Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Várúr

0 bejegyzést írt és 3838 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ellenzék még mindig nem érti Magyarországot. Ezzel az egy mondattal és az alá linkelt vasárnapi hírek összeállításról szóló cikkel le is lehetne tudni ezt az egész ellenzékeskedést. Legalábbis a jelenlegi formáját. Mert az van, kedves idióták, hogy ha ti ezt tényleg…..
Várúr 2012.08.19 16:59:54
@a szív fészkei:
Ki nem szarja le, kértél- e népszavazást te senkiházi idegenszívű. Ezért rühellünk téged és hasonszőrű társaidat. Kuncze, a gyönge közepes üzemmérnök, bukott politikus, botcsinálta riporter Miska kancsó való neked. Csak sikerült kihoznod a sodromból. Szimpla szarházi vagy a lejárt szavatosságú elzavart pártoddal együtt.
Várúr 2012.08.19 17:06:22
@Waldeck:
Közöm nincs a kurucinfóhoz. Nem vitatom a baloldal hazafiságát, mert ami nincs, azt vitatni sem érdemes. Régi jó ballib szokás érvelés helyett vádolni, akár hazugsággal. Na, vagy te vagy szenvedélyes füllentő, vagy úgy beetettek a szoci hazugságokkal, mint táppal a malacot.
Várúr 2012.08.19 17:11:39
@a szív fészkei:
Még csak annyit te szerencsétlen: ha az ember a száraz szart odébb rúgja, az messze nem keveredés. Ne mentegesd az olimpiai bajnokainkat gyalázó ballib szennyportálokat. Nem egyedül Tóta nevű mocskos szájú blogger habzott és fikázott. Lételeme az más hasonszőrűeknek is (hál'istennek nincsenek többen, mint egy tucat). Ezekbe kapaszkodtok görcsösen. Nem is tudom, szánalmas, vagy röhejes inkább? Na, mára elég volt belőled.
   A Fricz Tamás nevű bohócról jutott eszembe.     A választási regisztráció egy politikatudós számára nem napi politikai vitatéma, hanem feladat. Itt egy politikatudományi kategóriáról van szó, amelynek története van, amelyről már sokan sokfélét írtak. A politikatudós…..
Kevés gusztustalanabb ember van az amúgy sem makulátlan közéleti palettán Csintalan Sándornál. A szervilis seggnyalás aranyszegfű koszorús bajnokából lett hírtévés beszélő fejből lett Fidesz tag életútja olyan kismagyar valóság: a Ho Si Minh ösvényre lépve KISZ titkár…..
Várúr 2012.08.18 15:08:30
@Fabius:
Te is tudod: egyik se fidesz-tag. Nem érdemes ilyen görcsösen erőlködni. Lendvai eeetársnő, Kovács Laci bá', stb. nevű ősbolsik tucatjával nemcsak mszp-tagok -, képviselők is. Röhögöm, mikor épp a ballibek komcsiznak habzó szájjal. Ne fáraszd magad és más hozzád hasonlók sem. Nem titeket akarlak meggyőzni. Nektek a mély komcsi gyökerű Furcsány, Meseházy, Bajnai, stb. való. Esetleg Dopeman, Árok Kornél, a milla, a 4K! vagy fene tudja melyik balos-anarchista formáció. Ócska régi trükk az ellenfelet vádolni azzal, amit ti követtek el. Megmosolygom, a személyeskedés nem izgat, oszt' annyi.
Mai szerzőnk nem mostanában, hanem majdnem 30 éve vándorolt ki, Izraelbe. Nem volt egyszerű megteremteni az egzisztenciát két gyerekkel, de sikerült. Éva azt mondja (írja): minden nehézség egyúttal pozitív energiákat is jelentett. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Várúr 2012.08.17 14:16:23
@allegretto23:
Ehhez még csak annyit: aki az izraeli hadseregben (IDF) szolgált, annak, bárhol él, időnként továbbképzésre be kell vonulnia. A hadkötelezettség férfiaknál 60, nőknél 55 év.
