Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S9TXE

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog A Geekz új köntöse 2012.06.11 11:07:00
Új köntöst öltött a Geekz, elsősorban a Haránt Artúr által kifejezetten nekünk készitett zseniálisan geek fejlécnek köszönhetően, ami remélhetőleg a ti tetszéseteket is elnyeri. Mi el vagyunk ragadtatva tőle és remélhetőleg a kollégákat is sűrűbb posztolásra…..
S9TXE 2012.06.11 18:06:18
@Chavez: ezt én is észleltem, de már elküldtem az illetékesnek az 1020 széles fejlécet

az lehetett a gond, hogy a régi szélessége 1000 pixel széles volt és abban a méretben küldtem el a mostani fejlécet is

ma még csak 20 pixel plusz, holnap meg... a geekz szép lassan terjeszkedik :)
Bayer Antal blogja Akció? Biblia? 2012.03.16 08:00:00
12 éves koromig kötelező volt templomba, sőt, kiskatekizmusra is járnom. Utáltam. Ahogy nőttem, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nem nekem találták ki a keresztény vallást. De a képregényeket már akkor is szerettem. Vajon másként alakult volna a hitéletem, ha a bibliai történeteket az Action Bible…..
S9TXE 2012.03.17 07:58:51
amikor ezt a címet olvastam először elröhögtem magam :) de az a mangás volt a csúcs.

érzékenyen érinthet sokakat, ha ilyet mondok, de szerintem az ilyen képregények olyanok mint ezek az autók:
www.artcar.blogspot.com/2008/12/wwjd-what-whould-jesus-drive-jesus-art.html

tipikus vallásos zelóta viszonyulás ez a fent említett Íráshoz. az addig érthető, hogy az amerikai republikánus párt magyarországi szárny... akarom mondani a hitgyüli marketinges indokok miatt adta ki ezt, de elvileg nekik is tudni kéne, hogy azt ami "el van kerítve" nem kéne keverni azzal ami meg nincs (persze erre már szolgáltattak sok más ellenpéldát). másként mondva miért ne lehetne eleve csak képregénynek készült képregényeket olvasni, vagy az autókat csak arra használni, hogy gyorsan helyet tudjanak változtatni az emberek? :)

ügyeltél rá, hogy esztétikai nézőpontból írj a műről, én csak pont azt akarom mondani, hogy a szerzőktől eleve tévedés volt, hogy oda rakták, ahol már lehet ilyen szempontból is közelíteni felé. esetleg az Újszövetségből pár példázat átültethető lenne szekvenciális képsorokba, mert azok már eleve történetként vannak a történetben elmesélve, de az egész Biblia főleg az "action" előtaggal - amit te is kifogásoltál - elég vicces. számomra személyes okokból kissé tragikus is :)
Geekblog Zsiráfablak A - E 2012.02.10 08:00:00
A Direkt fanzin egyik alkotójával, Haránt Artúrral készített mini-interjú során megígértük nektek, hogy a Geekz-en leközöljük a teljes Zsiráfablakot, hét betűs pakkokban, méghozzá a szerzők hozzájárulásával és kommentárjával. Fogadjátok hát szeretettel a felnőtt…..
S9TXE 2012.02.12 23:28:23
@Kagain:

szia!

"Hol lehet majd beszerezni?"

nálam. 600 fötö 1 darab ajánlottan feladva postaköltséggel együtt, és még bukok is rajta egy keveset :)

nálam eladásra szánt példány kb 15 maradt, bolti lerakatban sehol sincs (tudomásom szerint).

ha többet vennél arányát tekintve olcsóbb lenne, szal egyszerre 2 darab nem 1200ft lenne, hanem kevesebb.

rendelési szándákot emailemen lehet leadni: juxxxtapoz@gmail.com a válasz levélben leírok mindent pontosan.
A jubileumi, 25. Mexican Stand-off ezúttal egyrészt rövidebb, másrészt különlegesebb fiatalabb testvérkéinél, történt pedig ugyanis a legutóbbi Hungarocomixon, hogy a kezembe nyomtak egy apró kis füzetkét, amibe belelapozva azonnal hanyatt dobtam magam az ötlet és a megvalósítás…..
S9TXE 2012.01.30 15:44:52
@Aszteroida-bányász metal énekes: tőlem meg lehet rendelni. a fenti riport végén lévő mailre küldd el a kontaktod. ajánlott levélként cakkpakk az egész 600ft

