Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HollyFuck

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Előre föltetetik az ember kezét, széttetetik a lábát......És izomból tökönrugják.Eleve bűnözőnek nézik az összes köz- és kormánytisztviselőt, miközben elvárják, hogy eltartsák őket. Mármint a politikusok. Elvárják, hogy mosolyogva szopassuk az ügyfelet, miközben…..
HollyFuck 2011.02.22 12:33:03
Nem tudom, van-e értelme ide bármit is beírnom, mert jól semmiképp sem jöhetek ki belőle, de megteszem.

Szeretnék egy- két tévhitet eloszlatni, és egy- két kérdést feltenni, hátha mégis van pár erre fogékony ember itt.

1. Az NAV- nál nem függ a dolgozók "jutalma" a bírságok, büntetések mennyiségétől. Magyarországon önadózás van. Az ellenőrzések után befolyt összeg, az önmagunktól befizetett összegnek csak töredéke. Pontos számot nem tudok, de nagyságrendileg az ezredrésze lehet. Gondoljuk végig logikusan. Ahhoz, hogy "jutalmat" kapjanak a dolgozók, 1%-kal, azaz egy százalékkal kell túlteljesíteni az évi előirányzatot. Jól látható, hogy ehhez tízszer ennyi ellenőrzés és bírság, büntetés kiszabására van szükség. Akkor tehát, honnan van a "jutalom"? Onnan, hogy a dolgozók kiszolgálják az önadózó állampolgárokat, mindent megtesznek, hogy az adófozetésük a lehető legnagyobb rendben, pontosan történjék. Ehhez felkészült szakemberekre, kitartó ügyfélszolgálatosokra van szükség. Lehet itt véres szájjal szidni az ott dolgozókat, de egy csónakban evezünk, a dolgozók, az adófizetők és az állam.

2. A "jutalom", nem jutalom, hanem a fizetés teljesítményarányos része. Tehát akkor kapja a dolgozó, ha az ügyfeleket a lehető legjobban kiszolgálta az ügyintézés során.
Voltaképp ezeket csak gondolatébresztőnek szántam, mert egy kis összeget leszámítva két éve nem kaptak az ott dolgozók egy fillért sem.
Pedig a dolgozók egyharmada havi 70-90 000,-Ft-ból, fele meg kb havi 120 000,-Ft-ból él. Fizet lakáshitelt, tart el családot, ruháztat gyereket.
Mindenki gondolja végig, mennyiben segíti elő ez a helyzet közös érdekünket.

3. Nem igaz az, hogy ott csak léhűtők dolgoznak. Ott 60 %- ban pályakezdő, öt évnél nem régebben dolgozó fiatal diplomások dolgoznak, akiknek ez jó tapasztalatszerzés a továbblépéshez. Nagyon sokan vannak olyanok is, legalább 30%-ra saccolom, akiknak egy-két 10 000 forint plussznál fontosabb, hogy tervezhető a munkaidejük, reggel el tudják vinni a gyereket oviba, délután érte tudnak menni. De a munkájukat tisztességesen elvégzik! Sajna ma Magyarországon talán egyedül a közszféra nevezhető családbarát közegnek, de ne büntessük már alaptalan szidalmazással a dolgozókat azért, mert gyereket vállalnak.
Nyilván vannak léhűtők is, de nem hinném, hogy nagyobb arányban, mint az élet más területén.
Ehhez a ponthoz meg annyit, hogy bizony aki rendesen végzi a munkáját a hivatalnál, az túlmunkával jutalmazzák, és erre még rátesz egy lapáttal az, hogy a közvélemény a fenti módon gyűlöli.

Mindenki végiggondolhatja, hogy ennek mi a következménye. Annyit elárulhatok, hogy kb. az ott dolgozók kétharmada folyamatosan figyeli az állásajánlatokat, hírdetéseket. És nem a léhűtők, hanem az ambíciózus, szakmailag felkészült kollégák.

