Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freegr

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Alkotmánybíróság (Ab) mai döntését sokan félreértették. Voltak, akik azt, mondták, hogy az Ab elkente a dolgokat, mivel csak a formai kérdéseket vizsgálta, a tartalmaikat nem. Ez tévedés. Az Ab ebben az ügyben nem is lehetett volna keményebb. Az, hogy az átmenetinek mondott, de…..
freegr 2012.12.29 15:40:56
@veracity: alkotmányozni a FIDESZ 2010-es hatalomra kerüléséig csak legalább 4/5-ös többséggel lehetett (volna) ...ezt a FIDESZ gyorsan leszállította 2/3-ra, és még gyorsabban összetákolt egy új "alaptörvényt". Csak ennyit szerettem volna szólni "magas színvonalú" eszmefuttatásodhoz...
freegr 2012.12.29 16:14:23
@Rob67: ne légy annyira felindulva, mindenkinek joga van trollkodni (Belaggio, veracity, reszeg tengeresz, stb,) Mint egyetlen párthoz sem tartozó centrista (na jó, az elmúlt 2,5 év egy kicsit balra vitt...) azt azért konstatálom, hogy a FIDESZ-hű bloggolók, posztolók, stb. között sokkal több a magából kivetkőzött, az értelemnek nem sok jelét mutató egyén, mint a másik (mondjuk: demokratikus ellenzék) oldalhoz kötődők között.
Alighanem a világ egyik legalacsonyabbra épített vasúti felüljárója található az Egyesült Államokban, az észak-karolinai a Durham városában. Magassága mindössze 11'8", vagyis alig több mint 3 és fél méter. A hídnak saját rajongói oldala is van, melyből kiderül, hogy száz…..
Az egész azzal kezdődött, hogy az Egyenlítő blog megírta, hogy a Tv2 annyit tudott mondani az Educatio 2012 kiállításról, hogy a habos palacsinta fogyott a legjobban a rendezvényen. Pedig történt ott más is. Egyrészt jól fogyott a nutellás palacsinta, másrészt a Hallgatói…..
freegr 2012.01.23 18:07:01
@Prussia: így akkor sem szabad reagálni, ha egyébként donum ritka nagy baromságokat írt.

Donum ! Lehet, hogy az a 20-30 fiatal nem reprezentálja a Hallgatói Hálózatot (de az is lehet, hogy a szervezet általában így gondolkodik !), de attól egy ilyen jellegű eseményen EZ A HÍR, és nem a palacsinták minősége vagy forgalma. Erről lehetne lényegesen hosszabban és nívósabban is írni (nem feltétlenül itt...), de a TV2 "vezérigazgatóstul" meg "stábostul", meg akérmilyenestül csúfosan leszerepelt...ha meg "oppurtunisták", akkor szégyelljék magukat, és húzzanak el...
ProgBlog Az esküszegő 2011.04.18 18:29:00
„Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Az alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom. A tudomásomra jutott titkot megőrzöm. A miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar…..
freegr 2011.04.19 09:09:41
@ericssonfan: te sem tudod, miként a zemberek többsége sem, hogy mikor és kiknek mondta ezt Gyurcsány...mert ezt Gyurcsány NEM ÁLTALÁBAN NEKÜNK, MAGYAR EMBEREKNEK MONDTA EZT, HANEM 2006-ban A GYÁRIPAROSAINKNAK, AKIK KÖZÜL TÖBBEN PEDZEGETTÉK, HOGY ŐK INKÁBB ÁTVISZIK (PAPIRON !) A CÉGÜKET SZLOVÁKIÁBA ... ÉS AKKOR NEM IDE (ÉRTSD: MAGYARORSZÁGRA !) KELL MAJD ADÓZNIUK !!!

Gyurcsány sokkal inkább Magyarország érdekeit szolgálta, mint ezek a nagytőkéseink, akik a szavakban nagy nemzetiek, de adózni inkább Szlovákiában szeret(né)nek ...
Mint olvashatjuk, Újpesten a Fidesz vezette önkormányzat egy havi 350-ezres életmű-díjat adna Derce Tamás ex-polgármesternek, élete végéig, sőt, már meg is szavazták. Kvázi azért, mert nyáron átállt a Fideszhez, és ősszel lemondott a választásról a fideszes Wintermantel Zsolt…..
freegr 2011.01.28 10:08:47
@nagymagyarmagyar: aháhy topic van, bárhol-bármikor megjelensz adod önmmagad: ahogy látom nemcsak az én véleményem szerint, hanem a legtöbb blogoló szerint is:
te vagy debil vagy, vagy provokátor .

