Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prestig

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A strandon az emberek biztonságérzete egészen megváltozik. Azt hisszük, hogy a leghatékonyabb megoldás a cuccaink megvédéséhez, ha letakarjuk az egészet egy törölközővel. Pedig az ég világon semmi nem védi meg a pénzünket vagy a telefonunkat. Ez a módszer gyakorlatilag a szerencsére és a…..
Barca-Madrid Rutinmunka 2011.05.04 00:30:00
Angel Di Maria egyetlen egy jó passzot adott a kedd esti Barcelona-Real Madrid BL-elődöntő első félidejében. A mérkőzésen 41 szabálytalanság történt, ebből 31-et a Real Madrid játékosai követtek el. Messit 11-szer rúgták fel, ennyit egyetlen játékos sem kapott az idén…..
prestig 2011.05.04 09:04:02
Ritkán írok kommentet, nagyon élvezem, hogy egy történetet hány aspektusból lehet látni....
Ami miatt mégis hozzáfogtam: fiatal koromban aktív játékvezető voltam - állítólag nem is rossz - tehát testközelből tudtam élvezni, megítélni olyan eseteket, melyeket Ti folyamatosan kritizáltok. Nem akarok olyan frázisokat puffogtatni, hogy nálunk mindenki ért a focihoz, mindenki tudja, hogy az az - most már - 5 hülye csak a mi szórakozásunk elrontásáért van a pályán, de egyet javasolnék: azok, akik úgy gondolják, hogy minden Barca-Real meccsen a bírók hibájából alakultak így az eredmények, azok menjenek el egy hét eleji, kispályás városi bajnoki meccsre, és mielőtt az ott működő jv ítélne, - szigorúan csak magában!! - foglaljon állást.Ha kellően őszinte magához, érdekes eredmények jönnének ki... Azokban a szituációkban, ahol a 18. kamera képe alapján is még csak kétséges az eset, azt az ott lévő jv-nek AZONNAL minősíteni kell.
A spanyol focit - mondjuk meg őszintén - nem a Real Barca elleni játéka miatt szeretjük........ Sokan az angol bajnokságot hoztátok például: ott le sem fújták volna... Mivel a tv a lakásba hozza a világot, így mindenki tud viszonyítani; Angliában egy egész fordulóban nincs annyi SZÁNDÉKOS durvaság, mint itt egy-egy meccsen volt! Befejezésül: én úgy gondolom, ahhoz, hogy ezek az esetek ne forduljanak elő, NEM CSAK A JÁTÉKVEZETŐNEK kellene változni. Nagy a tét, sok pénz forog kockán, de én egy kicsit igazságtalannak tartom azt a vonalat, ha a jv nem jól itél meg egy kétes szituációt, akkor rajta ment el a továbbjutás, - rosszabb esetekben még halálos fenyegetéseket is kap -, ha viszont egy "sztárjátékos" orbitális hibájából gólt kap a csapat, arra csak rövid ideig emlékezünk, és nincs meghurcolás, fenyegetés, üzengetés, stb.
RESPEKT!!!!
prestig 2011.05.04 09:39:14
@freagle: javaslom, nézz meg egy olyan meccset, melynél egyik csapathoz sem köt érzelmileg semmi, értékeld a játékvezető ténykedését, utána olvasd el az esetleges kommenteket. Állítom, meg fogsz lepődni.
Ez egyébként törvényszerű.
prestig 2011.05.04 13:30:39
@freagle: Igazad van, volt nem egy, amit megevett a jv mindkét oldalról.De!! Itt a lényeg az amit más, normális edző szokott volt mondani: egyszer nekik, egyszer nekünk téved a játékvezető, és itt a TÉVEDÉSEN és nem a szándékosságon van a hangsúly.
Igen, a vb-n /főleg a Dél-Koreain / voltak már -véleményem szerint - szándékos tévedések, de azok a jv-k a következő 4 évben kihullottak!!!
Vannak esetek, mikor a pénz számít, de én úgy gondolom, hogy nem tévedek nagyot, ha azt mondom:ha valaki(k)ről az terjed el, hogy dobálja magát, az a jv hátsó agyában úgy rögzül, hogy csak a legnyilvánvalóbbat fújja be. CR7 sokat tett azért, hogy róla az a vélemény alakuljon ki.
Más. Biztosan emlékszel arra az esetre, mikor az 1. félidő 35. perce táján Messi a 16-s vonala előtt keresztbe vezette a labdát, több Real védőt / közöttük Carvallo-t cselezte ki, majd ellőtte keresztbe.Nos, itt a szenbeni ismétléskor pontosan látszott, hogy Carv. becsúszása rossz ütemű volt, egyensúlyából keményen megbillentette Messit. BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY CR7 EBBEN A SZITUÁCIÓBAN ELESETT VOLNA, ÉS JOGOSAN KAPOTT VOLNA SZABADRÚGÁST.
Mondom ezt én úgy, hogy NINCS kedvenc csapatom, a jó(!!!!) és szórakoztató focinak szurkolok.
"A párt EP-frakcióvezetőjét a ... munkatársai keresték meg tavaly egy ajánlattal. Százezer eurót, első osztályra szóló repülőjegyeket és egy cég felügyelőbizottságában tagságot ajánlottak neki, ha benyújt egy nekik kedvező jogszabály-tervezetet. S. tagadja, hogy…..
prestig 2011.03.18 13:07:17
@Martian: Azért a lényeges alapdolgokban egyetértünk, de
- ha Neked a szomszédod beleszólna, hogy mire költsd a fizetésed, mit szólnál?
Konkrétan arra gondolok itt, hogy annak a pénznek a helyét, amit én befizetek, NE olyan határozza meg, aki egy fillért sem tett be oda!
Másik
A tisztviselők bérét a kormány kipótolja; miből is???
Hétvégén - titokban - talán metszeni járnak az elvtársak, és az abból befolyt lóvét osztják szét?
Vagy - amire gondolni sem merek - a mi általunk befizetett adóból teszik ezt?
prestig 2011.03.18 13:47:24
@Martian: Az a baj, hogy mi mindig mindent továbbgondolunk. Szerintem erre nincs szükség, nem kell a dolgok mögé nézni: én adót írtam, amelynél nincs különbség, hogy milyen: ÁFA, jövedéki,Szja, stb. A lényeg az, hogy tesz be a közösbe, ugyanis most nem ez a jellemző.
Azt mondják szép és élvezhető sport az, amelyik nincs agyonbonyolítva szabályokkal; megvan a fő csapásirány, és a részt vevők nem a kijátszásán gondolkodnak. Igaz, nálunk - talán nem is minden alap nélkül - az alapfelállás negatív: amit nem tiltanak, azt szabad. És ez így van az élet minden területén. Sajnos.