Várúr 2012.08.17 14:21:37
@Expatblog:
Anyám révén kun, másfelől magyar és vegyes Kárpát-medencei származék vagyok. MI tagadás, némileg militarista. Mélyen megértem, ha az izraeliek keményen visszacsapnak a terrorista csürhének. Én támadó idegenek esetében még keményebb lennék. Röhögöm az itt kommentelő, fene tudja milyen eredetű fotelnácikat.
Várúr 2012.08.17 16:12:11
@Golgotai:
Kispajtás. Arcomon mosoly honol. Idióta nácik ne fenyegessenek, mer' kaphatnak egy derék 90 kilós pofonkát. Hamar észrevennék, hogy nem egy hollókoszt-túlélő vénséggel van dolguk.
A hajmeresztő tempójú román belpolitikai nyárnak talán az eddigi csúcspontja volt a hétvégi népszavazás: ezen a nép távolmaradásával úgy döntött, nem erősíti meg az államfő leváltását, Basescu maradhat.Arányszámokban kifejezve nem sokon múlt: a jogosultak kicsit több…..
Várúr 2012.08.02 14:38:12
@kanálwarrior:
"Meg tudod érteni", mégse megy... Nemrég jártam a Székelyföldön. 2.000 km-t autóztam. Mesterházy oda a lábát be nem tehetné - nem is teszi - míg Orbánnak óriási tábora van. Tusványosra 50.000-ren mentek el a kedvéért. Mesterházy örül, ha itt Bpesten, ahová utazni se kell, 5.000 embert összeránt. További jó fanyalgást/hazudozást kanálharcos.
Dániel Péterről szóló korábbi posztjaim után magam se gondoltam volna, hogy erről a figuráról valaha is jót fogok mondani, de hát "Never say never" - mondja a művelt görög. Kiskolonc ugyanis eljuttatott egy levelet a 168 órának, amelynek első felét a kiépülő orbáni diktatúra…..
Várúr 2012.07.31 16:30:47
@huhhhu:
Jóember, a kétharmad a szavazók kétharmada. Nem a sörözőké, a tévé előtt rogyadozóké, a Győzike rajongóké. A nem szavazóknak vagy nincs politikai véleményük, vagy nem akarják befolyásolni a választásokat, vagy egyszerűen lusták. Unalmas duma örökké az összlakosságra hivatkozni és méricskélni, ki szavazott, ki nem. Aki nem tette, vessen magára és frusztáltan a neten szitkozódjon vagy ossza az észt. Örökké náthásnak könnyű fikázni, mer' feltalálták a papírzsebkendőt vagy a kerítés tövébe turházást.
Mekkora bálvány, előtte az állvány, fogja a mikrofonját. Gajdol a drága, az alsónadrágja összecsokizva rég. Nagyon léha, valami lé ha néha lecsúszik a torkán, Elmebajával úgy ragad magával, mint a legpusztítóbb orkán. (via) Te, Viktor, ez a hét lassan nekem…..
Várúr 2012.07.29 18:58:19
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Látom, annyi pofont kaptál, hogy mindenről az jut eszedbe...
Várúr 2012.07.29 19:22:04
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Fárasztó vagy. Rágácsálod a ballib szotyolát. Két éve kiköptük. Még soká csikarni fog tőle a hasunk. A tiéd is. Leszarom, de az enyém is fáj. 22.000 milliárdos adósság... Mond ez neked valamit? Kórházi páncélszekrények, 4-es metró, kormányzati negyed, értéktelen diplomák tízezrei, lopás-korrupció torkig... Szoci politikusok tucatjai bíróság előtt, Furcsány eltüntetett szakdolgozata... Súlyos euroválság, izlandi, ír, spanyol, görög csőd, britek leértékelése...Na menj szépen pihizni. Bírd ki valahogy és kopj le rólam.
Ha a kormányzat és az ország vezetői sorozatos hibái hátterében egyszerűen csak a butaság és a felkészületlenség állna, ahogy az sokáig legalább "remélhető" volt, már akkor sem lenne épp rózsás a helyzet, ennél azonban sajnos úgy tűnik, sokkal aggasztóbb a valóság. Mára…..
