Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TBlocker

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar munkamorál, a szaktudás sokat segít a beilleszkedésben – legalábbis Istvánnak ez a tapasztalata Franciaországban, ahol úgy érzi, befogadták és képes egyedül eltartani a családját. Nem nagy csoda, hogy eszükbe sem jut a visszaköltözés Magyarországra...
TBlocker 2019.02.10 14:43:52
@cattaneo: Én tökéletesen értettem amit írtál. Még mindig sok mindenhez erős gyomor kell Magyarországon. Lassan fejlődünk mert van mit “ledolgozni”. De a pszichologiai eszmefuttatásod nem általánosítható mind a 2 milliónyi magyarra.
TBlocker 2019.02.10 17:09:27
@cattaneo: de legalább megprobáltam ;) !
Nem nagyon tudok mit írni Edith levele elé. Saját bevallása szerint Kanadában él több mint négy évtizede, én rengeteg keserűséget érzek ki a szavaiból, aminek persze nem tudom az okát – de talán ez az a helyzet, amikor jobb lenne máshol… Írását azért is adom közre, mert úgy gondolom, sokan élnek úgy…..
TBlocker 2018.11.13 06:57:24
A poszt írónak: Sajnálom, hogy ennyire savanyú a szőlő, bár 43 év még is csak hosszú idő, hogy ráébredjen Kanada nem önnek való hely. A “kanadai” egy gyüjtő fogalom mint ön is érzêkelte, ennek a szónak a hátterében, angol, francia, német, holland és az összes ázsiai, délkelet-ázsiai nemzetek lapulnak. Ha ezt a nagy katyvaszt összegyúrjuk akkor beszélhetünk kanadai kulturáról ami öszintên szólva elég semleges, így aztán az sem meglepő, hogy mindenki mindenki hátamögött összesug. Volt egy kultura azon a vidéken az már csak mutatóban létezik vagy csak azoknak akik egyáltalán kiváncsiak rá.
Így aztán szerintem a kanadai felsöbbrendüséget kár eröltetni ahhoz csak az őslakoknak lenne joguk, de kissebségben nem tudják érvényesíteni.
Élelmiszerek, friss zöldségek stb ? Nézzen szét, mit tudnak termelni Alberta, Saskatchewan prérijén, vagy Ontario lápos mocsaras vidékein, többnyire takarmány növényeket (a steak-re nem panaszkodhat) vagyis mindent importálnak és van is mivel megfizessék.
Nem ismerem önt de a kanadai “csinos” nökkel szerintem nem kellene, de ha kell is nem nehéz versenyezni, azt, hogy nem dicséri meg senki ott a világ legtermészetesebb dolga.
A közös süteményezést nem várja el senki így aztán kár csodálkozni ha nem viszonozzák.
Jó pár éve kijárok Kanadába dolgozni, hosszabb rövidebb időszakokra amiket ön leír minddel találkoztam de csak mindig az első alkalommal vágott mellbe aztán simán lepergett rolam vagy már észre sem veszem mert tudom, hogy leketyeg a kint töltött időm és már megint otthon lehetek olyan emberek között akikkel közös múltam van ês ha kell dicsérnek, vagy finomat főznek, ki csinosítják magukat, szeretnek, megölelnek ez az én otthonom az, hogy ez éppen Magyarországon van az mellékes, semmilyen más országgal nem cserélném el. Tényleg nagyon sajnálom a helyzetét az emlitett 43 évet azt hiszem ön is sajnálhatja.
TBlocker 2018.11.13 06:57:32
@Csodabogár: Rendes nyugdij ? Az Kanadában nem valami fényes tudtommal, ha nincs megtakaritott vagy befektetett pénzed akkor elég nagy bajban vagy. Esetleg halálodig dolgozol.
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
Hírünk a világban. ..
TBlocker 2018.08.31 04:11:21
TBlocker 2018.08.31 04:53:10
@Flúgatlan:
Nem nagyon, legalább is a kelet-európai blokkból senkit.
TBlocker 2018.08.31 05:00:32
@Bicepsz Elek77:
Telitalálat !
