Regisztráció Blogot indítok
Adatok
defiance

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az avignoni Ginette et Marcel étterembe lépve, körülnézve és helyet foglalva hirtelen 50 évet visszarepülünk az időben. Nemcsak azért mert a berendezés az utolsó szögig ki van találva 50-es évek francia kisvárosi, biciklis, kockásterítős, vidám, de egyszerű hangulat…..
„Vonzanak a nők, szexuális és érzéki értelemben egyaránt, a gond - többek között – az, hogy már nagyon fiatalon megtanultam kielégíteni magamat” - a történet szerint jelentősen visszavetheti egy pasi szexuális fejlődését az, ha túl korán felfedezi az…..
Ismét lecsapott a gyilkos ötforintos: most kaptam egy levelet Octaviától, a Naiv Ügyféltől, aki 1995-re 2000-et adott a pizzafutárnak. A futár ezután - valószínűleg, mert az akciót senki se látta - leszakította a névkártyáját a levélszekrényéről, bosszúból. Íme a…..
defiance 2011.04.05 13:03:48
sziasztok
Nagyon megkésve,de szeretnék reagálni erre az egész témakörre.
Már közel 1 éve pizzafutárként dolgozom egy vidéki megyeszékhelyen. Tudom, sikeres ember nem lehetek, és való igaz, nem is vagyok az, soha nem is leszek. Részben önhibámból kerültem ebbe a helyzetbe, ezért nem is hibáztatok senkit.
A helyzet a következő: kapsz egy alacsony napi fizetést, járművet (autó, robogó) MAGADNAK kell biztosítani, a közel 400 forintos üzemanyagot a fizetésedből, vagy a borravalóból kell kikalkulálni (több, kevesebb sikerrel).
A jármű kopását, szervizelését senki nem fogja kifizetni neked...
Bejelentés a legtöbb helyen nincs, vagy ha van, 2-4 órára. Járulékokat, TB-t, biztosítást stb. nem fizetnek utánad.
Ha jó napunk van (értsd megállás nélkül megyünk, napi 150 km-t városban 30-40 címre 12 órában), hazaviszünk tisztán 6.000 forintot. És igen, a borravalóra nagy szükségünk lenne. Ha van jattos szakma, akkor az étel házhoz szállító az. Napi szinten sokszor kerülünk megalázó helyzetekbe, sokszor 10-20-30-50 forinttal szúrják ki a szemünket, már ha adnak (rengeteg embernek eszébe se jutna adni)
Megaláznak minket, semmibe se vesznek, az 5.-ikre sétálunk fel 0 ft-ért rengetegszer esőben, hóban, kánikulában..
Tudom, az emberek szemlélete nem fog megváltozni, de kérlek gondoljátok végig, ha nem adtok a futárnak, akkor a saját pénzéből, saját üzemanyagából hozta ki nektek az ételt és idegileg ezt néha nehéz bírni..
Ha valaki kulturált, intelligens (és a futárok között is ugyanúgy megtalálható ez a réteg), az lenyeli ezt, nem szól semmit és soha nem viselkedne úgy, mint a postban szereplő futár.
Ha mindenhol 100 ft-ot (nem többet, de nem is kevesebbet) adna a futárnak, egy kicsit könnyebb lenne nekik is...
Ennyi negatív dolog ellenére mi a jó ebben a munkakörben? egy jó munkahelyi társaság, a relatív szabadságérzet(nem egy gyárban, napfénytől elzárva kell lehúznod a műszakot) és ha valaki szeret vezetni, nagy a teherbírása, nem fárad el annyira, mintha egy kemény fizikai munkát végezne ugyanennyi időben.
Nem egy nyugdíjas szakma, nagy fluktuáció, állandó bizonytalanság.

Én luxusnak tartom (saját magam és családom részére) az ételrendelést, de ha megengedhetem magamnak és megkívánom, már csak emberségből is, mindig adni fogok a futárnak egy kis borravalót, mert már belelátok ebbe az egészbe... :(
Tegnap már írtam arról, hogy hiába próbálkoztam a III. Győri Bornapok és Gasztronómiai Fesztiválon való részvételen, pénteken esett az eső, és emiatt alig néhány ember lézengett a győri belváros utcáin. Szombat este is nekifutottam, gondoltam, ha nem esik, összejöhetünk…..
:-) via..
defiance 2010.08.23 08:34:03
  Amióta a tévénket elcseréltük egy TR-200 típusú Motoros Forgó Nyakkendőtartóra Ionizálóval, azóta a nyaralásokat általában tévézéssel töltjük, már ha sikerül olyan nyaralót találni, ahol van készülék. Ilyenkor igyekszünk ugyanis pótolni mindazt, amiről év…..
"A zárószavazáson technikai hiba miatt nem voltam jelen. Rosszul tájékozódtam, és ennek következményeképpen nem tudtam a zárószavazás konkrét időpontjáról. Egy korábban egyeztetett, a múlt hétről elhalasztott rádiómeghívásnak tettem eleget. Az eset kapcsán…..
defiance 2010.05.28 20:08:06
Sárdobáló Testvér-barát 2010.05.16 10:25:00
Olyan szép az emberek lelke. Az Országgyűlésben a Fidesz nagyrészt csatlakozik a Jobbik énekkarához, a Fatah pedig együtt ünnepel a Hamasszal a "katasztrófa napján". Persze szebb lenne, ha a Fatah a még egyelőre meg sem valósult "megbékélés napját" ünnepelné,…..
A Red Bull már tavaly is érdekes bulikkal promotálta magát, mikor is két egymással szemben lévő színpadon kellett egymással megküzdenie az épp kiválasztott zenekaroknak, de idén, elsőre még hülyébben hangzó turnét szervezett: Négy egészen eltérő stílusban mozgó zenekart…..
defiance 2010.05.05 16:35:48
Orbánról eddig is tudtuk, hogy nem a számítástechnika ördöge. Ezzel együtt sikerült minket is meglepnie azzal, amit saját választási fotóalbumának dedikálásakor mondott az index-nek: "A csütörtökön bemutatott album képei ugyanis jó sajtófotók, amelyekből kiderül,…..