NE VÁLASZOLJATOK NEKI ! MAJD CSAK ELHÚZ INNEN ...
Mindannyiunk Viktátora január 19.-én nem csupán ismertette az EU Elnöki programját a parlamenttel - amiben különösebb vita nem volt -, nem csupán bezsebelt néhány nagyon erős kritikát (érdemes megnézni, hogy grimaszol, gy.k. ez nem érv), hanem persze a maga "orbánus"…..
     MSZP-s szórólap 2004 decemberéből. Évről évre nem felejtettünk. De az idő telik, a körülmények változnak, utoljára idézem fel ebben a formában a magyar balliberális oldal történelmi bűnét.   „Ez a nép­sza­va­zás ugyan­is…..
freegr 2010.12.06 10:45:03
1. Az eddigi kommenteket elolvasva: a két szekértábor egymásra kígyót-békát (illetve annál is sokkal ocsmányabbakat....) kiabálnak egymásra - az árokásás folytatása 2004 irracionalitásának (l. Patrubányi-FIDESZ-MSZP-SZDSZ, stb)

2. Az állampolgárság KÖZJOGI kategória, amely fő szabályként az alkotmány alapján egy ÁLLAM és annak földrajzilag körülhatárolt TERÜLETÉN ÉLŐ POLGÁRA közötti viszony (de: területén élhetnek nagy számban külföldi állampolgárok is !). Ettől eltérően egy nemtehez tartozó emberek több állam területén élhetnek, több állam polgárai lehetnek.

3. Ha az állam nem nemzetállam (mint Magyarország), akkor a területén nagy számmal élnek az "anyanemzetétől" eltérő nemzetiségű állampolgárok is, akiknek nemzeti identitását külön törvény szabályai alapján kell megállapítani - pl. németek, románok, szlovákok, romák, stb....)

4. Az állampolgárokat egy állam keretein belül ugyanolyan jogok (pl. választójog) és kötelességek (pl. közteherviselés !) illetik meg. Lefordírva: hazánk minden állampolgárát megilletik az alkotmányos jogok (így pl. választójogunk van, részesülhetünk szociális és nyugellátásban, stb.), de kötelességünk viselni az állam fenntartásával kapcsolatos közterheket, azaz adóznunk kell, járulékokat kell fizetni, stb.

5. A fentiek alapján nem igazán levezethető az, hogy egy ország állampolgára egy másik államban is kapjon olyan állampolgárságot, amely alapján rendelkezne a másik állam által biztosított jogosultságokkal (pl. választójog), ugyanakkor a közterheket csak az "eredeti" állama polgáraként viselne....
Egyébként az Európai Unió kifejezetten ellenzi a kettős állampolgárság intézményét, mert az számos jogi problémát jelent !

6. Legjobb tudomásom szerint a hazánkban élő német, román, szerb, szlovák, stb nemzetiségűek sem rendelkeznek az "anyaországukban" választójoggal (igaz: adót sem kell ott fizetniük).

7. Az már történelmi érdekesség, hogy 2001-ig a FIDESZ kifejezetten ellenezte a határon túli magyarok (kettős) állampolgárságát, nagyjából azon indokok alapján, amit az előző pontokban leírtam ! A FIDESZ pálfordulása igencsak gyakorlatias, hiszen a jelenlegi törvények és jogszabálytervezetek alapján levezethető, hogy a juttatott előnyök ellen-tételezésért a FIDESZ a rá való szavazást várja el a határon túli nemzettársainktól...
freegr 2010.12.06 12:43:25
Nahát, 11-kor leírtam, hogy miért nincs értelme ennek a nagy népszavazási-kettős állampolgársági vitának, aztán elmentem egy óra hosszára. Visszajövök, ránézek a gépre, hát új témát találtatok. MNYP. Ezen a csonton aztán megint jól el lehet rágódni, szidni egymás jó q...a anyját, stb.

Mi motiválta Magyarországot, hogy 1998-ban a (kötelező) nyugdíjrendszert két pilléresre állítottuk át ?! Miért alakítottuk ki azt a modellt, hogy (legalábbis pár évtized múlva) a nyugdíjak kb. 3/4 része "állami" nyugdíj lesz (azaz az akkori keresőktől levont járulékból kapjuk nyugdíjunk ezen részét), míg a nyugdíjunk kb. 1/4 része az általunk az évtizedek alatt befizetett MNYP-tagdíjunk fog származni (ami magántulajdon, és mint ilyen éppúgy örökölhető, mint pl. a bankbetétünk).

