Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaspar Gil y Pollas

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Gaspar Gil y Pollas 2012.12.04 12:13:05
Nagyon sok tanulságot (és nem kevés fordulatot) hordoz a mai poszt. A tanulságok közül számomra a legfontosabb, hogy ha nem nyitott szívvel és aggyal költözöl egy másik országba, ha felkészületlen vagy, akkor nagyon nehéz beilleszkedni. Következzen Ági története…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
Indul a Ferenciek terének átalakítása Gyalázat, erre bezzeg van pénz. Tényleg ez volt most a legfontosabb? Ebben a helyzetben? Amikor a hajléktalanóvodát lelkes civilek tartják fent, a tanárok, rendőrök pedig nemzetközi szinten is alulfizetettek? Én azt mondom: amíg ebben az…..
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
Közel sincs többmilliós tartalék a bizonytalanok között: a tényleges szavazatot hozó aktív pártnélküliek egy legfeljebb egymilliós, ráadásul egyértelműen megosztott tábort alkotnak jelenleg.  REINER Roland írása Kapcsolódó hivatkozások: Medián-kutatás:…..
[update1: közben meg is akartam volna kóstolni, de a budaörsi Tescóban sajnos épp nem volt, csak a (hűlt) helye... És megpróbálom kideríteni a származását is.][update2: megjöttek a válaszok az árakra, forgalmazókra és származási helyre, lásd lent.]Általában nem a magyar halak…..
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
GFG Blog A farizeus Európa 2012.10.24 07:17:36
“Útálom és arcába vágom / - Harminc év vagy kétezer óta / undorító, őrült világ ez, / ez a farizeus Európa” (Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa)     Van egy csúsztatás. Európa visszaél Európával. A farizeus Európa miközben látszólag az európai…..
Már senkinek nem jelent újdonságot, hogy hazánkban a nemzeti ünnepek hagyományosan külön ünneplő pártokkal, számháborúval és aktuálpolitikai mondandóval fűszerezett politikai beszédekkel párosulnak. Nem volt ez másként 2012. október 23-án sem. Ezúttal is külön-külön…..
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
Határátkelő Kávé és tank 2012.10.14 06:59:00
Formabontó lesz a mai poszt (remélem, nem bánjátok), ugyanis egy évekkel ezelőtti, akkor még nem éppen veszélytelen határátkelést idéz meg. Szerzője, Zsombor ugyanis még akkor járt Koszovóban (2007-ben), amikor a levegő még jócskán puskaporos volt. Hogy a fél évtizedes távlat…..
Vannak szimbolikus terek a világban. Ha Moszkva, akkor a Vörös tér, ha London, akkor a Piccadilly, ha pedig New York, akkor a Times Square. Most fantasztikusan érdekes képeken mutatjuk be, utóbbi hogyan fejlődött az elmúlt 100 évben. Ha New York, akkor Times Square – talán a…..
"Útban a Vekeri felé" - forrás: Képhatás blog. ..
..
Gaspar Gil y Pollas 2012.10.14 12:57:36
Miniszterelnökünk turul szobrot avatva juhokról és a jó pásztorról elmélkedett. Igazi választási kampányos tanmese, amiben mi, a zemberek vagyunk a birkák. Szent Mihály nap - minden  választópolgárnak eszébe jut róla valami: búcsú, nosztalgikus fegyveres erők napja, vagy épp…..
A KARD Láthatatlan emberek 2012.09.29 20:24:46
Mondtam én, hogy nincs itt semmi látnivaló! Amikor az azeri baltás gyilkos ügye kirobbant, sok százezer naiv internetező abban a hitben volt, hogy "az azeri baltás gyilkos ügye kirobbant." Pedig nem. Mert aki akkor bekapcsolta televíziót (mínusz ATV), a rádiót (mínusz Klubrádió),…..
Fotó: graff.blog.hu Épp az Urbanista kürtölte világgá, hogy nagy átalakulások elé néz a Filatorigát környéke. Lesz ugye új Árkád, meg Budai Promenád, esetleg drága lakóingatlanok, gyalogoskapcsolat a Duna-felé, sőt még akár a HÉV is föld alá kerülhet Óbudán. Ennek egy…..
Lótuszom Kiraboltak 2012.07.22 08:06:00
    A történet valódi, velem esett meg, de nem mai "élmény". Közreadásával szeretném megóvni a nyaralni utazókat, hogy velük ne történhessen meg mindez. Legyetek óvatosak, és - fáj ezt tanácsolnom -, bizalmatlanok!     I.   Útban Ibizára, egy…..
Ugye ez kereskedelem. Ha jobban megy, mint a parlamentes, a zsinagógás, a Hősök terés vagy a Tarlós-fejes, akkor a pucér nőset kell kirakni. Sőt valójában a pucér nőset bármilyen városban ki lehet rakni. Budapest és a szex kapcsolata persze azért köztudomásúan elég erős,…..
Bielsa dührohamot kapott a félkész edzőközpont láttán, majd dulakodásba keveredett az építésvezetővel, amikor pedig klubja a kivitelező cégnek adott igazat, lemondott. Az Athletic Bilbao sztáredzője szerint az átépítés során nem tartották be a határidőket, és ami…..