Regisztráció Blogot indítok
Adatok
száradafa

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő forgatókönyv ismerős lesz nagyjából mindenkinek. Adott egy kiégett sivatag, még a szél is csak néha fúj, mert túl dög hozzá, a nap szinte kiéget mindent, az élet létezésében való reménykedés is extra luxusnak számít.  Aztán hírtelen mégis csak egy kis paradicsomra, mondjuk úgy, hogy…..
Első firkálmányokTinikoromban gyakran írtam kitalált történeteket különböző blogfelületeken, de az csak amolyan fel-fellángolás volt és csak a barátnőim olvasták. Verseket rendszeresen írtam és írok, de a sztori írás picit bonyolultabbnak tűnt számomra. Az olvasás már egészen kiskorom óta életem…..
Oli Steel Mikrofon történet :) 2019.04.29 09:47:23
Már egészen kiskoromban kialakult bennem az az igény, hogy legyek más, legyek másabb, mint más. Ez a másnak lenni akarás először az öltözködés területén bontogatta szárnyait, aztán szép lassan az életem minden kis pillanatába belopta magát. Ha észrevettem, hogy valamelyik barátnőm,ismerősöm…..
i was born… Ma születni tanultam. Egy kórházban egész nap néztem, hogyan születnek meg a földlakók. 32 anyát láttam vajúdni. 32 alkalommal éreztem át a születés minden kínját, fájdalmát. Néhányszor lélegzetvisszafojtva vártam, hogy felsírjon az újszülött. Minden pillanatot megkönnyeztem. Születni…..
száradafa 2018.12.31 06:26:58
Mickey webnaplója Szó-lok 2018.10.30 09:37:06
Már napok óta foglalkoztat, hogy vissza kell mennem a Kútvölgyibe a 12. – remélem utolsó – kemóra. Mi tagadás, elég unalmas félév volt ez a kéthetenként ismétlődő kezelésekkel. Kezem, talpam bőre kiszáradt. Émelygésem állandósult, megszoktam, hogy olyannyira ízetlenek az ételek, mint amikor meg…..
Mickey webnaplója KNYÍGI 2018.10.19 13:59:11
Ha a közös blogunk témája a könyv, hát legyen. Ma felvázolok a könyvekről gondolatokat. Idézhetném Vörösmartyt: Hűség, barátság aljas hitszegők /Gunyáiból készült lapon regél. / Irtózatos hazudság mindenütt! / Az írt betűket a sápadt levél / Halotti képe kárhoztatja el.//  Országok rongya! könyvtár…..
Bornai Tibor A kerek ember 2013.05.16 14:16:20
Szerintem az ember eredendően kerek. Nem valamilyen oldali, hanem mindenoldali. Én például egyetlen nap leforgása alatt képes vagyok valamiről konzervatívan gondolkodni, másról szabadelvűen, kisvártatva megint valamiről szociális érzékenységgel, és bevallom, néha egy-egy…..
Ne haragudjatok a tulipánra. A tulipán már nagyon hamar megérezte, hogy jön a tavasz. Ahogy zöld levelét kidugta a földből, azt sokan úgy értelmezhették, hogy már itt is van. Ne rá haragudjatok, hogy leesett a hó, beállt a fagy. A tulipán jót akart. Sőt, ha belegondolok, nem is…..
Ott vagyunk ahol a part szakad: érvénytelen lett a vasárnapi népszavazás, ennélfogva a kormányzó USL, és a hatalmat immár csak Traian Basescu, hivatalába visszatérő államfő személyében birtokló PD-L között tovább folyik majd az ádáz küzdelem, annál is inkább, mert ősszel…..
A hely kiválasztásánál az elsődleges szempont az angol nyelv volt, mert korábban már egy kicsit belekóstoltam az angol nyelv tanulásába és véleményem szerint a kicsiny bolygónkon talán ez a leghasználhatóbb nyelv. Vagyis olyan helyet próbáltunk találni ahol a hivatalos nyelv az…..
   Az előző vershez szorosan csatlakozó KÉPződmény..
