Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Qqriq

0 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs keresnivalója Európában olyan országnak, ahol törvényt fogadnak el a parlamentben, amelyhez hasonló jogi munkát csak Szaud-Arábiában a Korán védelméről hoznak. Előttünk a jelenet: Semjén Zsolt fatvát kiállt a dán karikaturistára, mert a Szent Koronát illetlen…..
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
Qqriq 2012.08.17 20:08:40
@2002:
Gondolom, Malina Hedvig is csak egy urban legend. Biztos a jobberek találták ki, ilyen nevű személy nem is létezik.
Qqriq 2012.08.17 21:27:33
@2002:

"Azt nem értem én csak, hogy amikor magyarországiaknak mesélem, Pesten megvertek, mert szlovák barátom hívott telefonon és felvettem beleszólaltam szlovák nyelven, akkor senki sem akarja elhinni."

Én elhiszem. Egyszer pofán vágtam Pesten egy tagot, aki szlovákul ugatott a telefonjába. Te voltál?
(Na, kíváncsi vagyok, megéri-e hogy rám piríts, hogy hazudok, ha azzal be kell ismerned , hogy te is hazudtál. Merthogy egy ilyen blogon bárki bármilyen urban legenddel viríthat, ugysem lehet ellenőrizni...)
Valamikor a 90-es években, ha valaki felvetette, hogy a hunoktól származunk, kiválasztott ázsiai nép vagyunk, szelíd sajnálattal átitatott megértéssel néztünk rá, mint egy injekciós királypártira, sejtettük: a közelben MIÉP-gyűlést tartanak. Manapság a szittyák a Kurultájon…..
Nehéz megérteni a Simicska-jelenséget. Valójában ugyanis nem az a kérdés, miért lopnak a Fideszesek, nem az okozza a kognitív nehézséget, hogy megmagyarázzuk, miért korrupt a rendszer, a megoldandó talány inkább az: miért volt, illetve van szükség arra, hogy valamennyi guruló…..
Ghostwriter Orbánisztán - forever 2012.07.19 00:34:00
A „Nem Tetszik a Rendszer?!” blog az elmúlt három napban cikksorozatot közölt az ún. „rendszerkritikus erők” - LMP, Milla, 4K!, Szolidaritás - esélyeiről a következő választásokon a „kartellpártok” - FIDESZ ("+Jobbik"), MSzP, DK - ellen. A cikksorozat tényekkel akarta…..
Qqriq 2012.07.19 20:37:37
@I_Isti:

"Szerintem orbanisztánnál még gyarmatnak lenni is jobb. Jöjjenek a németek, vagy a hollandok, vagy az Usa, vagy Izrael, vagy a bankok, és foglaljanak el minket."

2010-re megvolt ez a gyarmati státusz, oszt mire mentünk vele?
Qqriq 2012.07.19 21:01:36
@Makkasz:

"...eltorolte a demokraciat es a jogbiztonsagot..."

Felhívnám a demokrácia és a jogállam féltőinek figyelmét, hogy pont az a 22 év "demokrácia és jogállam" vezetett a totális korrupcióhoz (autópálya építés, 4-es metró), a vizit díjas népszavazáshoz, a deviza hitelezéshez, az ország eladósításához, a fidesz 2/3-hoz, amiért ez az ország lakhatatlan.
A fidesz épp a saját sírját ásta meg azzal, hogy megváltoztatja azt, ami a totális hatalomhoz juttatta. Látszólag csak ráerősít ezekre a folyamatokra, de ezeket nem lehet előre kiszámítani! (Csak utólag szokott minden politikai elemző baromi okos lenni, hogy hogy máshogy is történhetett volna?! Előtte mind mond mindenféle baromságot, aztán a végén az a 0,001% megy a mennybe, aki véletlenül beletrafált.)
Én nem esnék kétségbe, sosem lehet tudni, melyik - látszólag - fidesz hatalom fenntartó intézkedés fog majd visszanyalni, amibe belebuknak. Még soha semmi sem tartott örökké.
Alá kell merülni, ki kell bekkelni őket, és akár miniszterelnök is lehet bárki. Volt már ilyen.
Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a főváros a vidéket, a vidék a fővárost. A biciklis az autóst, az autós a biciklist. Gyűlölik a bevándorlókat és a…..
Teadélután Ne ölj! 2012.07.16 18:15:00
Ezúttal a Jobbik helyett (persze annak egyetértő bólogatásával kísérve) a Kisgazda Polgári Szövetségpárt (igen, ez egy 2012-ben létező szervezet) vetette fel a halálbüntetés visszaállításának lehetőségét, melyre "az elmúlt évek, de különösen az elmúlt napok" ezt…..
Qqriq 2012.07.16 22:35:02
@kovi1970:
"Ja, kb. 1 ilyen esetről tudunk ..."

