Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szuts

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
szuts 2019.10.07 15:59:24
Hellótok!

Keveredik az egyenjogúság és az egyformaság fogalma. Ahogy én látom, egyenjogúság meg-meg van (törvényi szinten mindenképpen).
Ahogy látom a nők munkái is arányosan csökkentek a háztartásban, hiszen minden már gépesítve van, és az élettér is lecsökkent, amit a múlthoz lényegesen kevesebb munka egyenesben tartani.
Azt is észre vettem, hogy nagyon nehéz egy nőnek segíteni, mert bár "Jó-jó, hogy megcsináltad, de nem tökéletes amit tettél." Látom, hogy utána tereget a férfinak, mert nem jó, Felporszívóz, de hagy itt-ott ezt-azt, felmos, de túl sok/kevés vízzel, ... Egy idő után könnyen hangzik el, hogy akkor csináld magad. Ennek a problémakörnek a görbe tükörben jó látható esete, mikor az anyós-meny dolgozik együtt. Na valami ilyesmire gondolok.
Igazat adok annak, aki úgy véli, hogy a különbségek nem csak neveltetésből/szocializációból származik, hanem genetikus/biológiai különbségek adják ezt az eltérést. Tehát lehet erőlködni, de a ffinek nem lesz jellemzően otthonteremtési képessége, a nő a munkahelyén jellemzően fél fejjel a család gondjaival törődik - már ha van neki.
Az a meglátásom, hogy a munkahelyek hangulatáért - úgy ahogy a család hangulatáért is - java részben a nők felelnek. Poklot és mennyországot is tudnak csinálni. Mos ne jöjjön senki a részeges apa vízióval, mert akkor nem tudja milyen egy részeges anyával élni -és ebből is van már bőven.
Nagyon sok mindennel - ételek fogyasztása, életmód, gyereknevelés és így a családmodell is - vagyok úgy, hogy ami ezer évig jó volt, nem hiszem, hogy az utóbbi 60/40/10 évben találják ki, hogy marhaság. Várjunk 30-40 évet, és kiderül mit (t)ettünk.
Üdv.
Te is rágcsálod a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyereket, mert hogy az milyen egészséges? A szerző szerint le kéne állnod vele. Most. ..
Azon kevesek közé tartozom, akik szeretik a sárgaborsót. Azt a hüvelyest, ami amúgy a sima borsó, csak szárítva, felezve. Főiskolás korunkban rengeteget ettük a koleszban, mert annyira laktató volt és olcsó, hogy bőven jutott pénz italra is azokban lázadó, világmegváltó években. Virslivel,…..
  A párkapcsolatok, házasságok kapcsán olyan elképesztően sok tévhit él a köztudatban, hogy vaskos köteteket lehetne megtölteni velük. Az egyik legelterjedtebb hiedelem, hogy létezik valahol a világban egy ember, akit csak azért alkotott meg a Teremtő, hogy a társunk, a kiegészítőnk, a másik felünk…..
szuts 2018.07.18 10:27:18
@G. Nagy László:

A kommunizmus tanának összemaszatolása a házassággal több ponton is helytelen, bár kétségtelen, hogy a "kom" szóelőtag - közös, társ - alapja mindkettőnek. A latin coniuga, mint házasság, a közös iga-alapból eredeztetett.
Alapvető különbség, hogy a kommunizmusba "beleszületett" az ember a házasságot - megfelelő partnerrel - választja a két fél. Míg a kommunizmusban résztvevők mindenféle emberek, a házasságban egymást választott, megfelelőnek tartott felek együttműködésével jön létre. És ez alapvető különbség
szuts 2018.07.18 10:37:52
@G. Nagy László:
Így szól a beszélgetésünk:
Te:"Holtomiglan-holtodiglan házasságban élni béna lúzerrel, vagy formai elkötelezettség nélküli élettársi kapcsolatban egy olyannal, aki megfelelő társ?"

Én: '"Azért a két végpont között számtalan lehetőség van. Így leszűkíteni a választási lehetőségeket nem korrekt."

Te: "Amikor értékpreferenciáról vitatkozunk, ki kell jelölni a két szélsőértéket, hogy el tudjuk helyezni magunkat a skála valamely pontján. Enélkül nem megy."

Igen ám, de Te csak az egyik szélső értéket jelölted ki. A másik véglet a következő lenne:
Holtomiglan-holtodiglan házasságban élni egy megfelelő társsal, vagy formai elkötelezettség nélküli élettársi kapcsolatban egy béna lúzerrel.
Ne ez lett volna az értékpreferencia másik vége.

