Regisztráció Blogot indítok
Adatok
232323

0 bejegyzést írt és 932 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétszázból mindössze öt cégnél sikerült lezárni a bértárgyalásokat 2020-ra vonatkozóan - számolt be a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Döbbenetesen alacsony szám, különösen, ha belegondolunk, ezek csak azok a cégek, ahol ennek a szövetségnek a tagszervezetei jelen vannak. Nem kell különösebb…..
232323 2020.01.09 16:47:15
Carlo Pedersoli és Mario Girotti közös filmjeit talán sosem fogjuk megunni. Bármikor képes vagyok maratont tartani a legjobban sikerült filmjeikből. Bud Spencer és Terence Hill-duójának produkcióiról már a blog indulásának elején (2011), az első cikkek közt olvashattatok, s most, cirka egy…..
A leggyakoribb kifogás aaz edzés kihagyására vagy el nem kezdésére, hogy "nincs időm edzeni". Ez a mondat már ősidők óta a legkelendőbb termék a kifogásgyárban. Más szóval az, hogy nincs időm, nem új dolog. Főleg akkor hangzik el egyre gyakrabban, amikor közelednek a szabadságok és a különböző…..
A vállalati lét egyik sarokköve a pillanat, amikor a főnök a rá ruházott hatalommal élve kiosztja a Feladatot az egyszeri dolgozónak. Ahány főnök, annyi szokás: van aki jeleskedik ebben a vezetői alapfunkcióban, másoknak meg bizony lenne még mit tanulniuk, hogy hatékonyabban csinálják. Mi most…..
Korábban már írtunk azokról a kollégákról, akik megnehezítik a mindennapokat és lássuk be, a legjobb munkahelyen is akad egy-két olyan alak, akivel a munka minden, csak nem kellemes. Mivel a téma állandó, ezért most íme, néhány “fegyver” az irodai kellemetlenkedők hatástalanítására! Az életünk…..
Tegnap jött a hír, hogy Rácz Zsófia helyettes államtitkári pozícióba került, és megjelentek z azonnali reakciók erre a kinevezésre. Bár én sem tartom szerencsésnek, sőt, de az elején mindenképpen ki kell jelenteni a legfontosabb dolgot: El a kezekkel Rácz Zsófiától! Mégpedig azért mert ebben…..
Az állami, önkormányzati eszközök és ingatlanok eladása nemcsak nálunk jelent egyet a pocsék ár-érték arányú, korrupciósgyanús üzelemmel. A poszt-szocialista régió lakóinak a "privatizáció" szó különösen fájón cseng. Ha csak az önkormányzati ingatlanvagyon ismert hazai elherdálására gondolunk, nem…..
Egy hiánypótló írás következik arról, hogy mit hogyan szokás, illik, kell csinálni, ha pizzarendelésről van szó. Kitérünk az átvételre, a borravalóra és még sok más apróságra is! A  gördülékenyebb és problémamentes kiszállításáért te magad is sokat tehetsz! Akár a megrendelő vagy, akár a futár!..
Köztudott, hogy a légi közlekedés szennyezi a környezetet. De vajon mi a helyzet a streaming körül? A tech óriások már felismerték a kérdés jelentőségét, de van hova fejlődni, és ebben nekünk, felhasználóknak is szerepünk lehet. Plázák helyett webshopok, könyvek helyett ebookok, videotéka helyett…..
"Már megint egy közgyűlési meghívó? El kellene menni, de....Azt hiszem most (mindig) kihagyom." Ismerős a helyzet? Ha igen, akkor ez a cikk neked szól!..
Nincs is jobb annál, mint amikor a szomszéd az aznapi ínycsiklandó menüből kóstolót juttat a szomszédainak, igen ám, de ha ezek a finomságok az ablakon keresztül érkeznek, akkor már nem annyira őszinte a mosolyunk...
Nőnek születtél, és ha szerencséd van, még szerettek is. Ha még nagyobb, akkor elfogadtad magadat, sőt te is szeretted. Aztán mégiscsak utolér a fogyasztói társadalom, mégiscsak kikerülsz a védelmező burkodból, és ha akarod, ha nem, meg kell alkotnod saját magadat. Ez a mai totális torzulásban…..
232323 2019.11.10 15:58:36
@Horthy Miklós cselédje: ". Hogy teljesen normális srácok otthon matyiznak 25 évesen is, mert a globalizált társkeresési piacon egyszerűen elvéreztek, az Internetről minden nő vadászik magának megfelelő pasit. Aki nem ő lesz." -> hát ez szomorú amúgy, de nincs mit tenni vele. Ez van - alkalmazkodj. Vagy lemondasz a nőkről vagy adaptálódsz egy olyan szinten, ami számodra még elfogadható.
232323 2019.11.10 15:59:47
@232323: + de ne picsogj, inkább tegyél fel még egy tizest a tárcsára.
