Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tankréd

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A nyugati imperializmus és gyarmatosítás, a vallási bigottság és az intolerancia megnyilvánulásaként tartják ma sokan számon a keresztes hadjáratokat, amelyet az inkvizíció mellett szoktak emlegetni, mint a kereszténység morális megsemmisülésének bizonyítékat. Tévesen:…..
tankréd 2013.01.18 10:34:26
A keresztes háborúknak és hősöknek sokat köszönhetünk. Azt hogy Európa szabad maradt. Köszönhetően a kereszteshadjárat gyűlölők tevékenységének nemsokára véget ér ez a szabad Európa és jön ami nekik köszönhető. A nagyképű kommentekhez:

Az iszlám foglalta el a Római Bir. őskeresztény területeit amelyre csak igen későn érkezett a méltó válasz, miután óriási károkat okoztak a kereszténységnek. Sőt betörtek egész Franciaországba ahol Martell Károly intézte el őket.
Egyértelműen védelmi háborúról van szó akkoriban ezek a területek még keresztény többségűek voltak. Azért is jutottak el Jeruzsálemig. Iszonyú anyagi áldozatokat vállaltak életüket kockáztatták a szabadságért.
Konstantinápoly bevételéről: a görögök sok esetben árulók voltak több százezres zarándok tömeget juttatak török kézre, mert féltek a latinok megerősödésétől. Konstantinápoly keresztes segítség nélkül rég török kézre került volna, nem 1453.-ban.
A keresztesek azt várták, hogy a bizánci császár áll a keresztes hadjáratok élére, ehelyett sunyított és kétszínű módon a saját pecsenyéjét sütögette. Ez lett pár száz év múlva a görögök veszte.

Jeruzsálemi mészárláshoz: A legnagyobb a VII. században történt, amikor a perzsák és a zsidók mindent leromboltak és a keresztény lakosságot kiirtották. Erről a tömeggyilkosságról keveset beszélünk. 1099-ben amikor Jeruzsálem elfoglalása előtt a keresztesek körmenetet tartottak a falakról a zsidók és muzulmánok gyalázatosan szidalmazták átkozták a keresztények Istenét. Nyilván a középkorban ezeket a provokációkat nem úgy tűrte a kereszténység mint ma.