De van még ezen kívül két másik vége is. Lehetne még olyan is, hogy:
Holtomiglan-holtodiglan házasságban élni béna lúzerrel, vagy formai elkötelezettség nélküli élettársi kapcsolatban egy olyannal, egy béna lúzerel.
Vagy: Holtomiglan-holtodiglan házasságban élni megfelelő társsal, vagy formai elkötelezettség nélküli élettársi kapcsolatban egy olyannal, aki megfelelő társ.

Ez egy négy szögletű terület, amiben bárhol elhelyezkedhet egy kapcsolat. Tehát a Te általad felkínált választás igencsak irányított. :)
szuts 2018.07.18 11:25:12
@G. Nagy László:
Írod:"A következőre gondolok: A nőknek - elsősorban megjelenésük fényében - igen különbözőek a lehetőségeik. Egy bombacsaj bárkit megkap, egy csúnyácska meg örül, ha egy elkötelezettség nélküli, béna fickó összeáll vele. A legtöbben átlagosak, így bizonyos engedményeket tenniük kell egyik, vagy másik irányba. A kérdés az, hogy melyik számít jobban. A jó gének, vagy a nagyobb elköteleződés?"

Én ezt - kicsit kifordítva - a következőképpen látom: Minden ember(társ), egy promóció. Vannak benne jó és rossz elemek. Az a kérdés, hogy ezért az ajánlati csomag pozitívumaiért "megfizetem-e" azt az árat, ami a negatívumokkal jár?!
Ha igen, akkor létre jön a kapcsolat, ha nem, akkor nem. Ha azt mondom, hogy nekem megéri a kancsal, beszédhibás társ, mert olyan egyéb értékei vannak, akkor együtt maradunk, ha többre értékelem a külcsinyt , és - végletekben gondolkozva - egy gyönyörű hárpiával/önző döggel akarok együtt élni, akkor ezt választom.
Nyilván sokat jelentenek a társadalmi elvárások, a közeg, amibe szocializálódtam, a genomokba kódolt ízlésem, de a vége mindig az, hogy "megfizetem-e" az árat a másikért, amibe kerül.
Miközben egyre több szó esik a nők megváltozott társadalmi szerepéről, valamint a családban, házasságban megváltozott feladatairól, addig a férfiakról meglehetősen kevés szó esik és az is meglehetősen degradáló módon. Az egyetlen kivétel Zimbardo Nincs kapcsolat című könyve kapcsán kialakult…..
HENI SÜT NEKED Csodás tejes pite 2018.02.19 11:12:10
A tejes pite receptjét valószínűleg sok-sok ember ismeri, ha másként nem, hát a vidéki nagymama titkos favoritjaként. Szóval nem akarok én újat mondani, csak emlékeztetni szeretnélek titeket erre a nagyon egyszerű, minden alapanyagát otthon fellelhető, ízében igazán krémes, lágy, édes, selymes…..
szuts 2018.02.25 20:39:36
@Heni süt neked:

Köszönöm a gyors választ! :)
Közben kisült (nem tettem alá sütőpapírt, olyan hihetetlenül folyós volt, csak kikentem, liszteztem a tepsit), és valóban szépen megszilárdult.
Még nem vágtam fel...
Köszönöm még egyszer. :)
A társadalom alapja a család, fennmaradásunk és jövőnk záloga a minél több gyerek, ezért kiemelten fontos, hogy a hagyományos családmodellt támogassuk - legalábbis a konzervatív felfogás szerint, amelyet a mai magyar kormány is képvisel. Viták övezik a kérdést, hogy családnak tekinthetők-e a nem…..
szuts 2017.07.05 09:02:06
Hellótok!

Néhány megjegyzésem van ehhez a blogbejegyzéshez:

