Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marcsi72

735 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fonal: Austerman Step 6 Merino (100% gyapjú) Modell: Novita 2017/3. Neulekoulu: sukat (hasonló leírás magyarul) 60 szemre kezdtem, 3-as tűvel. A szára patentminta (2 sima, 2 fordított), 25 sor. A sarka erősített szemekkel készült, a lábfej felső része patentminta, a talpa és az orra simakötés.…..
A tavalyi várólista következő darabja... Modell: Burda 2008/4, 112. Anyag: rugalmas tencel dzsörzé (Poppanavakka) Ez is otthoni munkára készült. A csíkos póló szabásmintája alapján készült, de az ujja nincs elvágva csukló fölött, csak meghosszabbítottam mindkét darabot (az ujja elejét és hátát).…..
Fonal: fehér, szürke, fekete: Novita 7 Veljestä (75 % gyapjú, 25% műszál), piros: Menita Lasse (75% gyapjú, 25% poliamid) Modell: Novita 2017/3. Neulekoulu: sukat (hasonló leírás magyarul) 48 szemre kezdtem, 3.5-es tűvel, patentmintával (2 sima 2 fordított), 14 centi magas a szára (4 cm piros, 2-2…..
A tavalyi várólista darabjai... Modell: Burda 2012/7, 136. Anyag: rugalmas pamutdzsörzé (Kangaskapina) Ezek is távmunkára valók, mint a három póló. A mintás és színes anyagok egy csomagban voltak, amibe pamutdzsörzé anyagok végeit tették (fél-1 méteres darabok). Nagyon jó minőségű, viszonylag…..
Fonal: Opal X Large 8 fach (100% gyapjú) Modell: Novita 2017/3. Neulekoulu: sukat (hasonló leírás magyarul) 52 szemre kezdtem, 4-es tűvel. A szára patentminta (2 sima, 2 fordított), 14 cm. A sarka erősített szemekkel készült, a lábfej felső része patentminta, a talpa és az orra simakötés...
A tavalyi várólista következő darabja... Modell: Burda 2013/7, 137. Anyag: rugalmas viszkózdzsörzé (Artenio) Ez is otthoni munkára készült. Új szabásmintát próbáltam ki: bevarrt ujjú, a mellvarrás majdnem deréktól indul. A háta két darabból készült, karcsúsított. A nyakkivágás eredetileg sokkal…..
A fonalra nem emlékszem, elvesztettem a címkét. Bélés: elasztikus viszkózdzsörzé Az alsó szélen kezdtem 144 szemre, 3.5-es körkötőtűvel. Patentkötéssel (1 sima, 1 fordított) kötöttem, 10 cm-t, utána simán. Kb 19 cm-es magasságnál fogyasztottam minden tizenötödik szemen. A következő fogyasztásokat…..
Modell: - Anyag: steppelt pamutvászon (Eurokangas) A virágos kabát és a kézimunka-táska maradékából készült, anyukámnak, a kerti párnákra. Sajnos csak kettőre volt elég az anyag, az egyiket hátul így is toldani kellett. Egy-egy darab anyagból vannak, a felső szélen hajtással. Cipzár van bennük,…..
A tavalyi várólista első elkészült darabjai... Modell: Burda 2013/1, 125. Anyag: rugalmas pamutdzsörzé (Kangaskapina) Mivel heti 4 napot otthonról dolgozom, a 3 hosszú ujjú pólóm (piros, csíkos, len) nem volt elég. Amikor a két kedvenc anyagomból (macskás, madaras) újra lehetett kapni egy…..
Modell: Burda 2014/6, 125. Anyag: elasztikus pamutvelúr (Menita) Egyszer rég varrtam hasonlót, maradék futterből, nagyon szerettem. A velúr nadrág maradékából készült, otthonra, pólók fölé. A kék dzsörzé top mintája szerint szabtam: oldalt mellvarrással, elöl cipzáros, a nyak- és karkivágás…..
Modell: Burda 2001/12, 130. Anyag: elasztikus pamutvelúr (Menita) Kb 15 éve vettem ehhez hasonlót, nagyon szerettem, de persze jópár év hordás után megadta magát. A türkiz melegítőalsó mintája szerint készült, otthonra: bő, egyenes szárú fazon, gumis-megkötős derékkal (a gumi két végén kb 30 cm…..
Próbálom felhasználni a dzsörzé és futter anyagaim összes maradékát. Persze ezekben lehet lehet kimenni az utcára, se mások szeme elé kerülni (kivéve Miki), de itthonra jók, kényelmes és vidám mind. Ja és nem foglalják a maradékok többet a helyet a fiókban... Pólók 1-2: modell: Burda 2014/7. 114,…..
