Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VisMajor

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Talán jelentéktelen ügynek tűnik az alábbi probléma felvetése, a Zugügyvéd mégis azért teszi közzé, mert igencsak bosszantó, napi színtű jelenségről szól a levél. Nem elég, hogy egy jogszabályilag kötelezően igénybeveendő szolgáltatással él vissza egy…..
VisMajor 2010.02.11 12:36:38
Én három évvel ezelőtt üzemeltem be egy turbós kombi cirkót, mióta beköltöztünk, azóta ezzel fűtünk. Amikor kihívtam a kéményseprőket a szakvélemény végett, akkor még elkezdtek kekeckedni, hogy én nem tehetek csak úgy fel egy turbós készléket, merthogy a szerelt kéménybe KELL bekötnöm a fűtőkészüléket... Na ezen elborult az agyam, és megérdeklődtem, hogy mi az, hogy KELL??? Ha akarom a szerelt kéményem úgy megsérül az átalakítás alatt, hogy egy gyufát nem lehet abba bekötni, mondom akkor még mindig oda KELL bekötnöm? Aszondja, hogy nem, de ha a téglakémény kibéleltetem, akkor oda kell.. Mondom neki, hogy az a lyuk az oldalán a kéménynak egy cserépkáhylabekötés helye, amellé meg nem lehet mást bekötni, tehát én most berajzolok egy virtuális cserépkályhát oda, és akkor jól nincs köthető kéményem, na akkor most mi a helyzet a turbóssal? Ja, akkor lehet turbós... Na mondom, akkor ezt szeretném a papíron látni, és ott az ajtó...
Simán rábeszéltek volna a hagyományos kéményre, ha nem vagyok résen, és tudatlanul elfogadom amit mondanak.
A tartalék kéménnyel kapcsolatban viszont megerősítést kérnék a hozzáértőktől: Ugye jól tudom, hogy tartalék FŰTÉSNEK kell lennie, nem pedig tartalék KÉMÉNYNEK?
Tehát ha jön a csóka, és azt mondom neki, hogy öreg, látsz te kéményt, és nem lát (mert elbontottam), akkor lerázhatom azzal, hogy tartalék fűtésem viszont van, mondjuk olajradiátor személyében, amihez neki viszont semmi köze?
Pumaföldön mindaddig jó tartós fogyasztási cikket vásárolni, míg az el nem romlik, a szervizek morális tartása ugyanis még az ország általános szerencsétlenségét is messze alulmúlja. Míg az úgynevezett "más országokban" a nagyjából ugyanolyan színvonalú…..