Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FTeR_

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelenleg futó legjobb animációs sorozat, az Archer szinkronizálásán jártunk. Két tanulság van. 1) Az Archer szinkronja bár nem kiemelkedő, de mégis élvezhető. 2) De egyszerűen nem érdemes azon fanyalogni, hogy miért nem felirattal adják a Comedy Centralon. Disclaimer: a…..
FTeR_ 2013.09.17 11:40:27
@dm996: "én még nem láttam olyan filmet, se sorozatot, ahol a magyar szinkron jobb lett volna"
A Stallone féle Oscar c. vígjáték magyarul tele van -félrefordításokból fakadó- aranyköpésekkel. Magyarul sírva röhögős, angolul csak vicces.
Iron Man-ben is az "Előbb a sajt, utána a sajtó" csak magyarul vicces (pedig szó szerinti fórdítás).

Ha angol az eredeti, azt angolul nézem, egyébként szinronosan. Pl a Taxi (Luc Besson) nagyon jó magyarul, igaz nem is hasonlítom az eredetihez.
Az eltérő hang csak annak probléma, aki ismeri az eredit. Vannak nagy amerikai/angol színészek, akiknek mindig meglepődom a saját hangján, pedig vagy 15 éve nem nézek szinkronosat.
Fenti alól erős kivétel, önmagában elrettentő példa a Phone Booth/Fülke, az a film isteni Shutherland hangjával, magyarul élvezhetetlen.

A magyar szinkron akkor tudja feldobni az eredetit, ha a filmszínészek eleve kevésbé tehetségesek.
FTeR_ 2013.09.27 15:09:07
@borisz: Ez azért fent áll az eredeti színészekkel is, hiszen aki nem one-hit-wonder, az több filmben/sorozatban is szerepel.
Pl: Bones kérdésre Angel válaszol...

Ráadásul az általad írt helyzetben nem alternatíva a felirat, csak az adott nyelvtudás, ami sokaknak nincs meg.
A Microsoft ígérete szerint ma lett volna a napja, amikor a világon mindenki számára letölthető a Windows 7 operációs rendszer. Persze botorság lett volna azt gondolni, hogy a szerverek bírni fogják a forgalmat. Nem is bírták. A hibaüzenet nem az volt, hogy "elnézést…..
Sziasztok, én vagyok a másik szerző, aki HH-t helyettesíti a következő hetekben. Vágjunk is bele...Járjuk egy kicsit körül, mit is jelent a Microsoft ajánlata a Yahoo felvásárlására. Az alaphírt már mindenki hallotta: a Microsoft 44,6 milliárd dolláros ajánlatot tett a Yahoo-ra,…..
Egyik olvasónk, Balázs küldte így Meetup előtt néhány órával a következő sztorit: tegnap A California Coffee Company-nél fogyasztottuk a reggeli kávét, amikor meghallottunk egy környezetidegen hangot. Döbbenten kuncogtunk, egy ilyen helyzetre nehéz felkészülni:…..
FTeR_ 2008.01.10 19:33:52
Én nem tudom, hogy hogy nincs ebből még világra szóló botrány, mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft lopakodó üzemmódba kapcsolta a Windows Update-et. Update (sic!): azt állítják, eddig is így működött az Update önfrissítése. Klassz. Nem is az, hogy miket…..
A Microsoft pontosan tudja, hogyan tehetné népszerűvé a Silverlightot: ha sikerül kommunikálnia, hogy a Silverlighttal könnyebb a d+d (dizájner és fejlesztő) együttműködés, akkor lehet komoly támogatottsága a... majd talán a Silverlight 2.0-nak. Na de addig is: versenyt hirdetnek…..
Eddig mindenki csak legyintett a Google Apps-ra, vagyis a Google webes irodai alkalmazáscsomagjára, mondván, nagyvállalati környezetben nem tudja felvenni a versenyt a Microsoft Office-szal vagy a Lotus Notes-szal. Dehogynem. A Google ma jelentette be, hogy megállapodott a Capgeminivel. Vagyis…..
Eljött a nehéz nap a flashplayer számára? A Microsoft kinyomta a Silverlight első verziós médiapluginját. Megy Windows és OSX alatt, és van remény a Linux-támogatásra is. A böngészőfüggetlen kiterjesztés elvileg elég jól együttműködik a létező webes alkalmazásokkal, és…..
FTeR_ 2007.09.06 15:13:24
Aadaam 2007.09.05. 17:31:38 :
ebben verzióban nincs .net. simán a böngésző javascriptjével lehet vezérelni (ECMA ügye :)).