232323 2019.11.10 20:48:14
@Horthy Miklós cselédje: van élet nélkülük, de azé csak egy tanácsocska: vedd elő a sportcipőt meg a pólót és menj le gyúrni. Menj rá vadul, 3 hónap heti 6 nap, napi 1 óra intenziv, valamilyen 3 részre osztott edzéstervvel... meg üss fel zalando -t és válaszd ki melyik "look" tetszik. (de előbb adj magadnak 2 hónapot, hogy a tested alakuljon).
Jönni fognak a luvnyák is.
Mindenki tudja, hogy a csapolt sörnek jobb íze van, mint az üveges sörnek, aminek jobb íze van, mint a dobozos sörnek (amit kutatások is bizonyítanak). De vajon a csapolt mosószer is van olyan jó, mint a csomagolt mosószer? Csomagolásmentes megoldások a gyakorlatban és egy szavazás: Te meddig mész…..
Shayne Manne, az Afrikai Szingularitás Egyetem (SingularityU Africa) vezetője és a Mann Made ügynökség társalapítója szerint a Technológiai Szingularitás – az a történelmi esemény, hipotetikus jövőbeli időpont, amikor a gépi intelligencia meghaladja az emberit – a mostanában prognosztizált 2045-nél…..
Az egyszerű melóst ha kárt okoz, ha hibázik és emiatt üzleti kár éri a munkáltatóját akkor kirúgják. De mi történik akkor, ha egy vezető beosztású munkatárs – aki beosztása miatt sokkal nagyobb kárt tud okozni – hibázik? A menedzser az az ember, akinek döntési jogköre…..
Erre a témára sosem mondhatod, hogy unod, mindig van mit tanulni és tenni. Főleg, ha olyan egészen kis odafigyelést igénylő lépésekről van szó, mint az alábbiak, amikkel mégis elég sokat tehetsz ahhoz képest, hogy te „csak” egy vagy a sok közül. Figyelj a konnektorra! Ha nem használjátok – például…..
Amikor egy számunkra szimpatikus cég keres alkalmazottat, érdemes mindent bedobni annak érdekében, hogy megszerezzük álmaink munkáját. Sokszor egy-egy interjún nem is az dönt, hogy ki, mennyire képzett az adott területen, hanem egy jó HR-es vagy cégvezető sokkal inkább nézi a vele szemben ülőben…..
    A te lakásod valóban eladó, te tényleg költöznél. Ezt fontos kihangsúlyozni, mert akkor ez a blogbejegyzés neked szól. Nem tartozol azok közé, akik meghallván az idők és a média szavát, kiteszik a legnagyobb értéküket a piacra, (nem írom, hogy el akarják adni, mert nem akarják) hogy annak az…..
232323 2019.10.08 14:22:05
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
A virtuális valóság (virtual reality, VR) népszerű tréningeszközzé vált. A felnagyított valóságérzetet adó közeg segíti a tanulási folyamatot, lehetővé teszi olyan dolgok gyakorlását, amelyeket máskülönben lehetetlen lenne, többek között biztonsági feladatok megoldását. Másrészt új alkalmazottak…..
Jelszavak kezelésével már kismilliószor foglalkoztunk. Amiért most mégis terítékre kerül, az egy friss statisztika, amely azt vizsgálta, mennyiben képes segíteni a Chrome februárban bevezetett kiegészítője, amely a kiszivárgott, ellopott jelszavakra képes figyelmeztetni a júzert...
Ma ismét egy (nagyon) régi történet folytatását ismerhetitek meg. Anno, 2012-ben jelent meg drk első posztja, amiben elmesélte, miként jutott ki Írországba és hogyan vetkőzte le az előítéleteit. Rákövetkező évben Amerika, méghozzá a Szilícium-völgy következett. Talán nem spoilerezem el a történetet,…..
232323 2019.08.23 14:02:37
@dr.Psy: tegyél is félre, most nyugdij, iskola, egészségügy és bizonság (lakásriasztó, portaszolgálat, stb) az nincs. Ja meg a tömegközlekedés is fejeltős...
ha ezeket mind levonom a nettó 1M-ből, akkor marad mondjuk mittudomén... párszáz euró szórakozásra.

Kösz de nem :)
Sokat hallhatunk Dél-Kora kapcsán a szépségről. Legyen szó akár szépségiparról, plasztikai sebészetről, hatékony bőrápolási termékekről vagy sminkújdonságokról – Korea mindig előkerül. Az országban minden harmadik 19 és 29 év közötti nő feküdt már kés alá a szépsége érdekében. Minden ötödik 19 és 49…..
Aki még a hőskorban kezdte a számítógépes szakmát, az egyfelől nap mint nap látja a technológia szédületes tempójú fejlődését, másrészt esetleg kissé csalódott is lehet, ha gyerek vagy fiatalkori sci-fi olvasmány vagy mozi élményeihez hasonlítja a jelent. A 2001 Űrodisszeia világa, vagy a repülő…..
232323 2019.08.17 16:43:29