Várúr 2012.07.28 14:36:57
@Papa, buksi kiszökött!:
Véleményemet mondtam szökött buksi. Találd meg mielőbb, és használd gondolkodásra. Nemcsak a sapkád elhelyezésére való.
Várúr 2012.07.28 16:29:05
@AnnaKarenina:
Butaság és balítélet? Ez "mintha rád lenne jellemző". Gazdád neked van jóasszony (már ha az vagy).
Sikerült ismét valami egészen különlegeset kifőznie T. Miniszterelnök Úrnak. Ezúttal a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ülésén tartott ínyenc politikai tanfolyamot. Mestermunka. T. Miniszterelnök Úr (a továbbiakban: Séf) gondban volt: milyen…..
Várúr 2012.07.28 14:39:20
@No_Fidesz_No_Problem:
Te kérj bocsánatot jó szüleidtől, hogy "törpe hájpacnivá" dagadtál. A magyar ügyeket pedig bízd az épeszű magyarokra, ne vinnyogó nagypofájú bloggerekre.
  „Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a…..
Várúr 2012.07.27 16:30:38
@jan:
Jóember. Nemcsak a magyaroknak kéne erőskezű vezetés. Elnézegetve a temérdek bitangságot világszerte, a megvesztegethető kalandor politikusokat és főképp a szavazóikat, megy világ a csőcselék voksai felé. A gagyitévék nézői felé. A taknyos sorozatgyilkosok, a csaló bankárok, a tömeges munkanélküliség, a semmit se érő diplomás állástalanok, a segélyesek felé. Senkiháziak máról-holnapra vezetők lehetnek, miközben egy portásjelöltnek több órás "állásinterjún" kell résztvennie.
  Masszív tömegtüntetést követel Andrassew Iván a mai Népszava hasábjain. Nem lenne nagy sportértéke egy népszavás Andrassew-publi elemzésének, de ez a felvetés vitathatatlanul kiemelkedik a szerző szellemi életművéből: a balos publicista a balos napilapban a mielőbbi…..
Várúr 2012.07.23 17:13:39
@Virág et.:
Virág et.! Eszembe jut kegyedről a Tanú. Amikor is a valódi Virág et. közli Pelikán gátőrrel: Ez nem a vallomás, ez az ítélet!
Kegyed a betűkkel, a számokkal, a tényekkel egyszerre hadilábon áll. Nézegessen inkább szórakoztató, tanulságos filmeket.
Várúr 2012.07.23 17:24:22
@Counter:
Jóember. A tulajdon az, amellyel bármikor szabadon rendelkezhetsz. A magánynyögdíj egy államilag garantált magánígérvény volt, mellyel a befizetők nem rendelkezhettek. Állításod még csak nem is csúsztatás, hanem szimpla füllentés. Vagy pedig téged is rendesen becsaptak.
Várúr 2012.07.23 19:41:27
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A szokásos csúsztatás... Kiskorú öröksége, lekötött betét, stb. Kiskorú nevén lévő vagyontárgyat a gyámhatóság felszabadíthatja, lekötött betét kamatcsökkenéssel felvehető, stb. A magánnyögdíj egy drága magánígéret volt, tisztességtelen megkötésekkel, ezért nem alkalmazzák sehol Nyugaton. Mint kiderült, százezrek bukta rajta. Arról nem beszélve: mitől "magán" az, amit az állam garantál? S amit havonta az államnak kell kipótolnia iszonyú kamatköltséggel?
Na menj szépen pihizni demagóg ballib eszmetársaiddal együtt.
A Fifty-Fifty kétárbocos óriáskatamaránnal a Tihanyi-szorosnál találkoztunk a Kékszalagon: ő már a füredi befutó felé tartott, mi még Keszthely felé. Csak jött, jött, körülötte rajzottak a motorcsónakok. 19 óra 11 perc volt, azaz még fél órával belül volt a Nemere II.…..
