Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hapcedli

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van értelme a cikkek utáni névtelen hozzászólásokban folyó eszmecserének? A Jelek szerint Török Gábor is amellett tette le a voksát, hogy nincs. Szavai szerint: A blogon a kommentelési lehetőséget pihentetem. Ennek oka, hogy az elmúlt időszakban egyre kevesebb időben egyre…..
Hapcedli 2012.06.05 14:23:34
@korábban ulrike: tévedsz, a cél megvan mindig, az maga a lhopás. :D
  Budapest testvérvárosi kapcsolat létesítését kezdeményezi Székelyudvarhellyel – jelentette be Tarlós István főpolgármester. A kezdeményezés már önmagában is felvet bizonyos súlycsoportbeli kérdéseket (ha már Székelyföld, akkor Marosvásárhely, ha már…..
Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita,…..
Hapcedli 2012.05.18 19:32:33
@tölgyes: valamelyik pógári kör nem akar venni egy pótkocsis kamion metszőollót?
Hapcedli 2012.05.18 19:37:20
@szoja122: Kövér és az MSZMP Központi Bizottsága?
Jézusom, legalább valami hihetőt hazudhatnál.
Pl. Kövér süllyesztette el a Costa Concordiát, mivel Bánk Bánnak öltözve annyira megdugta a bal oldalán Selmanci Gabincát, hogy csillapíthatatlan remegésbe kezdett a hajó.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Bayer Zsolt (Magyar Hírlap) írását olvashatják.  Amikor megkaptam a felkérést, hogy írjak valamit a magyar jobboldal elmúlt tíz évéről, nem tűnt nagyon bonyolultnak a feladat.…..
Hapcedli 2012.05.05 01:41:55
@Kandeláber: semmi extra, csak arra gondoltam, ha már felsoroltál pár túlmozgásos (bal)f*szkalapot, a Bartus is elfért volna köztük.
  Gyurcsány Ferenc távozott a magyar közéletből. Talán nem örökre, de hosszú időre – függetlenül attól, hogy a Fidelitas vagy a Jobbik ezt követeli-e tőle, vagy sem. Kérdés, hogy belátja-e ezt maga is, vagy tovább küzd, rakkol a pályán, űzi-hajtja a pettyest,…..
Hapcedli 2012.05.05 01:33:44
@Brendel Mátyás: nagyon dobálod a hangzatos szvakat, Mátyás. "Hazudsz, hülyegyerek, aljas, kurvaanyád", stb. - ez nálad mind belefér, már első érvként. Nem vagy tisztában a szavak jelentésével.
Egyébként nem is értem, mit keresel itt, ott van a hozzád hasonló alsó-középkategóriás politikai szájkaratistáknak a blogbeidézős rész.
A következmények nélküli ország pedig pont jó neked, minek írod az ellenkezőjét.
Pl. lehet következmények nélkül kurvaanyázni.
Majd beszarni.
Szintén következmények nélkül. :D

De várlak továbbra is. Bátorság, Matyi!
// A január végi lehűlés lehetőséget teremtett rá, hogy még egy utolsó próbát tegyünk a Bokodi Erőműi Hűtőtavon mielőtt beköszönt a pisztrángsügér tilalom. Türelmetlenül vártam az elkövetkező hétvégét, hiszen a feka horgászat nagyon gyorsan a szívemhez nőt.…..
Hapcedli 2012.04.28 12:50:13
@Bogyo_bacsi: kissé késő... ma fél 11-kor ébredtem. :D
Holnap meg Komáromba megyek a dzsesszfesztiválra és már reggel elhúzunk, bocs.
Hétfőn és kedden reggel viszont szabad vagyok, ha mennél, szólj.
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
Hapcedli 2012.04.01 13:17:53
@jjulie: cseréltél már telefonszámot Hoplitával, hogy végre meg tudjátok ejteni a találkát?
Az elmúlt napokban egy lengyel kolléga felkérésére – aki a visegrádi országok politikai rendszereiről tervez könyvet megjelentetni – egy tanulmányon dolgoztam, s ennek keretében újra egymás mellé tettem mindazokat a változásokat, amelyeket a második Orbán-kormány eddig…..
Hapcedli 2012.02.29 01:11:19
@sárkányfő: láttál már mezőgazdaságot közelről, Sárkányka?
No mit gondolsz, a rendszerváltás környékén kiből lettek az új földesurak?
A fideszesekből, persze... hahaha...
Annyi viszont igaz, hogy az átlagos gazdálkodók döntő többsége kib*szottul utálja azokat, akiket kedvelsz...
Hapcedli 2012.03.04 21:44:00
@panelburzsuj: mi vagy te, virtuális hazugságvizsgáló?
törökgáborelemez 432. Hardball 2012.01.24 01:33:00
Még nem ért a feléhez sem ez a parlamenti ciklus, ráadásul elméletileg éppen a téli csendes pihenőjét tölti a törvényhozás, de már most akkora a csatazaj, olyan hangerővel és intenzitással zajlik a küzdelem, hogy el sem tudom képzelni, mi lesz itt a választáshoz közeledve.…..