Erre tesz rá egy lapáttal a posztban szereplő jogszabály. Amiről kár vitatkozni, mert már mind a 23 000 dolgozó aláírta. Ezzel kapcsolatban csak kérdéseim vannak:
1. Mi az a Nemzeti Védelmi Szolgálat, ami a korrumpálhatósági vizsgálatot, titkosszolgálati megfigyeléseket végzi? Mert nem a rendőrség, ügyészség fogja, hanem ők. Hallott.- e már róluk valaki???
2. Ha valamilyen törvénytelenséget elkövetnek a vizsgálat során, hol. milyen fórumon lehet őket felelősségre vonni?
3. Minden dolgozónak van kb 300 ismerőse, családtagja stb. 23 000 X 300 = 6 900 000 potenciális ügyfél a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak. Ez azért nagyobb jogi körültekintést érdemelne, mint, hogyha nem írod alá, ki vagy rúgva...

Mindent összevetve, nem hinném, hogy előre mutatna az, hogy ezzel a jogszabállyal az állampolgárok fejében összekapcsolták a NAV dolgozóit a Hagyókkal, Zuschlágokkal Hunvaldokkal.

Legalábbis én, a magam nevében kikérem magamnak.

(elnézést az elütésekért)
HollyFuck 2011.02.22 18:04:48
@gorcsev54:

Lehet, hogy érdekesnek találod a megközelítést, de gondold végig logikusan.
Az államnak nagyjából 9 000 milliárd Ft bevétele van önadózásból.
Az ellenőrzésekből befolyik kb 60 milliárd Ft egy évben.

Ez valamivel több, mint fél százalék. Ahhoz, hogy mozgóbért lehessen fizetni, ennek a dupláját (de ha a "virtuális pénzeket" - amelyek soha az életben nem folynak be - is hozzávesszük, akkor sokszorosát) kellene ellenőrizni, hogy a bírságból befolyó pénzből lehessen mozgóbért fizetni.

Ellenben, ha az állampolgárok önadózását elősegítő ügyintézők rosszul végzik a munkájuk, (mondjuk csak egy hetet lazsálnak egy évben) akkor máris nagyságrendekkel marad el a bevétel. ( egy hét lazsálás egy évben az 150 milliárd forint)

Úgyhogy láthatod, hogy nem a bírságokból élnek az ott dolgozók.

Másfelől, ha akarnának se tudnának többet ellenőrizni a NAV- nál, mert sem személyi, sem tárgyi, sem pedig anyagi feltételek nincsenek meg hozzá.

Ilyet az ott felszólalóktól nem hallhattál. Ilyen nem volt. Már csak a fentiek miat sem lehetséges ez.
Az, hogy esetleg valamelyik céget a pénzügyminisztérium környékén ellenőrizték a demonstráció alatt, az azért lehetséges, mert a dolgozóknak csak harmadát engedték el demonstrálni, másfél- két órára, a hivatal többi részének folytatnia kellett a munkát. Véletlen egybeesés lehet, amit aztán jól fel lehetett fújni a sajtóban, szítva az amúgy sem barátságos közhangulatot.

A fizetés részéhez nem szólok hozzá, mert az annyi amennyi, tudom, hogy máshol sem jobb a helyzet, csak annyit, hogy máshol ennyi pénzért nem kapsz még ajándékba ennyi gyűlöletet a munkádhoz. Tisztázni szerettem volna egy félreértést, ha már az illetékesek basznak tisztázni.
Az én történetem se mindennapi. Miután lediplomáztam, azt hittem kapkodni fognak utánam, legrosszabb esetben is lesz egy állás Magyarországon, amit csak nekem tartogatnak. Idővel rájöttem, hogy mindez csak naív álmodozás volt. Másfél évig nem tudtam a szakmámban elhelyezkedni,…..
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
HollyFuck 2010.12.01 23:55:54
Néhol félreértés mutatkozik a kommentekben.

Az nem "offshore" dolog, ha valaki csinál itthon egy üzletet, és a bevételét, esetleg még az adózás előtt valamely külföldi ország bankjába utalja és ott tartja.
Az bevétel eltitkolása, adócsalás, vagy a körülményektől függően valamely más bűncselekmény.