Várúr 2012.07.08 11:51:15
@ágica1:
Mélyen egyetértünk.
Első szín   2011 decembere. Európai értékrend címmel Bukarestben rendez fórumot az Európai Szocialista Párt. A házigazda Paul Lendvai, a meghívott vendégek Mesterházy Attila, Victor Ponta magyar és román baloldali pártvezérek, valamint Hannes Swoboda, a szocialisták…..
Várúr 2012.07.05 16:23:25
@Counter:
Gyakorlatilag óriási a különbség Orbán és Ponta tettei közt. Gyakorlatilag a magyar jobbboldal menesztette Schmitt Pált. A Fidesz gyakorlatilag és elméletileg sem szabja magára a választási rendszert (még a szocik is elismerik, sőt 2/3-os győzelmet vizionálnak, stb.)
Vitánk értelmetlen, hisz a plagizáló, erőszakos, nevetséges Ponta-fiúcskáról volt szó. Rólad Móricka jut eszembe, akinek mindenről "az" jut eszébe, neked Orbán, stb.
Várúr 2012.07.07 02:00:20
@mavo:
Nekem is megérte elolvasni első objektív mondatod (mármint hogy óriási önismerettel lehülyézted magad)
Lehet, hogy a spanyolok jobban tudnak focizni, a mi drukkereinknek viszont – akik különben harmincezren vannak Lengyelországban, ezzel ők a legnagyobb vendégtábor – nincs párjuk a világon. És akkor a spanyolok elleni meccs 87. percében 0-4-nél az ír tábor rákezdett a The…..
„Lehajlok a szent humuszig:E szűzi földön valami rág.Hej, égig nyúló giz-gazok,Hát nincsen itt virág?”Ady Endre: A magyar Ugaron  A tudósító – amint az megjósoltatott – súlyosbodó harcokról számolhat be, elszórtan már a nehéztüzérség is…..
Várúr 2012.06.11 20:54:58
@speirs:
Senki, fenti szerző sem állítja, hogy Wass a legnagyobbak egyike. Csupán ő is, Nyírő is, Tormay is megkerülhetetlen része a magyar irodalomnak. Ha e három író tananyagba emelése skandalum - miközben milliók olvassák - akkor e tekintetben (is) a libsik agyával, ízlésével, mértéktartásával van gond. György Péter, az esztétika-cézár egyetlen jó saját művet se tud felmutatni. Pártfogoltjai - Konrád, a Nobel-díjas Kertész, stb. legjobb esetben közepesek. nem a politikai lóláb - egy egész ménes lóg ki György Péter irományából.
A bloggerrel totálisan egyetértek.
Üdv.
Várúr 2012.06.12 18:48:14
@Robinzon Kurzor:
Nem ugyanazok olvassák Wasst és Nyírőt, mint hallgatják Lagzi Lajost... Te is tudod, de udvarias vagyok, feleltem. Időnként jár a válasz egy liberátornak is.
Várúr 2012.06.12 18:50:40
@Alfőmérnök:
Konrád Látogatója annak idején valóban újszerű és döbbenetes volt. Többi írása felejthető.
  A magyar jobboldal folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Tőkéczki László egyetemi docens, az ELTE BTK Művelődéstörténeti Tanszék vezetőjének, a Valóság főszerkesztőjének írását olvashatják.   Lassan történelmi távlat alakult ki ahhoz, hogy a rendszerváltozás…..
Várúr 2012.05.30 16:12:59
@kesztió:
Micsoda nagypofájú kis figura vagy te... Meg a többi óriási ballib arc. Csupa "okos" egy egyetemi tanszékvezetővel szemben, csak azért, mert az illetőnek saját jól megalapozott pengeéles véleménye van. Érv helyett jön a primitív ballib gyalázkodás. Ebbe döglött bele az szdsz, hamarosan így jár az lmp és más mókus őrsök, a dk, a 4K! és fene tudja hány k.
