Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fresita

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
fresita 2011.05.14 17:46:19
két dolog:

nem lett volna szabad így megcsinálni a Nagy Döntéshelyzet-et, nem voltak egyenlők a feltételek Ádámra és Kristófra nézve, ugyanis egy olyan helyzetben, ahol nincs a válaszra sem időkorlát, sem egy-kettő-három, most, sem egyéb módszer, ami esélyegyenlőséget teremt (pl írd le kis papírra a döntésed), ott az szopja meg, aki először megszólal. Mivel Ádám megszólalt, Kristófnak már nem kellett, szóval a legegyszerűbb volt kivárni, és Kristóf elég málé és gyáva ahhoz, hogy így tegyen. Ádám meg nem várhatott Kristófra, mert ha K. mégis megszólal előtte, az neki szégyen és presztízsveszteség és segget csinál a szájából, de ha Kristóf IS megteszi, az nem lett volna az, csakhogy erre nem volt lehetősége (vagyis a párhuzamos döntésre), ami szerintem szerkesztési hiba. Így sosem tudjuk meg, hogy K. mit tett volna, ez nem volt igazi döntés a részéről, csak sunyulás, másrészt így a gyávának áll a világ. Ezek fényében elég szarul hangzott utána K-tól, hogy "én is megtettem volna". Ja, csakhogy nem tetted meg, kiscsávó. Mindannyian jobban jártak/jártunk volna, ha ő teszi meg, nem mintha nagy bajom lenne vele, csak súlytalanabb játékos és csoportdinamikailag is rosszabb így. Nem beszélve a szerelmesek/barátok szétszakításáról. Igaz, hogy a dráma meg így volt teljes, szóval meghatódtam.

Egy pontosítás a riszttel kapcsolatban (bár emlékezetből, de fontos, úgyhogy erre nagyon koncentráltam, amikor történt): Nem Alízzal riszteltek, hanem Nikivel, szóval négyen vannak benne a buliban. Ami viszont félreértés: nem volt szó szétdobásról, egyenlő részekről. Ami utoljára elhangzott, és amit kézfogással szentesítettek, az csak annyi, hogy aki nyer, az "juttat" a többieknek. Ami azt is jelentheti, hogy meghívja őket egy fagyira, vagy mondjuk kap mindenki egy százast. Én még ebben sem vagyok biztos, az emberek nagy része sztem hajlamos elfelejteni az efféle fogadalmakat, különösen, hogy addig még bonyolódnak a szálak. pl ki akarna ezek után Nikinek adni? Pedig a fogadalom az fogadalom

PM király sztem, ezért vannak ott, nem azért, hogy "nemeslelkűek" legyenek vagy más efféle, bár az is szép.
más kérdés, hogy komplett skizó a nő, az öntetszelgése elég ostoba és nem biztos ám, hogy annyira logikus az, amit csinál, mint amennyire annak látszik. Ő sztem akkor is kavar, ha pontosan maga se tudja, miért. Abból baj nem lehet alapon.
Egy igazán barátságos borkóstolóra invitáltak a minap, ahol Váli Péter és a Janus Borház mutatták be boraikat. Gondolom a Váli borok felfedezésének örömére írt bejegyzéseimnek köszönhettem a meghívást, éltem vele, örömmel mentem. Az öröm amúgy visszatérő eleme volt a…..