Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Optimistic Lyricist

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év végi, illetve év eleji listaőrületnek engedve minden év végén megkérdezzük a magyar játéksajtó egy-egy prominensét, hogy mondjon véleményt az év legjobbjairól (2010, 2011, 2012), és ez most sincs máshogy. Hat kiváló férfi osztotta meg velünk meglátásait: Chris a PC…..
 Gondolom emlékszünk még Rejtő Jenő regényeiből a végtelen sivatag mélyén lapuló erődöcskékre, ahol néhány légiós tengeti napjait?  Az ilyen kis helyőrségek mai is léteznek, a világ másik felén, a tenger közepén.  ..
Megint egy durva hullámvölgyben van a blog, Stökinél megvan a gyerek, én simán csak lusta vagyok, a többiek meg szerintem azt sem tudják, mi az indapassos jelszavuk. A lényeg azonban, hogy a Microsoft bejelentette az új Xboxot, és bár a PS4 esetén még volt kedvem arról írni, mennyire…..
Optimistic Lyricist 2013.05.23 18:01:37
@grobs_:

Pont arról van szó, hogy a HC gamernek elég lenne ha menne a Halo az új Xboxon, így viszont terjeszkedni tudnak ráadásul az USA-ban nagyon sokan használják úgy az X360-at is, hogy alig játszanak rajta, filmeket viszont azon keresztül néznek, ezek a funkciók igenis eladják az új konzolokat. Ez a része nem nekünk készül pont ahogy a PS4 is tele van olyan funkciókkal amik Japánban menők itt meg röhögünk rajta vagy nem nekünk nem is hozzáférhető.

Ha magyarországon is lehetne jó minőségben meg legálisan ESPN programokat nézni az bejönne, akkor meg is venném az új Xboxot.

A PS3-nak is sokmindent tud a játékon kívül én mégis csak játszottam vele több év használat alatt, biztosan az újabb generációs konzolokkal is így lesz.
Optimistic Lyricist 2013.05.23 19:48:17
@utax:

Azt ugye tudod, hogy a majdnem minden nagyobb konzolgyártónak von olyan konzolja ami óriási bukás lett? A játékipar ilyen, pedig a virtualboyon például nagy koponyák dolgoztak.

Az utóbbi 10 évben rengeteget változott a játékipar és sajnos sok szempontból nem előnyére, a játékos pedig attól fél hogy majd konzolon is olyanokkal kell majd szarakodni hogy összekössem a játékot a live accountommal meg mindenféle DRM lesz a végén azon is.
Valami furcsa előérzet miatt nem néztem meg múlt héten a Sony nagy csinnadrattával bejelentett bejelentését, pedig azt ígérték, hogy megmutatják a jövőt. Kicsit furcsa ez, tekintve, hogy az aktuális konzolgenerációban épp ők voltak azok, akik annyira meg akarták mutatni, hogy…..
Optimistic Lyricist 2013.02.28 15:46:23
@Reactor:
Én látom a fejlődést a játékok terén, azt a minőséget amit elvárunk sokba kerül előállítani, így a kiadó önmagát kényszeríti bele egy olyan játék készítésébe ami nagyon eladható. A Kingdoms of Amalur Reckoningal kapcsolatban pl nemrég olvastam, hogy 3 milliót el kellett volna adni belőle, hogy visszahozza az árát, a Bayonetta 1 millió eladott példánynal nagy bukás volt... Ettől még van Heavy Rain meg Dark Souls vagy PCre DayZ amik meg igenis nagyon jók meg adott esetben mutatnak komoly fejlődést.
Optimistic Lyricist 2013.03.03 09:46:31
@Ironfist:

"Ja, hát amit MMO RPG-nek készítenek, majd az elkészült világba egy singleplayer játékot implementálnak, mert időközben csődbe mentek, az ne is csodálkozzon, hogy nem fogy."

Nem arról szól a posztom miért nem fogyott belőle hanem érzékeltetni akartam mekkora költségvetéssel készülnek mostanában a játékok. Ha töbmillió eladás kell akkor kénytelen a kiadó könnyen eladható játékot gyártani ennek pedig gyakran selejt az eredménye.

Miért baj hogy nem valami különleges hardver alatt fognak futni a PS4 játékok? Nem Win alatt futnak a játékok és adott hardverre vannak írva nem pedig hátha működni fog alapon.
Optimistic Lyricist 2013.03.05 20:43:55
@Ironfist:

A God of Wart sem a grafikája adja el, a maga stílusában kiemelkedő a játékmenet és mellesleg jóval nehezebb mint általában a mai játékok. Általában igaz, hogy a tartalom adja el a menő játékokat, most amikor már nagyon le van maradva a PC mögött a konzolgeneráció nehéz is lenne a grafikával eladni a játkokat.

"tartalmas játékot konzolon meg nem lehet játszani."