Várúr 2012.05.30 19:12:58
@kesztió:
Gondolom, neked jó nagy arcod van, nem diplomád, ami nem baj... De a görcsös kisebbségi érzésed káros neked is, családodnak is.
Jobbulást.
Várúr 2012.05.30 20:14:17
@kesztió:
Tőkéczki nem akar szoftereket fejleszteni, nem is véleményezi azokat - kis hazánkban ilyen mérnök van vagy ezer - sok kötetes szerző, egyetemi tanszékvezető talán pár tucat. Tőkéczki-szakértő, jobboldal-szakértő, közgazdász-történész-politológus, nagyarcú mindentudó a te szakmádban ugyancsak kevés lehet. Te biztos közéjük tartozol.
Na sétálj odébb.
A magyar származású Paul Lendvaival (82) Pozsonyban, könyvbemutatója alkalmából, a Kalligram könyvkiadó irodájában beszélgetett Ivan Drábek, a Pravda újságírója, abból az alkalomból, hogy az Orbán-kormány hivatali félidejéhez érkezett. Lefordítottuk. - Orbán Viktor,…..
Várúr 2012.05.30 20:04:51
@Csehszlovák Kém:
Lendvai vénségére nemcsak unalmas - magasabb hazugság-fokozatra kapcsolt. Fárasztó az örökös hitlerezés-mussolinizés, más változatban Puszta-Putyin, Lukasenko, Chavez, kádárizmus, stb. Ez a fickó úgy ahogy van, hiteltelen, különösen a "Barroso és tsai". "Demokrácia és autoriter rendszer között" - harsogja az öregúr, azaz régi elvtárs. Ostobább politikai közhely kevés van, de csak nem bírja megállni, él vele. Belőle, általa is látszik, hogy a mitikus Nyugatot a Mercedes teszi naggyá, az innováció, a szorgalom és Kelet-KÖzép-Európa ügyes fosztogatása, nem a média és a Lendvai-félék.
  Életerős polgártársaink egy részénél a sok felesleges energia küldetéstudattal párosul, ám ahelyett, hogy ezt valami hasznos dologra váltanák (például összeszednék a kutyagumit a városban), SPAM-szervezeteket működtetnek. Pont ilyen az Amnesty International magyarországi…..
Várúr 2012.05.23 20:10:57
@kesztió:
Te "automatikusan hülye vagy" egypár ostoba" idegenszívű kommented miatt? Nem állítom, de nem kizárt.
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szilvay Gergely (Mandiner, Konzervatórium) írását olvashatják. „Azok a legcsüggedtebbek, akik még mindig nem mondtak el a fejlődés és a felvilágosodás…..
Orbán Viktor csütörtökön kiszivárgott (kiszivárogtatott?) véleménye szerint a költségvetés rossz helyzete miatt jövőre és 2014-ben (a következő választások évében) "meg kellene szüntetni" a pártok állami támogatását. (Most ne menjünk abba bele, hogy mitől…..
Várúr 2012.05.18 15:46:36
@milyen szép a Vértes, ó:
Kispajtás, ordítva simicskázol, de honnan vagy ilyen jólinformált? Ja, csak átveszed az impotens ellenzék semmivel alá nem támasztott vádjait? Korábban a Strabag, a méregdrága metróépítők nem fájtak? Nem korrupt ballib vezetők tucatjai, és főtisztek állnak bíróság előtt? Nem az egy db. Simicskát gágogja jó húsz éve a balliba csapat? Kik is támogatják az mszp-t, a jobbikot, stb? Bajnaiék bevallottan húszmillió dollárt kaptak az USA-ból, az lmp-t bevallottan pár tízmillióval támogatta bizonyos Richard Field, stb. Eddig konkrétan ennyit tudunk, a többi duma, duma, duma...
Várúr 2012.05.18 19:18:36
@Makkasz:
Mitől vagy te ekkora alkotmány- és választási szakértő? Olvastál egy sort az Alkotmányból? És honnan a jóstehetséged? Ha pedig "a butaság ellen vagy" először küzdj a sajátod ellen.