Magyarországot is egészben és hamarabb nyelte volna el az iszlám ha nincsenek keresztes hadjáratok. Magyar állam lehet nem is lenne, magyar kultúra meg végképp.Hunyadiék hadjáratai de Zrínyiék és a többiek erőfeszítései mind ehhez az országmentő szabadság küzdelemhez kapcsolódik. Ezeket az életáldozatokat (ami nem volt értelmetlen!) gúnyolni gusztustalan és gyalázatos dolog különös semmi emberektől.
Európát ilyen szellemiségű emberek menthetik meg a XXI.sz-ban, vagy nemsokára a baloldal agyament politikájának köszönhetően újból a "szaracénok" kezére kerülünk.
Szaladin és a toleráns muszlimokhoz annyit: A jeruzsálemi keresztény Királyságban nem volt népfelkelés. Ők se voltak lovagiasabbak mint a keresztesek.Hakim meg egyenesen őrjöngve pusztított mindent ami keresztény.
Azért emlékezzünk meg a nagy hősökről és a zarándokokról akik felszabadították Jeruzsálemet: Gottfried lotharingiai herceg, Normandiai Róbert, Flandriai Róbert és Tankréd.
Dicsőségükre örökké emlékezni fogunk.
Egyre több az egyházi iskola Magyarországon. Az elmúlt 4-5 évben megduplázódott a számuk, és 2011-re arányuk eléri az összes intézmény 10%-át. Mivel jogosultak olyan költségvetési támogatásra, amelyre az önkormányzatok nem, ez is motiválja a helyi testületeket, hogy…..
Én komolyan nem tudtam, hogy a MOL el van veszve, hogy így vissza kellett szerezni áldozatos munkával. Azért végül sikerült megmenteni a kis szemünk fényét, és bár Orbán Viktor úriemberhez méltó módon nem akart belemenni a ronda részletekbe, finoman utalt rá: óriási tettet…..
Meglátjátok Feleim, jövőre már piros betűs ünnep lesz ez a mai nap. A Nagy Visszavétel napjaként fog bevonulni minden magyarok történelmébe kitörölhetetlenül. A MOL egy része ismét a miénk, hős kormányunk Kedves Vezetőnk vezényletével kiszorította a ruszkikat nemzeti -…..
tankréd 2011.05.25 10:40:49
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
Vágó István Bárdos Andrásnak újabb interjúkat adott, ezért új, kibővített kiadással jelenik meg újra a Kinyitom a számat! című könyv. A Bors birtokába jutott (jutatott) néhány oldalból kiderült, hogy miután Vágót kiebrudalták a TV2-től úgy döntött, befejezi a…..
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
„Ha a Fidesz-KDNP-n kívül más párt nem szavaz igennel az új alkotmányra és népszavazásra sem bocsátják az új alaptörvényt, akkor a húsz poszt-kommunista ország alkotmánya közül a magyar alkotmány mögött állhat arányaiban a legkisebb társadalmi/politikai…..
Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől…..
A commentcom úgy tudja, hogy január 17-én reggel Csűrös Csilla vezeti a Kossuth rádióban a 180 percet. Ebből a műsorból függesztették fel a médiatörvény ellen élő adásban egyperces hallgatással tiltakozó Mong Attila műsorvezetőt.Meg nem erősített információink szerint…..
tankréd 2011.01.10 14:42:07
„Senki sem szeret így kezdeni egy elnökséget, de nincs módom ezen változtatni, együtt kell ezzel élni – mondta tegnap Orbán Viktor külföldi újságírók előtt. Nehezen vitatható, hogy a tavaly május végén hivatalba lépett kormány – elsősorban saját politikai…..
Egyszerűen arról van szó, hogy a rendszerváltozás óta ilyen impotens parlamenti ellenzéke még nem volt Magyarországnak. (Fotó: Index) Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy az elmúlt néhány hétben az európai politika és politikai sajtó kiemelt figyelmet fordított Magyarországra…..
Örülünk, Vincent? Leégés 2011.01.06 07:00:00
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője elmondta: Semmilyen módon nem merült fel a kormány hét eleji ülésén a médiatörvény megváltoztatásának szükségessége; a kabinet tagjai megerősítették, hogy egy "ízig-vérig európai jogszabályról van szó".Szijjártó…..
A kormány látványosan rosszul mérte fel az európai valóságot: ha valaki sorozatosan megsérti a nyugati alapértékeket, előbb csak ügyeletes rosszfiú, majd nagyon gyorsan xenofób, soviniszta, antiszemita stb. lesz. Abból a klubból pedig nincs kilépés. (Kép: Wolfgang…..
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Két héttel ezelőtt, Antall József halálának és a Kacsamesék félbeszakításának kapcsán arról írtunk, hogyan gyalogolt keresztül a politika a meséinken – a néhány értetlenkedő kommentből is kiderül, hogy az eggyel felettünk járó generáció az akkoriban kezdődő…..
ProgBlog Félelmek és hipotézisek 2010.12.28 09:27:00
„A kormánnyal szemben, egy-egy jogszabállyal kapcsolatban megfogalmazódó bírálatok csupán félelmek, s általában nem a törvény normaszövege okozza az ellenkezéseket, hanem az abból levont különböző hipotézisek. Legyen szó a Költségvetési Tanácsról, amely hatásköreit…..
Varánusz Talpra magyar! 2010.12.28 08:00:00
Talpra magyar! Hí a Zsoca! Itt az idő, gyertek haza! A Nemzeti Együttműködés orákuluma ismét gondolkodni volt: Hiába no, a magvas gondolatokhoz csönd és ihlet kell, meg némi agyi oxigén hiány, ha a verőereket elnyomja már a műanyag karima. Szabadon szárnyal a képzelet,…..
A mellébeszélés és kimagyarázás lassan tananyag lesz minden magára valamit adó kommunikáció szakon. Nyakó István is docense a szakmának, de amiket a két utódja a napokban összehordott, azon szerintem ő is elsírta magát az irigységtől. Orbán Viktor Nemzeti Trubadúrjának…..
 Orbán: szabadabb lesz az új médiarendszer.  Európai az új médiarendszerről szóló szabályozás - jelentette ki a miniszterelnök Bécsben.A kormányfő elmondta, alaposan tanulmányozta a szabályozást, és szerinte annak nincs egy főbb paragrafusa sem, amely ne szerepelne…..