Osztrópatak:
hvg.hu/ingatlan/20091026_szlovak_nagy_fal_2_meteres_fal_a_romatele

Nagymihály:
www.bumm.sk/36594/nagymihalyban-fallal-szigetelik-el-a-ciganyokat.html

Eperjes:
www.bumm.sk/46252/vedelmi-fal-eperjesen-is-a-romak-tiltakoznak.html

Ruttka:
barikad.hu/szlov%C3%A1kia_-_%C3%BAjabb_v%C3%A1ros_%C3%A9p%C3%ADttet_falat_cig%C3%A1ny_%C3%A9s_nemcig%C3%A1ny_lakoss%C3%A1g_k%C3%B6z%C3%A9-20110520

"Hat évvel a kelet-szlovákiai éhséglázadás után ismét felforrósodott a légkör északi szomszédunk legszegényebb régióiban. Először a kisszebeni (Sabinov) járásban lévő Osztrópatakon építettek betonfalat az ottani roma település köré, nemrég pedig ennél is nagyobbat, több mint száz méterest húztak Nagymihályban (Michalovce). A közeli Tőketerebesen (Trebisov) egy hét alatt csaknem ezren írták alá a hasonló létesítményt követelő petíciót. Ugyanilyen akcióba kezdtek Gálszécsen (Secovce) is."

nol.hu/lap/hetvege/20100220-falak_kelet-szlovakiaban

1?
Qqriq 2012.07.16 22:38:54
@Csehszlovák Kém:

benes dekrétum = fasizmus

Fogod, kisköcsög?
Lehet támogatni és ellenezni az atomenergiát, de amit az MVM és a magyar kormány a médiában elkövet Paks-ügyben, az már több mint nevetséges. Az év elején érkezett Nyerges Attila a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba, Németh Lászlóné tanácsaójaként. Róla azt kell tudni, hogy…..
Qqriq 2012.07.15 17:20:09
@M_R:

"De ha esetleg a fiúk vérszemet kapnak és "ahol le lehet nyúlni 10 milliárdot ott le lehet nyúlni 50 milliárdot is" elv alapján pont olyan eredményt produkálnak mint a 80-as években Csernobil bővítésekor - silányabb beton, nem tűzálló anyagok.. az eredmény ismert...Bár ha Pakson eldurran egy reaktor, a Duna nem Bp- felé viszi a szennyet és a jellemző szélirány is északi, északkeleti...Legfeljebb a Szekszárd-Szolnok vonaltól délre kihalnak páran..."

Jaj de kis ostobának tetszel lenni! (vagy annak akarsz látszani)
simlicska nem építeni akarja az atomerőművet, hanem az építés címén lopni akar. Bárki is bővíti Paksot, simlicskát majd csak az avatáson engedik be. Csak a 3000 Mrd Ft fog átfolyni rajtuk. Illetve nem mind folyik át, lesz egy jelentős rész, ami fennakad. Pár Mrd-ért majd a MAHIR-os, Citiposzteres bagázs "kommunikálja" nekünk, hogy milyen jó is ez. Ez teljesen fölöslegesen kidobott pénz, mert én, aki meg vagyok győződve Paks bővítésének fontosságáról, mert az atomenergia jelenleg a legolcsóbb megoldás a CO2 kibocsátásának mérséklésére, engem fölösleges erről győzködni. A hozzád hasonló sötétzöldeket meg tök fölösleges, csak az LMP szlogeneket értitek meg, a racionális műszaki és gazdasági érvek egyik fületeken be, a másikon ki.

