Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csabi (28)

22 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lényeg a címben, már jeleztem (ugyan sajnos az előzetes, kissé hibás idővel) - Ironman lettem! :-) Nagyon szuper 7 hónapon és nagyon szuper versenyen vagyok túl, pont olyanon, vagy talán még jobbon, mint amit vártam és amiről az előző posztban írtam. Kicsit olyan érzésem van,…..
Ami január elején még elképzelhetetlennek tűnt, egyre közeleg - szombat reggel 7:30-kor a Gyékényesi-tó habjai közé vetem magam az ágyú eldördülése után, és nekikezdek annak, amire 7 hónapja készülök. Visszatekintve 5 sikeres és 2 OK hónapon vagyok túl, amelyből a 2 OK a…..
Sajnos a posztolásom kicsit olyan lett, mint maga a felkészülés - azt hittem, a végén majd mindenre nyugodtan lesz idő, de ezt persze az élet felülírta. Na de semmi gond, a lelkesedésem nem csökkent, viszont ezt a posztot mindenképpen szerettem volna megírni, mielőtt nekilátok az…..
Meglehetősen intenzíven közeledik a nagy nap, túl vagyok az utolsó kemény edzésen, ami egyébként az egész felkészülés leghosszabbja is volt a versenyektől eltekintve – 5:35 bringa majd 0:30 kemény tempójú futás, mindez az Alföldön (aka Bács-Kiskun Barangolás, Csongrádi…..
Ajjajj, közeledik a verseny. Marha lelkes vagyok, nagyon várom, és még tök sok témáról szeretnék írni. Ma elkezdődött az utolsó edzési ciklus, már csak 3 hét, egyre csökkenő terheléssel. Úgy 2-3 hete volt egy kis holtpont, nyűgösség, sok edzés és mostanában igen sok munka,…..
Zajlik az élet! Közeleg a nagy megmérettetés, túl vagyok életem első triatlonversenyén (orfűi FélIronman, 6:14) és ma egyéni csúccsal megkerültem a Balcsit bringával (5:25) - na de ezekről majd később! :-) Ugyanis nem meséltem még a bringázásról, pedig a leghosszabb szám, a…..
Gyerekek, rengeteg tudnék mesélni - és még mindig marha lusta, de legalább is marha elhavazott vagyok. Szűk három hónap van hátra, rengeteget edzettem, baromira élvezem, az új órám már ilyet is tud, súlyos 10 órákat töltöttem a bringám centiről centire való…..
Kezdésként rögtön két dolog, amire rájöttem mostanában: A blogírás úgy ér valamit, ha ír is az ember néha. Az első posztban olyan voltam, mint a tapasztalatlan prezentáció-készítő - attól, mert ő már hónapok óta pörög a témán, egyből azt hiszi, hogy mindenki…..
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége De szerintem a cél is az útnak a része." Mielőtt belefognék, egy kis módszertani alapvetés és fogadalom. Minden, Ironmannal foglalkozó iromány kitér az Út és a Cél viszonyára, "az út maga a cél" és barátai. Egyrészt…..
:-)A lényeg a címben van, de miután tömegek követelték :-) a beszámolót, íme néhány "Schlagwort", erős képi hatásokkal.A pihentető hét után szombat este érkeztünk Győrbe, ahol Ders szülei isteni csülkös lencselevessel és rakott palacsintával vártak minket, így a…..
Nos, végetért a felkészülés, alább az elmúlt hetek eseményei, tanulságai a szokásos távirati/felsorolásos stílusban:A 19. hét végén futottam egy félmaratont (itthonról otthonra, a Páva utcából Ürömre), ami nagyon bíztatóan sikerült, teljesen egyenletes tempóban mentem, nem…..
Nos, közeledik a nagy nap, 4 hét múlva Marathon J ägerért. Az elmúlt hetek több szempontól is eseménydúsak voltak - ennek a blognak azonban a futás a témája, maradjunk tehát a kaptafánál.A legfontosabb esemény két hete történt, lefuttam a 30 km-t, mégpedig 2:57:50-es idővel,…..
