Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DHV

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabó Dániel nevű olvasónk kiöntötte a szívét a Lost végével kapcsolatban, és úgy gondoltuk, ha már volt egy abszolút pozoitív és egy tök negatív vélemény itt a blogon, akkor legyen egy középutas is.  Egyik szemem sír, a másik nevet. Eltelt már jó pár óra és…..
DHV 2010.05.28 10:44:09
@Juraviel.Ihuan.Bedvin:
Teljesen tiszteletben tartom mások véleményét. Én például biztos nem lettem volna képes egy ilyen cikket összehozni, mint te.

Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy egy sorozatnak az a célja, hogy érzelmeket, gondolatokat, esetleg pont ilyen vitákat váltson ki a nézőkből.

Aki azt szeretné megtudni, hogy működik a világ, és mi miért van, az a biológia-/fizika-/stbkönyvet nézegesse.
Kérem szépen, ez az A nap, amire vártunk is meg nem is, mert ugye véget ér egy hatéves kaland, és fény derül mindenre (muhaha), de olyan igazi hardcore rajongó nemigen akad, aki nem szeretné tovább nézni a történetet. Iszonyatosan fog hiányozni a sorozat, főleg a karakterek és…..
Olyan jeleneteket válogattunk össze, amiknek a jelentősége akár abban a pillanatban világos volt, vagy csak később, esetleg évadokkal arrébb döbbentünk rá, hogy miért is voltak meghatározók. A lista szubjektív, emberek, kommentekben jöhet még tipp bőven, és akkor lesz még egy…..
DHV 2010.05.23 21:28:24
@karit: Hatalmas komment... :D
Ha az alábbi képkockákat végignézné, egy külföldi, és feltételezve azt, hogy érti is a magyar nyelvet, nem biztos, hogy kitalálná ki is a műsorvezető. Riportalany által riportert én még így beszopatni nem láttam, szóval Lendvai Ildikó akár el is mehetne műsorvezetőnek.Az…..
263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel…..
Meg is lehetett venni az aláírt példányt, jó pénzért. Egy kedvencünk nincs a képen, vajon ennek van jelentősége? Biztos van belőle nagyobb a neten, én nem leltem. ..
DHV 2010.04.22 16:55:16
Pontosan egy hete, amikor két kollégámmal közösen vehettem részt egy televíziós beszélgetésen, a vita hevében Ágh Attila fontosnak tartotta emlékeztetni Stumpf Istvánt egy régebben sokszor elismételt gondolatára: nem a mandátumokban kifejezhető parlamenti támogatottság, hanem a…..
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
DHV 2010.04.17 14:55:17
Kedves Török Gábor!

Élőben láttam az adást. Engem is meglepett a kijelentése. Nem is a tartalma, hanem inkább a helye. Az ATV-n egyfajta trivialitásként kezelik, hogy a Jobbikra szavazók, mind antiszemiták. Viccesnek tartottam, ahogy mindenki lefagyott az asztalnál. Többet nem hiszem, hogy számíthat az ATV meghívására... :)

Mészáros Tamást és társait pedig szerintem jól példázza ez a csemege, ami a hétfői Újságíróklubban volt:
atv.hu/videotar/20100413_ujsagiroklub_2010_04_12_1_resz

a videón a vége előtt 2:34-el kezdődik a szöveg;
Bolgár úr kb azt mondja, hogy Hollandiában teljesen más a szélsőjobb, nem ilyen rossz mint nálunk, ők sokkal jobbak, mert azok CSAK antiiszlamisták DE EZEK nálunk antiszemiták.

Semmilyen kisebség tagja nem vagyok, de liberális Fideszesként, ezt a liberálisnak álcázott cionista szöveget teljes mértékben visszautasítom!
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
Ugyanezzel a címmel január végén már írtam egy bejegyzést, azt állítván, hogy „a Jobbik egyéni mandátumszerzéséhez vagy az kellene, hogy az első fordulóban ötven százalék feletti eredményt érjenek el jelöltjei, vagy az, hogy a második fordulóban képesek legyenek a…..
DHV 2010.04.14 00:20:43
@Rézvirág: Igen
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
Volt már egy kis időm nézegetni a tegnapi eredményeket, az országos listára került töredékszavazatokat és különösen annak az 57 egyéni választókerületnek a helyzetét, ahol még folytatódik a küzdelem (ezekről később részletesen írok majd). Ezek alapján nekem úgy tűnik,…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Már csak szűk két hét van hátra az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből. A hivatalos adatok ma a következő állapotot mutatják (zárójelben – ahol ennek van jelentősége - a múlt és a két héttel ezelőtti szombati adatok). …..
DHV 2010.03.06 14:53:41
@abrakadabra40: Én 100%-ban liberálisnak gondolom magamat. (nem vagyok se zsidó, se cigány, se buzi, se egyéb)

Úgy gondolom, hogy mindenki a saját életéért felelős. Nem várhatja senki, hogy az állam bármiben is gondoskodjon róla.
Ha valaki melegnek született, teljesen elfogadom, ugyanolyan ember, mint a többi. Ha a zsidó lakóparkot épít Magyarországon, nyugodtan tegye. Bárki más is megtehetbé, aki megdolgozik érte, és nem az államtól várja-várja, hogy majd jobbá teszi majd az életét.
Úgy gondolom, hogy a globalizációban van a jövő. A nemzetek kultúrája csak egy kis érdekes szelet lesz az emberiség történelmében.