Ezt a hülyeséget, hogy Csernobilt a silány kivitelezés okozta volna?????
Elavult technológia, egy saját szakállra folytatott, átgondolatlan üzemkísérlettel kombinálva. Emberi hiba volt.
Sam Trickett a fiatal generáció egyik legeredményesebb cash game pókerese, de a tornajátékban is rendkívül sikeres. A brit profi július 4-én újabb kiváló eredménnyel jelentkezett: 2. helyet szerzett minden idők legdrágább versenyén, a $1.000.000 Big One-on. Helyezése hatalmas…..
Qqriq 2012.07.07 08:36:14
@RedRum:
Te is ott voltál a 6 között, bunkó?
Miután az Alkotmánybíróság - bár tartalmi ellenérveket is sorolt, de gyakorlatilag formai okokból - eltörölte az állami finanszírozású hallgatók röghöz kötését kimondó rendeletet, a parlamentben ezúttal törvényben kívánják kimondani: a képzést követő húsz évben…..
Qqriq 2012.07.05 23:09:09
@demján marley:

"magyarországon jóval az eu átlag alatt van a diplomások aránya, pedig eddig ingyenes volt a képzés."

Nagyon fájsz!
Ha olyan sok ott a diplomás, akkor miért is megy az a kevés magyar oda? Ahol annyira túltelített a piac?
Lehet, hogy azok a könyvtár-kaptár és büfé-ruhatár szakok lószart sem érnek? Mi is elindultunk ebbe az irányba 1990-ben, diploma gyárakká alakítottuk az egyetemeinket, főiskoláinkat, aminek az lett az eredménye, hogy mi is tele vagyunk jogásszal, közgazdásszal, média kommunikátorral és pszichológussal. Csak hegeszteni, esztergálni és egy egyenes falat felhúzni nem tud már szinte senki sem ebben az országban. Akik tudtak, már kihaltak, vagy az eu nyugati felén teszik többszörös pénzért, mint itthon, mert ott sem tud már senki ilyet.
Ezt a problémát lassan már a legidiótább Magyar Bálint is felismeri, de neked még kell 2 papír, míg megérted.
Abban is nagyon el vagy tévedve, hogyha egy magyar egyetemista oly mértékben ki tud törni a nyelvi elszigeteltségből, hogy be tud jutni egy nyugat-európai egyetemre, akkor majd az ingyenes magyar felsőoktatás ténye itthon fogja tartani.
A másik nagy igazság, hogy amit ingyen kap, valaki, annak nincs becsülete. Olyan, hogy "ingyen" nincs is. Az a kérdés, ki fizeti meg?
Radimir Čačić politikus, jelenleg a horvát kormány alelnöke. Magyarországon tavaly januárban közúti balesetet okozott, aminek következtében két ember meghalt. Nem volt ittas, az eljárás során ez fel sem merült. Nem sikerült megállapítani, hogy túllépte-e az autópályán a…..
Qqriq 2012.06.30 13:05:55
Egy jogállamban Hernádit meg sem gyanúsítják. Csak a hülyének nem volt nyilvánvaló, hogy az INA-val kapcsolatban hoppon maradt üzleti körök (udvari beszállítók, oroszok-OMV) próbálnak a zavarosban halászni. Azóta ki is derült, hogy egy olyan pénzügyi tranzakciót vettek elő, ahol az orosz kötődésű ciprusi offshore cég nem is Sanadert kente meg.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/17/magyar_tanut_hallgattak_meg_a_mol-ina_ugyben/

Persze a tanú nyilván hazudik, különben hogy vadásznák le Sanadert?

Ha Hernádi elmegy Horvátországba, nyilván bevágják előzetesbe, ott tartják pár hónapig, majd a választási dili után szabadlábon védekezhet. A végén bizonyíték hiányában felmentik. A lényeg nem is az elítélése lett volna, hanem hogy fröccsenjen a sár, kriminalizálni lehessen a MOL-t, indokolni lehessen kiszorítását az INA-ból.
Na ehhez nem asszisztált a magyar állam.
(Megjegyzem, ha teljesen megalapozott lett volna a vád, a magyar állam akkor is jó nagy marha volna, ha egy magyar cégek külföldi gazdasági térvesztéséhez asszisztálna.)

Az ír jogállamról és a Tobin nevű gyilkosról mikor olvasunk vm. Magyarország fikázó cikket, kedves poszt-toló?
A gazdasági válság kirobbanása óta a hitelminősítők a nehéz helyzetben lévő országok mumusává váltak. Hétről hétre kerülnek országok bóvli kategóriába, miközben az unió minden erejével a gazdaság beindítására törekszik, azonban a rossz besorolások mellett egyre…..
Qqriq 2012.06.28 20:31:58
@man co.:

"A hitelminösítök ugyanis nem spekulások, hanem értékelök."

hahahaha....!!!!
Na ezen jót mulattam.
Qqriq 2012.06.28 22:49:38
@man co.:

Szerinted miből él a hitelminősítő?

