Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marcona Márton

19 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
június 23. 6 2012.01.31 07:30:28
Úristenúristen! egy teljesen új, valószínűleg válság szülte lehetőségbe futottam bele, és teljes mértékben izgalomba jöttem, de annyira hogy ihaj.épp most kaptam egy emailt az előttünk esküvőző pár lány tagjától (éljen a nőuralom), hogy mi lenne, ha közösködnénk a…..
június 23. 4 2012.01.21 20:40:05
elszámoltam a meghívókat. nesze neked kínos utánrendelés 3 darabra. bár közben kiötleteltem, hogy milyen asztal-névkártya lófasz kéne ami illik is a meghívóhoz. de nem merek ész nélkül rendelni, mert ahhoz beszélnem kéne a kurva dekoratőrrel, hogy akkor mégis mi a színvilág…..
Every saga has a beginning.....
Pénteken még a nagypénteki körmenet volt a top program a fekete klu-klux-klánosnak öltözött szerzetesekkel, tegnapra azonban mindenki túltette magát rajta, és a legmenőbb húsvéti utcai programra koncentrált: az össznépi párnacsatára a főtéren. A dolognak számos pikáns…..
Marcona Márton 2010.06.13 23:34:52
Kalaallit Nunaat Random kérdés #7 2010.04.09 11:20:00
Miért van az, hogy a gyenge helyesírású emberek főleg az összetett szavak egybeírását rontják el (azaz külön írják le azokat, pl. "busz járat vég állomását")?..
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/marcona_marton/csucsok_ezek_a_katalanok/feed", "width":"450", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
Marcona Márton 2010.04.05 00:24:50
@Barbó: azok valamiért másképp gondolkoznak, akiknek a házát le kell bontani, ha majd teljesen be akarják fejezni :)
Asszem nem mondok újat azzal senkinek, hogy itt Barcelonában nem csak spanyolul csacsognak a népek, én meg nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy legalább minimális érdeklődést ne mutassak a katalán iránt, ha már egyszer itt hivatalos (értsd: folyton szembejön az utcán, a…..
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/marcona_marton/egy_falas_fallas/feed", "width":"450", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
amikor ma a Realt a Lyon kiverte a BL-ből, itt Barcelonában minden szurkoló  kollektív  sporttársias maszturbálásba kezdett, ahogy lefújták a meccset, beindult a dudaszó és tűzijáték. Persze ebben közrejátszik az is, hogy a 3-as csatornán (ami a katalán tévé) ingyen…..
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/marcona_marton/ilyen_barcelona_tavasszal/feed", "width":"450", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
Azután, hogy ma láttam egy apácát turházni, nem gondoltam, hogy érhet ennél speciálisabb élmény, és de: kiderült, hogy minden március 3-án hatalmas felvonulást tartanak a kerületben, ahol lakom (Gracia), mégpedig egy Medir nevű ókori parasztra emlékezve, aki farmerből lett…..
Marcona Márton 2010.03.06 22:14:10
@Barbó: annyira nem bel, de eszméletlennek eszméletlen :) mondhatni sportszelet.
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/marcona_marton/silence_raval_1/feed", "width":"450", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
Marcona Márton 2010.03.03 17:34:50
@Ozrych: majd bemontírozlak MELLé. :)

@Gaspar Gil y Pollas: hű, nem is tudtam az április 10-ről! Ott a helyem! ;)
És ezúton is követelem én is a hazaiaktól, hogy nézzék meg őket az A38-on, ha már odahaza járnak, és megstigmatizálják a magyar kocsikat: www.chesudaka.com/_ficheros/noticias/d04035d9405a064c3977c3c8750ac796.jpg

@Barbó: gondolom nem a Why work fószer volt a fő inspiráló kép :) de hajrá, juss csak a csúcsra! ;)
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/marcona_marton/barcelona_para_a_modernizmo_me/feed", "width":"450", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
Marcona Márton 2010.02.25 23:09:40
@In Dínó veritas: köszi a tippeket, akkor majd elugrok bizseregni én is! A Sagrada Familia elől meg tavaszig igyekszem bujkálni, hogy majd az összhatás jól pofán tudjon vágni :)

@nbcee: ez esetben a kecskeméti önkormányzat kiköpött Guardiola. :)
Marcona Márton 2010.03.03 17:21:28
@Barbó: a Batlló-házból kiálló teletabi-antennákra tudsz valami szakzsargont? :P

Amúgy ha bárkinek nem látszanak a képek, kiabáljon, vagy lopjon gyorsabb netet ;)
Kénytelen leszek szortírozni, hogy mindennek jusson hely, szóval ez lesz itt a "hazai" dimenzió most, felteszem mindenkit érdekel. Félixnek meghosszabbították az amúgy is ideiglenes letelepedési engedélyét, ennek örömére kubai stílusban vacsoráztunk:a vagdalt húsba…..
Marcona Márton 2010.03.03 17:19:15
@Addam 20: fura, engem nem ért egy ilyen szédületes ingerse.

