Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemvagyokoska

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IndiaPass Biryaniharcosok! 2012.09.06 17:03:30
Drága biryaniharcosok! Mivel az előző sorsolás nyertese nem jelentkezett nyereményéért, ezért megismételjük azt. A sorsolási bizottság újra összegyűlt és hasonló módszerekkel megtörtént a szerencsés nyertes nevének kihúzása. Mielőtt a videót megnézitek mi is…..
Iccemann hűtője elromlott, és miután panaszkodik kicsit a bunkó szerelőre, aki fel van háborodva, ha mégsem rendeljük meg a munkáját, megdícséri a konkurenciát. Végül a kommentelőktől kér segítséget, ha már hűrő nélkül maradt. Mi legtovább Lehel hűtőt láttunk működni,…..
nemvagyokoska 2010.02.03 09:26:53
@malkolmcole: kicsit pontosítanék: A Fagor nem a Bosch csoport tagja. Pont a legnagyobb konkurense Nyugat-Európában. Spanyolországban a legnagyobb háztartásigép-gyártó, hozzá tartozik még a francia Brandt csoport és a lengyel Mastercook, ami ott olyan, mint nálunk volt a Lehel vagy a Hajdu. Fagor termékeket Spanyolországban és Lengyelországban gyártanak. A lengyel gyárakban készítik többek között a felültöltős mosógépek nagy részét, amit nálunk is forgalmaznak Siemens, Bosch, Gorenje és Hajdu néven. Nem igaz az az állítás, hogy az első osztályú minőség megy Siemens néven, a másodosztályú Fagor néven (például akkor a Bosch, Gorenje, Hajdu hanyadik osztály lenne?). Egyszerűen ezek a márkák úgy ítélték meg, hogy a Fagor megfelelő minőséget kínál számukra jó áron, és vettek egy nagyobb gyártási kapacitást. Ezután a teendő csak annyi az üzletben, hogy megnézni az árcédulákat, és eldönteni, hogy melyik tetszik. Ezt nem reklámnak szántam, csak nem ért, ha tisztázzuk ezeket a dolgokat. Amúgy mindenki olyan gépet vegyen, ami tetszik neki, és bízzunk benne, hogy évekig elégedett lesz vele.
nemvagyokoska 2010.02.03 21:45:32
@malkolmcole: jó megfigyelés, a 7 kg-os gépeket a Brandt csoport gyáraiban gyártják, Franciaországban (jelenleg még más gyártó nem tud ilyet gyártani). A Brandt egyébként Franciao. legnagyobb felültöltős mosógép-gyártó kapacitásával rendelkezik. A Fagor megvásárolta a céget, így néhány terméket az ottani gyárakban gyártanak. (például a pirolitikus sütőket is, ebben ők a legnagyobb technológiai fejlesztők). Szerintem a Bosch nem szól bele a Fagor dolgaiba, simán megvett x. darab felültöltős gépet, amikre a saját design-ja szerinti kezelőpaneleket rakatta. A gépek az utolsó csavarig megegyeznek mind az 5 márka esetében, csak az ár és a megjelenés különbözik. Valóban jól tudnak dolgozni a célcsoportjaikkal, van aki a német minőséget kedveli, van, aki a régóta kedvelt Gorenje márkával szimpatizál, sokaknak pedig az ősmagyar Hajdu az etalon. De belül azért mind a Fagor technikája. Szerencsére tényleg normálisan viszonyul mindegyik márka a másikhoz itthon, nem ölik egymást, ami ritka és dícsérendő.