Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szbzsolt

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fürdőszoba vagy konyha felújításakor eljön az idő, amikor fel kellene fúrnunk a zuhanytartót, a mosdót vagy egy polcot, edénytartót a gyönyörűen, drága csempével leburkolt konyhánkba. Elővigyázatosság és pár alapvető szabály betartása nélkül könnyen tragédiába…..
Szbzsolt 2018.02.20 13:01:45
@szabidoki: Én a felső réteget pontozó helyett egy facsavarral szoktam "áttörni" :)
Igen, sajnos kimaradt egy egész hét, Melódémon (16 hit dice-os szörny, kisebb melódémonokat idéz) 20-ast dobott támadásra, én pedig nem dobtam meg a mentőt a mérge ellen. De ami késik, már itt is van, ráadásul további négy adást felvettünk a napokban, egyet pedig már meg is vágtam. Szóval pikk-pakk…..
Bár december végén körbejárta a sajtót, hogy eltűntek Orbán 2010 előtti nyilatkozatai, valószínűleg csak valami karbantartás lehetett, hiszen ismét elérhető a miniszterelnök beszédeinek archívuma. Ennek örömére összegyűjtöttük a legnagyobb szélkakaskodásokat…..
Szbzsolt 2017.01.13 09:54:03
@maxval bircaman elemző: Bár alma és körte, de mindig a monopólium fizet legjobban :)
Üdv minden régijáték-rajongónak, eltelt két hét, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Ezúttal egy évforduló gondoskodott a témáról: 1996. április 18-án, vagyis éppen 20 éve jelent meg a Metal Slug, ami játéktermi, illetve…..
Szbzsolt 2016.04.18 21:52:07
@TTamas: meg itunes-on is fenn van. Az 1-2-3-X egy pakkban, 8 €-ért.:
appsto.re/hu/FzmS2.i
Én abszolút egyetértettem azzal, hogy folytassák ezt a franchise-t. Nem azért, mert az első rész olyan jó lett volna - mert hát nem volt az -, hanem mert bíztam benne, hogy ha hozzáértő kezekbe kerül, ki tudják aknázni a benne rejlő potenciált. Mert potenciál az van ebben. Én…..
Nem túl szimpatikus, amikor az ember saját magát dicséri, de szerintem atomjó lett az idei első vendéges podcastadásunk. Persze ez nem nekünk köszönhető (Grath, ülj közelebb a mikrofonhoz!!!), hanem vendégünknek, Képes Gábornak, akinél többet kevesen tudnak a magyar informatika történetéről...
Szbzsolt 2016.01.17 17:07:00
@Zephyrous: iphone podcastban otf is van!
Tudjuk, hogy a legtöbb hirdetőnek az a célja, hogy manipuláljon (ha nem is a legrosszabb értelemben) vagy ámulatba ejtsen. Legtöbbször sikerül is nekik. Olykor fel se tűnik, hogy éppen egy reklámot nézünk, máskor meg azt nem vesszük észre, hogy évek óta átvernek minket.…..
Szbzsolt 2015.12.06 18:18:34
-@nemszólokmégegyszer: Jaja! Biztos a postázóba küldték azokat, akik miatt az Old Spice tusfürdő értékesítés 5 hónap alatt 106%-ot nőtt. Cirka 3,8 milliárd (!) dollár többlet forgalom.
www.adweek.com/news/advertising-branding/old-spice-campaign-smells-sales-success-too-107588?page=2
Év vége felé szoktam kapni ilyen tartalmú elkeseredett leveleket. Egyes cégek szokása, hogy pont karácsony előtt közlik a felmondást a dolgozójukkal. Az új évnek új büdzsével, új stratégiával indulnak neki, ebbe néha beletartozik az átszervezés, leépítés is. Ezt értem. Amit…..
Szbzsolt 2015.11.26 19:38:28
@zseketto: "Azert ez nem ilyen egyszeru. Bar az erveid valoban emlitesre meltoak, probald ceges szemszogbol is megvizsgalni."