Másfelől olyanokat is találtam, akik még nem írtak semmit, szóval még nincs minden veszve.
Ma metrózni kényszerültem, ami így magában nem is lett volna karmikus, ha fell nem száll félúton egy pocakos, svájci sapkás tangóharmónikás fószer egy indokolatlan méretű hangszóróval, és rá nem zendít tuccos alappal az Azok a szép napok c. örökzöldre (illetve csak a…..
Marcona Márton 2010.02.25 22:48:09
@Addam 20: itt minden kerületnek külön büntetésbefizetője van, szóval igazából ezt csak turnézva lehetne jól megoldani :P

viszont ezúton is küldöm a Los muxatges de Madrids című nótát Petinek és mindenkinek, aki szereti...
Megtanultam ananászt kopasztani, és azt is, hogy a mai spanyolban hetvenöt kifejezés létezik arra, hogy lógni az óráról...
Na, igencsak felpörögtek az események az utóbbi huszonnégy órában, csak győzzem követni. Itthon a mi kis kommunánkban mindenki nyúzott / lázas / csapzott, feltehetően nem csak a vasárnapi Barcelona-vereség miatt, hanem (bár tudom hogy mindenki unja már a retkes időjárást) mert a…..
..., az utcán alacsonyan szállnak az esernyőárus négerek. De amúgy is az iskola első napján mindig esik, szóval ez törvényszerű. Persze a monszun idézőjeles, de azért egész nap kiadósan-utcaelhomályosítósan ömlött, a pálmafás látképpel meg együtt járnak az efféle…..
Marcona Márton 2010.02.14 18:05:23
@Addam 20: ne viccelj, én egy novela ejemplarra utazom ;)
Na, nagyjából vége az első oktatási hétnek, bár még kérdéses, hogy holnap bemerészkedek-e egy opcionális, de annál fizetősebb, jófélének ígérkező filmes órára, mivel erős a gyanúm, hogy csak az erasmusosok eurótőgyét akarják méginkább megpumpálni vele. Viszont az első…..
Marcona Márton 2010.02.14 18:03:33
@Ozrych: Hát az itteni csinosnak / fiatalnak mondott lányok közé még én is beférnék :D

@NIlovagja: Szerintem a katalánok egyelőre túl büszkék a káromkodásaikra ahhoz, hogy csak úgy elpufogtassák őket a jelenlétemben. De hátha. Majd megpiszkálom egy kicsit ezt a nyelvészeti állóvizet. Höhöhö.

Kíváncsi vagyok, mi lesz magyarul a bazinga. Hoppásá!
(amúgy a frikipedia szerint a zas en toda la boca használatos akkor is, amikor valaki a fogaival igényesen elkap egy frizbit vagy ha belecangázol egy nyitott kocsiajtóba)
Gondoltam szánok pár sort arra, hol lakom, meg kikkel, hogy mindenki képben legyen. Jelenleg egy Félix nevű kubai pofa lakásában vagyok pár hétig bevándorló státuszban, amit úgy kell értelmezni, hogy megkaptam a 3x3-as vendégszobát addig, amíg nem sikerül egyéb lakóhelyet lelni.…..
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/marcona_marton/ilyen_barcelona_telen/feed", "width":"450", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
Többek között Barcelona eddig még nem kelti mediterrán város benyomását. Legalábbis nekem ez alá tartozna a halszag, tengervízszag, bizonyos mértékű (de egészséges) bepállottság, valamint a szieszta-fiesztahangulat. Egyelőre egy sincs, bár lehet, hogy én vagyok túl véglény,…..
Nos hát most mindenki megtudhatja, milyen az, ha engem összeeresztenek a várossal, amiről én csak '92-ben hallottam először, és akkor is haragudtam rá, mert az olimpiai megnyitóközvetítés volt felvéve a Kisvakond a városban c. alapopusz elé a videón, és  a bátyámmal…..