Az "offshore" dolog az, ha pl. van egy jó üzleted kilátásban, de nem akarsz itthon adózni utána, ezért alapítasz egy céget valamely inkriminált országban, ahol a nulla felé konvergál az adóteher, beviszed, eladod, stb. abba a cégbe az üzleted, azaz gyakorlatilag saját magadnak, aztán rögvest továbbadod az eredeti elképzelések szerinti vevőnek jókora haszonnal, és immár adóteher nélkül. Mondjuk úgy, legálisan...

A bevételt aztán vagy ott tartod, vagy hazautalod és kiveszed osztalékként - ez a legelterjedtebb - azt csinálsz amit akarsz, hisz egyes részleteiben a tranzakciók legálisak.

Másfelől összességében adóelkerülést valósítasz meg, így utólag megállapítható lenne itthon az adófizetési kötelezettséged!

Nem tartom valószínűnek, hogy a Rogán és Lázár urak által vizionált euró milliárdok külföldön léteznének, azok bizony itthon vannak!!!

Az eszközök és a jogszabályok is megvannak ezek felderítéséhez.

Egyvalami hiányzik, mégpedig a

POLITIKAI AKARAT!

Nem látom értelmét ilyenfajta bejelentésekkel borzolni a magyar közvélemény és az esetlegesen becsületesen vállalkozni próbálók idegeit, akik belegebednek az adófizetésbe, és cserébe megkapják azt, hogy aki nem fizetett, elkerülte, minimalizálta az adóját, most büntetlenül megúszhatja aprópénzért cserébe.

Annyit még hozzá, hogy milliárdos hasznot gyorsan, bizony csak egyféleképp lehet realizálni kicsiny hazánkban, mégpedig bennfentes információkkal és privatizációval.
Így már asszem érthető, hogy miért is nincs meg az a fránya POLITIKAI AKARAT...

Ha netán Rogán és Lázár urak olvasnák a kommenteket, felhívom szíves figyelmüket, hogy rossz irányba indultak el, de még nem késő!

Most bizonyíthatnak.
Egyik olvasónknak az APEH StartPlusz kártya igénylésről van egy frappáns története, amely ugyan még nem zárult le teljesen, de az eddigi tapasztalatait már most szívesen megosztja az olvasóközönséggel."A tegnapi (szeptember 27.) ügyintézésem leírása: Szülés után nem…..
Az állami adóhatóság - a negyedévet követő 30 napon belül - közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, lakóhelyét/székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre…..
HollyFuck 2010.07.23 20:55:37
@Algopirin: Köszönöm szépen.
HollyFuck 2010.07.23 23:04:26
@arlequin: A fizetésem törvény szabályozza. Te is megkeresheted a bértáblát a neten, vagy az APEH honlapján az álláshirdetéseknél.
Megjegyzem, vannak nyitott pozíciók, aki le akar számolni a milliárdos adócsalókkal, jöjjön bátran ide dolgozni!
HollyFuck 2010.07.23 23:16:43
@arlequin: Pedig így van. De az én fizetésem nem tartozik szorosan a témához, nem offolom tovább ezzel a topikot, ha nem hiszel nekem, vedd a fáradtságot és nézz utána.
Avagy hogyan szívassuk meg azon kevés szerencséseket, akik a megadóztatás ellenére is kapnak idén cafetériát. Volt egy ici-pici kiskapu a hideg étkezési jegynél kétszeres összegben adható melegutalványnál: két, magyar tulajdonú üzletlánc, a COOP és a CBA is beváltotta azokat,…..
HollyFuck 2010.02.03 20:42:46
@smidgen: !
Az "ismerősöd" nem tudom mennyire lehet közeli, de odafigyelnék rá a jövőben, hogy milyen hülyeségeket beszél, vagy csak szeret előtted felvágni! Nem akarom pontról pontra cáfolni, inkább csak arra kérlek, ne keltsd feleslegesen a feszkót ez ellenőrizetlen infóiddal!

@pcr:
Nem téged fognak büntetni, pláne 1 000,-Ft csekk használatért. Az apeh így is gecire le van terhelve, az ott dolgozóknak tele van a tökük mindennel,(pl. a 2009-es reálkereset szint a 2002. évinek felelt meg!!!!) szóval abban biztos lehetsz, hogy nincs még arra is kapacitás, hogy minden kis bolt előtt ácsorogjanak a revizorok a csekkelést sasolva.