Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mágnes Dóra

329 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
" A főzéshez egy kis borocska vagy jó pálinka elengedhetetlen". (Mambó Lackó) ..
Az online szex chat az smafu, mert nálunk az "skype-ivás" a menő! Balázs haverommal szoktunk online koccintani. Ő Magyarországon és Spanyolhonban és ki-ki azzal ami van neki. Ha éppen nincs élő kapcsolat, akkor mehet az offline rumozás is, ezért készítettem neki ezt a videót…..
Ez a felvétel indította be a videós blogkészítés ötletet. Átküldtem pár ismerősnek, ők további ismerősöknek...... Tudjátok hogy megy ez! Most meg követelik a folytatást. Ezúttal egy grillezett kardhalat készítek- figyeled a blog nevét?- és egy banános zabpelyhes kekszet.…..
 Sikerült többféle nagyon finom durumlisztből készített olasz spagetti tésztát beszereznem , többek között toszkán Martelli család tradicionális alapokon készített házi tésztáját és a Rustichella d'abruzzo cég színes óriás hosszú spagettijeit.Úgyhogy…..
Mágnes Dóra 2013.05.07 11:26:42
@Zb74: én egyértelműen éreztem a tésztána különbséget, mert valahogy selymesebb, teltebb ízű, mint mondjuk egy Barilla.
(persze hétköznapra a Barillát is szeretem)
A kokuszzsir kicserélhető sima oliva olajra is. Véleményem szerint a kokuszzsir izben nem jelent hátrányt,de élettani hatása miatt kisérletezgettem vele.
Egyik barátom hozza be az országba nagy mennyiségben a kokuszzsirt és többször kapok belőle "kostólót".
Szerintem nem csak én hittem azt gyerekkoromban, hogy a rántott velő az ugyanabból a csontvelőből készül, mint a velős pirítós. Nem is értettem, hogyha a húslevesből kivett csontvelőből olyan kevés jut mindenkinek, akkor hogyhogy néha annyi mennyiség áll rendelkezésre, hogy…..
Meleg őszi napsütéses időben, amikor a fák sárgás- vöröses fényben játszanak egy porhanyósan puhára sütött kacsamellhez igazán illik a fűszeres chilis szilva chutney.A Chutney (ejtsd: csátni) indiai eredetű zöldségekből vagy gyümölcsökből készült, jellemzően erős…..
Mágnes Dóra 2012.10.26 13:24:04
@Remegő kezű agysebész: legközelebb kipróbálom olaj nélkül is :-)
@némafilm: köszi, javitom is. :-)
Blogger Kulinária Rakott cukkini 2012.07.29 20:50:23
Isteni egytálétel. Tegnap kaptam ajándékba nagy cukkinit, ami már nem olyan zsenge.  Általában imádjuk a zsenge cukkinit, de hát ajándék lónak…. Ezekből is nyugodtan készíthetünk ételt, csak érdemes már meghámozni, mert a zöld héja már nem puhul meg olyan gyorsan és…..
Az általam készített kínai csirke receptje itt található.Egy férfi persze másképp áll a dologhoz. Először is velem készítteti elő, hogy ő már csak dobálja a wokba a hozzávalókat, a másik pedig, ez, hogy nem adja alább a woknál, nem készít tán ilyesmit holmi…..
Mágnes Dóra 2012.06.13 10:32:06
@Mágnes Dóra: nem is Velvet, hanem Divány :-)
  Az ihletet a Két szerecsen étteremből vettem, csak ők finom porhanyósra sütött nyúlcombbal kínálják. Nagyon finomat vacsoráztunk ott és gondoltam megismétlem otthon is ugyanezt csak csirkéből.A hús zamatát a friss kerti zöldfűszerek adják, amiben a rozmaring…..
 Még a mexikói napsárga kukoricaleveshez készült egy rendes mexikói főétel is: egy jó kis Taco gazdagon. A Lidl-ben kaptam taco shell-t, azaz kukorica lisztből készült elősütött félbehajtott lepényt. A kukorica vagy búza lisztből készült lepények alapja tortilla, de…..
  Ha nyár eleje, akkor újkrumpli. Ha  újkrumpli , akkor a sütőben sütött változat a kedvencem, amikor megszúrjuk friss kerti fűszerekkel, meglocsoljuk kis oliva olajjal és sütőben finom ropogósra sütjük, hogy a széle megbarnuljon. Most édeskés aranysárga…..
  Mexikói ihletésű hétvégi menü részeként készítettem ezt a  levest. Kifejezetten ízlett a gyerekeknek is , pedig  nálunk a kölykök azok akik ritkábban vállalnak be új ízeket (bár  az én konyhámban szegények arra vannak kárhoztatva, hogy újabb és…..
Szeretem a spenótos újkrumplit, sült halhoz nem is kell jobb köret.A közepes méretű burgonyákat jól megmostam négybe vágtam, egy pici fehér bort löttyintettem alájuk (az újkrumpli sok nedvességet tartalmaz, így pároláskor vizet enged magának). Fedő alatt kis lángon…..
 Andalúz sztárszakácstól, Martin Goldman séftől,  tanultam ezt a pofonegyszerű epres finomságot. Senki ne ijedjen meg a hozzávalók hallatán, mert  cherry ecet és őrölt bors kell hozzá, de higgyétek el, hogy valóságos ízek harmoniája! Egy könnyű desszert ebéd…..
 II. ANDALÚZ RECEPTVERSENY – receptpályázat a spanyol konyha szerelmeseinek  Ragadj fakanalat, végy egy Andalúz hozzávalót és főzz egy igazi sztárséffel! Szerinted is az olívaolaj a saláta legfontosabb hozzávalója? Spanyolország neve hallatán összefut a…..
 A paella jellegzetes aranyszínű rizzsel  sok-sok variációban elkészíthető rendkívül népszerű spanyol egytálétel.  A rizs aranysárga színét egy becses fűszer, a sáfrány adja.Andalúziában a paella boldogságot sugárzó étel. Főként ünnepekkor, vasárnapi…..
         Tavaszi friss zamatos tésztás étel. Ki gondolta volna, hogy a pirított kelkáposzta ennyire tökéletesen illik a tésztához? No persze egy kis szalonnával és olvadt sajttal lesz igazán mennyei.Ez a recept 10 éve a család kedvencei között számon tartott, ezért épp …..
Blogger Kulinária Csirkés wrap 2012.04.15 12:56:00
 Egészséges gyorskaja. Grillezett csirke, sült hagymával, sok-sok zöldséggel tortilla lapba tekerve.A wrap maga a tortilla lapokbaba való betekerést jelenti. Készülhet tojásrántottával, csirkével, marhával, babbal, a lényeg, hogy sok-sok zöldség kerüljön mellé. Nagyon…..
  Quiche a franciák lepénye megunhatatlan variációs lehetőségeket rejt magában.Ha tavasz, akkor itt a finom medvehagyma. Engem igazából a fokhagymás spenótra emlékeztet az íze. Nosza maradt még egy kis húsvéti sonka! És hogy igazán pikáns legyen, került bele kecskesajt…..
Költözés, internet hozzáférés... jajj annyi mindent kell még elintéznem.Aztán majd jövök vissza finom receptekkel. :-)Dóra ..
 Nem túrós palacsinta, hanem túrópalacsinta! Igazából túróból készült puha légies lepénykék.  A "szir"  oroszul túrót jelent, a szirnyikit főleg tartalmas levesek után második fogásként, vagy délutáni teázás mellé, vagy gyerekeknek bármikor…..