Elárulom: megjátsza a saját tippjeit.
Görögország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Írország. Jellemzően ezeknek az államoknak a neve bukkan fel a médiában ha Európa válsága kerül szóba. Romló életszínvonal, növekvő munkanélküliség, csökkenő GDP, ingatag lábakon álló pénzügyi szektor, menekülő…..
Qqriq 2012.06.25 19:19:26
@Neoprimitív:

"Ezzel nem értek egyet. A gazdasági válság nélkül nagyjából reálisan felmérhető volt a kockázat."

Hát persze. És neked még az is feltűnt, hogy vételi árfolyamon kaptad a hitelt és eladásin számolták ki a törlesztődet. És így is elhitted, hogy ez jó üzlet? Ez a kamat fölött 2x2,5-5% bukta.
Qqriq 2012.06.25 19:58:41
@Neoprimitív:

"Nekem is volt frankhitelem. Valamennyire magam is értek a pénzügyekhez de előtte megkérdeztem ismerős (nem érintett) bankost és olyan, pénzügyekkel foglalkozó barátot is, akinek a megélhetése múlt azon, hogy tájékozott legyen. Egyöntetűen az volt a vélemény, hogy persze, ez éri meg. Nem kellett tukmálni, meg beletaszítani, ez volt a racionális döntés..."

"Nem arról van szó, Józsi bá hülye volt-e (ha nem olvasta el, amit aláír, amikor élete legnagyobb pénzügyi döntését meghozza, akkor ez nem is kérdés)"

Ja. Józsi bá az hülye volt. Na de te," aki értesz valamit a pénzügyekhez", meg a "pénzügyekkel foglalkozó barát, akinek a megélhetése múlt azon, hogy tájékozott legyen", na ti aztán baromi okosak voltatok. Olyan okosak, hogy a végén csak ugyanúgy frankhiteles lettél, mint Józsi bá.
Csak azt tudnám, kinek az eszét osztod itt egy napja...
Qqriq 2012.06.25 20:39:29
@defenestratio:

Nem Józsi bácsit akarták kifosztani, hanem mindenkit, akit sikerül bepalizni. De VALAKIT mindenképpen le akartak nyúlni. A növekedés növekedés - mely menáger extra jövedelmek feltétele - csak újabb trükkökkel növelhető.

Csak az fölöttébb érdekes, hogy az osztrák bankfelügyelet páros lábbal rúgta ki az Erstét és a Raiffeisent, amikor hazai piacon próbálkoztak be ezzel, de Mo.-on a bankfelügyelet nevű gittegylet nem látott át a szitán. Vajon miért? Ennyivel okosabbak a sógorok bankfelügyelői, vagy ennyivel kevésbé korruptak?
Lehet-e független, autonóm gondolkodónak lenni Magyarországon? – merül fel bennem egyre gyakrabban a kérdés. Meg lehet-e határozni önmagunkat ideológiák mentén, még idiótább szót használva mindenféle izmusokkal? Hiszem, hogy a politikai koordináta-rendszert meghaladta az idő.…..
Qqriq 2012.06.19 18:49:38
@Unionista_:
"ha én az lmp lennék egy nagy "mitteleuropa oder balkan" transzparenst vinnék a parlament elé."

Miért kell ehhez lmp-nek lenned? Vigyed anélkül, a saját nevedben. Akkor még hiteles is lennél....
A sötét zöldek úgysem értik miről beszélsz.
Qqriq 2012.06.19 18:53:21
@sjz:

jól beszéltek
Én még annyival egészíteném ki, hogy a jogászokat kizárnám a képviselőségből. Összeférhetetlen. Fogalmazzák meg a jogszabály tervezetet, majd a laikusok józan paraszti ésszel, igazságérzettel eldöntik, társadalmilag jó (=igazságos) vagy nem jó (=jogszerű).
biztonságos? ... az is baj! 2012.06.17 14:51:00
A második Orbán kormány annyi hibát elkövetett már és annyi rombolást vittek véghez az utóbbi két évben Magyarországon, hogy tényleg nehéz objektíven mérlegelni, amikor például az egykulcsos SZJA-ról vagy a tranzakciós adóról van szó. Elég csak a GDP csökkenésére…..
Qqriq 2012.06.17 19:33:12
@Kőmíves Kelemen:
"Pár napja olvastam egy cikket (nem találom most), hogy mekkora elmaradások vannak a tervezett adóbevételekben. Eléggé sokatmondó... csak odafönt a döntéshozók basznak rá."