Mégis, amióta szavazhatok ('98) mindig a Fideszre szavaztam. Amit, az SZDSZ csinált, hogy liberálisnak nevezte magát és közben minden második mondatával "kirekesztette" a Fideszt vagy a Magyar Gárdát az egy vicc.
DHV 2010.03.06 15:34:31
@jjulie: Tudom, hogy nincs Magyarországon olyan párt, ami liberális lenne, mert itt nincs rá igény. Azért szavazok a Fideszre, mert csak bennük látom a "jóindulatot", azt a fajta küldetéstudatot, hogy többet szeretnének tenni saját megélhetésüknél.
Két - ezen a blogon már korábban részletesen tárgyalt - ügyben is érdekes mondatok hangzottak el a mai napon. Mindkettő slágertémát érintett: valóban visszalép-e az MSZP a Fidesz javára, illetve tényleg olyan rosszak-e az MDF kilátásai a jelöltállítási folyamatban?Mesterházy…..
DHV 2010.03.03 23:19:33
@tesz-vesz: Az a gond ha az MDF indul, hogy a területi listás szavatai országos listára küldenek területi listáról mandátumot. Az országos lista mandátumai meg 99%, hogy nem a Fideszé lesz.
Eltelt egy újabb hét az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből, s bár még négy hétig vadászhatnak a jelöltek, a korábbi bejegyzés folytatásaként talán nem érdektelen ránézni már a hivatalos adatokra is:  …..
DHV 2010.02.20 10:33:52
Kedves Török Gábor!

Nagyon foglalkoztatott, hogy mégis mi lehet az érdeke a Fidesznek az MDF-el kapcsolatban. (Hogy mégis minek drukkoljak…  Bejussanak-e, és gyengítsék az MSZP-t? Induljanak, de 5% alatt kapjanak? Vagy egyáltalán ne is induljanak? Ezért kicsit beleástam magam a választási rendszerbe és matekoztam. Először is a következő feltevésekkel éltem (amivel egy átlagos Fideszes elemző élhetett):

1. A Fidesz megnyeri mind a 176 választókerületet
2. Legrosszabb esetben listán egy 50% körüli eredményt ér el
3. Bármelyik párt területi listás töredékszavazatait 100 000-re tippeltem
4. Részvételi arány 60%

Ha az MDF nem jut be a parlamentbe az országos lista pl a következőképpen nézhet ki: A Fidesznek mindössze a területi listás 100 000 szavazata van. Mondjuk ha az MSZP is meg a Jobbik is 25-25%-ot érnek el összesítve a mandátummá nem alakult egyéni körzetes szavazataikat, akkor nekik (8 000 000 *0,6 *0,25 + 100 000=) 1 300 000 szavazatuk van egyenként az országos listán. A d’Hont mátrixból az jött ki, hogy amennyiben az országos lista mandátumainak a száma 58 és 78 között van, minden esetben (!!!) a Fidesz csupán 2 mandátumot kapna erről a listáról. Ha nem pontosak a 2., 3., 4., tippelt feltevéseim, vagy máshogy oszlik meg az MSZP-Jobbik arány, akkor is a lista természetéből adódóan 3 mandátumnál többet nem hiszem, hogy tudna szerezni innen a Fidesz (amennyiben minden választókerületet tarol). Érdekes módon, ha bejut az MDF és ő is kap az országos listás mandátumokból, (ezzel a Fidesz-ellenzők szavazatai 3 felé oszlanak szét valamilyen arányban), akkor a Fidesz pontosan ugyanúgy 2-3 mandátumra számíthat innen.

Nézzük a területi listákat. Ha indul az MDF és átlépi a küszöböt, akkor szerezhet területi listáról is mandátumokat, de úgy gondolom, hogy ez lényegtelen a Fidesz számára. Tegyük fel, hogy van egy terület, ahol mondjuk 100 000 szavazat ér egy mandátumot, és itt az MDF-nek mondjuk 150 000 szavazata van. Ha eléri az 5%-ot akkor kap innen egy mandátumot, ha nem éri el, akkor ezzel a mandátummal hosszabb lesz az országos lista, ami mint már az előbb kifejtettem, tökmindegy a Fidesznek, hogy milyen hosszú, mert ő ígyis-úgyis 2-3 szavazatnál többet nem szerez onnan. Tehát minden országos listára vándorló mandátum, egyel több mandátum a Fidesz-ellenzőknek.