Hapcedli 2012.01.26 08:56:43
@szoja122: mondjuk a te képességeiddel nem jövendölném a jövőt. :D
Arra se jöttél rá, hogy Messi-asz manapság Pom pom.
Ha azt mondjuk, tavasszal lesz valami, vagy annak az ellenkezője, nem járunk messze az igazságtól...
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
Hapcedli 2012.01.11 10:10:31
@hoplita: nem próbáltam, csak ha pontyra is számítottam.
Amikor régen sokat keszegeztem a Balatonon tavasszal, paprikás kenyeret használtam, később meg csontit vagy gilisztát.
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
Hapcedli 2011.11.26 21:16:31
@xsasha: az a látásmód azért idővel/lassan erodálódhat, ha még sokáig beszélhet elképesztő zöldségeket OV mérsékelten daliás termetű jobbkeze...
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
Hapcedli 2011.11.24 13:18:13
@graycivil: Csábi Bettina azért csinosabb, mint Kaya Ibrahim. Vagy Puch László.
Mindig gondban van az elemző, ha a jövőről kell valami biztosat mondania, de akadnak különösen bizonytalan pillanatok. Négy, nyolc vagy tizenkét évvel ezelőtt nem tűnt nagy kunsztnak megjósolni, hogy a következő választás első két helyezettjét Fidesznek és MSZP-nek fogják…..
Hapcedli 2011.11.04 13:21:25
@unionist: többek szerint meg zsidó a Morvai K.
El kellene már dönteni végre ezeket a sorskérdéseket... :)
Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok. Bármerre járok, mindenhonnan ilyen és ehhez hasonló panaszok, kritikák érkeznek a mostani kormánnyal kapcsolatban. Gyorsan szólok, két dologról biztosan nem szól ez a…..
Hapcedli 2011.10.15 21:46:16
@karakán: ez ("túl okos") olyan érv, mint egy nőről azt mondani, túl nagy a melle... :)
Hapcedli 2011.10.16 18:11:21
@=nessuno=: korábban balfékek és ellensúlyok (pl. Kuncze, a dörmögő, ő a minőség ellensúlya volt) voltak, most pedig forradalom van, az élen a felcsúti csapajev áll. A csapásokat osztják bőségesen, viszonylag gyakori az öntököncsapás is, de ahol forradalom van, ott forgács is akad...
Csak az nem veszi észre, hogy mi zajlik éppen, aki nem akarja, vagy akinek hivatalból nem szabad – mondta a minap találóan egy ismerősöm. Hogy mire gondolt? Arra, hogy a közéleti csalódottságnak, kiábrándultságnak és közönynek a szintje kritikus pontra ért. A korábbi szobrok…..
Hapcedli 2011.09.10 00:01:27
@tölgyes: Knauszban van valami, ami nem tudni, mi, de még dolgozni kell rajta.
Így éjféltájt mindig felizzanak a dolgok.
Hapcedli 2011.09.10 21:19:59
@Szimba: a Kolompár Rómeó (?)
Hapcedli 2011.09.10 21:21:18
@knausz: és a séta végén egy jót süllőztetek volna a Duna partján.
Egy évvel ezelőtt még volt jelentősége annak a kérdésnek, hogy vajon a Fidesz keltett-e megalapozatlan reményeket a kormányváltás érdekében. Hozhattunk idézeteket a párt ellenzéki korszakából arról, hogy a hatalmi váltás a problémák többségét egy csapásra megoldja, de…..
Hapcedli 2011.08.31 09:59:16
@nyünyüge: a Porto Investment speciel vastagon sáros, jól átb*szták a tervezőt, vagyis szép csendben mindent gagyibbra cseréltek az eredeti tervhez képest.
Bár a működési engedélyt feltehetőleg nem ezért, hanem az elégtelen alkotmányos költségek miatt nem kapták meg.
Ha létezik olyan, hogy politikai tudás – márpedig létezik -, akkor politikai tanulásra (okulásra) is van lehetőség. Minden jelenség, amit a politikai élet produkál, alkalmas lehet arra, hogy abból tanuljunk, hogy máskor tudatosabban viselkedve jussunk el ugyanoda, vagy kerüljük…..
Hapcedli 2011.08.10 20:22:41
@graycivil: hoppá, mi jut erről eszembe...
A taxisblokád. :)
Hapcedli 2011.08.16 01:14:45
@xsasha: hurrá, nyilván te is úgy látod, ez a kormány érdeme. :)))
Btw, láttam Szekeres elvtársat, amint előadta a franknyomor felszámolására kiókumulált programjukat. Tulképpen elmondta azt, amit a kormány csinál (illetve nem csinál).
Az IQ Csomolungmája... fel kéne fogadnia tanácsadónak Zsülit...
