Regisztráció Blogot indítok
Adatok
walaki

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára nem csak engem érdekel, hogy vannak-e Magyarországon úgynevezett konzervatívok. Tehát hogy a Mikola-Orbán-Semjén-féle, a szociális demagógia és a vallási téboly közé feszített függőszínpad mellett létezik-e hazánkban egyáltalán az a politikai-filozófiai áramlat,…..
walaki 2007.01.15 20:11:27
hát a dán király esete éppenséggel urban legend (www.snopes.com/history/govern/denmark.htm), de ettől még dánia jó példa arra, hogy ha akarták, el lehetett szabotálni a dolgot. Egyébként a magyar konzervativizmus kapcsán nem offtopic az antiszemitizmust boncolgatni, ez ugyanis a két vh között a magukat konzervatívnak valló magyar politikusok egyik elsődleges attribútuma volt. Tőlünk nyugatabbra más volt a helyzet, ott az antiszemitizmust a szélsőjobb trademarkolta, ezért van az, hogy pl. Németországban a mai kereszténydemokraták az akkori antifasiszta konzervatívok szellemi örököseinek vallhatják magukat. Tud mutatni egy deklaráltan antifasiszta konzervatív politikust az akkori magyar történelemből (az egyszem Bajcsy-Zsilinszkyt kivéve)?
Milyen zene szóljon a huligánok mp3-lejátszójában? Milyen számokat hallgassunk, ha rohamrendőrökkel szeretnénk összecsapni, illetve utána a mentőautóban? Keressük a tökéletes playlistet. Bodycount – Bodycount's in da House Kitűnő szám a melegítésre, a rendőrszirénák…..
Nehéz elhinni, de bármikor körözött bűnözök lehetünk úgy is, hogy fogalmunk sincs róla. Elég egy hamis vád és egy lakcímváltozás, egy figyelmetlen nyomozó, ha a gépezet beindul, pillanatokon belül megtapasztalhatjuk tényleg hűvös-e egy rendőrségi fogda.   Az…..
walaki 2006.08.09 08:49:43
nekem is volt egy hasonló ügyem pár éve. Egyik nap csörgött a mobilom, xy hadnagy keresett a 13. kerületi rendőrségtől, hogy azonnal menjek be hozzá a "saját érdekemben", közelebbit nem mondott. Odamentem, már az épület előtt elkaptak, bevágtak a fogdába, még ekkor se mondták el, hogy mi ez az egész. A kihallgatáson tudtam meg, hogy már több mint egy éve országos körözés alatt álltam, bűnrészességgel vádoltak egy csalási ügyben, amihez persze semmi közöm sem volt, valaki az én adataimat használta fel a tudtomon kívül. Sikerült tisztázni magam, és onnantól kezdve tanúként szerepeltem.
Kiderült, hogy azért köröztek, mert többször is kerestek a hivatalos lakcímemen, de nem találtak meg. Ez nem csoda, mert mindvégig a teljesen szabályosan, hivatalosan bejelentett ideiglenes lakcímemen laktam, de itt még csak telefonon se kerestek.
Rossz belegondolni, hogy mi lett volna, ha külföldre utazom, és a határon kapnak el. Biztos napokig rohadtam volna valami vidéki fogdában amíg felhoznak Pestre, hogy egy öt perces kihallgatáson kiderüljön az igazság. A repülőtérrel ugyanez a helyzet, itt egy pár órás vacakolás elég ahhoz, hogy lekéssem a gépet, esetleg bebukjam miatta egy egész előre kifizetett utazást, és évekig pereskedhetek a rendőrséggel kártérítésért.
Ha a rendőrség képtelen arra, hogy megtaláljon valakit, aki a bejelntett lakcímén lakik, akkor mi a helyzet azokkal, akik tényleg el akarnak tűnni?