Mindjárt az elején: Az ember nem csak ráció (értelem), hanem legalább ugyanolyan mértékben érzelem is motiválja cselekedeteit. Tehát azzal, hogy ez a blog csak a rációt isteníti, ezzel csak egy szeletét képviseli az emberi érdekek összességének. de ez nem baj, - mert minden párt kihangsúlyoz valamit a nagy egészből -, csak tudjuk, hogy így van.
ad 1.: Bár valóban a hagyományos családmodell jelenleg az 1 ffi és 1 nő életközössége, de nem az elsődleges célja a gyermekek nemzése (
www.katolikus.hu/kek/kek02196.html#K2201), hanem sorrendben először a "házastársak javára" van rendelve. Nem korrekt a családon belüli erőszakról és válásról beszélni kizárólag a házassággal kapcsolatban, mielőtt vizsgálnánk ezt a homoszexuális kapcsolatoknál is.
ad 2.: Azért, mert egy norma évezredekkel ezelőtt született, attól még lehet jó. Hiszen több ezer éves természeti törvényeink működnek kiválóan ma is abban a rendszerben, amiben megalkották őket. Ha a kitágult világképünk miatt változok a definíció, akkor is az alapállítás az alaprendszerben igaz (pl.: 1+1=2. Ez az állítás igaz. De azóta bővült a számrendszer fogalmunk, és kiderült, hogy az állítás ma is igaz, de pontosítani kell, hogy csak a 2-nél nagyobb alapú számrendszerekben igaz.).
ad 3.: Ezzel az érvvel még nem találkoztam.
ad 4.: Nekem nem a melegek kapcsolatával van bajom, hanem azzal, hogy ezt házasságnak nevezzük. Nekem - és gondolom több "konzervatív" embernek - ez a fogalom ki van sajátítva a nő+ff deklarált, speciális szabályokat elfogadó életközösségének. Ahogy a család is foglalt számomra a szülő(feladatokat ellátó személy(ek))+gyermek közösségének. Sokkal kevésbé lenne irritáló, ha erre kitalálnánk egy másik fogalmat. Megint egy természettudományból vett példa: a zuzmók, a egysejtű fonalas kék- vagy zöldmoszatok és tömlősgombák együttéléséből (szimbiózis) kialakult szervezetek, melyek a zuzmók ötvenkét fajánál egy harmadik tagból, a bazídiumos élesztőgombákból állnak. Ha itt valami változik, akkor az nem zuzmó. Ez szerintem ennyire egyszerű.
szuts 2017.07.05 11:36:46
Üdv ismét!

Azt látom a hozzászólásokból, de az egész homoszexuális kérdés más fórumokon való megtárgyalásánál is, hogy értékeket ütköztetnek egymásnak a felek. Általában valamelyik irányban elkötelezett emberek - sokszor mástól hallott érveket - vagdosnak egymás fejéhez.
Azt látom, hogy maga a pszichológia/orvostudomány sem (volt) egyértelmű a kérdés megítélését illetően. Lásd.:
index.hu/tudomany/2013/07/05/igy_lett_nem_betegseg_a_homoszexualitas/
Nem tudjuk, hogy mi is az valójában. leginkább arról olvasni, hogy mi nem. Így persze nehéz egy átlagembernek véleményt kialakítani a dologról. természetellenesnek mondják, pedig az állatvilágban sem ritka (sok cikk közül az egyik: 24.hu/tudomany/2011/10/06/az-allatvilag-legnagyobb-melegei/ ).
Rendszeres az egyház támadása ez ügyben. Az igaz, hogy a keresztény erkölcsi norma szerint lett/van elítélve ez az ügy. De védelmébe legyen mondva, az egyetlen nagy hatókörű szervezet, amelyik az átlagember számára erkölcsi szabályrendszert állít fel. És ez nagyon fontos az emberek sokaságának, hogy tetteit valami objektív mércéhez mérve visszaigazolást kapjon, hogy cselekedeti jók-e vagy rosszak? Hiszen e nélkül megszűnik az erkölcs, és csak a jog szabályozza tetteinket - napjainkban is ezt tapasztalom.
De mint az idézett cikkben láttuk a homoszexualitás, de még a pedofília is elfogadott volt az ókori társadalmak némelyikében. Tehát ennek megítélése tényleg a külső erkölcsi normáktól és az ebben szocializált emberek értékítéletétől függenek.
Valóban a homoszexuálisok mostanában feszegetik az erkölcsi határokat, szeretnének nagyobb társadalmi elfogadottságot elérni, ami az ő szempontjukból teljesen érthető, ahogyan a hagyományos erkölcsi szabályokon felnőtt ellentábor fokozott ellenállása is (fizika: erő-ellenerő).
Megértem a mindkét tábort. Sok kétségem van a homoszexualitás társadalmi szintű felölelésével kapcsolatban, de sok aggályom van a feltétel nélküli elítélésével is.
RozéKacsa Cappucino torta 2017.05.16 11:16:35
Az idei Segítsütis felajánlásom volt ez a habkönnyű cappucino torta. Végre megörtént az átadás, így ahogy ígértem jön a recept is.  A kakaós-diós picit kávés piskótalapok közt, egy kávés fehércsokis mascarponés hab figyel, ami nem túl édes, nem túl kávés, viszont könnyű, légies. Pont, mint egy…..
  Erről az ételről csak felső fokban tudok szólni! Időtakarékos, mert együtt sül a hús a körettel.Az ízek pedig amik soronként váltakoznak a tepsibe, csodálatos harmóniájú íz kavalkádot alkottak.Lehet, hogy nem annyira mutatós, mint egyes ételek, de az evés közbeni ízek élvezete ezt…..
fromJuci Rákóczi túrós torta 2017.03.30 11:11:26
A rákóczi túrós az örök klasszikus nagy kedvencem. Nincs is felemelőbb érzés, amikor a túró, a citrom, a házi baracklekvár és a sült tojásfehérjehab találkozik egy sütiben. Ez maga a mennyország. :) Mivel közeledik a húsvét úgy gondolom, hogy ez, az a bizonyos desszert, ami sehonnan se hiányozhat az…..
Bizonyára mindenki emlékszik még rá, amikor télen a város lényegében járhatatlan volt az utakat és járdákat borító hó és több centiméteres jégpáncél miatt. Ekkor mutatkozott meg igazán, hogy nincs gazdája Kecskemétnek, hiszen az önkormányzat és a polgármester nem tett semmit sem annak érdekében,…..
Nagyon sok filléres praktika létezik, amit főleg a rosszul szigetelt házakon, lakásokon lehet jól alkalmazni. A szigetelőcsík ragasztásán keresztül egészen a huzatfogó párnáig. De létezik egy takarékossági tévhit, amivel nem hogy spórolsz, de jól megdobja a számlát. Ez pedig az, hogy amikor nem vagy…..
szuts 2016.11.08 17:20:30
Helló!