Én próbálom céges szemszögből nézni, de nem tudom elképzelni, hogy miért jó cégnek, ha azonnal kizárnak minden rendszerből, és felmentenek a munka alól. Ja, a pontos infóhoz hozzátartozik, hogy nincsn kompetens helyettesítés a szakterületen, nem lát rá senki a rendesen az elvégzett munkára, a folyamatban lévő projektekre, aznapi határidők vannak, különben milliós bukta lehet. Utódlás elindítása meg csak tervben van. Ezek után vajon mi a cég érdeke?
IDDQD Checkpoint 1x15: Blizzard 2015.11.19 12:37:40
A szokásosnál kevesebb hanghibával és több röhögéssel jelentkezik a Checkpoint tizenötödik adása. Mivel most volt Blizzcon, a Blizzardról beszélgettünk majdnem másfél órát kellemes akolmelegben egy régi cimborá... akarom mondani szakértő vendéggel. Én éppen nem voltam valami…..
A rádióreklámokat a legtöbb ügyfél és velük karöltve a legtöbb ügynökség sem veszi igazán komolyan, mondván a digitális korban, a Spotify, iTunes és Soundcloud világában ez már kissé idejétmúlt médium. Pedig mind a mai napig sok százezer autós hallgatja valamelyik adót a…..
Szbzsolt 2015.07.03 12:42:55
@Brand Pitt: Hidd el ez korábban már elkészült, mint a Chevrolet-s változat.
Emberemlékezet óta zajlik a csata és a szájkarate az asztali számítógépek és a játékkonzolok felhasználói között, a téma annyira megosztó, hogy a vásárlók egyszerűen képtelenek közös nevezőre jutni, de a játékfejlesztők is egymás torkának ugranak időnként. Újra és…..
Szbzsolt 2015.03.17 19:01:57
@Altaïr:
"Konzolos játékokat legtöbbször csak az eredeti áron lehet megvenni, akciók elvétve vannak."
Ez azért eléggé tévhit. Nagyon durva akciók is vannak pl. Xbox marketplace-en.

Hülyeség exluzivitásról beszélni, mert az minden platformot érint pro és kontra. pl.: PC-re, bármelyik Heroes rész, Starcraft 2, DOTA, LoL, Football manager stb.

Ami a Konzol előnye, és én is ezért választottam ezt: Leülsz, bekapcsolod és játszol. Ennyi, de ez bőven elég.
Többen hívták fel a figyelmemet a Culevit, daganatos betegek részére kifejlesztett táplálékkiegészítő szer ünnepi kampányára, azzal, hogy az végtelenül visszataszító számukra. Én is megnéztem magamnak a szóban forgó kampányt, és hát mit mondjak, leesett az állam. Az év…..
A Legónak van egy érdekes közösségi kezdeményezése, a Lego Ideas, ahol bárki javasolhat új legókészletet, és ha egy ötlet legalább tízezer júzernek tetszik, és semmilyen jogi vagy egyéb akadályba nem ütközik a megvalósítsága, akkor a Lego legyártja a javasolt készletet, a…..
Szbzsolt 2014.11.19 18:17:05
@manson karcsi: Akkor használj LDraw-t. Hi-res LGEO modellekkel és POV-Ray-jel rendereld.
3D tudás nem kell.
Szbzsolt 2014.11.19 18:23:20
Néhány nappal ezelőtt nagyot durrant a Citibank bejelentése, miszerint az eddig hangoztatott állásponttal ellentétben, mégis kivonul a bank a lakossági szolgáltatásokból Magyarországon. Persze jelezték, hogy addig is zökkenőmentesen zajlik tovább az ügyfélkiszolgálás, viszont az…..
Szbzsolt 2014.10.19 20:17:02
@polyvinyl: hát igen itt sem voltak. Az irodát a Váci úton, meg a backoffice-t, a dolgozókat csak falból tartották fönn?
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
Az elmúlt hetekre sokáig emlékeznek majd a videojáték-ipar krónikásai, de a történteknek általános sajtótörténeti jelentősége is lehet; biztosan születik majd erről az egészről pár szakdolgozat, miután lecsillapodtak a hullámok. Ritka ugyanis, hogy újságírók/bloggerek és…..
Szbzsolt 2014.09.15 18:52:58
@miguel_: Azért a 10-es skála 6-ös fölötti része, az én szememben, nem az összefonódás miatt van (bár én nem voltam játékújságíró). Szimplán azért, mert ami annyira szar, az vagy elbukik már a fejlesztés-kiadás során, vagy a teszt során. Vagy ha még a teszt is megvan, akkor a szerkesztés során:
"Hmmm. miről is olvasnának szívesebben az olvasók? A legújabb Blizzard játékról, vagy erről a f*sról, ami a 2 pontot se érte el." Na ebben az esetben mi lesz a döntés?

Amúgy emlékeim szerint régen a Gamestartban voltak olyan cikkek, amik kifejezetten az ilyen minősíthetetlen játékokat mutatták be, és ott volt bőven 6 alatti pont.

Amúgy biztos van valami presszionálás, de egy magasan pontozott teszt csak ronthat a helyzeten. Asszem Wolf Gábor fogalmazta meg valahogy így: Semmi nem tud hamarabb bedöntei egy rossz terméket, mint egy jó reklám.
Lefordítom: Ha egy magas pontszámú teszt miatt sokan megveszik, vagy -khm- "kipróbálják a teljes értékű demót", és a játék szar, de nagyon, akkor abból biza sértődés lesz, és vendetta. Az a cég, ilyen néven többet már ne is nagyon akarjon később fejleszteni.
Picit. Picit ér polírozni :)
Múltkor feltettem az ide vonatkozó kérdést Twitteren, és a válaszok alapján úgy tűnik nekem, hogy a geekek között azok, akik vásároltak is appokat az androidos telefonjukra, leginkább külföldi alkalmazásokért fizetnek. Jó példa az Endomondo Pro, illetve néhány játék…..
Érdekes nyilatkozatot adott minap a God of War és a Twisted Metal játékok atyja, David Jaffe a Gamesindustry Internationalnek: nagy visszaesést jósolt a Wi U-nak, meg úgy általában a következő konzolgenerációnak, ami szerinte az utolsó lesz. A neves fejlesztőt a Nintendo hamarosan…..
Szbzsolt 2012.06.18 17:49:34
@Optimistic Lyricist: Szerintem a következő generáció lesz az utolsó. Utána átveszik a helyüket a streames megoldások. Most lehet, hogy viccesnek tűnik, de olvasd el ezt a - 12 évvel ezelőtti - cikket és más szemmel látod már a jövőt. index.hu/tech/mobil/wapup