Ennek egyetlen, igen egyszerű, de súlyos oka van: a DEMOGRÁFIAI HELYZET DRÁMAI ROMLÁSA. Míg 1998-ban még majdnem másfélszer annyi aktív kereső, volt, mint nyugdíjas, addig ma már csak kb. 25-kal több a "dolgozó", 2020-ban már nagyjából ugyanannyi nyugdíjas lesz, mint aktív kereső, 2040 körül meg már egyenesen kb. 30 %-kal több nyugdíjas lesz !!

Nagyon egyszerű számtan példa: kb. 2010-től a hagyományos állami rendszer (azaz az I. pillér) szerint a befizetett járulékok nem fedezik a nyugdíjasok részére kifizetett nyugdíjat, és ez a különbség a demográfiai helyzet romlása miatt egyre nő ! 2030-2040 körül a helyzet már annyira drámai lenne, hogy az akkori állami költségvetés akár 20-25 %-át kellene a nyugdíjbiztosítási alap hiányára átcsoportosítani. Ezt meg nyilván nem lehet, hiszen a legerősebb ország költségvetése sem bírna el ekkore hiányt.

Ezért a későbbi évek nagy hiányát úgy csökkentjük, hogy már most elkezdjük a II. pillérrel a MNYP-tagdíjak fizetését (ezzel a mostani években növeljük a nyugdíjkassza hiányát, ami pl. 2010-ben kb. 380 milliárd Ft lesz), a MNYP-i felhalmozott pénzekből mondjuk 2020 táján (amikor már sokan fogják nyugdíjuk egy részét a saját maguk által befizetett tagdíjakból visszakapni) az állami nyugdíjkassza hiánya meg kevesebb lesz, éppen azért, mert a nyugdíjasok tekintélyes része már nem 100%-ban állami nyugdíjat kap.
Múlt hét szerdán a magyar kormány bejelentette a nyugdíjrendszer átható reformját, melyre, mondhatni, azonnal felbolydult a nemzetközi sajtó. A vélemények korántsem pozitívak, sőt, mivel a helyzetet nem önálló esetként, hanem a kétharmadot megszerző Fidesz-KDNP kormány…..
freegr 2010.12.03 00:14:18
@Zozi79: ne próbálj meg okosabbnak lenni, mint amilyen vagí !!

1. a nyugdíjjárulék JÁRULÉK (tehát nem adó), ami azt jelenti, hogy ezért te, ha nyugdíjba mész ellenszolgáltatásra (ez a JÁRADÉK, a nyugdíj) leszel jogosult !!!

2. az adóbefizetésnek soha nincs ellenszolgáltatása !! ez nem a tied, ez a társadalom közös költségeinek fedezetére megy !!

3. a magánnyugdíjpénztári tagdíj speciális járadék: olyan levonás, amelyért egyrészt természetesen majd valamikor ellenszolgáltatásra leszel jogosult (a nyugdíjad kb. 1!4-ét fogja adni), másrészt az állami nyugdíjjárulékkal ellentétben nem a nyugdíjkasszába megy a jelenlegi nyugdíjasok kifizetésére, hanem a te ÖRÖKÖLHETŐ TULAJDONOD lesz !!!!
freegr 2010.12.03 00:32:39
@batman1971: hm...ebben sok igazság van...
freegr 2010.11.30 12:08:18
@Schaf: az a baj, hogy pont amiben elvileg igazad van, az a rossz okfejtésed alapja.

Tudni illik:
1. Az tény, hogy az államadósság aránya magas
(na, ebben van igazad...de csak is ebben !!)

2. MIÉRT NEM SZABAD A NYUGDÍJPÉNZTÁRI PÉNZEKHEZ NYÚLNI ? mert

a)JOGILAG: az a pénz a tagok tulajdona, márpedig a magántulajdon szentsége a modern demokráciák alapelve (meg polgári jogilag sem lehet szerintem elvenni...)

b) PÉNZÜGYILEG: költségvetési szempontból a jelenlegi dolgozó/nyugdíjas arány még jobb. mint 20-30 év múlva, amikor több lesz a nyugdíjas, mint aki dolgozik, és akik járulékaikból el tudnák tartani a nyugdíjasokat. Tehát ha most ellopják a nyugdíjpénztárak vagyonát, akkor tulajdonképpen a jövő (20-30-40 év múlva) költségvetését hozzuk lehetetlen helyzetbe, amikor akkora belső államadósság lesz (mert a jelenlegi nyugdíjpénzári vagyon helyett a teljes nyugdíjat az akkori korosztálynak kellene fedezni, ami természetesen lehetetlen !!), hogy az ÁLLAM BELE FOG ROKKANNI !!