Ne már. Érdemes belenézni mennyi meghatározó PC játék jött ki konzolra is: Pool of Radiance NES, Syndicate SNES, The Lost Vikings SNES, Diablo PS1 és lehetne folytatni. A legtöbb menő PC-s rpg pedig segédmunkás a komolyabb jrpgk mellett ha arról van szó mennyire öszetett a játék. Ott van még a Street Fighter Alpha 3 példának, ha youtube videót nézel akkor kb semmi extra valójában pedig elképesztően összetett rendszer van mögötte.
November 6-án jelenik meg a Halo 4, az első játék a Halo-brandben, amit nem a Bungie fejlesztett. A Microsoftnak nagy a tét, éppen ezért bizonyára igen rosszul érintette a céget, hogy hétvégén kikerült a netre a játék kódja. A vállalat persze belső nyomozást kezdett, hogy…..
Optimistic Lyricist 2012.10.19 12:36:55
@A fidesz a betegek kiirtására készül:

Cipőt a cipőboltból, egy alap új X360at meg lehet venni 45000-ért újonnan és természetesen garanciával boltból, Saturn és társai nagyon drágán tudnak egyes cuccokat adni.

Mostanában az megy, hogy a játékot előre megkapod és mindent le tudsz tölteni hozzá ami csak kell, Steamen persze magát a játékot is előre letöltöd így a megjelenés napján ezzel már nem megy az idő. A szolgáltató szempontjából ez egyfajta kényelmi szolgáltatás, a szervereket sem terhelik a megjelenés napján te pedig éjfél után egy perccel már tudsz játszani. Aztán persze sokan ezt úgy élik meg, hogy ott a játék amiért fizettek, mi az hogy nem lehet vele játszani valami marketing ökörség miatt.
Optimistic Lyricist 2012.10.20 00:20:24
@Királyvíz:

Az angol webshopok ugyanezt csinálják, (főleg ha rendszeres vásárló vagy) azonnal elhiszik hogy elkeverte a posta és te nem kaptad meg, feladják még egyszer. Ha az sem jön meg visszafizetik az árát.
IDDQD Neked ez nem jár 2012.09.15 09:09:07
A régi rossz vicc szerint a pszichiáter az az ember, aki a sztriptízbárban nem a műsort, hanem a közönséget figyeli. Hogy a gémerszájtokon nem a híreket, hanem a kommentelőket figyelő látogató micsoda, azt nem tudom, de időnként ez a vidék fentről pusztítandó vasútnak és…..
Optimistic Lyricist 2012.09.17 11:24:24
@Tyl3r: Én a régi marketing háborúra céloztam. Persze nem 'kell' a Nintendonak egy újabb franchise, de gondolom kellenek a komolyabb vásárlók is. Amennyit foglalkoztam vele Wii-n kb 4-5 tényleg komoly játék volt a többi vagy egyszerűen gyerekes vagy simán túl könnyű. Szerintem ezt változtatni akarják, kár hogy nem kanyarítanak végre egy értelmes történetet a Metroidhoz inkább.
Érdekes nyilatkozatot adott minap a God of War és a Twisted Metal játékok atyja, David Jaffe a Gamesindustry Internationalnek: nagy visszaesést jósolt a Wi U-nak, meg úgy általában a következő konzolgenerációnak, ami szerinte az utolsó lesz. A neves fejlesztőt a Nintendo hamarosan…..
Optimistic Lyricist 2012.06.19 19:46:55
@molnibalage:
Külföldről kell rendelni a játékokat, kriminális árak vannak Magyarországon.
Optimistic Lyricist 2012.06.20 17:53:55
@anarchoid:
Ez honnan van?

Nagyon durva hogy a játékokról mennyire kevés szó van benne, el van intézve annyival a dolog, hogy "core game experience, Halo, Fable, GOW etc"... A cloud gamingből annyi derül ki hogy lesz ilyen szolgáltatás is az offline mellé, végülis ki kell valahol próbálni. Egyébként az is látszik hogy nem fognak akárhogyan streamelni, legyen a gépeden win8, a telefonod is windowsos legyen, stb.

Mennyi company bullshit van benne az sem egyszerű.
IDDQD Fantasy az állam pénzéből 2012.05.29 09:10:00
A GQ remek, a Sportgézán is publikált tanulmánya alapján az amerikai kosárlabdázás nagyjai karrierjük végeztével nem a dicső nyugdíjba, hanem a csődbe menekülnek. (Ugye, mindenki hallotta már, hogy a pályán mindig zseniális Michael Jordan állítólag az életben súlyosan…..
Nem friss hír, de annál érdekesebb: nagy bajban a Sega. A rolót ugyan nem húzzák le, de a negyedévet nem nyereséggel, hanem súlyos, 7 milliárd jenes (majdnem húszmilliárd forintos) veszteséggel zárják. Ízlelgessük kicsit ezt a számot és közben gondolkozzunk el azon, hogy 1.…..