(nyilván, ha többet vennél arányát tekintve olcsóbb lenne, szal egyszerre 2 darab nem 1200ft, hanem kevesebb)

hagyományos módon is lehet utalni, de paypalon keresztül is lehet. ezeket a kontakt után pontosítsuk csak.
A nyitány szinte apokaliptikus: a XI. századi, háborúktól, járványoktól és tűzvészektől sújtott Japánban három férfi menedéket keres a szakadó eső elől egy félig összeomlott, hatalmas városkapu alatt. Egyikük keserűen mormog az orra alatt, és értetlenül bámul maga elé,…..
S9TXE 2012.01.04 14:06:10
@wice: Akutagavának az A Pokol kínjai című novellájában hasonlóan "rendezi" Josihide nevű festő a képeit, amin a modelljeit a vázlatolás előtt/közben megkínozza, hogy minél hitelesebb legyen a látott végeredmény a festményein (komor témájú képeket festett)

nyilván volt kitől lesni Kuroszavának :)

én már olvastam a Bozótmélybent és a címadó Rashomont is, a filmet még nem láttam, de ezer éve tervezem megnézni. ezután a cikk után sztem át is billent az ambícióm a play gomb megnyomásához. köki
Bayer Antal blogja Ice-T: It's on 2011.01.01 17:54:00
Pár napja erős volt a kísértés, hogy véleményt nyilvánítsak az Ice-T/Tilos Rádió/Médiahatóság ügyben. Ennek a kísértésnek mostanáig sikerült ellenállnom, méghozzá több okból. Egyfelől természetesen én sem szeretem a cenzúrát, és egyetértek azzal, hogy egy rádiónak…..
S9TXE 2011.01.01 22:45:30
uhh Tóni... :)

olyan jellemzőket húzol rá a "lázadó" jellemre, amelyek más zenei műfajoknál lehet megállja a helyét, de a rapben ez nem így működik. attól mert ellenségének tart egy "antiszociális rendszert" nem jelenti azt, hogy lázad ellene, vagy hogy ő másképp akarná csinálni (legalábbis Ice T-nél ilyen mélyreható elemzés felesleges, sokkal érdemesebb alapjaiban megismerni a műfajt)

a rap egyik közkedvelt tematikája a diss (disrespect), aminek a lényege a fent is említett lenézés és ócsárolás. az egyik ilyen példa után egyszer azt írtad "Az Ice-T rajongók egy része ezek után rájött, hogy igazi lázadóknál ritkán szokott lenni személyzet". az "Ice T rajongók" -már ha vannak ilyenek :)- valszeg ismerik e műfaj diss elemét és inkább viccesnek veszik mint magamutogatásnak. meg a magamutogatás, csak jó: a versengés mindig is esszenciális eleme volt nem csak a rap-nek, hanem az egész hip hop kultúrának. ki a jobb emcee, ki jobb firkász, ki a legjobb dj, ésatöbbi (ennek jövedelmi lenyomatait szívesen mutogatják, így a bejárónő egyáltalán nem szégyen. persze ha engem kérdezel ez szerintem is suttyóság részéről :)). ha valaki ezt a küzdelem és versengés által megszerzett posztot akár belülről, akár kívülről megtámadta, akkor elkezdődött a hadviselés ami lehet "melldöngetésnek" tűnik (végülis az), de valójában egy bejáratott "szokás", ami picit más indulatból van mint egy kicsinyes megsértődés