KONKLÚZIÓ:
AZÉRT SZÜKSÉGES A MAGÁNNYUGDÍJ-PÉNZTÁR, MERT AZ AKTUÁLIS NYUGDÍJAK EGYRE KISEBB MÉRTÉKBEN FEDEZIK A NYUGDÍJASOK RÉSZÉRE FIZETENDŐ JÁRADÉKOT !
AZ EGYRE NAGYOBB HIÁNYT AZ ÉLETPÁLYA (~ 40 ÉV) ALATT FÉLRETETT ÉS BEFEKTETETT MAGÁNMEGTAKARÍTÁSOKBÓL LEHET FEDEZNI !!

Azaz: a KMNYP-k einstandolása nem egyszerűen a 3 millió tag, hanem a 2020 utáni kormányok és költségvetések elleni MERÉNYLET !
freegr 2010.11.30 12:34:46
@Schaf: én szerintem még mindig nem érted !

a KMNYP nem profitorientált a pénztárkezelőknek (mert a 4,5 %-ból nemigen lehetne profit...), de a nyugdíjpénztári tagoknak (azaz nekünk) IGEN ! EZ AZ ÉRTELME A MAGÁNNYUGDÍJNAK !! (Megenné a fene, ha a kezelőké lenne a pénzem nyeresége, és nem az enyém !!)

Schaf! Azt mondod, attól, hogy valakinek mondjuk az OTP-nél van a magánnyugdíja, attól még nem fogja feltételenül az OTP Bankba tenni a pénzét ... ezt én sem mondtam ! De az bizony igaz, hogy egy adott KMNYP tagja nagyobb valószínűséggel viszi ugyanaoda az egyéb megtakarításait, biztosításait, mint máshova (és ezt nemcsak az én egyéni példám igazolja, hanem sok más ismerős is)

Az OTP csoportnak pl. igen is már az is megéri, ha mondjuk 10 ezer OTP KMNYP-tag átviszi az OTP Bankhoz a megtakarításait, az OTP-től vesz fel hitelt, az OTP_garancia Biztosítónál köt lakás- és életbiztosítást. Vagy szerinted nem ez a kapitalista pénzintézetek filozófiája ??

EZ A KAPCSOLT ÜZLET !! EZÉRT ÉRDEKELTEK A PÉNZINTÉZETI CSOPORTOK EGY SZÁMUKRA NULLSZALDÓS PÉNZTÁRAT FENNTARTANI !!

