Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hoppika

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
5 év és 1 hónap. Ennyibe telt nekünk megszereznünk az ausztrál állampolgárságot, miután 2013. októberében 4 óriási bőrönddel, diákvízummal, 30 óra utazás után megérkeztünk Sydney repterére. Összvissz egy airbnb szállást foglaltunk 4 napra, és tudtuk, hogy hova fogok én (Zoli) járni posztgraduális…..
hoppika 2018.12.17 12:02:19
@AtoZ: kis apro kiegeszites: 2017 aprilisaban beadott modositas ertelmeben nem min 3, hanem min 4 evet kellett volna AU-ban PR-ral tölteni. Tehat nektek nem plusz 2, hanem plusz 3 evvel lett volna hosszabb a varakozas.
Ha szerda, akkor katalógus Ritkaság! Elektronikai és lakásfelszerelési prospektus a Szovjetunióból, 1981-ből...
hoppika 2016.02.10 12:07:51
Hat... En eltem a Szovjetunioban. Meg ilyen katalogusok letezeserol se tudtam. A valosagban hosszu sorok alltak, ha pl. erkezett egy laptopnyi vajtömb a boltba. En, mint gyerek, tudtam, hogy ugyanannak a jateknak a kulonbozo dobozai kozott nagy kulonbsegek lehettek, mondjuk az egyik hazepitos jatek egyik kiszereleseben nem volt teto, a masikban meg nem volt csavar. Ha ismerosokon keresztul nagy nehezen meg tudtal rendelni egy butort, az nem olyan szinu volt, mint akartad, es a deszkak kulonbozo szinuek voltak, mert az emberek jelentos resze azert ment butorgyarba dolgozni, hogy elkabuljon a lakkozas kozben - bar valoszinuleg elotte is ihattak. A boltok pedig "Felujitas" vagy "Leltar" miatt tartottak zarva. En a 80-as evekben nem tudtam, hogy letezik mikrosuto, vagy egyeb hasonlo kutyu, a Lada Samara-ra ugy tekintettem mint valami ufo-ra. Ami az elektronikat illeti egyebkent nem volt olyan rossz a helyzet, jo magno meg szinesteve egyaltalan nem volt ritkasag a 70-es 80-as evekben, de a 80-as evek vege fele az egesz alaposan osszeomlott. Az iskola egyszer vett egy nagy digitalis orat(ilyen sima 4-szamjegyes) az urtechnikanak tunt, hiszen a WC-ben meg ilyen betonba utott lyukak voltak. Egyszer valaki szerzett a suliba egy video-rendszer-szeruseget, es azon neztuk a "Dragam a kolykok osszementek" c. filmet - elkepeszto scifi elmeny.

Egyebkent valaki fentebb irta: igen, voltak kulon boltok parttagoknak, azokban volt ellatmany, de te termeszetesen ott nem vasarolhattal.
Ha már az elején kitalálják, hogy felveszik a kórházba, lévén a 230/110-es vérnyomását is le kell szorítani, akkor felvihették volna délelőtt az osztályra, ahol nem kell 50 beteg között, kint a folyosón feküdni, megalázva, mint egy rongycsomó! Tisztelt Praxis Blog!   A…..
A Ténytár és a Mérték Médiaelemző Műhely közös kezdeményezésének célja a kirekesztés és a diszkrimináció elleni fellépés. A kirekesztés a kisebbségek, a társadalom egyes csoportjainak emberi minőségét kérdőjelezi meg azzal, hogy nem tekinti őket másokkal egyenlőnek.…..
hoppika 2014.04.25 08:41:15
No hat itt mar megint be van keverve a politika, amihez egyaltalan nem ertek. Viszont en ezt a 'Kirekesztes' fogalmat nem tudom hova tenni.

Vegyuk peldanak Afrikat. Ott az emberek nem azert eheznek, mert nincs jobb dolguk, hanem azert, mert a sivatagban nem no meg a krumpli, nincsen viz, es egyaltalan nem alkalmas a mezogazdasagra. Megis, mennyi etel megy oda segely gyanant, aminek kovetkezteben meg tobb ember el majd ott, ahol nem terem meg semmi. Ha ezt kicsit elvonatkoztatva nezem meg, akkor azt latom, hogy a termeszet torvenyeivel szemben allnak azok, akik etelt kuldenek ide, vagyis tamogatjak ezt a helyzetet. Miert? Mert a termeszet egyszeru torvenyeinek megfeleloen az emberek arrol a helyrol vagy elmennek, vagy ehenhalnak. De ha igy is megkapjak a kajat, akkor maradnak, mertugye minek is farasszak magukat koltozessel, ugy is jon etel.

Hasonloan latom a magyar helyzetet is. Ahova az allam, vagy barmely szervezet penzt kuld: azt tamogatja. Ha adsz a 4-6 oson koldulonak egy szazast: azt az eletformat tamogatod. Ha adsz a munkanelkuli, alkesz, jatekgepes figuranak havi 50k-t segely gyanant: akkor azt tamogatod. Ilyen egyszeru. Persze a sima magyar egyszeru embernek ilyenre eselye sincs.