Bár csak odafönt basznának rá! De nekik van KÖZGÉP-ük.
El kell keserítselek, erre is mi itt lent fogunk rábaszni!
Elena, Dorula, Emi, Jorgosz, Leonidasz sziasztok! A partszakaszt elkerítő nádpalánk résein átsütött a délutáni nap, fejünk fölé árnyékot vetett egy terebélyes hárs, s mi ouzot hörpölve ültünk a tengerparti kiskocsmában, sőt a tengerben, mert annyira meleg volt, hogy…..
Qqriq 2012.06.17 19:15:10
@fchris82:

"...a bankokra mutogatni, hogy ők voltak a sunyik, és ők kergették adósság válságba a görögöket, vagy minket, eléggé abszurdnak tűnik. A hitelkihelyezést túlpörgették, a követelményeket és biztosítékok szintjét lecsökkentették FELELŐTLENÜL, ez tény, de nehogy már a bankok gondolkozzanak helyetted, könyörgöm."

Nem is tudom, sírjak, vagy nevessek rajtad...

Ha betétes lennél, akkor is azt mondanád, nehogy már a bank gondolkozzon rajta, hogy a feneketlen görög kútba önti-e a betétedet? Gondolkozzanak rajta a görögök? (elárulom, megtették, és ez a végeredmény)

Logikád igaz a megáradt folyó és a vízbe fúlt ember esetében. Tényleg nem kellett volna beleugrania. A folyó mit tehet arról, hogy árad.
De bank és a hitel felvevő üzletet köt. Amiben mindkét fél mérlegel, kockázatot vállal. Ha az adósok tömegesen nem tudnak fizetni, ott a bankok is elszámították magukat.

De ha nagyban nézzük, milyen felelős magatartás az egy bank részéről, hogy a GDP-jük 50-100-160 %-ig eladósodott országokat hiteleznek? Komolyan azt gondolja egy bank, hogy ezt a pénzt valaha is képes lehet egy ország kinyögni?
Szerintem egy percig sem. A függésben tartás a lényeg. A hitel visszafizetésére újabb hitelt adnak a kamatokat pedig minden évben bezsebelik, közben osztják az észt, hogyan kellene még több pénzt kipréselni az emberekből. Ennek a helyzetnek a kialakulása rövidtávon mindenkinek jó volt: a bank ki tudta helyezni a pénzt, hogy még több pénzt fialjon, a politikus választást nyert a hitelből adott jólétért cserébe, és jól járt a "nép" is, aki nyakába hullott a pénz.
Csakhogy most zavar támadt az "erőben"! A bankok beijedtek, hirtelen megvilágosodtak, hogy lehet nincs biztonságban a kihelyezett pénz. Ezzel eljött a jóléti lufi államok vége.
És persze ebben az ördögi körben a bankok ártatlan áldozatok. Nem ők voltak a legnagyobb haszonélvezői a költségvetések fejésének, majd nem ők borították a bilit.
A hazai médiában sajnos alig olvasni valamit arról, mi zajlik ezekben a napokban Görögországban. Elvont elemzéseket, körülményes latolgatásokat közölnek az újságok, amelyeket jobbára külföldi forrásokból vesznek át, de olyasféle kezdeményezéssel én nem találkoztam, hogy…..
Qqriq 2012.06.16 11:28:31
@VT Man:

off (tudom, nem görög téma, de nem bírom az ilyen fikázást)

"Már bocs, de az árokszél-kapargatás nem MUNKA.

Munkának látszó valami. Úgy is van fizetve."

Próbáld ki hétfőn. Jó idő lesz hozzá.

Aztán ha egy kicsit több a csapadék megy a rinyálás a belvíz miatt, mert az a szemét kormány/önkormányzat nem takaríttatja ki a vízelvezető csatorna rendszert.

on
Qqriq 2012.06.16 11:32:45
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"Azért sorolódtunk oda ahová, mert a rendszerváltáskor az ipar, mg. nem volt olyan hatékony mint tőlünk nyugatra. A keletieknek (orosz) nem volt miből beruházni, a szomszédok hasonló cipőben jártak. Igy a nyugatiak szerezték meg a piacokat és a feldolgozóipart. "

Úgy van.

