Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theutat villám

0 bejegyzést írt és 643 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
theutat villám 2012.04.15 22:13:51
@galicius:

"*Vigyázzatok a sebességtúllépéssel (is)! És a biztonsági övet is
bekapcsolni mert figyelnek!!!*"

Ne azért kapcsold be az övet vazze, mert figyelnek, meg megbüntetnek, hanem azért, hogyha például felborulsz véletlen, akkor ne nyomjon agyon az autód, miután kizuhantál borulás közben. Vagy a hátsó ülésről ne öld meg ütközés közben az elöl ülőket, mert akkor ők is megbaszhatják, hogy be voltak kapcsolva, te meg nem.
Egyik fő okozója a fővárosi dugóknak a kereszteződésben bent maradó autós. Sajnos vannak olyan csomópontok, ahol nehéz előre felmérni, át lehet-e érni a zöld ideje alatt, illetve adódhatnak meglepetések, például elénk vág valaki vagy a szokásoshoz képest többet tökölődnek…..
autózz! Levelek a gázolajról 2012.01.08 22:38:00
Így is nagyon drága már a gázolaj és a benzin is, ezért még bosszantóbb, ha lehúznak; kevesebb és rosszabb minőségű üzemanyagot kapunk. Árpád például így járt, de nem hagyta annyiban, panaszt tett az illetékes kúthálózatnál, leveleit és a kapott válaszokat nekünk is…..
theutat villám 2012.01.09 18:26:04
A hazai autópályákon nem sok útszakasz van, ahol egy irányba kettőnél több sávot lehet használni, holott még pár helyen jól jönne (pl. M1, M5 végig, M7 mindkét irányba a Balatonig). Persze már annak is örülni kell, hogy vannak autópályáink. Egyesek feltennék a kérdést, hogy…..
theutat villám 2011.12.28 00:18:32
@Hullamosó Papagáj:

ezzel kicsit sem értek egyet, ha többet közlekedne az m5-ön rájönne, hogy marhaságokat ír. A legveszélyesebbek ezek a román szerb és még ki tudja milyen vendégmunkás lófüttyök. Baromállat az összes.
Először 3 évvel ezelőtt foglalkoztunk itt a blogon a szigetszentmiklósi üdülősor átmenő forgalmából adódó problémákkal, azóta János időről-időre informált minket a helyzetről, tüntetésről, forgalomlassító demonstrációkról, fekvőrendőrök telepítéséről. A…..
A héten két levelet is közöltünk balesetek utáni ügymenetekről, volt szó korrekt félről és gerinctelen sunyikról egyaránt. András is megküldte történetét, ami azért jó, mert pont az ideális hozzáállást írja le. Igaz, itt nincs szó biztosító bevonásáról a károk kis…..
Bár ebben a történetben nincs szó autókról, de közlekedési morálunkról igen. Levélírónk (kérésére név nélkül szerepeltetjük posztját) egy biciklistával találkozott, aki nemcsak veszélyeztette őket, hanem még rá is tett egy lapáttal. Gyakran szerepelnek itt a…..
theutat villám 2011.10.22 11:46:39
Tizenkét éve, 1999. augusztus 11-én volt az eddig utolsó teljes napfogyatkozás Magyarországon. A mi generációnknak az utolsó. Mindenki emlékszik rá. Egy időben szoktam azt mondani, hogy három időpontra emlékszik kristálytisztán mindenki ebben az országban, mindenki tudja, hogy…..
theutat villám 2011.08.16 13:15:05
@T-5:

