Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pixiepie

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt véget ér a farsang, eleget kell tennem ennek az ünnepkörnek a kötelező elemének is ez pedig a fánk. Remélem a szalagos már mindenkinek megvan, mert nem az készült, hanem egy olasz, konkrétabban lombardiai vagyis például Milánóban ehetünk ilyet, ha nem készítünk magunk.…..
  Citromfagyi,citromfagyi: az egyik gyermekkori kedvenc fagyim. Szerintem ez a második legjobb dolog, ami egy citrommal történhet. (Természetesen az első helyen nálam a limoncello áll...:DDD) Bár, ha jól emlékszem, igazán jó fagyit már csak felnőttként, az olasz tengerparton…..
  Kezdem megérteni azokat a barátaimat -már egyre többen vannak-, akiknek nincs tévéjük. Nem engedik be a családba a sok "szemetet", élén az idióta reklámokkal. Nálunk a fent nevezett isteni kekszecske rögtön átlényegült "omlósz" keksszé. (Hála a pösze…..
  Hallelujah, hallelujah!! Nyuszikák, nyulacskák, nyuszkókák és nyuszómuszók figyelem!! :DDD Mint a mellékelt fotó is mutatja, hát végül megszületett első jépatojtám sok maxi-chilipaprikával!:D Igaz,hogy talán húsvétra lenne az igazi, de ez jelen esetben szülinapra…..
Ez a recept rendkívűl egyszerűen elkészíthető, mégis nagyszerű a maga nemében. A kókuszolaj (vagyis zsír) szuperül hidratál és gyorsan beszívódik, a mandula olaj minden bőrtípusra jó, puhává és simává varázsolja a bőrt.Aki szereti a kókusz illatát, ne tegyen bele…..
Pixiepie 2011.01.13 22:50:12
Dalit Mángoldos lepény 2010.09.01 10:25:00
De most ez komolyan, valami hmm, meg nyamm, meg elképesztő dolog lett. Tulajdonképpen felháborító, hogy ez csak egy hétköznapi vacsorához készült. Most volt az első alkalom, hogy kipróbáltam a mángoldot. Már régen olvasom, meg nézem.Szombaton, a piacon találkoztam életem…..
Nos elismerem, egy kicsit furcsa hogy ilyen receptet teszek fel. Ugyanis a legkissebb gyermekem is elmúlt hat éves, már nem kell törölgetni a popsiját. Mégis, annyiszor találkoztam már ezzel a recepttel a neten, hogy biztosan jó lehet. Egyszerű elkészíteni, és tényleg megspórol vele…..
Pixiepie 2010.05.25 22:42:34
 A shea vaj szuper. Jó szinte mindenre, főleg kiszáradt, töredezett, ekcémás bőrre. Rajtam van mindegyikből :) A kipirosodott orromat is ezzel kenegetem, a felrepedezett sarkamat is. Könyökre, cserpes ajkakra is kitűnő, és még sorolhatnám.Amit itt leírok, az egy alaprecept,…..
Pixiepie 2010.05.18 22:50:45
@Zsidanna: Köszi szépen! :) Azért nem szándékoztam kidobni, mindenképp kipróbálom. Csak várok reggelig, mert múltkor az ajakbalzsammal is így jártam, aztán egy nap múlva tök jó lett. :)
Mikor már alaposan átnéztem a saját flakonjaimat, eszembe jutott, hogy azért a férfiak is használnak kozmetikumokat, ha nem is annyit, mint mi. A tusfürdő után a második leggyakoribban használt dolog a borotvahab. Drága párom és a fiam majdnem minden nap borotválkozik, miközben…..