És mi a kiút? Az utolsó oltsa el a lámpát?
A KSH 2012. június 6-i közleményét a megélhetésről, és 2012. február 21-i közleményét a fizetésekről hasonlítjuk össze. Ijesztő a kép.Az egy főre számított létminimum átlagos értéke 2011-ben havonta 83 941 forint volt Magyarországon, vagyis legkevesebb ennyiből tudott…..
Qqriq 2012.06.06 23:19:41
@irónika:

"a postolo itt azt ertette, hogy az egykulcsos adoval femjelzett SZJA. Annak pedig igenis van hatasa, ugyanis ez az adorendszer megszuntette az adojavairas intezmenyet.."

No nézd csak, van aki érti is! De ha a kedves poszt tolónak büdös a szar, akkor miért arról ír, hogy vannak ordenáré büdös sajtok is???!!!
Vagy ez volt a mai pártfeladat? Az egykulcsos adó a párt-mumus, akik ezt szidják erről ismerik fel a többi egyívásút? Ez a maszop mai közösség formáló formulája?
Qqriq 2012.06.06 23:22:12
@Dr. Furia:

Te agyatlan hülye! Ha az a bajod, hogy megszűnt az ADÓJÓVÁÍRÁS, akkor volnál kedves arról öklendezni!!!! Dr. Hülye....
Qqriq 2012.06.06 23:28:21
@peetmaster:
"...nem figyelsz. Megszűnt az adójóváírás is, úgyhogy a minimálbéres... "

De, figyelek. El kell szomorítsalak, figyelek. Teljesen tisztában vagyok azzal, miről próbáltok beszélni. Kár, hogy ti nem.
Az adójóváírás megszűnésén keseregtek valójában, de úgy ejtitek, hogy a "francos egykulcsos adó". Remélem, egyszer megértitek mi a különbség a kettő között, és nem csak ezt a párt-mantrát fogjátok nyomatni... Attól, hogy egyidőben két ponton módosították az SZJA törvényt, az még két külön dolog.
Elfogadva és megértve, hogy a "Nemzeti összetartozás napja" sokak számára őszintén fontos lehet, a bejegyzés közzétételére csak ma kerül sor.Gondolataim e napról az ünneplők által elvárthoz képest kevésbé ünnepiek.Nem azért, mert  az 1920. június 4-én…..
Navracsics úr bizonyára úgy gondolta, a társadalom, de főként a jobboldali szavazók nagyobb részében meglévő cigányellenességet jól meg lehet lovagolni azzal, ha a Cozma-ügyben hozott II. fokú ítéletet a Kúria elnökénél megreklamálja, valamiféle ködös társadalmi…..
Nagyjából tegnapig elszánt Európa-barát voltam. Hittem abban, hogy az európai kultúra erős polgári hagyományrendszere, a széles műveltség alapjain álló civil demokrácia ereje, az európaiakban élő álmok lüktetése képes lesz arra, hogy napról-napra, évről-évre előbbre vigye…..
Qqriq 2012.06.02 18:32:49
@yatumux:

"Remélem azt is értitek, hogy amit megkapjátok a fizetéseteket az egy osztrák banknál landol majd egy angol boltban költitek el egy olasz kútnál tankoltok és egy német energiaszolgáltatónak fizetitek a villanyszámlát és egy franciának a víz számlát.

Ezek a pénzek azonnal kikerülnek az országból és jachtot vesz belőle egy boldog üzletember.

Magyarul nem marad az országban és nem itt forog."

Na végre, nem csak én látom így!!!
:-)
Qqriq 2012.06.02 19:17:34
@Spiro:

Ugyan egyáltalán nem értem amiről beszélsz, de sokkal meggyőzőbb vagy, mint Matolcsy+Simor együtt véve. Nem akarsz MNB elnök lenni? Én támogatnám....
Qqriq 2012.06.02 19:26:56
@milliliteratura:

""Szerinted mennyibe kerül egy magyar orvos képzése megjegyzem világszínvonalon."
asszem 20-30 misi, legalább. és? ha szar infrastruktúrát és fizut adunk mellé, akkor megérdemeljük a sorsunkat. ha mi hülyék vagyunk, és nem becsüljük az orvosainkat, akkor ne a svédek, angolok, akárkik legyenek már a szemetek."