Várúr 2012.05.19 15:59:18
@Makkasz:
Minden tiszteletem a kegyed számos diplomájáé, PhD.-é, nagyvállalat vezetéséé, stb. Nekem csak két diplomám van. Ezek szerint olvasta az Alaptörvényt - és nem tetszett. Nekem igen, a történelmi preambulummal együtt. Nem tetszett ugyanakkor az előző alkotmány első mondatában szereplő ideiglenesség (annak szánták) és sok tucatszoros módosítgatása. Nem tudok olyan alkotmányról (adóról törvényről, stb.) ami mindenkinek tetszene. Abban tán egyetérthetünk: egy futballista jobban ért a focihoz a drukkernél, egy alkotmányjogász az alaptörvényhez az eredetileg fizikus Angela Merkelnél, stb. Röviden: megmosolygom azokat, akik diktatúrát visonganak az elmúlt két év nyomán. Azokat is, akik simicskáznak a legcsekélyebb bizonyíték nélkül. Régi komcsi trükk a szar szétkenegetése. Ha Simicska gazember, bukjon, dehát nem bukik Demszky sem az iszonyú metró- és Alstom-szerződésekkel és sokan mások... Egyik csibészség nem menti a másikat, de egyelőre nem Simicska áll bíróság előtt. Jelentsék fel, induljon vizsgálat, de addig kuss. Akár az Alaptörvény esetében, melynek kritikusai óriási többsége - főképp a külföldiek - egy sorát nem olvasták. A habzó pofával szidott médiatörvényt sem, mely az előzővel 95 %-ban megegyezik, sőt annál liberálisabb.
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet) írását olvashatják.   Aki tételekben, pontokba szedve fogalmazza meg a mondanivalóját, arról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy…..
Várúr 2012.05.09 15:34:55
@Robinzon Kurzor:
Csak egy szamár észrevételedről: "Az ügyek nem az országgyűlésben, hanem a pártban dőlnek el." Mivel az országgyűlés pártokból áll, nem bélyeggyűjtő egyletekből. Természetes folyamat szerint előbb a pártvezetés, majd a képviselők vitatják meg a dolgokat - miközben a pártvezetés csupa képviselőből áll. Végül: az országgyűlési ellenzéket ma három, egymással kibékíthetetlen ellentétben álló párt alkotja, ráadásul egyik a másikról szakadt le. Egyik jónapottal köszön, a másik elvtársi üdvözlettel, a harmadik szebb jövőt kíván, a negyedik zöld holnapot.
Egyéb nézeteid hasonló színvonalúak.
Várúr 2012.05.09 15:37:21
@Doomhammer:
Panaszaiddal fordulj a T. Választókhoz, az ENSZ-hez, az EU-hoz, a Velencei Bizottsághoz vagy a Fogyasztóvédelmi Felügyelethez.
Várúr 2012.05.09 16:14:03
@Doomhammer:
Jóember. Nincs párt, nincs kormány, mely ne tenné meg azt, amit megtehet. Sehol sincs párt, kormány, mely az ellenzék kottájából muzsikálna. A kormányt a kormányzásra nem az ellenzék hatalmazza fel. Ha így lenne, nem lenne szükség választásokra. Ballibero panaszaid megmosolygtatnak. Asszem, neked külön ki kéne találni egy választási rendszert, melyben a törpe kisebbség és az egymással is marakodó ellenzék akarata érvényesül.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Lánczi András filozófiatörténész, a Corvinus Egyetem tanárának írását olvashatják.    Ha valaki elsétál a IX. kerületi Knézich utcába, akkor az egyik ház falán…..
Várúr 2012.05.07 15:05:48
@tarackos:
Jóember. Melyik ellenzékkel kéne közösen dolgoznia a fidesznek? Amely hallani sem akar egymásról? Lmp és Jobbik miafenében közösködne? De még az mszp és a dk is... vagy az lmp és a dk... Szépen elgyűlölködnének egymással és a kormánypárttal is, míg az ország csúszik egyre lejjebb. Micsoda életidegen, hogy nem mondjam, hazug a dumád... Ezek a pártok kivonulnak, odaláncolják magukat, a rabomobilt taxinak használják, a másik csapat EU-zászlót éget... Egyijk éjjel-napal diktatúrát visong, a másik cigányozik/zsidózik, a harmadik "népszavaztat"(na).