Zoli: mi is rohadt sokat röhögtünk Body Count-on, mikor Gerivel egy koleszban laktam. mikor megjött az ösztöndíjunk állandóan a Root of all evil-t kántáltuk (visszatérve az előzőhöz: ennél sem bibliai értékekre hivatkozik, hanem annak tartalmát használja fel. ettől Ice T még nagyon szereti a pénzt biztos :)), de a fő kedvencünk a Born dead volt, miközben ezt írom is kitört belőlem a röhögés ahogy látom Geri fejét ahogy elkezdi "born asian..." :D
S9TXE 2011.01.02 09:09:41
@NeroBlanco: ebben végülis igazad van, csak tömören azt próbáltam mondani, hogy Ice T szövegei önmagukban nem igazán tartalmasak :). nem biztos, hogy azokból pontos képet kapunk a világnézetéről, és hozzáállásáról a szövegeiben is elővett, olykor elég komoly témákkal kapcsolatban. persze vannak neki is "érdemei" a műfajon belül, de nincs túl sok megfejtenivaló a szövegeiben (pl a rovatod korábbi előadóival szemben).

az egész ügyben egyébként szerintem a legviccesebb, hogy Szalai Annamáriáék mostanában nem néztek meg egy 16 éven alulit szúrópróbaszerűen, mer lehet még egy olyan sokatpróbált gettóharcost is zavarba hoznának a közönséges viselkedésükkel mint Ice muthafackin T :)

valahol írták hogy az "erkölcsi fejlődésükben" okozhat kárt ez a szöveg. mármint azoknak a 16 éven aluliaknak akik tudnak angolul, Tilos rádiót hallgatnak és nincs internetük ahonnan korlát nélkül ömölhet rájuk a szenny. gondolom ez egy nagyon nagy létszámú és igen veszélyeztetett halmaz :D
  A XXI. században talán már nem kellene olyan butaságokon gondolkodnia a vezetőinknek, hogy egy, a valláson alapuló oktatási rendszert hozzanak létre. Ez az egész kereszténység dolog egy végletekig túllihegett valami, amit a legkevésbé sem szabad kötelezővé tenni, de még…..
S9TXE 2010.12.10 12:18:15
@flash.gordon: "ANNAK aki keresi azt"

jól fogalmaztál, te magad írtad. így aki nem keresi annak miért megy az adójából a vatikánnak milliárd-milliárd forint? a vallásnak magánügynek kéne lennie, a jelenlegi kormányunk nem tekinti annak. ez nem a vallásszabadság megsértése, nem is erőszakos térítés, egyszerűen a polgárok megkérdezése nélkül olyanra fordítják az adópénzek egy jelentős részét, amit a polgároknak csak egy része kért (pontosabban "esetleg kérne"). az, hogy ezzel a számmal maga a kdnp és ellenlábasai szeretnek zsonglőrködni irreleváns, mert, ha még 50% felett is lenne a gyakorló katolikusok aránya (nincs annyi), mivel mi elvileg szekuláris demokrácia vagyunk nem teokrácia: az államnak ilyen kérdésekben nem kéne szerepet vállalnia. azt írtam, hogy "kéne" és nem azt hogy "kell", mert sajnos úgy néz ki nem úgy viselkednek mintha ez egy demokrácia lenne. nem vagyok idealista, a "nép akarata" tudom, hogy nem homogén dolog, de azért az joggal b*ssza sokmillió polgár csőrét, hogy olyan terhet kell viselniük, amit nem kértek. az apostoli szegénység meg amúgyis ráfér a történelmi egyházakra, finanszírozzák a híveik őket. nekem az a tippem hogy az a létszám amennyit a kdnp állít: elkezdené finanszírozni a saját egyházát másnap be is zárhatnák a boltot :)

ez gondolom az első lépés a "apostoli magyar királyság" felé vagy mi a búbánatnak hívta zagyi :)
S9TXE 2010.12.10 12:51:24
@flash.gordon:

"Örülök, hogy kiemeltél kettő szót a hozzászólásomból és arra alapozod az érvelésedet, Csak kár, hogy én nem a finanszirozással kapcsolatban írtam."

tudom. és nem is a TE két szavadra alapoztam, hanem a hozzáálásodra az állam-egyház viszony témában. amelyről nem tévedtem és azért emeltem azt a szöveget tőled, ellentmondásba kerültél magaddal azzal a résszel. mert hog NEM csak ANNAK kell finanszíroznia a romkat egyházat aki keresi. mármint a valóságban.