Magyarország kormánya kezd a legpitiánerebb diktatúrák szintjére süllyedni. A külvilág felé csupa széppel, jóval villog, itthon viszont mindenkit igyekszik megnyomorítani, aki nem hiszi el a hazugságait. A kormány feje nem tűri a kritikát, nem viseli el, ha valaki ellentmond neki, akármelyik oldalon…..
Érdemes a zsűritag Simon Cowell arcát nézni akkor, amikot a szombathelyi születésű Vajda Vivien azt mondja az America's Got Talent válogatójának színpadán, hogy ő most ugrókötelezni fog. Még rá is kérdeznek a többiek, hogy azt gondolja, hogy az ugrókötelezéssel nyerni fog? Biztos benne? Vajda…..
TBlocker 2018.06.28 15:34:51
@Beowulf...: ...talán mert előadta a szomorú sorsát azért, kicsit több tartással elkerülhette volna. Nagyra értékelem a produkcióját, kicsit keserű a szám ize, de hajrá legyen övé a millió ;).
Hónapok óta izmozik a magyar kormány egyik kiemelt stratégiai partnerével, a holland Heinekennel. A téma a román Csíki sör és annak megsegítése, de a kérdés az, hogy meddig lehet elmenni ebben a kérdésben. A Magyar Kormány miért szállt el ennyire? Mint tudjuk, az Igazi Csíki Sör a Lixid Project…..
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
Vendégszerzőnk, Duka Zsófia közgazdász, politológus (Igazságügyi Minisztérium) írása   Ismerőseim körében újra felütötte a fejét a 168 óra online-on megjelent korábbi írása a kivándorlásról. Nem tudok érzelmek nélkül elmenni a téma mellett, és most már szó nélkül sem. Reflektálnom kell,…..
TBlocker 2016.03.13 08:32:44
@greenkeeper: ...aztán ha majd a sok fideszes korrupt a böribe rohad te kiélvezted és kurvaanyáztad magad, na azután mi lesz ?
Ez itt Magyarország ember, a 9 millio politikus országa de nincs semmilyen alternativád. Érted ?
TBlocker 2016.03.13 09:03:05
@greenkeeper: ...remélem leszel elegen, hogy végezz velük...amúgy mindenhol élek, így aztán kevesebbet politizálok. Bazmeg.
TBlocker 2016.03.13 10:19:03
@roli101: ...magyar magyarnak farkasa...„Valóban szomorú az eset, s vérünket tekintve, szomorubb, mert gyűlöltségi hajlama nem egy magyarnak koránt sincs kimerítve azon antipátia áltat, mellyel az arisztokrácia iránt viseltetik, de midőn con amore gyűlöli ezt, nem kevésbé gyűlöli a kormányt, gyűlöli az egyházi rendet, gyűlöli a katonát, gyűlöli a németet, gyűlöli a horvátot, gyűlöli a tótot, gyűlöli a görögöt, gyűlöli a városi polgárt, gyűlöli a kereskedőt, gyűlöli egyik a másikat stb. szóval: gyűlöl mindent, mert hiszen hasonneműjével sem él békében, paraszthoz vonzó szerelme pedig bizony nem óriási s mégis biztos öbölben véli magát, mert hiszen mégis szeret valamit, s pedig legőszintébben s mindennek fölött, t. i. a hazát, vagy tulajdonképen – mert ugyan mi a puszta haza a benne lakó egyesek nélkül – a hazával mindig egybekevert saját drágalátos magát!” Gróf Széchenyi István
...ha már csak ezen tudnánk változtatni, azt mondanám nem értünk még meg a pusztulásra.
Pataki Niki Apukám sokszor járt Kínában gyárakat látogatni és mindig mesélte, hogy az ottaniak hogy böfögnek, köpködnek, milyen csúszómászókat, pókokat esznek az utcán, nem tudnak angolul és hogy az európai ember nem igazán tud közéjük beilleszkedni. Pár hónap itt lakás után egyre jobban…..
TBlocker 2016.01.18 05:40:55
@mestska:
Hangulatkeltés ? Nem, egyáltalán.