Karácsony: a kereskedelem és az eszetlen költekezés ünnepe. - 2000 év után pár évtized munkája eredményeként e rövid félmondatban lehetne meghatározni aktuális jelentését. Egy biztos: minden csillog és mégis minden kong az ürességtől.  Nem volt ez persze mindig így, hiszen…..
száradafa 2011.12.29 05:59:27
Faművesség Könyvszekrény 2011.09.15 00:01:00
Készült egy könyvszekrény, többé-kevésbé a múlt század első felének modern stílusában. Jó ideje nem vonzanak az ilyen időutazások, de érdekes gyakorlat volt. Nem másoltam, már csak azért sem, mert a hivatkozott bútoroktól eltérően kizárólag fából készült, sem furnért,…..
száradafa 2011.09.15 12:24:01
Álmom egy tanya:) Jurta építés 2011.06.13 09:09:00
Sziasztok! A múltkori bejegyzésből kifelejtettem, hogy jurtát is építettünk Tiszafüreden. Utólag már nem túl bonyolult dolog, de akkor azért megkínlódtunk. És ha belegondolunk, hogy őseinknél ez a nők feladata volt... Mindenesetre voltunk rá vagy 10-en és nagy nehezen…..
bdk blog bázis 2007-es haikuk 2011.01.20 17:33:00
Őszintén szólva nem is emlékeztem már arra, hogy 2007-ben ilyen sok haikut írtam. Csak rakom, rakom fel sorba a versblogomra, és csak nem jutok a végére. No persze, feltehetném egyszerre az összest, de ha már bevezettem azt a gyakorlatot, hogy napi 1-2 frissítéssel tartom üdeségben…..
száradafa 2011.01.23 08:32:58
Faművesség Íróasztal 2011.01.02 14:30:00
  Két és fél éve, 2008-ban rajzoltam egy íróasztalt. Kevés hely volt mellette és mögötte, ezért a(z oldalról való) beülést könnyítendő, a lábazatát nem tettem zárttá. Végül egy másikat választottak helyette. Szerettem volna megcsinálni az eredetileg tervezettet is. Sokáig propagáltam, amíg…..
száradafa 2011.01.08 22:18:05
Az unalom fehér masszája éppen túlcsordult a rozsdás bádogteknő peremén, amikor egy sugárhajtású gép hangja váratlanul feldübörgött, majd darabokra hullott valahol a magasban. Oresztész ijedtében elejtette a keverőlapátot, amelyre addig támaszkodott, felnézett, kereste a zaj forrását, de csak néhány…..
Androgün Beköltöztünk! 2010.07.18 15:05:32
Pénteken és szombaton. Hála a segítőkész barátainknak, pillanatok alatt telepakoltuk a kicsi lakást mindeféle szarral, így most se mozdulni, se dolgokat megtalálni nem lehet. De olyan boldogan tesszük mindezt!Holnapután estétől lesz bekötve a net, addig csak hírt akartam adni…..
Faművesség Asztalos szakmai angol 2010.09.16 20:44:00
Az imént láttam, hogy jött találat a blogra "asztalos szakmai angol" keresőszavakra.Nem tudom, létezik-e valahol publikáció, gyűjtemény e témában (talán a Nyugat Magyarországi Egyetem megfelelő tanszékén). Mindenesetre ha valaki idetéved ilyesmit keresve: dolgozom…..
Körülbelül nyolc hónapja vagyunk beregisztrálva a www.asztalos-info.hu-n. A kezdeményezés egészen kíváló. Az oldal épület - bútor asztalosokat és kárpitosokat kínál az érdeklődők számára. Pár soros bemutatkozás mellet az adatok kitöltésére van lehetőség. A…..
My Life Without Me Kedves... 2010.02.21 17:07:53
Vannak dolgok amiket sosem mondtam el Neked, és mostmár nem is fogok... Olyan értelemben nem, hogy felhívlak, vagy-mint régen-leülök melléd és mesélek, Te meg mosolyogva, vagy éppen határozott komolysággal -meghallgatsz... Így már soha többé (legalábbis ebben a földi életben) nem…..
száradafa 2010.04.10 07:46:33
Hetek óta folyton eszembe jut egy kép: valami színösszeállításról vagy rajzról ötlött fel bennem, és jó pillanataimban azóta is visszajön: behavazott pusztaság, rajta egy út, a szélén megszőkült, száraz fűcsomók. Néhány ilyen imbolygó, szikkadtan aranysárga gyom, nagyon…..
Már-már unom magam, hogy megint bölcsőkről - és megint a sajátjaimról - írok. De úgy tűnik, bár tömegek nem használják, akit érdekel, nagy gondot fordít arra, miben ringatja a kicsinyét. Szinte minden újabb formai-szerkezeti megoldást a leendő megrendelők kértek vagy…..
Már megint ez a külföldre mutogatás...Addig addig bóklásztam a hálón, amíg egy angol szakmai fórumnál elakadtam. Időnként belenéztem, aztán azon kaptam magam, hogy rendszeresen olvasom, majd regisztráltam, aztán függő lettem. Nem szupermenek írják: derék angol mesteremberek,…..