"Egyébként ha valóban ennyire súlyos a helyzet akkor talán nem árt az állami segítség az egyházaknak"

ezt írtad. elolvastam én, le is szűrtem mi a véleményed állam és egyház viszonyáról, és ebből a kommentedből is csak ez erősödik meg. nem értem mi a a gondod.

és: a vallás márpedig magánügy. ez nem politikai oldal kérdése, hanem a demokrácia egyik fundamentuma.

"Egyébként megnézheted, hogy a kisegyházaknál milyen nemes és nem telen eszközökkel szedik be a tagdíjat. Azt jobbnak találod?"

nem izgat ki mire költi a pénzét EGYÉNILEG. márpedig azért nem mert: ez az ő magánügye. és még ha úgy is gondolom, hogy nem jó helyre költi a pénzét, az mindenképpen dícséretes, hogy nem várja el, hogy más fizessen helyette. ha valaki játékgépbe dobja a pénzét az egyértelműen nem túl bölcs, de nem ítélhetjük el azért mert lopna. akkor lenne a gond ha a közteherviselést hívná KÉRDEZÉS NÉLKÜL segítségül, hogy adjanak neki pénzt játékgépezésre.

én annak örülnék ha a katolikus egyházat a katolikus emberek finanszírozzák. műemlék védelmen kívül más állami támogatás: antidemokratikus.
S9TXE 2010.12.10 13:23:31
"A finanszírozásnál valóban nem csak annak kell fizetni, aki hivő. De én ennek soha nem is állítottam az ellenkezőjét."

én nem egy állításod ellen írtam, hanem a támogatásod és helyeslésed ellen.

"Hogy hol lett leírva az, hogy a demokrácia egyik alalpja a vallás magánügy jellege nem tudom. Ez egy egyéni értelmezés."

tessék olvasd mit írtál, ha nem emlékszel: "Egyébként a vallás magánügy cimű lemezt a baloldal szokta pörgetni így ezt nem lehet elvárni egy magát konzervativnak valló kormánytól. Márcsak azért sem mert a választók többsége a jelenlegi kormányt szavazta meg így joggal várhatják el az ő érdekük érvényesítését."

erre reagáltam. az meg nem az én állításom, hogy a demokrácia alapja az, hogy a polgároknak vallási tekintetben egyenlőnek kéne lennie. ha azt állítod, hogy a vallás közügy és midnen polgárnak az éppen hatalmon lévők vallását kell támogatni az autokrácia nem demokrácia. ez a tény attól független hogy leírom e vagy sem.

"Amúgy a reformátusoknál konkrétan tudom, hogy a papok fizetése meg a templom fentartása (nagyobb restaurálást kivéve) a perselypénzből meg az adományokból megy."

bocs de ez bullshit. az csak plusz jövedelem, és nekem azzal semmi bajom elhiheted. 100%ban így kéne finanszírozni magukat. egyébként a refi a kisebbik pénzelszívó. a romkat egyház a vatikáni szerződés óta egyedülállóan sok pénzt visz el ahhoz képest, hogy mi egy demokrácia vagyunk elvileg.
Sokszor idézzük a mondást, amelyet Kiss Ferenc képregénytörténész több írásában is közreadott. Állítólag a Fészek klubban hangzott el a szovjet kultúrítész szájából, miszerint a képregény „imperialista kultúrmocsok”, és ezt követően száműzték Rákosi Mátyás személyes utasítására a magyar sajtóból azt…..
S9TXE 2010.09.09 19:24:24
@NeroBlanco: nem haragszom én sem amiatt rá mert a rajzoláshoz úgy állt hozzá mint az ebéd megfőzéséhez

nincs azzal baj, ha valaki nem akar kilépni az akadémizmusból. ezen belül is van olyan aki megérdemel minden elismerést. de ha egy közölük belepofázási pozícióba kerül és a saját ízlését politikai erővel másokra erőszakolja az má gáz.