Azt mondod voltál Kínában, és hol, Peking, Shanghai, Chengdu...4-5 csillagos szállodák, a CRH sebesvasútján utaztál első osztályon, vagy limuzinban ?
...és ezekről a településekről halottál, Diangjian, Xining, Deling Ha, Changshu...még sorolhatnám, de nem szeretnék túl nagypofájunak tünni. Ezek mind pár milliós " kisvárosok " Shenzen nyomába se érnek, nem is iparvárosok, na, ezekben minden szinten a leírtakat találod meg. Kína nem az amit mutatni szeretne magáról vagy amit a szépen megfizetett média mutat róla.
Jártál olyan helyen ahol: 70-80 éves aggastyán megtapogatja az arccsontodat mert életében nem látott europid fajt, de még kaukázusít sem, vagy láttál már út mellett a földön feltrancsírozott szamarat és a friss húsér összesereglett embereket, vagy húspiacon kampóra akasztott nyúzott kutya tetemeket, vagy földbe-föld alá vájt falut ahol emberek élnek és az egyetlen munkalehetőség 150 km-es határon belül a téglaégetés ...és még tovább sorolhatnám. Ne érts félre nem a felháborodásom mondatja velem ezeket, ezek mind a kínai kultúra része elfogadott vagy nem mindenki magánügye. A tudatlanság viszont nem hatalmazhat fel senkit sem arra, hogy általánosítson vagy szépítesen a dolgokon a saját izlése szerint.
Az elmúlt héten napról-napra láthattátok, hogy mi, a RockStation szerzői hogyan láttuk a már majdnem elmúlt esztendőt, kinek melyek voltak a leginkább meghatározó albumok. Ugyan mások vagyunk, mást hallgatunk, nehéz is közös metszetet találni az albumok között, azért a sok-sok…..
Az évnek ez az időszaka nem csak hangulatában hordozza magában az elmúlásra emlékezést, hanem erre a borongásra ráültettük a halottakról való megemlékezés ünnepét is. Ilyenkor lépni sem lehet a temetőkben, kaszálnak a krizantémárusok, akik közül az alkalmiaknak egy nap…..
TBlocker 2015.10.30 10:42:06
@Bobby Newmark:
...ne erőlködj ;) már lemondtam rolad.
Isten veled !
TBlocker 2015.10.30 11:50:53
@ikke i drift:
Nem biztos, hogy pontosan érted a problémát.
Gondolod, hogy egy négy generációs sírról, bármelyik család csak úgy lemondana? Mi abban a kivagyiság ha a dédnagyapám maradványaival egy sírba kerülnek a sajátaim is? Mennyire tudom ellenőrizni vagy korlátozni az elődeim izlését ? Nem gondolod, hogy a probléma kicsit szerteágazobb mint, hogy mit örzünk meg a lelkünkben ? Nem lehet, hogy az europai keresztyénségnek keves az, "elvándorol a hegyre,...felgyújtjuk majd a hamvait beszorjuk a Gangesz-be, ...vagy csak kitesszük az ajtó elé, hogy megfagyjon"...mert azért azzal gondolom mindenki egyetért, hogy a halott maradványaival kell kezdeni valamit...
TBlocker 2015.10.30 12:10:54
@I_Isti:
:) remélem a következő életedben már nem lesznek ilyen gondjaid.
Már megint a nyolcvanas évekbe utaznék vissza, és most elővenném azokat a slágereket, amik így, harminc év múlva is szívesen eszembe jutnak. Ebben a bejegyzésben próbálok olyan előadókat választani, akik nem túl sok dallal büszkélkedhetnek a saját slágerlistámon, azok előbb utóbb úgyis külön…..
Nem volt egyszerű, hiszen úgy kellett pontos ütemtervet készíteni, hogy tudtuk: rögtönözni kell, különben elmarad a spontaneitás. Tudtuk, hogy nem marad majd sok időnk, mielőtt elrontják a mókát, ezért mindennek készen kellett lennie, mire Kennyt beimádkozzuk az autóba. Ezért…..