Azt meg végképp nem értem, hogy gondolod, hogy a KMNYP-k ingyen kaptak az államtól pénzt ? Hát ide figyelj, ha mondjuk Neked 200.000 Ft a bruttó béred, Te ezt nem kapod meg, mert (mondjuk az elmúlt évek átlagában) levontak TŐLED 18.000 Ft nyugdíjjulékot, illetve MNYP-tagdíjat (+ a többit...) Tehát ez a nyugdíjjárulék jellegű tagdíj a TIED, mert TŐLED vonták le, Te nem kaptad meg a bruttó béredet !!! Semmi ingyenesség nincs !!
Fontos határhoz értünk – írtam tegnap. Ma reggelre kiderült, hogy más értelemben is. Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója megtette azt, amire nyilvánosan eddig ebben az ügyben egyetlen elkötelezett kormánypárti sem volt hajlandó. Vállalta a véleményét akkor is, ha az…..
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
A Köztársaság téri emberdaráló emléke kísérti a Magyar Szocialista Pártot. Az alant olvasható dokumentumgyűjteményből - indirekte - mintha az derülne ki, hogy a párt új, Jókai utcai székházának valamelyik helyiségében egy ártatlan, fiatal leány testére elektródákat…..
freegr 2010.08.04 09:12:13
@dzsolesz: miért, Te jobban fogsz örülni annak, hogy október 4-én elkezdődik a diktatúra ?!
Megdöbbentő kijelentést tett Berlinben, Angela Merkellel közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök: kerek-perec elismerte a Bajnai-kormány eredményeit. Orbán Viktor lázas és félrebeszél, vagy tényleg ekkora a baj?Először azt hittem, hogy valamit rosszul olvasok,…..
freegr 2010.04.27 21:19:37
@ayatollah: Délután sajnos nem tudtam kommentálni az eseményeket (temetésre kelltt mennem...), de most átnéztem a hozzászólásokat, és rádöbbentem, hogy Te megelőztél...szóval: Csányi (OTP-vezér, a "leggazdagabb magyar": ő lesz a FIDESZ MLSZ-elnöke) - Demján (a Gyáriparosok elnökeként Orbán hatalomra jutásában játszott elévülhatertlen szerepet...)- Széles (Magyar Hírlap - Echo TV - soroljam még ?!) - Fellegi (RTL Klub, stb. - Orbán vagyongazdálkodási minisztere lesz ). Szóval ?! Eddig volt, vagy ezután lesz az oligarchák uralma ?!
freegr 2010.04.27 22:30:24
@ben2: általánosságnam mondhatom: az egyik 19, a másik egy híjám húsz...azaz a FIDESZ és az MSZP között nem sok (erkölcsi) különbség van...de ha nem hiszitek: eddig egy egy kormány volt, amelynek tagját (Szabadi - politikai államtitkár) köztörványes bűncselekményért jogerősen elitéltrk, egy párt volt (FIDESZ) amelynek közvetlen vezetőjét (Várhegyi Attila válaszmányi elnök) ugyanúgy elítéltek, egy párt van (FIDESZ), amelynek gazdasági igazgatója ellen (Varga Tamás...) különösen jelentős összegre elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatt nemzetközi körözést adtak ki...szóval visszfogottabban kellene minősíteni. Egyébként ha elolvastátok (volna) az öszödi beszédet, abból kiderül: Gyurcsány a legigazmondóbb magyar politikus: az egyetlen, aki bevalotta, hogy a a politika egy hazug dolog, és a politikusok szinte mind hazudnak....
A héten Szanyi Tibor károgásától volt hangos a sajtó, tegnap pl. a hvg.hu-n néztem meg ahogyan arról nyilatkozik, hogy a XIII. kerületet megszállták a Szanyi ellenes egységfront voksterrorista figurái, és isten bizony ezek akadályozták meg az ő választási…..
freegr 2010.04.17 10:22:59
@fspd: azt kell mondanom, hogy Te tévedsz.
1. Az érintett választókerületben (Bp. 19) 43 szavazókör van, ebből a másik 42 szavazókörben Szanyi több szavazatot kapott, mint a FIDESZ jelöltje. Te kiragadtál egy olyan szavazókört, ahol Szalay többet kapot, mint Szanyi. Ezt statisztikailag nem lehet, csak a választókerület egészének (ponosabban: a 42 "tiszta" szavazókörnek) az adataival szabad számolni. Statisztikailag a hibahatáron belül maradva el lehet mondani, hogy a 490 megjelent "állandó" lakos a szavazatait ugyanolyan eloszlásban adta le, mint a választókerület (ez már csak azért is igaz, mert Újlipótváros sokkal homogénebb, mint mondjuk egy olyan vidéki körzet, ahol 60-80 km távolság és eltérő életviszonyok lehetnek két település között !)

Abban meg újfent Te tévedsz, hogy szerinted én a lehetséges választópolgárok számával számoltam. A választási eljárási törvény törvény alapján a leadott érvényes szavazatok alapján számoltam !! (Ami érdekes: az igazolásos szavazók száma a szavazáson megjelent 64 %-os átlaghoz képest több mint 95 %, ami enyhén szólva is furcsa...)

2. Az, hogy a FIDESZ és Jobbik az igazolással szavazók között kb, 80 %-ot ért el, az mindenféleképpen kirívó. Amit Te mondasz, hogy volt olyan szavazókör (kb. 700 szavazóval), ahola FIDESZ 76 %-ot ért el, az pont engen igazol. Hiszen ha a FIDESZ-re arányaiban legtöbben szavazó Balatonfüredi szavazókörből jelentkezett át volna minden igazolással szavazó, akkor se lett volna meg a 80 % a 48. szavazókörben. De normál körülmények között nagyjából az országos adatok alapján elképzelhető lett volna kb. 65-70 %. De akkor még mindig ott van, hogy a kerületben rég óta ott élő (de állandó lakóhellyel vidéken rendelkező) között azért valószínűsíthetően nem 80 % a jobboldali szavazók aránya (és főleg nem 96 % a szavazáson megejentek aránya)

Összefoglalva: néhai matematika statisztikai tanárunk az egyetemen azt mondta: a számokkal lehet hazudni, de a számok nem hazudnak!! Márpedig a számok alapján (de ezzel a statistikai képletekkelmár nem akarok senkit sem untatni) a szervezett jobboldali voksturisták száma minimum 301, maximum 841 fő lehet. Az igazság valószínűleg a kettő lözött lehet...