Találtam is erre vonatkozó írást:
ezermester.hu/cikk-5737/Esszeru_takarekossag_a_futessel
"Általános tapasztalatok szerint egy néhány órára magára hagyott lakás hőmérsékletét legfeljebb 2-3 fokkal érdemes csökkenteni – függően attól is, hogy miből vannak a falak, illetve milyen a fűtésrendszer (pl. radiátoros vagy padlófűtéses). Két napos távollétre már érdemes lehet 15 °C-ra visszavenni a hőmérsékletet, és kalkulálnunk kell azzal, hogy a visszafűtés több órát vesz majd igénybe. Néhány hetes távollét idejére viszont már a fagyvédelmi szintig ajánlott visszavenni a hőfokot (a termosztatikus szelepeken helyiségenként és a termosztáton is van erre lehetőség), és ismét csak kalkuláljunk azzal, hogy a lakás visszafűtése fél-egy napot is igénybe vesz majd a fűtés újraindításakor."
Szóval, ilyesmire gondoltam, mert ez így perfekt.
  Családom nagyon kedveli a karfiolt, így nálunk a karfiol a zöldségek királynője. Sokféleképpen el lehet készíteni és mindegyik nagyon finom. A mostani variáns is nagyon kedvünkre való volt. Ahogy én készítettem. A karfiolt ételízesítős vízben enyhén megfőztem. A darált húst hagymás zsíron…..
szuts 2016.06.16 11:04:37
Tegnap végre sikerült átadnom a tavaszi Segítsüti licitnyertesének a tortát. Nagy volt a sikere, igazán jó helyre került a torta is, és a Mónika által nagylelkűen felajánlott pénz is (a Borsószem Alapítványhoz).  Mostantól már a recept sem titok, akinek van egy kis ideje,…..
liszt&morzsa Japán sajttorta 2015.11.18 20:37:42
Jó ideje kóborol már az Interneten, mi sem hagyhattuk ki, megcsináltuk. Ilyen egyszerű, gyors és finom sajttorta recepttel még nem találkoztunk és sokadjára megsütve is úgy néz ki a dolog, hogy az egyik kedvencünk lesz. Nem a legolcsóbb csemege, de tényleg nagyon finom és…..
Deansdale Nemi szerepek 2016.03.09 19:12:19
A feminista nők többsége szerint a maradi (hegemón patriarcha ésatöbbi) férfiak nem tudják feldolgozni a nemi szerepek változását. Aztán ugyanezek a nők megfordulnak, és azt kezdik kérdezgetni, hogy hová lettek az igazi férfiak, merthogy nekik olyan példány kellene, amilyen a 100 évvel ezelőtti…..
Sült pulykamell szeletek tejszínes gombamártással, zsemlegombóccal Már napok óta szerettem volna valamit készíteni, aminek a körete a zsemlegombóc. Így gyártottam gombhoz a kabátot, vagy kabáthoz a gombot...vagy valami hasonló. Mivel a hűtőnkben árválkodott egy nagyobbacska…..