Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mitígérnek.hu

9 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
Mitígérnek.hu 2010.04.11 13:34:52
@mrs. white: 2002-ben épp ekkor jött az élénkülés, ez egy érdekes periódus
Olvasóinknak köszönhetően mégis elkészült a sokak által kért értékelés az LMP programjáról. Ennek az eredményét nem vetjük össze a többivel (mondjuk, hogy "nemhivatalos eredemény"), mert a sablon ugyan azonos volt, de azt nem tudjuk, hogy a kitöltők…..
Mitígérnek.hu 2010.04.09 21:15:50
@technikai: szia, ezekre a kérdésekre megtalálod a választ a hivatalos honlapunkon: mitigernek.hu
Miután elkészültünk a négy párt programjának értékelésével, többen kérdezték tőlünk szemüket felhúzva: akkor most Ti azt mondjátok, hogy az MDF-re vagy a Jobbikra kell szavazni, mert övék a legjobb program? Nem, semmi ilyesmit nem mondunk. Több okunk is van, hogy ne mondjuk…..
Mitígérnek.hu 2010.03.22 14:43:05
@helota: köszi :)
Mitígérnek.hu 2010.03.22 14:46:03
@Lemmiwinks: amit írsz, abból is látszik, hogy a pártprogramok helyett az összbenyomásod, várakozásaid alapján beszélsz:

a Fidesz programjában az adócsökkentés legfeljebb nagyon implicit módon látható bele, az mszp 50%-a teljesen irreleváns jövedelemtartományban nulla hatású, nyugdíjemelésről sok konkrét dolog nem is hangzott el, a jobbik multikizavarása meg pl. ahány megszólalás, annyiféle vehemenciával történik.
Mitígérnek.hu 2010.03.22 15:40:26
@rice: "És az emberek mégis elmennek majd, és szavaznak valamelyik pártra, és nem azért, mert ostobák lennének, sőt. Hanem azért, mert azon túl, hogy különböző okokból kifolyólag egyik párt sem tartotta őket érdemesnek arra, hogy őszintén megossza vele reális terveit, mégis csak jobban bíznak majd egyik pártban, mint a többiben. Vagy azért, mert azt gondolják, hogy a hozzájuk közel álló értékrend miatt úgyis nekik tetsző politikát folytat majd a párt, vagy mert a valamikori múltbeli teljesítménye alapján megbízik benne." :)
Egy ma megjelent Kisalföld-interjúban az MSZP miniszterelnök-jelöltje újságírói kérdésre reagált a Mit ígérnek? civil kezdeményezés értékelésére. Mint ismert, a három programmal előálló párt (Jobbik, MDF, MSZP) közül a szocialisták kapták a legrosszabb értékelést.…..
Mitígérnek.hu 2010.03.08 16:41:34
@lxrose: így van, az eddigi legjobb program a legrövidebb volt, ha jól látom. ettől persze még van benne munka, majd meglátjuk, mennyire lesz kódolt, vagy egyéb nehezítő tényezőkkel ellátott.
Mitígérnek.hu 2010.03.08 16:42:28
@is: nem egészen, mert a múlt héten feltettünk a pártoknak 10-10 kérdést, lásd a linket a mostani bejegyzés utolsó linkjében.
A rend kedvéért elször néhány szót a ma megjelent értékelésünkről: Kettest adtunk az MSZP választási programjára. Az MSZP-nek még a jövőképe sem világos, ami részben abból ered, hogy a mai társadalmi problémákat következetesen a gazdasági válságra vezeti vissza.…..
Mitígérnek.hu 2010.03.08 09:58:59
@Kicsi Mami: ahogy írtuk, ebben lehet igazság, ám nekünk a célunk az, hogy a pártok figyeljenek programalkotásuk közben az általunk megfogalmazott szempontokra. Éppen ezért ha a Fidesz ezt teszi, mi örülünk, mert elértük a célunkat.

Másrészt a múlt héten közzétettük azokat a kérdéseket, amivel meglátásunk szerint javítani lehet a program megítélésén. Vagyis mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy javítsuk az "érdemjegyét".
Elkészültünk az első résszel, a honlapunkon közzétettük a Jobbik és az MDF programjának értékelését.  Itt is elmondjuk (hátha a szimpatizánsok egy része elfogadja), az értékelés a pártok céljait nem minősíti. Abban nem ad segítséget, hogy a baloldali, konzervatív,…..
Mivel többen kérdezték tőlünk, hogy miként biztosítjuk vizsgálataink függetlenségét, ezért néhány szóban összefoglaljuk. Igyekszünk egyszerűek lenni, napokon belül jön a részletes módszertan is, aztán meg az első két párt programjának értékelése. Sokan talán úgy…..
Mit ígérnek? Hogy állunk? 2010.02.04 10:09:00
Általában kétféle kérdést szoktunk kapni. Az egyik, hogy (1) nem félünk-e attól, hogy túl nagy munkát vállaltunk el, a másik meg az, hogy (2) mikor lesznek már meg az első eredmények. Általánosságban a válaszunk az, hogy (1) igen, látjuk, hogy nagy a munka, de most úgy…..
Mitígérnek.hu 2010.02.07 09:14:01
@gpetersz: azért azt vedd figyelembe, hogy a négy pártprogramból a másodikat is csak csütörtök délután ismerhettük meg. Kettőnek meg se híre, se hamva. Ha mi "baromira" el vagyunk késve, akkor a pártok mennyire?
Mit ígérnek? Kösz a halakat! 2010.02.02 15:49:00
Lassan melegszünk bele a blogolásba, felvezetőként egy rövidke tájékoztatás. Ahogy már örömködtünk róla, igen nagy érdeklődést kaptunk az olvasók és a média felől is. Tényleg nagyon jó visszajelzés ez nekünk, hiszen a célunk éppen az, hogy megjelenítsük: van arra…..
Mit ígérnek? Elindultunk! 2010.02.02 11:14:00
Üdv minden érdeklődőnek! Ezennel elindítjuk a "Mit ígérnek" civilkezdeményezés blogját. A félreértések elkerülése végett gyorsan közöljük, hogy a projektünkről, illetve a részletes  eredményekről a Mit ígérnek hivatalos oldalán lehet olvasni, a munkánk…..