PalotasB 2007.09.05. 19:54:32 :
aucs. érdekesen értelmezed a dolgot. ha sl-ben vagy flashben írsz vmit, akkor az az összes böngiben ugyanúgy fog megjelenni és működni. a html-ről és a css-ről enyhén szólva sem mondható el.

Neoprimitív 2007.09.05. 19:56:45
"Viszont tetű lassú"
aham:
bubblemark.com/
a .net-es verzó nagyságrendekkel gyorsabb és ezeknél a teszteknél még nem volt optimizálva semmi.

Bártházi András 2007.09.05. 22:10:45
az SL úgy működik, mint egy html oldal. van egy fájl a leíró nyelvel (xaml), van pár a szkripteknek és minden egyéb külön. szemben falsh binárisával.
btw, a google tud keresni flashben, de a hatékonysága enyhénszólva megkérdőjelezthető.

SL-ben egy HD videót be lehet rakni pl brush patternek. ezt még a 9-es flash sem fogja tudni.

egyértelmű előnye a kis .net lesz (amin bármilyen .net-es nylevel lehet nyomulni) és már most is az, h összehasonlíthatatlanul könnyebb fejleszteni rá. még ha flex-el is hasonlítjuk össze.

persze van még mit fejleszteni. a kontrollok készülnek (már most is sok 3rd party van) és remélhetőleg 2.0-ban már lesz css féle style kezelés.

ingatlan 2007.09.06. 10:41:36 :
action script is az ECMA szabványon alapszik, mint a js.
FTeR_ 2007.09.07 09:48:39
akit érdekel mire képes a videókkal: www.metaliq.com/portfolio/silverlight.html

egyéb appok: silverlight.net/
felső részben vannak a profi megoldások, a qalleryben meg a prúfofkonceptekek.
Körülbelül két hónappal ezelőtt a HUP-on lehetett először olvasni arról, hogy milyen feszkó van a magyar szabvanyügyi testület szavazasa körül. Az OpenDocument Format (ODF) kontra Office Open XML (OOXML) vitáról van szó.A Microsoft számára azért fontos az Office 2007-ben már…..
Nem szoktunk sajtóközleményeket egy-az-egyben lehozni, de miként a rabszolgaként dolgoztatott afrikai kisgyerekek sem tudják visszadobni a folyómederbe a csiszolatlan gyémántdarabokat, úgy mi is behódolunk végzetünk előtt, engedünk a csalfa élvezetnek, és teljes szélességben,…..
Etelét, az Index fődizájnerét kérdeztük a dizájnváltásról. Ő meg válaszolt. Íme. Mik az alapvető változások? Színkódok, stílus, padding, letter-spacing, stb? Mindenhol próbáltunk az egyszerűsítésre törekedni. A régi Indexet már évek óta toldoztuk-foldoztuk és az…..
Épp jókor jelent meg Richard MacManus postja arról, hogy a Mozilla/Firefox + Google generáció miként váltotta le a Netscape + AOL világrendet az elmúlt négy év során. MacManus szerint a történelem igazolta, hogy az open source fejlesztés (vagyhát: az innovációt komolyan vevő…..
Az egyik leghasznosabb tulajdonsága a Google keresőjének, hogy ha elgépelünk, vagy esetleg nem tudjuk helyesen leírni az adott keresőkifejezést, akkor a hónunk alá nyúl, s megmutatja, mire is gondolhattunk. Az a bizonyos "did you mean" ajánlás. (Példa.) Mindez ugye azért…..
Hozzá kell szoknunk, hogy amíg karácsonyra megérkeznek az első iPhone-ok Németországba és Angliába, valamint nyilván valamikor 2008 elején hozzánk is (ha s amennyiben az itthoni Vodafone vagy T-Mobile is úgy akarja), szóval addig egyre több olyan oldallal fogunk összefutni, mely…..
Az új, internetes adatkezelés érintő német törvény miatt elképzelhető, hogy a jövőben a német netezők nem használhatják majd a Google ingyenes levelezőjét. A problémát igazából az okozza, hogy uniós alapelvvé kívánják emelni, hogy az internetezéssel kapcsolatos adatokat…..
A REMIX budapesti fordulója után nyilatkozott a magyar bloggereknek a Microsoft munkatársa. Kiváltja-e a Silverlight a HTML-t, valamint: milyen változásokat fog hozni a web életében az új fejlesztés? ..