A streames cuccoknak megvan az az előnye, mint a MMO-knak. Könnyű kiszűrni a kalózkodást, folyamatos bevételt jelent. Otthon is kényelmes, nem kell fejleszteni, updatelni mindent, bugot keresni stb.
Főleg, hogy már tabletre is jön valamelyik ilyen cucc.
Sláger Tibó helyére ugrott be a Mesterhármasba tegnap a Magyarországon forgató hollywoodi szupersztár.  Olyan dalokat énekelt Fásy Ádámmal és Bunyós Pityuval, mint a méltán népszerű "Hogyha nékem sok pénzem lesz, drágán adom az életem", az "Az a szép,…..
A Juventus cserekapusa hatalmas sebességgel csapódott az ünneplő tömegbe, nyomában vér és pusztulás. A vehemensen érkező pufidzsekis öröme négynek fájt, ebből kettő vérzett, közülük Pepe elég látványosan. Szerencséjére három-egynél és tíz perccel a vége előtt…..
Szbzsolt 2012.02.28 11:50:58
A múlt csütörtökön valami olyasmi történt a hazai reklámszakmában, amire eddig nem nagyon volt még példa, és ami még engem is meg tudott lepni. Amikor először hallottam arról, hogy az egyik legnagyobb és legpatinásabb nemzetközi reklámügynökség, a BBDO hazai irodáját egyik…..
Szbzsolt 2012.01.19 12:44:37
@FeketeLeaves: Vagy nem ugynazokat a kommenteket olvassuk, vagy nem ugyanazt értjük insider v. troll szón, vagy csak egykori valódi insiderként látom, hogy ki a valódi insider.

Van egy olyan elem, amivel nem számoltál a három pontodban. Ugyanis ha bibi van, akkor mindig az ügynökség a hibás. Még akkor is ha nem. Ha másért nem, akkor azért, mert nem védte ki. Ha a megrendelő idióta, és nem működik a kampány, akkor az ügynökség a hibás. Ha az egy kötelezően használt alvállalkozó, akkor is. Ha a kutatás hasonlít almát körtéhez, akkor is. És természetesen akkor is, ha tényleg az ügynökség a hibás.
Ha ezt annak idején az MSZP csinálja, a HírTV végtelenítve adta volna Pelczné Gáll Ildikó "A Gyurcsány-kormány megöli a meg sem született gyerekek ezreit" című beszédét, abban biztos vagyok. De a szociknál csak felmerült a bölcsődei térítési díj bevezetése, végül nem…..
Szbzsolt 2011.11.22 10:37:33
@csizsikpizsik: :D Nájsz :)
Futballsznob Puskást nem adjuk! 2011.11.14 10:48:00
"Mindenkinek tudnia kell, hogy az a személyiség, akinek a nevét viseli az intézmény mit jelentett hazánkban és szerte a világban. Nem tűri a hitványságot, sunyi kisszerűséget, hazudozást, álnokságot, képmutatást, becstelenséget." (O.V.) Amíg valaki nem magyarázza el…..
Szbzsolt 2011.11.14 17:53:52
@futballsz': Nem is erre a linkre gondoltam, hanem egy index cikkben emeltek ki egy fourfourtwo interjú részletet:

"Tisztában vagyunk persze azzal, hogy Öcsi bácsi hagyatékának leginkább méltó helye majd az új Puskás Ferenc Stadion lenne, rajtunk nem fog múlni, hogy új nemzeti arénánkban helyet találjunk neki."
www.fourfourtwo.hu/hirek/magyarorszag/a-kincs-ami-van
Vastagbőr Felvilágosít a PSZÁF 2011.10.19 09:31:00
Ismét közszolgálati szerepet látunk el, mert az államadósság, a devizahitelek, az IMF, Brüsszel, a kommunisták, stb. elleni harcban minden töltény számít. Tehát (kiemelések tőlem): "A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése céljából a…..
Szbzsolt 2011.10.19 12:24:52
@Terézágyú: Bocs, azt nem mondtam, hogy nem felesleges, és jó. Csak azt mondtam, hogy piaci viszonlyatban abszolút nem magas ez az ár.

A minőség más tészta...

Ha minőség kellene akkor arra ott van a Digic Pictures, Puppetworks, a Fox, vagy a Gyár. Persze ezt teljesen más árszínvonal.