Szerintem ezekből nagyon érdekes végkövetkeztetésre jutunk, mert az eddigi választásokon mindig érdeke volt valamelyik nagy pártnak az őt támogató (vagy ellenfél konkurenciája) pártot segíteni kopogtatócédulával. Jelenleg viszont az MSZP és Jobbik a minél több parlamenti helyért harcol. A Fidesznek meg az az érdeke, hogy minél kevesebb helyen legyen lehetősége, minél kevesebb kispártnak területi listát állítani. Ha bejut a kispárt a parlamentbe, akkor az a baj, ha nem akkor meg a sok elveszegetett szavazat miatt arról a területről országos listára megy egy-két mandátum, ami 95%, hogy nem a Fideszé lesz.
Az MSZP a parlamenti választási kampányban fontosnak érezte, hogy döntsön az októberi önkormányzati voksolásra állítandó fővárosi listájától, és egyben megnevezze főpolgármester-jelöltjét. Vajon mi az oka ennek a sietségnek, és biztosak lehetünk-e abban, hogy a már…..
DHV 2010.02.19 10:03:28
Kedves Török Gábor!
OFF: Nagyon foglalkoztatott, hogy mégis mi lehet az érdeke a Fidesznek az MDF-el kapcsolatban. Bejussanak-e, és gyengítsék az MSZP-t? Induljanak, de 5% alatt kapjanak? Vagy egyáltalán ne is induljanak? Ezért kicsit beleástam magam a választási rendszerbe és matekoztam. Először is a következő feltevésekkel éltem (amivel egy átlagos Fideszes elemző élhetett):
1. A Fidesz megnyeri mind a 176 választókerületet
2. Legrosszabb esetben listán egy 50% körüli eredményt ér el
3. Bármelyik párt területi listás töredékszavazatait 100 000-re tippeltem
4. Részvételi arány 60%
Ha az MDF nem jut be a parlamentbe az országos lista pl a következőképpen nézhet ki: A Fidesznek mindössze a területi listás 100 000 szavazata van. Mondjuk ha az MSZP is meg a Jobbik is 25-25%-ot érnek el összesítve a mandátummá nem alakult egyéni körzetes szavazataikat, akkor nekik (8 000 000 *0,6 *0,25 + 100 000=) 1 300 000 szavazatuk van egyenként az országos listán. A d’Hont mátrixból az jött ki, hogy amennyiben az országos lista mandátumjainak a száma 58 és 78 között van, minden esetben (!!!) a Fidesz csupán 2 mandátumot kapna erről a listáról. Ha nem pontosak a 2., 3., 4., tippelt feltevéseim, vagy máshogy oszlik meg az MSZP-Jobbik arány, a lista természetéből adódóan 3 mandátumnál többet nem hiszem, hogy tudna szerezni innen a Fidesz (amennyiben minden választókerületet tarol). Érdekes módon, ha bejut az MDF és ő is kap az országos listás mandátumokból, (és a Fidesz-ellenzők szavazatai 3 felé oszlanak szét valahogy), akkor a Fidesz pontosan ugyanúgy 2-3 mandátumra számíthat innen.
Nézzük a területi listákat. Ha indul az MDF és átlépi a küszöböt, akkor szerezhet területi listáról is mandátumokat, de úgy gondolom, hogy ez lényegtelen a Fidesz számára. Tegyük fel, hogy van egy terület, ahol mondjuk 100 000 szavazat ér egy mandátumot, és itt az MDF-nek mondjuk 150 000 szavazata van. Ha eléri az 5%-ot akkor kap egy mandátumot, ha nem akkor ez a mandátum megy az országos listára ami, mint már az előbb kifejtettem, tökmindegy a Fidesznek, hogy milyen hosszú, mert ő ígyis-úgyis 2-3 szavazatnál többet nem szerez onnan. Tehát minden országos listára vándorló mandátum, egyel több mandátum a Fidesz-ellenzőknek.
A végkövetkeztetésem az, hogy a Fidesznek az az érdeke, hogy minnél kevesebb helyen legyen lehetősége kispártnak egyáltalán indulni, nehogy miattuk országos listára menjen arról a területről egy mandátum. Az még csak ezt tetézi, hogy szerintem az Orbán-parás szavazók mobilizálást legjobban az MDF tudná megoldani, mert az MSZP-ben már sokan csalódtak, és hiteltelennek érzik az előadásukat, a Jobbik meg semmi médiafelületet nem kap a tv-ben (ami szerintem ennek a csoportnak a fő információforrása).
Ráadásul, amíg az eddig választásokon mindig érdeke volt valamelyik nagy pártnak különböző taktikai megfontolások alapján kicsiket segíteni kopogtatócédulával, addig jelen esetben ez egyiknek sem érdeke. Gondolom az eddigi választásokon így jött össze nekik az elegendő mennyiség, tehát most búcsúzhatunk az MDF-től… Jó volt a gondolatmenetem?
comment:com Ma este Lost s6 2010.02.02 17:30:00
Istenigazából ehhez nincs mit hozzátenni, ma este indul útjára a hatodik, záróévad amiben ha nem is minden kérdésre, de a legtöbb titokra minden bizonnyal fény derül. A vasárnapi Lost-napon megpróbáltunk mindent elmondani a sorozatról, amit fontosnak ítéltünk, itt egy link a…..