Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ata1981

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Mers el Kebir 06. 2024.04.23 10:15:20
Gensoul még a támadás estéjén tájékoztatta az észak-afrikai francia tengerészeti erők Algírban tartózkodó főparancsnokát, Jean Pierre Estéva altengernagyot, hogy a Dunkerque sérülései nem súlyosak, és a hajó néhány nap múlva elhagyhatja a kikötőt. Estéva ezt rögtön szükségesnek látta…..
Hét tenger Mers el Kebir 03. 2024.03.24 11:47:16
A Franciaország és a tengelyhatalmak között Campiegne-ben megkötött fegyverszünet hivatalosan 1940 június 25-én, éjfél után 35 perccel lépett életbe. René Émile Godfroy tengernagy, az Alexandriában álló francia kötelék parancsnoka, ugyanekkor engedélyt kért az angoloktól a kikötő elhagyására, hogy a…..
Ata1981 2024.03.28 11:28:58
@Pájer_ Csaba: Lehetséges, de mivel sose derült ki, csak elméletezés, és már nem is fog....A francia szárazföldi hadsereg is teljesíthetett volna jobban 1940 májusáig, nem így történt.
Van valami jellegzhetesen franciás és szép ezekben a négyes tornyokban, és hát ezzel lehetett spórolni egy 3. tornyot.
Persze igazad van, minden hajó szép kikötőben, meg a parádékon, hogy csatában mit tud, az más kérdés...
Nekem a Nelson/Rodney is tetszik. :)
Ata1981 2024.03.28 11:40:22
Hét tenger OFF Topic 2024.03.16 09:18:27
  "Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk fölött semmiféle háziúr."  ..
Ata1981 2024.03.26 18:13:47
@molnibalage: OFF
Csak röviden, hogy ne repülőstrollkodjuk szét a hajós blogot.
Megértem, ha nem érdekel. Ám én is azt hittem januárig, hogy ez az egész egy körbe-körbe körözgetős b*ziskodás, de nem az. Sokkal inkább repülővezetés, mint elsőre gondolná az ember. Olcsóbb is manapság,és sokkal nehezebb gépet törni, mint hinnéd,és még sokkal könnyebb javítani is ezt a foamot.
A másik, igen, de kár hogy a Sturmovikban nincs reload,annak idején ezt tényt egy joystickom bánta, szóval az is lehet ráfizetés....:D
* Mi az a BMS4?
ON
Ata1981 2024.03.26 18:18:50
@Carada: Például lehetne az, hogy bár a mindenkori miniszterelnök/ellenzék/Parlament gyökér, attól még jól érzem magam itthon,az országomban, a Hazámban,állandó háborgás nélkül.
De mindegy, hagyjuk ,baromi fárasztó ez az egész és és meddő.
Inkább elolvasom a Mers-el Kebir pt. 3-at.
Ata1981 2024.03.27 03:06:21
@Carada: Mint ahogy ugyanannyira Rólad is szól...barátom.
Sajnálom, hogy ennyi bajod van és hogy ennyi cinikusság van benned.
De mindegy is. Szerintem fejezzük ezt be. a legjobbakat.
Hét tenger A Radetzky-osztály 08. 2023.04.04 17:32:50
A Radetzky osztály háborús pályafutása, melynél a Tegetthoff osztály története sem volt eseménydúsabb, gondolom nem csak bennem ébreszt kételyeket a csatahajók létezésének értelmét, illetve a flottavezetés kompetenciáját illetően. A Monarchia két, többé-kevésbé modernnek tekinthető, az Adrián túli…..
Hét tenger A Radetzky-osztály 07. 2023.03.28 10:26:50
Az STT rutinos munkásai jó tempóban haladtak a csatahajók építésével, és az osztály első egysége alig egy évvel a gerincfektetés után már készen állt a vízrebocsátásra. A trónörökösről elnevezett csatahajó keresztanyja az eredeti elképzelés szerint Ferenc Ferdinánd felesége lett volna, aki azonban…..
Hét tenger A Radetzky-osztály 01. 2023.01.06 11:18:40
A XIX. és XX. század fordulója körül a jóformán minden tengerparttal bíró országot magával ragadó haditengerészeti versengés kiindulópontjának a történetírás általában az 1898-as német tengerészeti törvényt tartja. Ha azonban jobban utánanézünk a történéseknek, aligha juthatunk más következtetésre,…..
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
Ata1981 2017.10.18 10:21:59
@furo80: Azért IS! :D
Ata1981 2017.10.18 10:31:34
@Death Lord:
Szebben nem is fogalmazhattál volna. :)
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
Egy 1960-as szovjet diafilm jövendölései 2017-re. Kommunista sci-fi bajkeverő, robbantó imperialistákkal, akik egy csendes-óceáni szigetre szorultak vissza. Élet egy utópisztikus Szovjetunióban, videofonnal, földalatti kvarc-nappal, internet nélkül. "Az alábbi szovjet diafilm kockái pár napja…..
Néhány napja leltem néhány képre Chris Niedenthal fotós gyűjteményében, aki a nyolcvanas évek jellegzetes kelet-európai mindennapjait is megörökítette. Rengeteg fényképet találhatunk tőle Lengyelországról, de van nála Csehszlovákia, Szovjetunió, Románia, és szerencsére Magyarország is. Ma ezt hoztam…..
FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Shane Black semmiképpen nem vádolható azzal, hogy munkássága nagyon változatos lenne: egy adott műfajban kimunkálta stílusát, a közönség pedig ezt azzal hálálta meg, hogy azóta is őt tartják a buddy cop komédiák királyának. Más kérdés, hogy számomra ezt ezzel…..
Ata1981 2016.06.05 18:39:30
@danialves: Nem, valójában nem ez volt az egyetlen észrevételem, ellenben ez volt a legnagyobb.A többit nem írom le inkább, nem ér annyit ez az egész, hogy fárasszam magam. :)
Gratulálok,hogy eredeti szinkronnal nézted, nagyon ügyes vagy, szerintem pont a szinkrontól lesz zseniális,de ettől még ez az írás szar (elnézést a kifejezésért).
Sértettnek itt te tűnsz, gondoltam visszajövök és megnézem, hogy miféle kommentet sikerült reagálni rá, hát a másfél mondatodból pont az jön le, hogy nem én vagyok a sértődött.
Ez a film kurva jó, izzadtságszagú írásod pedig erről a filmről most éppen szar lett.Ugyanúgy tiszted nem elfogadni, ahogy nekünk esetleg leírni.
Ettől független jó a blog, csak ez most nem jött át.
Minden jót. :)
Menj a francba, Mel Brooks! Miattad jön rám a gyomorfájás, ha Robin Hood-ra gondolok, ugyanis mindig nevetőgörcsöt szoktam kapni, mert a te poénjaid jutnak eszembe másodszor, miután kiandalodtam magam Kevin Costner széles vállán. Mert a sherwoodi erdő dögös zsiványának…..
Ha nem tudnánk semmit az egykori Szovjetunióról, az alábbi munkavédelmi plakátok megtekintése után azt hihetnénk, hogy valamiféle Muppet-show-szerű államalakulat volt. A már-már a Targoncás Klaus-féle klasszikus kisfilm színvonalát súroló - olykor véresen realisztikus - plakátok készítői…..
Azt gondolod, hogy nehéz egy filmet a bemutatása előtt kritizálni? Ha igen, nincs igazad. A Star Wars legújabb epizódjával kapcsolatban már bőven rendelkezünk elég információval ahhoz, hogy összerakjuk a történetet, következtessünk a látványvilágra, legyen néhány elég jól…..
Mahmud Ahmedinezsád elnök is megszólalt az euróövezetet megrengető vitában. „Mit is vártunk tőlük, mocskos kis seggturkászok mind” – nyilatkozta a keresetlen stílusáról ismert politikus. „Bár mind a gyehenna tüzén fogtok égni, legalább a loknis hajú kis homárok miatt…..
Ata1981 2015.07.13 17:45:35
Ata1981 2015.07.13 17:46:25
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
Június 16-a komoly dilemmát jelenthetett azok számára, akiknél a lemezgyűjteményben megfér a német gerontorock, a New Orleans-i hurkatöltő fitneszdoom, valamint a piros sapkás nu metal. A Hősök terén ugyanis Klaus Meine irigyelte Kóbor János hajhagymáit, az A38-on a Crowbar…..
Ata1981 2014.06.18 19:15:57
@nausea:
Ja, hogy a fellépés nem volt szar, de azért a frontembert agyonvernéd egy Zaporozsec féltengellyel...értem.Volt egy videocikk az indexen, nem tudom ki volt ez a h*lye, de az alapkoncepció kb. az volt, hogy a csávó odament egy kamerával pár bebaszott fél-punk/fél-deszkás csávóhoz és megkérdezte őket, hogy mégis mit keresnek ilyen 10 éve lejárt együttes fellépésén mint a Limp Bizkit...Igaz, nem tette hozzá, hogy szar, de fejben nem sok kellett hozzá szerintem.
Szóval nem értem az ilyesmit, oké, hogy hányingert kaptok Fred Dursttől meg pár LB számtól, meg nagyon örülök neki, hogy ezt az ombudsman is megengedi, csak éppen ettől még ezek a cikkezések szarok maradnak.Amúgy no offense, nálam is vannak dolgok amiket nem szeretek, de arról felesleges lenne blogolnom.Nem is akarok veszekedni Veled.
Pl. miért nem olyanról írtok amitől nem kaptok hányingert? :D
Ata1981 2014.06.18 19:51:03
@nausea:
Örülök, hogy végül is annyira mégsem érezted magad szarul :).
Két napja van kint a villából, és amikor az RTL Klub ma reggeli műsorba beért, úgy szét volt csúszva, mint aki ezt a 48 órát konkrétan végigitta. Vagy anyagozta, mit lehet tudni. Kommentekben tessék szavazni: pia? drog? mindkettő?   A harmadik perctől indul a móka. ..
Egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt. "Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak,…..
Ata1981 2014.01.29 11:28:15
@Balt: Jóóóó a szó!!! :D
Hepiendhez érkezett néhány héttel ezelőtt panaszkodó olvasónk, akinek használt laptopja tűnt el, miután feladta a postán. A Magyar Posta ezen felül fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Homáron hetente olvasható bejegyzések száma elenyésző a sikeresen kézbesített csomagokéhoz…..
Ata1981 2014.01.21 12:24:12
@fda: Egyet a sok száz közül.Ne érts félre, tényleg becsülendő, de ez csak egy...:)