Modell: Burda 2010/1. 105. Anyag: rugalmas futter (pamut) Nappinja.fi Otthonra készült anyukámnak, a cipzáras pulcsi szabásmintája alapján, de az ő méretében, azaz újra le kellett másolni a szabásmintát. Oldalt enyhén karcsúsított, az alja enyhén ívelt. Az elején és a hátán szabásvonalvarrás van.…..
A tavalyi várólista következő darabja... Modell: Burda 2008/4, 112. Anyag: rugalmas viszkózdzsörzé (Eurokangas) Ez is otthoni munkára készült. Új szabásmintát próbáltam ki: raglánujjú, az ujja alján széles, keresztben szabott passzé van. A nyakpánt szintén keresztben szabott - az első ilyen…..
Fonal: Novita 7 Veljestä (80 % gyapjú, 20% műszál) Modell: Novita 2019/tavasz, 24. 52 szemre kezdtem, 3.5-es tűvel. A szára patentminta (2 sima, 2 fordított). A sarka erősített szemekkel készült, a lábfej felső része patentminta, a talpa és az orra simakötés. A fonalvégeket színváltáskor "russian…..
Modell: Suuri Käsityö 2014/4, 8. Anyag: mintásan szőtt pamutbatiszt (Eurokangas) A türkiz top mintája szerint készült, de az ő méretében. Rövid ujjú, külön szabott vállrésszel, alatta az eleje ráncolt. A vállrész duplán szabott, az alsó réteg lenvászon. A nyakkivágás saját anyagából készült…..
Modell: Miki egy régi melegítőalsója Anyag: rugalmas vastag pamutfutter (Eurokangas) Alacsony derekú, bő szárú, oldalt zsebekkel, a derekában széles gumi van, a két végén megkötővel, egy régi melegítőalsóból mentettem ki.  Egy régi nadrágja volt a minta, aminek az oldalán 8 cm széles mintás betét…..
A 2020-as mézes puszedli receptje alapján készült, de továbbfejlesztve. Tészta: a liszthez kevertem egy-egy teáskanál gyömbérport, fahéjat és őrölt szegfűszeget. Mivel a tészta nem akart összeállni, tettem bele még kb 3 dkg vajat és fél dl mandulatejet. Éjszakai pihentetés után kb fél cm vastagra…..
Anyag: steppelt pamutvászon (Eurokangas) A virágos kabát maradékából készült.  Nem túl nagy, ennyi anyagom volt, de zokni vagy sapka kötéshez elég nagy lett. Mivel dupla anyag (illetve tripla, középen vékony szivacs van), nem béleltem. A hátulján két zseb van, egy belül (pl. ollónak), egy kívül. A…..
Egy kézműves vásáron vettem egy fényvisszaverő díszt, amit cipzárra kell rakni. Szerettem volna venni még, de nem találtam hasonlót, végül magam csináltam párat. Gyöngyfűző kellékekből készült, a bojt fényvisszaverő szalag. A nagyobbak a szélesebb szalagból készültek, a kicsi a keskenyből. A…..
Modell: egy meglevő blúz Anyag: viszkóz Egyenes vonalú, elöl hajtásokkal, mini ujjal, a háta közepén gombbal záródó hasíték van. Az eleje nyakkivágás alátéttel van eldolgozva, amit egy-egy ponton a hajtás belső éléhez varrtam kézzel - másként nem akart a helyén maradni. A háta nyakkivágást és a…..
Modell: Miki egy régi melegítőalsója Anyag: rugalmas vastag pamutfutter (Eurokangas) A derekában széles gumi van, a két végén megkötővel, mindkét oldalvarrásban zsebbel. Az oldalvarrásban a mintaként használt melegítőalsóból kiszedett széles csík van. Azt legalább 15 éve vette, sok-sok hordás után…..
Fonal: Novita Wool Rescue (75 % újrahasznosított gyapjú, 25% újrahasznosított műszál), orr: Novita 7 Veljestä (75 % gyapjú, 25% műszál) Modell: Novita 2019/tavasz, 24. (hasonló leírás magyarul) Anyukám barátnőjének készült, az egyszerű ruhadarabokat szereti. Mivel a barna gombolyag nem volt…..
Október-november fordulóján végre volt időm szabni, az anyagok egy része már évek óta várt... Pólók otthonra: - macskás póló anyagából és szabásmintája szerint, de hosszú ujjal - anyukám madaras pólója anyagából és szabásmintája szerint, de an én méretemben, hosszú ujjal, a háta fehérből - fehér…..
Modell: Suuri Käsityö 2014/4, 8. Anyag: viszkóz A mályvaszín blúz mintája szerint készült, de sima rövid ujjal. Rövid ujjú, duplán szabott vállrésszel, alatta az eleje ráncolt. A vállrész duplán szabott, az alsó réteg pamutpuplin. A nyakkivágás saját anyagából készült ferdepánttal van szegve, a…..