Csabi (28) 2010.10.20 00:55:27
@eszkis: Kösz a bizalmat, majd nyugtával... :-) A többieket szerencsére csak a blog nem érdekli, a jéger igen. Bár sajnos Tamás úgy fest nem fog tudni indulni a térde miatt, Zsolti és Marci rendületlenül edzenek és jó erőben vannak.

Te meg Öcsém élvezd Amerikát! :-) Csabi
Először is újfent szeretném megköszönni a kommenteket, tegnap voltam a koliban (bár futottam előtte, azért a reménybeli nyeremény rám eső részének fele is leszaladt később), és sokaktól kaptam visszajelzést a futás témában - örültem neki.Kezdjük a lényeggel, az első…..
Nos, örülök a rendszeres olvasók (mondhatni olvasótábor) visszajelzéseinek. Ami a fogadás 3 további résztvevőjét illeti (hívjuk őket Zsoltinak, Tominak és Marcinak), jelentem: edzenek, készülnek, lelkesek, de blogolni nem blogolnak – folytatom a győzködést, de mondjuk igaz…..
Mint a blog rendszeres olvasói (vannak ilyenek?) tapasztalhatták, jó régen nem volt poszt. Nos, amikor nyaraltam, nyaraltam, amikor meg nem, akkor meglehetősen turbulens időket éltem. Az előbbiek persze az edzésekre, illetve főleg azok hiányára is rányomták a bélyegüket, de hát…..
Kissé elmaradtam az írással mostanában, aminek egyetlen praktikus oka, hogy baromi sokat dolgoztam, sokszor éjjel, és néhány nap erejéig Olaszországban is.Az elmúlt majd' három hétben számos dolgot csináltam először az edzések során, a mai poszt ezeket sorolja fel:Az első…..
Erre a hétre 3 edzést írt elő az edzésterv, de több nem is fért volna bele, hiszen a hét egy részét Olaszországban töltöttem elég sok melóval és utazással.A hétfői edzést valójában vasárnap este futottam le, az egy 5 km volt. Szerda este aztán sor került az első fartlec…..
A június 7-ével kezdődő héten egyrészt megérkezett a nyár, másrészt kiáradt a Duna - ezen jelenségek pedig (lévén a szabadban és a folyó mellett futok) meglehetősen jól láthatók voltak számomra.Meglehetősen szorgalmas voltam, hétfő reggel, kedd este és csütörtök reggel is…..
Tegnap (csütörtökön) csak egy könnyed 5 km-t futottam este munka után, így megtartva az edzés és a pihenés kettősét, hiszen szombaton Tour de Pelso, azaz a Balaton bringás megkerülése.Röviden összefoglalom újabb tanulságaimat, gondolom ezekből az idők során egyre kevesebb…..
Mint jeleztem, szombaton sor került a Balaton-kerülésre (Tour de Pelso Balaton Maraton, lásd itt). Nos, az elején így néztünk ki (mellettem Ders, aki a 84 jégerből 42-t fizetni fog): A túra remek időjárási körülmények között zajlott, és alapvetően szuper volt. Nagyon durva…..
Az elmúlt hetekben komoly energiákat fektettem a futás, illetve a pulzusmérés internetes irodalmának megismerésébe, ezáltal is felkészítve lelkemet a kihívásra (kb. 42 jéger is lement, szóval a felkészülést a másik odalról is megkezdtem...). Persze jogos a felvetés, hogy a…..
Bár elterveztem, hogy a rendszeres posztolás csak a rendszeres edzés idején indul majd, némi közléskényszer és baráti bíztatás okán álljon itt az első 2010-es futóedzés hiteles története.Az edzésre egy nehéz, ám cserébe 4 napos munkahét végén, péntek este fél 8-kor…..
Csabi (28) 2010.02.03 13:47:25
@ders: Igen, de Te is annyit fizetsz és Álmost is, így kijön a 2*42.