ne politikai vonzalmakról és vágyakról, hanem tényekről és eseményekről, valamint azok elemzéséről szóljon, akkor most ki kell mondani: Vona Gábor mai, Orbán Viktornak címzett levele ékes bizonyítéka a Jobbik…..
gonda1979 2010.03.05 20:58:49
@Google: Erre én is felfigyeltem.
A ballib sajtó azonnal fő oldalon hozta a levelet.
Kevesen gondolták volna akár csak egy évvel ezelőtt is, hogy a választási kampány egyik legkeményebb retorikai küzdelme a Fidesz és a Jobbik között zajlik majd. Bár az MSZP és a Fidesz hozza egymással kapcsolatban a kötelezőt, négy vagy nyolc évvel ezelőtt lényegesen…..
gonda1979 2010.03.05 14:30:10
@Kenwyn: Suttogó propaganda....
Miért lépne koalicióra a Fidesz olyannal, aki ellen 20 éve harcol?
Gyenge ez az egész Jobbikos erőlködés
gonda1979 2010.03.05 14:50:52
@Kenwyn:
Vihar egy kanál vízben.
A Fidesznek a jelenlegi állás szerint nincs szüksége senki támogatására.
Ha pedig másképp alakulnak az arányok, akkor csak az új választások a megoldás, ezt ők is pontosan tudják.
Általában nem szoktuk szembe pisilni magunkat...
Többen felvetették a hozzászólásokban, hogy a voksolás előtt nem lenne haszontalan a választási rendszerrel is foglalkozni. Úgy tervezem, hogy – amikor nincs éppen érdekesebb téma - több bejegyzésben tekintem át a legfontosabb kérdéseket: először a rendszer általános…..
Korábban, még a távoli novemberben írtam már egy bejegyzést a miniszterelnök-jelölti vitával kapcsolatban. A fő állításom, amely valamelyest eltért az elemzők többsége által hangsúlyozott kategorikus „biztosannemlesz”-től, a következő volt: „még most is több…..
gonda1979 2010.02.11 13:56:23
@tictac: Nem sírnék, ha valóban csak ennyi lenne, de akkor már egy kicsit lehetne kevesebb is, az lenne a nagy dobás a választók részéről.
gonda1979 2010.02.11 14:03:17
gonda1979 2010.02.11 14:04:44
@radala: Szóval újra: az még beleférne
Régóta meggyőződésem, hogy az úgynevezett kiemelt politikusi beszédek túl-, pontosabban félreértékeltek a politikai kommentárokban. A szónoklatok kapcsán nyilatkozó elemzők általában ilyen fordulatokat használnak: megszólította a nyugdíjasokat, mobilizálta a törzsszavazókat,…..