Pixiepie 2010.04.22 22:38:28
@niamano: De jó, hogy te is kipróbáltad! Akkor te tudtál venni sztearinsavat? Nekem nem adtak el a patikában. :(
Pixiepie 2010.04.30 12:41:00
@niamano: Köszííí! :) Azóta már láttam a választ a másik bejegyzésnél. :)
Hozattam is magamnak, csak sajnos nagyon keveset adtak, 10 grammot, itt meg a receptben fél csésze van, úgyhogy valahogy le kell osztanom a mennyiségeket, hogy ki tudjam próbálni. A fél csésze az hány ml vagy gramm lehet? Nekem sütős mérőeszközeim vannak csak, az jó hozzá? Boraxból szintén 10 grammot kaptam, de ahogy nézem, az kb két teáskanálnak felel meg pont...
Télen a hideg miatt gyakran érdemes kenegetni az ajkainkat. Íme egy ajakbalzsam recept, ami garantáltan segít a száraz, cserepes ajkakon, nincs benne semmi ártalmas, és nagyon könnyű elkészíteni házilag is.1 tk (teáskanál) kakaóvaj1 tk shea vaj1 tk mandula olaj1 E vitamin kapszula15…..
Narancshab kérésére egy kicsit kutakodtam a neten, olyan receptet kerestem amit nappalra is tud használni a száraz, szeborreás bőrére, az éjszakai shea vaj mellé. Nos, ez alatt a pár nap alatt az biztosan kiderült, hogy ez nem egy egyszerű betegség. Rengeteg féle okot és gyógymódot…..
Pixiepie 2010.04.22 22:23:22
@stikee: Jááááj! :) Akkor én most a glycerines bóraxomat kidobhatom? Vagy valamelyik kozmetikumba ezt is lehet használni? Sajnos az én csecsemőmnek már nincsen szájpenésze. :)))
Pixiepie 2010.04.22 22:40:28
@niamano: Köszi szépen! Akkor megpróbálkozom egy másik patikában is, hátha csak itt ilyen spórolósak. A Szt. Gellért nekem kicsit messze van, de végső esetben legalább tudom, hogy ott lehet. E-vitamint tudtam venni, meg kakaóvajat, más semmit.
Ez egy még egyszerűbb ajakbalzsam, de ugyanúgy hatékony. A méz (főleg, ha megbízható forrásból van) gyönyörűen ápol, a mandulaolaj szintén. Lehet bele tenni egy kis illóolajat, de anélkül is tökéletes, és megmarad a finom méz illata.1 ek méz1 ek olvasztott méhviasz2 ek…..
Ahogy ismerekedem a káros kozmetikai anyagokkal, úgy esem egyre jobban kétségbe: hát már ebben is?! Igen, a fogkrémben is. Mindenhol. Férjem szerint paranoiás vagyok. Fogorvos rokonunk szerint viszont nem.A száj nyálkahártyáján keresztül gyorsabban és alaposabban felszívódnak az…..
Pixiepie 2010.03.25 22:46:15
@Bémesi: Ezt a Super elnevezésű fogfehérítőt, ahogy Lucrezia is írja. Én is jomtomnál láttam, nagyon áradoztak róla, így felkeltette az érdeklődésemet. Lehet, hogy akkor én is kipróbálom.
Lucrezia: Régóta használod már? Mennyi ideig elég egy adag? Csak azért kérdem, mert viszonylag húzós az ára...
daoldin Vissza a múltba 2010.02.10 23:23:00
Néha elkap ez a csömör, amikor nem dob fel semmilyen zene, legyen az bármilyen izgalmas, vadiúj, korszakalkotó, vagy agyament. Zenepunnyadtság. Az embernek ilyenkor nincs kedve zenét hallgatni, de egyáltalán. A fülhallgató zsinórja elhagyatottan gubancolódik egyre jobban össze a…..
daoldin Avatar - Csak a látvány 2009.12.18 22:52:05
Megnéztem az Avatar című filmet. Ugyan a bemutatók alapján egy Walt Disney-filmnek tűnt, de haver annyira lelkesedett (James Cameron hűűű), hogy adtam egy sanszot. Sajnos az előzetes várakozásokat hozta: színes, szagos mese nagyobbacska gyerekeknek. A látvány odabasz, ez tény…..