Asztá' adót fizetszé? Mert az orvosnak csak abból tudunk adni. Vagy kérjünk kölcsön? 20 éve így csináljuk, de a hitelezők kezdenek húzódozni...

Mi volna. ha az orvos jelölt csengetné ki a 20-30 misit? Kinek van annyija? Jó lesz utólag is....
Unger Anna cikkét megírta, saját világképével tele is írta. A szerző Magyar Narancsban megjelent cikke az ellenzéki összefogás esélyét latolgatja, törésvonalakat vázol fel, elképzeléseket ismertet (mármint, hogy szerinte melyik politikai szereplő mit gondol), csak a lényeget nem…..
Qqriq 2012.06.02 14:49:58
@ember67: "Hol van még a világon ilyen kifacsart gazdaság, amiben az a kérdés vetődik fel: mire van támogatás, mert akkor azt csináljuk... "

EU
Qqriq 2012.06.02 15:21:13
Hülyeség a liberális demokráciát szidni a tehetségtelen, csak lopáshoz értő politikai "elitünk" miatt. Még mindig abban élünk, Orbánék még annyit nem ferdítettek rajta, hogy ne lehetne a mostani állam berendezkedésünket liberális demokráciának hívni.
A rendszerváltás óta sokat munkálkodtak rajta a politikusaink, hogy lejárassák a fogalmat, sokan azonosítják is a "mindent szabad" elgondolással. Sajna az SZDSZ-es csapat ezt képviselte 20 évig: az individualizmus mindenek felett. Bárki bármit ellophat az államtól, bármekkora kárt okozhat az államnak. Bocsánatos bűn. Mert az egyéni érdek mindenek felett. Ha sok ember összedobja a pénzét (=adót fizet), hogy ebből jobban boldoguljon (=óvoda, iskola legyen belőle) az másodlagos cél, lopható, ha valaki hozzáfér, és magánosítani tudja.
Sőt, odáig jutottak, hogy ha kisebbségi a tolvaj, akkor magánszemélytől is lophat bizonyos mértékig (megélhetési bűnözés).
Na ebből nem véletlen, hogy elegük lett az embereknek!
A 20 év másik nagy bűne a gazdasági ellehetetlenítés. Piacainkat, termelő kapacitásainkat, közszolgáltatásainkat üveggyöngyökért odadobták a nyugatról jövő, az új tutit megmondó kalandoroknak, rabló gyarmatosítóknak. És most egymás hajának mosásából próbálunk megélni, ahogy Orbán ráhibázott.
Csatlakoztunk egy olyan EU-hoz, ami olyan feltételeket támasztott, ami hosszú távra garantálta a gyarmati alávetettségünket. Szintén üveggyöngyökért, amit EU-s támogatás címén szórnak időnként az arra érdemesek közé.
Tőke szabad áramlása? Hol volt itt a kölcsönösség? Milyen magyar tőke létezett, ami "áramolhatott" volna?
Munkaerő szabad áramlása? Az iskolázottabbja mehet nyugatra dolgozni: agyelszívás ezerrel. De a 8 általánost sem végzettek csak maradjanak itthon.
A rendszerváltás utáni 20 évben a magyar politikai elit liberális demokrácia felfogása a nemzeti érdekek teljes feladását jelentette. Megvalósították Lenin internacionalista álmát. Mindent feladtak ami magyar, ami nemzeti, mindent beáldoztak, csak ezt senki nem viszonozta. Eszükben sem volt.
És ebből a "liberális demokráciából" sem kér senki sem. Nem véletlen.

Lásd még:
boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2012/06/02/a_nyugat_alkonya_3?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_06_02&utm_campaign=index
Néhány nappal ezelőtt tudósítottak a hírportálok Christine Lagarde nyilatkozatáról, amely szerint a görögöknek javítaniuk kellene az adózási moráljukon. "Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója szerint a gazdasági válságtól szenvedő…..
Qqriq 2012.06.01 20:22:27
@ZZidane:

Hát ha egy ember szja-ján nem múlik semmi, akkor én sem fizetném. Meg a sógorom se, az apám se, meg a szomszéd se. Mind csak egy ember a maga szempontjából.