“Kizárt, hogy az MSZP és a Fidesz informális pénztárnokai hellyel-közzel ne működtek (működnének?) együtt vitatható ügyekben” – állította közelmúltban megjelent cikkében Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök-pártelnöktől – aki esetében kizárt, hogy…..
Hapcedli 2011.07.11 12:33:18
@subtotal: a Fidesz számára - is - igen fontosak a látszatok.
A belvárost elözönlő rokikártyás szlovák terepjárók például az állam szétesésének érzetét keltették a derék honpolgárokban, ami nyilván nem zavarta a szocikat, meg is kapták érte a magukét.
Most Fájdeszék tenni igyekeznek ellene. Ez speciel helyes, tehát a pártérdek és a közérdek azonos.
Hapcedli 2011.07.11 12:51:46
@subtotal: a rokikártya meg a szlovák rendszám miért a "pofátlan állami lenyúlásokra adott válasz"?
Kényszeríti valaki az érintett urakat, hogy böhöm terepjárókban közlekedjenek és Debreczeni Zitákat sz*ptassanak?
Szerintem a különböző lépéseket mindig önmagukban kell értékelni, ha ez lehetséges.
Ez a lépés pl. helyes.
Pont.
Több megoldás merül fel – mondta ma Lázár János a Klubrádió műsorában a hamarosan a parlament elé kerülő választójogi törvény kapcsán. Most, hogy lezárult az alkotmányozás, a - sokszor emlegetett - hatalmi viszonyok és a politikai pártok versenyhelyzete szempontjából a…..
Hapcedli 2011.04.21 10:07:18
@panelburzsuj: oly mindegy, hogy hívják, csak lenne hal körülötte. A Petőfi alatt régen jó süllőket lehetett fogni a limányban, erre valami pöcs odakötötte az A 38 hajót.
Hapcedli 2011.04.21 10:20:03
@lüke: lassan olyan tiszta lesz, hogy fürödni lehet benne, csak hal nincs. Balaton dettó.
A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások…..
Hapcedli 2011.03.29 00:10:38
@ökörpöröly: akkor a haza veszít egy faszkalapot.
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
Hapcedli 2011.03.27 00:00:06
@ubul2000: a progresszív baloldal azok ők, nem?
Gyurcsótány-lótetű, Gréczyzsebmonitorböfögőkakadu, Debreczeniseggbenmegbújtjocó s a többiek...
Hapcedli 2011.03.27 00:14:22
@porfelhő: a változatosság gyönyörködtet. Remélem...
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
Hapcedli 2011.03.17 23:29:47
@ökörpöröly: faszkalap
Hosszas hallgatás és érzékelhető elbizonytalanodás után ismét erős életjelet adott a Jobbik: Vona Gábor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lakon mondott beszédében ígértet tett arra, hogy február 14-én, a parlament tavaszi ülésszakának első napján gárdamellényben fogja Pintér…..
Hapcedli 2011.02.06 10:58:39
@a-kis-herceg: négyzónás klíma, piha. Heremasszírozó fotel és autofókuszos légelhárító rakétalöveg volt benne? Ha nem, nem is fullextrás...
Elnézést kérek, de ezt a bejegyzést is azzal kell kezdenem, hogy az olvasók egy részét eltanácsolom: ezúttal azoknak nem ajánlom, akiket egyáltalán nem érdekelnek a szakmai köldöknézések. Olvastam és hallgattam, írtam és beszéltem már sokat erről, s bizony néha azt hittem,…..
Hapcedli 2011.01.31 02:08:39
@tbb: nem hiszem, hogy a faszkalapság pártállás kérdése lenne...
Esetleg küldetéses az emberünk; valakit zavar, hogy itt viszonylag normális hangon virtuálbeszélgetnek emberek.
Hapcedli 2011.01.31 23:22:13
@Ordnassac: leveled érkezett
törökgáborelemez 304. Vagy-vagy 2010.12.27 20:06:21
Az előző bejegyzést azzal fejeztem be, hogy mindenkinek van valamekkora kormányzati felelőssége, aki akár háttéremberként, akár mezei parlamenti képviselőként részt vesz a politikai döntéshozatalban. Mégis, kormánypárti politikusokkal beszélgetve gyakran találkozom a…..
Hapcedli 2010.12.28 16:29:13
@lüke: hát, szerintem ha a németek sorban feltámasztják a görögök és írek után a portugálokat, spanyolokat, olaszokat, minket, etc., az kb. az unió vége lesz. Ennyit azért még nekik is sok lesz vezekelni a holokausztért...
Nem lehetetlen ám egy országnak egyedül boldogulni Ajrópában. A Tesco se vonul majd ki, vehetünk olcsó kotont és kínai eccerhasználatos cipőt tonnaszám.
Valahogy meg kellene oldani, hogy annyit költsünk az "elit" lopásával kiegészítve, amennyi bevétel van. Ez imposszibül missönnek látszik, mer" ugye mindig akad még valami a kőccségvetés elfogadása után, amiről kiderül, rögvest el kellene lopni, nem ér rá jövő januárig...