Tavol alljon tolem az altalanositas. Ugyanakkor hasonlo velemenyeket jellemzoen olyanoktol hallottam, akik alomvilagban es nagyon jo korulmenyek kozott elo almodozok. BKV-val nem utaznak, kocsijuk es magas fizetesuk van. Aki ezt a szegregaciot, kirekesztest stb. tenyleg komolyan gondolja, ne adj'Isten a cikkiro is ilyen buta gyerek, javasolnam, hogy par honapra koltozzon le Borsodba. Dolgozzon kemenyen havi legyenmondjuk 120k-ert, es nyugojon meg, egy ido mulva megtudja, hogy ez vagy az a csalad mennyi segelyt kap. A semmiert. No majd akkor talan atertekeli, hogy ki is van itt erdemtelenul elonyben reszesitve.
Katalin a tavaly novemberi 40%- os játékvásár keretén belül vett egy babát 17 ezer forintért a Tescóban, amit februárban 8500-ért látott újra. A Tesco Global Áruházak az álláspontom szerint megsértették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat…..
 A hazai véleményformálók jelentős része egymástól függetlenül kezeli a középosztály felemelkedésének kérdését a szegénység terjedésétől. Mintha az egyik kialakulása kizárná a másikat, vagy mintha a gazdasági döntéshozóknak csak a kettő (jó és rossz) közül…..
Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt. András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat…..
Zászlót bontott az a közös civil szerveződés, amely nem csak az orbáni hatalom leváltását, a jogállamiság visszaállítását, új garanciáinak megteremtését tűzte ki célul, hanem politikai korszakváltást ígér, olyan változást, amelynek eredményeként hazánk újra élhető…..
Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a főváros a vidéket, a vidék a fővárost. A biciklis az autóst, az autós a biciklist. Gyűlölik a bevándorlókat és a…..
hoppika 2012.07.18 17:41:34
érdekes, hogy amíg ez a cikk meg nem jelent, egészen addig bennem fel sem merült a cigányozás gondolata. Megmondom őszintén, hogy ez a cikk hozta ezt ki belőlem, mert egyébként nem gondoltam volna rá. Igazából nem értem, hogy ez a cikk vajon most miről is szól, miért van egyáltalán.

Fentebb írtam olyat, hogy a börtönlakók 90%-a cigány - erről valóban nincs adatom, ez csak egy megérzés, DE nem is ez akart lenni a lényeg, hanem az a megfigyelés, hogy itt bizony 2 fajtájú hozzászólás található. Az egyik alapvetően támadja a cigányokat, a másik alapvetően védi a cigányokat.

Csak egy dolgot nem értek. Hogy lehet az, hogy bennem pillanatok alatt találnak kivetnivalót (a 90% jó volt ide :) ), és egy többszázezres, véleményem szerint teljesen ingyenélő társaságot meg védenek? Na ha ezt valaki meg tudja magyarázni, meghívom egy málnára, az biztos.

Én magamat védem. Van egy nagyon jó msc diplomám, több év munkatapasztalat, évente néhány mió forint adót fizetek, és igenis úgy gondolom, hogy nekem se segélyen ingyenélő (azért nagy % cigó), se összehugyozott hajléktalan a buszon, vagy akárhol nem kell. Úgy gondolom, hogy én sokat hozzátettem az ország, és honfitársaim fejlődéséért, és amikor a barátnőmmel beszélgetek a Dunaparton, és nem bírom lekoptatni a hajléktalant, hát ebből nem kérek.

De tudnám még sokáig fokozni, és úgy gondolom: én igenis sokat megtettem, és ha bárki el akarja ismertetni magát, semmi más dolga nincs, mint megmutatni, h mit tud. Felőlem aztán lehet homokos cigány zsidó akárki, ha értelmesen meg tud szólalni, teljesen OK.
Sanyi felfedezte, hogy miért nem adnak vissza a jegyautomaták. A klasszikus ATM-eldugaszolós trükk itt is beválik, az eltorlaszolt pénzkiadó ajtó mögött természetesen ott volt a visszajáró. A történet fénypontja, amikor naiv ügyfél bejelentette az esetet a…..
Kétféle típusú ház van, az egyik olyan, mint a mélyen dekoltált ruha, közszemlére teszi azt, amire büszke a tulajdonosa, a másik pedig olyan, mint egy visszafogottan elegáns garbó. Testre simul ugyan, és sejtet, de csak akkor mutatja meg a lényeget, mikor viselője közel engedett…..
Jó kis felelősséggel kapcsolatos helyzetet küldött be Balázs, ami persze számára kevéssé jó, mert neki át is kellett élnie. Szerintetek a lenti esetben ki a baleset okozója? Az alábbi eset szeptember 21-én délután történt meg velem Budaörsön. Egy Renault Espace 3-at vezettem,…..