Na.
Várúr 2012.05.08 18:12:31
@tarackos:
Jóember. Nem azt írtam, mit g o n d o l az ellenzék a fideszről, hanem hogy mit csinál, illetve nem csinál. Ellenzéket valóban nem lehet megválasztani, de együttműködni csak azokkal lehet, akik elfogadják, hogy ezúttal a választásokon más nyert, így hát a nyerő akarata érvényesül. Ha nem képesek elfogadni, egye fene - de akkor ne visongjanak éjjel-nappal demokráciát.
Várúr 2012.05.08 18:31:42
@babarczyeszter:
De szívesen vitáznék kegyeddel, ha nem is ezen a fórumon... Többek közt a 8. pontban. Nem azzal tartotta tiszteletben az EU pl. a görög és egyéb nemzeti szuverenitásokat, hogy nem alakított ki közös pénzügy, stb. elvárást, hanem hogy a gazdaságpolitikájával tudatosan az erős EU-tagországoknak kedvezett. Nem nevezhető a nemzeti szuverenitás tiszteletben tartásának, ha a tagállamok kvóta szerint delegált, senki által meg nem választott tisztviselői döntenek (az EU bizottságok tagjairól és biztosairól beszélek). Végül: az EU fafejű bürokratái végre beláthatnák a régi birodalmi tapasztalatot: az egyes nemzeteket akaratuk, politikai tendenciáik ellenére legjobb szándék alapján se lehet "egységesíteni" - de még közelebb hozni sem. Ehhez történelmi érlelődésre van szükség, lásd: német-francia viszony. A Montánúnió, ill, az EGK óta csak az ellentétek enyhülése volt lehetséges és az is óriási dolog. A különböző társadalmaknak nincsenek gázpedáljai, melyek Brüsszelből nyomogathatók. Érdekek vannak - és belátások, melyekért valóban sokat lehet tenni, de egyelőre ez minden. Az EU-nak ugyancsak történelmi okokból nem sikerült megszüntetnie a kettős látását: a periferiálisat és a centrálisat. E kancsalsághoz még rosszul is politizál, pl. a visegrádi négyek összefogásának tudatos akadályozásával. Holott a Kelet-Közép-európai összefogás, majd a Nyugathoz felzárkózás és a kölcsönös megértés ezzel kezdődne (nem szólva az Észak/Dél hagyományos életviteli és kulturális ellentéteiről).
Stb.
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Megadja Gábor (Konzervatórium) írását olvashatják.     Tíz év esztendő telt el a Fidesz 2002-es veresége óta. Azóta sok minden történt, olyannyira, hogy egyes…..
Várúr 2012.05.03 16:51:17
@is:
Látom, Gábor neked is jól Megadja. Magad helyett szégyenkezz, ha úgy érzed, okod van rá. Azt viszont nem kell a közzel megosztani.
Robert király halála ill. a Joffrey király származását firtató tényfeltáró cikkek után kialakult legitimációs válságban a pártok előrehozott választások kiírásában egyeztek meg. A választás azért is sürgető, mert a birodalomban megindult belső, elsősorban északi-déli…..
Várúr 2012.05.02 21:06:47
@politologus:
Ilyen szellemes, jól megírt és valós párhuzammal ritkán találkozni. Végül is mit tehetnek a forgatókönyvírók? Jól-rosszul leképezik az örök emberi viszonyokat. Aki nem ismeri a történelmet, annak pl. fogalma sincs, hogy a Bocskai szabadságharc névadója kölyökkorában Miksa császár kegyelt udvari apródja volt. Később rontott a hajdúk élén a Habsburgokra. Stb. Szóval csak így tovább. Ki ne haljon az irónia a politikai parafrázisokból.