csak azért említettem a párhuzamot, mert sztem az a kulturkampf amit a.h. is végzett hasonló volt ehhez. csak Finogenov a képregényt nem entartete kunst-nak hívta hanem kultúrmocsoknak. sztem tök érdekes, milyen jelentőséget tulajdonított mindkettő diktatúra a művészeteknek, ebből lehet az következik, hogy annyit ők is elismerhettek hogy a művészet képes stimulálni az embereket
Artúr egy új területre visz el bennünket - legalábbis nem emlékszem félrefordításra a képzőművészet területéről. Bár hogy ez tényleg félrefordítás-e, annak kérdéses voltát már a hétvégi megjelenés is jelzi:Egy olyan félrefordításra szeretném felhívni a figyelmeteket…..
  Fóton kezdte kampányát az egyház - írta nemrég a Népszava, a Népszabóság pedig a Demokratikus Hálózat egyik vezetőjével, Kalmár Szilárddal készített interjút a szocialista párt kiszellőztetéséről. Ebben megjegyzik, hogy 2002-ben az ő aktivistáik vették fel…..
S9TXE 2010.02.02 13:23:35
@Samuzia:

ja persze. ezt miből is vontad le?
S9TXE 2010.02.02 13:42:15
@dobray:

"Igen, ez az új templom a kereszténység, :D"

az antiókiaiakat hívták így. emberi nevezet. amíg a Felkent a földön testben volt ezt a kifejezést nem is használta senki. sem Pétert sem a 12őt nem hívták így. jött az új név >>> maradt az új név >>> kicserélődött a tartalom. az eredeti tartalommmal kéne végre törődni nem egy később jött nevezettel.

a "Péteres" igekifordító maszlag meg már unalmas. nincs vége annak a listának hogy egyes egyházak hogyan csűrték csavarták saját érdekeik javára az Igét. ezeket is el kéne felejteni.

"Az egyháznak van evilági küldetése is. "

nem vitás. de ez nem azt jelenti, hogy a sóst kevernie kell az édessel, a szentet a világival ésígytovább. a világba ELVILEG nem folyhatna bele (és fordítva), de gyakorlatilag belefolyik, és olyan is ma a legtöbb egyház mint maga a világ. nemcsoda

"Adjátok meg azért a mi a császáré a császárnak; és a mi az Istené, az Istennek." (Mt 22,21)

éles a kettéválasztás, "akinek van szeme lássa". ez alap (lenne) :)
Magyaridióta Isten barmai 2009.06.12 14:33:00
A kép innenRákerestem a humor, humorérzék szavakra a Bibliában, de nem találtam benne. Rákerestem a jókedv szóra, az benne van többször is, de tiltó vonatkozásban nincs. Fellélegeztem. Tehát a Szentírás nem tiltja a jókedvet, a humorizálást. Helyes. Akkor vajon mi okozza, hogy a…..
S9TXE 2009.06.12 18:08:12
@trollkotze:

"az ateista nem istentagadó

de. a teista szó előtt az "a-" előtag tagadást jelent.

"Nem hisz benne, hogy isten (vagy istenek) nem létezik, hanem nem hisz benne, hogy létezik."

amiről te beszélsz az agnosztikus.
S9TXE 2009.06.12 18:27:36
@trollkotze:

nem attól függ, nincs relativizálás a szemantikában. az ateista az az aki tagadja hogy I'ten vagy istenek léteznek.

sose értettem ha valaki leír egy hülyeséget és utána kijavítják miért próbál az eredetileg leírt hülyeséghez ragaszkodni :), és még érveket is felhozni rá

az agnosztikus és az ateista az nem ua. pont. ezért hívják másképp.
S9TXE 2009.06.12 20:21:38
@trollkotze:

lehet velem van a baj, de totál nem értem ezt az egész "józsis" mondathalmazt.

és amúgy tudod mi az a fosztóképző? sztem pihenj mielőtt több baromságot írsz. egészen biztos több jelentése van, de az agnosztikus definícióját nem foglalja magában. rossz beismerni ha hülyeséget írsz? :)
Az esküdtszék után a Montgomery megyei sheriff "független" vizsgálata szerint sem hibázott az a rendőr, aki egy razzia során agyonlőtte a fegyvertelen Tarika Wilsont az ohioi Limában. A 26 éves Wilson egyéves fiát tartotta a kezében az emeleti hálószobában öt másik…..