még szerencse, hogy láttad, biztosan sokkal jobb volt, mint az itthoni szar egyperces. de izgi lehetett! Egyébként ugyanazt láttad, mint mindenki más itt. 2:22 volt a balatonnál, ahol én láttam, kecskeméten: 1:16.
Csaba begyulladt fülét készséggel ellátták volna a székesfehérvári Szent György Kórházban - három héttel később. Érthető módon nem szívesen várt volna ennyit, és azt is meglepve tapasztalta, hogy a beígért soron kívüli vizsgálatról végül anélkül, hogy orvos látta…..
autózz! Mit szólsz te be nekem?! 2011.07.29 16:17:00
Richelieu jó szokása szerint alapos körítést adott aktuális történetének, aki nem szereti a hosszú előjátékot, az bele se fogjon. Tulajdonképpen nem történt semmi olyan, amiből bárkinek bármi baja lett volna, csupán csak egy kérést intézett egy ismeretlen nőhöz, aki úgy…..
theutat villám 2011.07.29 18:31:24
András nem érti, miért kellene 150 ezer forintot fizetnie az OTP-nek. Ugyan benne volt a szerződésében, hogy anyakönyvi kivonat után 60 nappal kellett volna bejelentenie gyermekét a bankban. a vállalt 4 éves szaporodási határidőből nem csúsztak ki. Ezt nevezi a Homár…..
autózz! Hídlehajtón ne parkolj! 2011.07.13 08:13:00
Alapszabály, hogy hídon, alagútban nem állunk meg illetve a be- és kijáratuknál sem. Városi környezetben viszont lehet félrevezető egy ilyen helyszín, főleg, hogy a Kara kán által megemlített Erzsébet hídi lehajtó aljában én is rendszeresen látok sorban parkoló autókat. Ezt…..
Tegnap is sikerült egy pofonosztós sztorit kirakni, hát ne szakítsuk meg a sort, jöjjön ma is egy, ahol a szabálytalanságon kívül, kiosztanak egy maflást a biztonság kedvéért. A történet annyiban más, hogy nem férfi a férfival küzd, hanem a gyengébbik(?) nem két képviselője.…..
Enikőt szombat este hívta fel a Saphir Aqua hotel, hogy hiába fizette ki előre és vette meg a vonatjegyeket, mégsem mehetnek wellnesshétvégézni, mert tulajdonosváltás történt. Minthogy nemaradjle.hu-s kuponnal foglaltak, lemondási opciójuk nekik nem volt, csserébe viszont a hotel…..
Azt az egyszeri mozilátogató is tudja, hogy jó magyar szokás szerint a költekezés nem áll meg a jegyvásárlásnál, a filmhez elengedhetetlen a csámcsogás és a szürcsölés, aminek borsos árát a multiplex előszeretettel be is hajtja. Azt azonban sem a Homár, sem Erika nem tudta, hogy…..
theutat villám 2011.06.29 09:15:42
@miértfoglaltazösszesnick?:

Egyáltalán nincs igazad, még ha úgy érzed, hogy de, mert Te aztán ott dolgoztál ám, biza'!

Ha a vendég kér egy zacskót, adjanak neki ingyen, mert ő a vendég. Őszintén szólva kurvára leszarom, hogyan megy az elszámolás a mozin belül, meg kinek mit kell aláírni, adjatok egy kibaszott papírzacskót, ha azt kérek, basszátok meg.

Az elszámolással meg nem a vendéget kell terhelni, azt hiszem, ez belátható.

Ennyi
theutat villám 2011.06.29 11:31:02
@Vili bácsi:

Nem, nem azt kérte, tanulj meg olvasni. Egy papírzacskót kért, érted, egy papírzacskót, azt meg adja oda.

Érted már, Okoska?
Jó ideig a kisebb méretű áruszállítókra is ugyanazok a sebességkorlátozások voltak érvényesek, mint a nagyobb teherautókra. Végre megváltoztatták ezt a szabályt (szerintem helyesen), hiszen sokszor csak egy lefalazott/fóliázott ablak a különbség egy ugyanolyan típusú…..
Sokszor téma itt a blogon a közlekedés autópályán. Tothos összegyűjtött néhány, a sztrádák használatával kapcsolatos általános, ugyanakkor fontos tanácsot. Nemcsak a KRESZ betartásáról van itt szó, hanem olyan játékszabályokról, amelyek betartásával talán kevésbé…..
Szeret játszani a Spar, azonban úgy tűnik, a népszerűsítési akciókat nem gondolják kellőképpen át: a hipermarket dzsungelkalandra hív és saját vitamintáskát terveztet a kedves vásárlóval (amiből, hála a magyar kreativitásnak, igazán bájos dolgok születhetnek). A Homár nem…..
A címben szereplő kis szóviccet és a posztot János követte el. A sztorit végigolvasva nekem sem sikerült rájönnöm, miért viselkedett ilyen különösen a cseh gyártmányú gépkocsi vezetője. Azt én sem szeretem, ha egymás mellett haladnak ketten ugyanazzal a tempóval, de ha ez a…..
autózz! Autóval a várnegyedben 2011.06.03 08:17:00
Korábban volt egy leányfalui hétvégi telkünk, oda kis szűk girbe-gurba hegyi utcák vezettek fel, ahol csak egy autó fért el. Mégsem volt egyik sem egyirányú, általában az itteniek ismerve a kis zugokat, kapubejárókat ügyesen félre tudtak húzódni, nem nagyon volt vita. Másutt is…..
theutat villám 2011.06.03 09:59:03
Egy újabb példa, miért nem szabad tele tankoltatni semelyik kúton. Ha bebizonyosodik, hogy csoda történt, a Vatikán elsőként Magyarországon avathat boldoggá benzinkutat. Nem hiába vagyunk Mária országa, náunk egy Skoda 45 literes tartályába akár 65 liter üzemanyagot is bele tudnak…..