„Pofátlanul kényelmes helyzet, hogy minden készen jött, mindig csak felkéréseket kaptam” – emlékszik vissza Presser Gábor, ellenben zenekarvezetői munkásságával a legkevésbé sem elégedett, a Popfesztivál rockellenességével kapcsolatos vélekedést pedig hibás értelmezésnek…..
130-cal megy, bebetonozták a belső sávba. Ki nem mozdulna onnan, hiszen gyorsabban úgysem mehet senki. És akkor megjelenik 200-zal a BMW-s, balra indexel és villog. Kezdődik a harc!..
TBlocker 2011.11.02 20:52:34
Vitéz barátom, semmit az ég adta világon nem szeretnék tanulni vagy átvenni a korrekt nyugat-európai autóstársadalmaktól.
Sokat vezetek külföldön külömböző autókat külömböző helyzetekben és minden alaklommal mikor hazaérek örömmel tapasztalom, hogy ismét túléltem.
Egy a sok közül röviden: Francia autópálya, két sáv plusz szerviz. Mercedes Sprinter a hosszított változattal poroszkálok, 130 (pont) tempomat. A belső sávban végeláthatatlan kamion sort előzők, inkább "lehaladok". 207-es Peugeot utolér azonnal lámpáz-be lenget majd pár másodperc után hallom a dudát is. Nem vagyok ideges tudom a franciák ilyenek de valahogy nehezemre esik két kamion közé besirülni 130-ról telepakolva. Neki viszont nem esett nehezére, kiszaladt két kamion közé majd be elém úgy hogy annyi időm sem maradt, hogy felkapjam a lábam a padlóról. Korrekt kelet-európai létemre rövid villantással ("hülye vagy öreg") nyugtáztam a mutatványát erre ő satúfékezett (belső sáv, jobbra kamion fal) nekem is muszáj volt, a rakomány kisebb-nagyobb nem rögzitett darabjai dobszólót nyomtak a válaszfalra. Na és ekkor mentem át inkorrekt kelet-európaivá 168-nál letiltott a Sprinter de már majdnem értem a lökhárítóját ha utolérem átmegyek rajta legalább is ez volt a terv, asszem ő is érezhette mert ugyancsak két kamion között a szervizsávra majd az első kihajtón meglógott. Nem éreztem semmi dicsőséget de könyörületet sem csak megdöbbentem mert végül is én csak egy korrekt kelet-europai akartam lenni.
Belsőség Ki mint veti ágyát… 2011.08.13 08:15:00
Megemészteni is nehéz, hogy hazánkban minden negyedik balesetet egy ennyire triviális dolog okozhat: a fáradtság. Mai cikkünk blogposztja...
Eleinte furcsának tűnt, de aztán rászoktam a köszöngetésre. Mármint a forgalomban. De elegem lett, leszokom róla. Vélemények az azonos című írásunkról...
TBlocker 2011.05.04 14:44:53
@Fapuma: viszatérve, a saját kanadai tapasztalatod irtad és bárhonnan jövö jópélda elkel a magyar közlekedésben a cikkíró nem így gondolja, a meglévőt is gyepálja...vagyis vedd úgy, hogy én vagyok a befurakodó (az ok nem mindig pofátlanság) féltávon leszorítalak, fékezésre késztetlek majd eléd kerülve kétszer villogok vagy a kezemet felemelem tisztába lévén azzal, hogy hülye voltam de neked köszönhetöen nem lett baleset. Ez a forgalmi helyzet nem csak Ma-on történik meg így és elég baj ha Kanadában sem így reagálnak rá.
TBlocker 2011.05.04 22:04:00
@gnme: ...hááát, ha nem provokátor vagy PT álcázva :) akkor csak egy a többi közül.
TBlocker 2011.05.08 17:47:34
@gnme: leírom, csak neked. A VÁLASZ amit írtam a te kérdésedre volt, a te visszakérdezésed meg valószínű félreértésen alapúl DE ha mégsem akkor elmondom mivel vagyok különb, belátom, hogy hülye voltam amikor a posztíró agymenésére reagáltam. Nem ért annyit az egész.